[quote]#post1637577 Ten piąty remis Tyskich to są jakieś jaja![/quote]
To patrz to :) Lech walczący o mistrza, będący liderem z przewagą w ostatnich 11 meczach remisuje 8 i w ostatniej kolejce mimo to nadal ma szansę na tytuł co oczywiście się nie stało.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/screenshot-2024-08-19-20-01-50-18-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-30065734.jpg[/img]
-
-
l liga i ligi nizej.....Informacje, wyniki.
- Edytowany
Rodado to jest kawał piłkarza. Bez niego psiarnia traci 50% wartosci. Myślę że wymiatałby też w ekstraklasie.
Ale sprint
Naprzód Areczko !!!!!
Czerwo dla pchlarza i jedziemy.
Komentatorzy grzali się pięć minut, że będzie czerwień dla Arki, a tam surpryza - tylko żółtko. Wielki zawód zespołu komentatorskiego, ściszone głosy, żal, brak zrozumienia.
Ale się kundle kładą..
[quote]#post1637814 Komentatorzy grzali się pięć minut, że będzie czerwień dla Arki, a tam surpryza - tylko żółtko. Wielki zawód zespołu komentatorskiego, ściszone głosy, żal, brak zrozumienia.[/quote]
Tak szczerze to tak 50/50 z tym czerwieniem...
Zwei to zwei
Przykro mówić ale Arka to z taką grą nie ma co marzyć o awansie.
- Edytowany
Dobry remis bo Arka w 1 połowie była słaba, gtsowi uciekają punkty w meczach u siebie...gitara.
Czerwona kartka dla piłkarza gts'u to już taka tradycja się stała 😂
Potężna Areczka, remis.
ważne ze suka traci punkty
Przyzwoity wynik.
Dobry wynik,remisami daleko nie zajadą.
Lepszy rydz niż nic.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/1000017784-jpg-17224543.jpg[/img]
Gwardziści stracili kolejne 2 punkty i czołówka tabeli ucieka i to jest ważne... Arka natomiast musi w jakiś sposób wstrząsnąć zespołem albo go przemeblować, żeby ten awans utracony na własne życzenie i rzutem na taśmę w poprzednim sezonie osiągnąć. Co do kartki czerwonej dla piłkarza Arki za ten faul w sytuacji sam na sam gwardzisty, moim obiektywnym zdaniem należała się, mimo obowiązujących przepisów... Przepis jednak jest przepisem i niech martwią się inni żeby go zmienić na tym przykładzie (FIFA, UEFA) a kibice gwardzistów i prasa krakowska niech płaczą.... Dziwny ten zespół gwardyjski, bo obiektywnie patrząc dobrze sobie radzi w tych europejskich pucharach a w lidze dołuje.... Nie wiem z czego to wynika? Być może piłkarze przyjechali tam na płatne wakacje i spinają się tylko na europejskie puchary żeby się pokazać i wylądować gdzieindziej Wydaje mi się, że gdyby z takim zaangażowaniem w 70% grali w lidze, to by byli niekwestionowanym liderem rozgrywek... Po kolejnych meczach z Belgami ta przygoda się skończy i mam nadzieję, że nie odpalą w lidze, bo jakoś nie tęsknię za derbami.... Tyle lat byliśmy niżej, więc niech to trochę się zminimalizuje...
Ale w pucharach grali z kelnerami z Kosowa , nieudacznikami ze Słowacji, a jak przyszło zagrać z Rapidem to Wiedeńczycy grając na poważnie jedna połowę w dwumeczu ich zgwałcili. Mam nadzieje ze szczyt formy mieli na te puchary zrobioną i niebawem spuchną w lidze.
Ciekawe co by było gdyby Rodado dostał kontuzji 😁 Wtedy to już walka o utrzymanie.
Oni bez niego nie istnieją.
Wydaje mi się, że obecnie mogą się bić o środek tabelii i o nic więcej. W 4 meczach 5 puinktów to naprawdę mało i wydaje mi się, że to dość reprezentatywny przykład. Nie wierzę, że odpadną z pucharów i nagle zaczną grać.
Z taką obroną jaką posiadają o nic więcej bić się nie mogą, ponieważ to nie jest tak, że Rodado będzie strzelał w każdym meczu bramki a oni owszem, w każdym meczu będą je tracić (albo prawie każdym)
Ich ego oraz megalomania dostała kolejnego kopa i +10 do arogancji po wyeliminowaniu Spartaka. Bardzo dobrze.
