Minimum 4500 miejsc na stadionie, Raków ma więcej i tyle w temacie.
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
Jest podział zdania wśród kibiców Pasów w temacie co będzie lepsze tj.
1) awans Wieczystej, bo kasa Kwietnia zostanie w tym klubie i nie wpłynie do gts.
2) awans Chrobrego, bo nikt nie chce widzieć tego tworu jak Wieczysta w ekstraklasie, zwłaszcza, że właścicielem klubu jest fan gts.
Byłem za opcją nr 2 ale w sumie to już nie wiem, co będzie lepsze. Tutaj można tylko gdybać ale moim zdaniem pewne jest, że:
- Kwiecień jest nieobliczalny, niebezpieczny a tym samym niepoważny w tej grze i stawia wszystko na jedną kartę jak w pokerze tj. szantażuje zawodników i wywołuje presję tj. albo awansujecie i będzie wysoka premia za awans albo wycofuję klub z rozgrywek i koniec (klub kończy w IV lidze) - takie plotki krążyły i nie wzięły się z niczego;
- Kwiecień doskonale wie, że pakując w gts jakąś tam kasę, żeby zyskać 20 czy 30 procent akcji klubu to będą pieniądze wrzucone do kanału a zysk marketingowy mizerny.
- Marketingowo Kwiecień zyskuje zdecydowanie dużo więcej awansując z Wieczystą do ekstraklasy, niż zdobywając np. MP z gts a nakłady finansowe są tutaj zdecydowanie mniejsze. Do tego rozgrywkami w europejskich pucharach nie rozszerzy rynku sprzedaży.
Reasumując: najprawdopodobniej ta Wieczysta awansuje na jeden, może dwa lub trzy sezony do ekstraklasy...
Jeśli jest tak jak pisze @wirus59#42516 ,że jest szansa by Chrobry grał u siebie to jestem za awansem Chrobrego.
Z Wieczystą są moim zdaniem pewne ryzyka
1. Gts wycofa się ze zgody na grę u nich ze względu na stan murawy i beduini pozwolą, dla kasy, grać im u nas, a z tym wiąże się tyle minusów, że nawet nie chce mi się ich wymieniać
2. Kwiecień w swej impulsywności ściągnie kilku porządnych grajków i stworzy z nich bardzo solidny zespół, który uprzykrzy nam życie
3. Wiadomo kto im kibicuje, więc możemy się spodziewać kolejnej inwazji psów na toalety w sektorze gości oraz kolejne zamknięcie naszego stadionu.
Jedyny plus jaki mi przychodzi do głowy to jeden bliski wyjazd, o ile nasz wyjazd będzie przed wizytą ich u nas, bo w takim wypadku spodziewam się zakazu.
Tego nawet nie rozważałem. Żadne kutwa u Nas. Tobtrzeba beduinom wyjaśnić czym prędzej.
Już wolę górników ze wschodu.
Jak mają znów grać na stoczni to miasto ma mieć z tego konkretne siano, do tego psy opłacają stadion dla wiekuistej gdzie by nie grała.
Warta Poznań wraca do 1 ligii
Jutrzejszy finał Wieczysta-Chrobry bardzo mi się nie podoba. Wyjątkowo nieprzyjemne wyniki półfinałów. Wieczysta to ekspozytura gtsu, zarówno sportowo, jak i kibicowsko, a to ostatnie oznacza, że w Esie będzie dwa razy więcej siary niż mogłoby być. Chrobry to też potencjalnie przykra sprawa. Mogą zrobić ciekawy bilans, np. ze cztery wygrane, sześć remisów i same porażki. Niby ok, tylko że miałbym pewne przypuszczenia co do tego, na kim mogliby te liche punkty zdobyć.
Boisko wszystko zweryfikuje...
Po tym jak już dogadają się przy stolikach...
Wiekuista sama niewie w jak zjebanym miejscu się znalazła. Między młotem a kowadłem, to relaks e egipcie.
Nie trzeba się było bratać z trójkolorową kurwą, by za żołto czarne nie płakać.
Wieczysta niech spada do IV ligi, osiedlowy, prowincjonalny klubik, nigdy nie będzie nic znaczył
[quote]#post1728414 Wieczysta niech spada do IV ligi, osiedlowy, prowincjonalny klubik, nigdy nie będzie nic znaczył[/quote]
Ubierz pampersa jak awansują... bo wpierdol w derbach murowany ...
I tak z rana Kruszyna se z trolem pokonwersował. Swoją drogą nie rozumiem jak to konto może tyle czasu po naszym forum grasować.
przestańcie tego trola cytować kurwa, było pisane xxx razy. Piszcie sobie z nim, uj mi do tego, ale przynajm,niej go nie cytujcie bo zaśmiecacie forum i tych co mają go na ignorze zmuszacie do czytania.
Niestety Wieczysta dzisiaj ma "wszystkie karty po swojej stronie", żeby awansować...
Mam nadzieję że nie awansuje
Dokładnie. Chrobry do boju.
Z jednej strony chciałbym aby wygrała drużyna o pięknej historycznej nazwie, z drugiej póki Kwiecień będzie topił kasę w Wieczystej to dla nas lepiej, choć Cracovia jak Polska potrafi zmarnować wszystkie okazje jakie daje jej los.
[quote]#post1728475 ... drużyna o pięknej historycznej nazwie,...[/quote]
I cyk derby Historii....Chrobry vs Piast....
Właśnie leci wTSK :)
Trzeba Chrobremu kibicować bo wiedzą co to wisła 😁
[quote]#post1728480 Trzeba Chrobremu kibicować bo wiedzą co to wisła 😁[/quote]
Skutecznie kibicujesz ☺
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)