Ja rozmawiałem z kibicem gts po pierwszym meczu z Rapidem, zachwycał się i opowiadał jak to nie było czuć różnicy i jak to stawili czoła. Ok...
Minie sporo czasu zanim ich przeświadczenie o wyjątkowości i wielkości , zgubne ale zgodne z planem rozkładu tej zarazy, spadnie do poziomu sprzed sezonu.
Jest dobrze.
[quote]#post1637875 Ich ego oraz megalomania dostała kolejnego kopa i +10 do arogancji po wyeliminowaniu Spartaka. Bardzo dobrze.
Ja rozmawiałem z kibicem gts po pierwszym meczu z Rapidem, zachwycał się i opowiadał jak to nie było czuć różnicy i jak to stawili czoła. Ok...
Minie sporo czasu zanim ich przeświadczenie o wyjątkowości i wielkości , zgubne ale zgodne z planem rozkładu tej zarazy, spadnie do poziomu sprzed sezonu.
Jest dobrze.
[/quote]
Nic dodać, nic ująć.
Jeszcze parę sezonów chujni i zaczną zapominać jak to się zdobywało Mistrzostwa Polski i grało z topowymi zespołami w pucharach. Wtedy może będą bardziej pokorni. Czas leczy nie tylko rany ;)
- Edytowany
[quote]#post1637879 ... Nic dodać, nic ująć.Jeszcze parę sezonów chujni i zaczną zapominać jak to się zdobywało Mistrzostwa Polski i grało z topowymi zespołami w pucharach. Wtedy może będą bardziej pokorni. Czas leczy nie tylko rany ;)...[/quote]
My cos o tym wiemy... naszych kibicow wyleczylo z jakichkolwiek sukcesow juz tak ze nawet po porazkach sie ciesza i klaszcza😆 😆 😆
Bartosz Szcząber nowym szkoleniowcem Wiślan Master Way Skawina!
26-letni trener obejmuje stery naszej drużyny już od najbliższego meczu ligowego. Dotychczas pełnił funkcję analityka jako asystent pierwszego trenera.
Trener Łukasz Skrzyński odchodzi z Wiślan Master Way Skawina. Kontrakt ze szkoleniowcem został rozwiązany za porozumieniem stron.
[quote]#post1637867 Ciekawe co by było gdyby Rodado dostał kontuzji 😁 Wtedy to już walka o utrzymanie.
Oni bez niego nie istnieją.[/quote]
Dokładnie tak.... Bez niego faktycznie nie istnieją a ciężko będzie znaleźć kogoś na jego miejsce... Rodado mimo przedłużenia kontraktu na pewno po cichu myśli o lepszym klubie i robi wszystko żeby pokazać się z jak najlepszej strony.... Zapewne oferty jakieś się pojawią po tych pucharach i mogą mieć bardzo duży dylemat tj. sprzedać za dobrą kasę i popaść w marazm na kolejny sezon lub zostawić na siłę żeby się podnieść a wtedy może być tak, że już u niego zaniknie motywacja do gry na poziomie jaki prezentuje, bo jak to się mówi "z niewolnika nie ma pracownika"
[quote]#post1637881 [quote]#post1637879 ... Nic dodać, nic ująć.Jeszcze parę sezonów chujni i zaczną zapominać jak to się zdobywało Mistrzostwa Polski i grało z topowymi zespołami w pucharach. Wtedy może będą bardziej pokorni. Czas leczy nie tylko rany ;)...[/quote]
My cos o tym wiemy... naszych kibicow wyleczylo z jakichkolwiek sukcesow juz tak ze nawet po porazkach sie ciesza i klaszcza😆 😆 😆 [/quote]
Przed telewizorem możesz klaskać kotletami. Albo gwizdać w słoik z ogórkami.
Stal Rzeszów dzis pewno wygra,.lider 1 ligii i może też wreszcie ŁKS.
Stal Rzeszów wygrała w Głogowie 3:1 i została , zapewne jednodniowym liderem, mając najmłodszą drużynę w lidze opartą głownie na chłopakach z Akademii, trzeba przyznać że właściciel mimo wieku słów krytyki, uparcie stawia na młodzież i przynosi to naprawdę fajne efekty. Można powiedzieć że faktycznie mają produkcję piłkarzy netto - czyli wielki sen Janusza, tylko w Stali akademię traktują poważnie, nie jak Janusz u nas.
Ciekawe czy gambał widzi kogoś od nich u nas, jest tam kilku ciekawych zawodników łyczko,kądzołka ,łysiak(ten moim zdaniem miałby największe szanse na grę bo w środku pola u nas biednie i wyprłniłby limit dla młodzieżowców )widziałbym ich u nas
@pasy95#12815
Odwróć pytanie : czy oni się widzą w Pasach.
To jest oczywiste bo przeciez wielokrotnie bylo juz powtarzane ze Cracovia nie jest klubem pierwszego wyboru 😉 😉 😉
- Edytowany
[quote]#post1638110 @pasy95#12815
Odwróć pytanie : czy oni się widzą w Pasach.[/quote]
Tu pewnie jest problem bo każdy z nich pewnie odrazu ucieknie za granicę. Chyba że awansują że Stalą do ekstraklasy,
Co do kądziołki wg Transfermarkt ma kontrakt do grudnia tego roku więc miliony euro by nie kosztował jakby go podpisać od stycznia to tylko ekwiwalent trzeba by zapłacić, tylko właśnie pytanie czy on tego chce
[quote]#post1638102 Stal Rzeszów wygrała w Głogowie 3:1 i została , zapewne jednodniowym liderem, mając najmłodszą drużynę w lidze opartą głownie na chłopakach z Akademii, trzeba przyznać że właściciel mimo wieku słów krytyki, uparcie stawia na młodzież i przynosi to naprawdę fajne efekty. Można powiedzieć że faktycznie mają produkcję piłkarzy netto - czyli wielki sen Janusza, tylko w Stali akademię traktują poważnie, nie jak Janusz u nas. [/quote]
Chyba nieliczne kluby na świecie prowadzą taką politykę, choć mogę się mylić. Jest to sposób na to, żeby klub "produkował" piłkarzy i na tym zarabiał... Polityka bardzo dobra ale na samej akademii sukcesów się nie zbuduje. Kibica interesują sukcesy a nie zarobki właściciela klubu. Perfekcjonistą w tej dziedzinie jest Ajax Amsterdam, który prowadzi chyba najlepszą szkółkę na świecie a oprócz tego odnosi sukcesy w kraju i Europie. Tak to jest, że kibica mało interesuje baza treningowa, ilość boisk do treningu, itd. jeżeli to nie przełoży się na dobre wyniki klubu.
Igor Strzałek wypożyczony do końca sezonu do Bruk-Bet Termaliki Nieciecza.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/1-jpg-86329012.jpg[/img]
Poki co w Niecieczy remis z Wisłą P. 1-1.
- Edytowany
Już 4 : 2 dla Termaliki .
Tychy, wreszcie wygrana.
Dzieje się w Stalowej Woli.
Najpierw uciekł pyton a teraz to...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/1000030401-jpg-87779064.jpg[/img]
[
Chyba nieliczne kluby na świecie prowadzą taką politykę, choć mogę się mylić. Jest to sposób na to, żeby klub "produkował" piłkarzy i na tym zarabiał... Polityka bardzo dobra ale na samej akademii sukcesów się nie zbuduje. Kibica interesują sukcesy a nie zarobki właściciela klubu. Perfekcjonistą w tej dziedzinie jest Ajax Amsterdam, który prowadzi chyba najlepszą szkółkę na świecie a oprócz tego odnosi sukcesy w kraju i Europie. Tak to jest, że kibica mało interesuje baza treningowa, ilość boisk do treningu, itd. jeżeli to nie przełoży się na dobre wyniki klubu. [/quote]
Tak wiadomo że nie da się na tym oprzeć , ale w Stali fanie to połączyli , jest paru doświadczonych zawodników i przy nich młodzież, która naprawdę fajnie się prezentuje - gdzieś czytałem że wydatki na wynagrodzenia dla piłkarzy spadły u nich w ciągu dwóch lat o 5% a jednocześnie drużyna zanotowała progres. Co do ewentualnego pozyskania od nich zawodników - to raczej ciężko Ci najlepsi raczej będa chcieli iść na zachód.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Leesior, Goście (1)