it's time to say goodbye
-
-
Szpakowski:niech ktoś go zabierze!!!
tak, niewatpliwie to najwiekszy problem polskiej pilki.
16 dni później
off the record, a przynajmniej tak się panu Stopie zdawało :D
https://twitter.com/i/status/1419585267799822336
A teraz kochane dzieci... Pocałujcie misia w doopę!
Podejrzewam, że niektórzy z forumowiczów, wrażliwych na kuchenną łacinę, już złożyli oficjalny protest do MKOL.
Caution! WET PAINT
Srebro wioślarek w Tokio: [url=https://www.youtube.com/watch?v=u8rwV4FR6f0]https://www.youtube.com/watch?v=u8rwV4FR6f0[/url]. Komentarz bez komentarza.
[i]Jedziemy, jedziemy, tak, tak, tak... Dalej, dalej... Uciekamy, uciekamy, gonimy Niemki, taaaak... dawaj Marysia, Marta i Aga, jedziemy, tak... gonimy, gonimy... dawaj, dawaj, dawaj... dobrze, dobrze, idziesz, idziesz, jedziesz, dawaj, dawaj... jest, jest! uuuuuuuu, aaaaaaaaaa, mamy srebrny medal!!! O, Boże, jest... ale się trzęsę.[/i]
Zaczynam doceniać Szpakowskiego.
Ja tam mam sentyment do Szpakowskiego. Każdy z komentatorów pier.oli jakieś głupoty. Czemu czepiacie się akurat jego ? :exclamation:
Witamy w watku Jurassic, zapraszamy do sekcji FAQ ;)
Mam wrażenie, że sporty olimpijskie to coś co pozwoliłoby mu odejść z honorem i z sympatią widzów. Po prostu nie dawać mu futbolu do komentowania.
Coś w tym jest. Dla mnie najgorsze jest, jak mu się piłkarze mylą. Nic tak nie wkurza, nawet te jego wspominki sprzed lat.
66 dni później
- Edytowany
Jak informuje TVP Sport, Maciej Szczęsny zawieszony do wytrzeźwienia.
Caution! WET PAINT
411 dni później
Borek i Michallik nadają nowy, taki einsteinowski, wymiar „komentatorstwu”. Z wczorajszego meczu USA - Walia:
- Rozciągają Walijczyków w półprzestrzeniach.
- Po zawodniku było widać uciekającą fizyczność.
A dzisiaj Michallik szczerze:
- [Szymański] jest w reprezentacji, bo potrafi przyjąć piłkę.
Borek to morderca języka polskiego. Choć komentuje na zupełnie innych orbitach niż dziadek Darek, to jego misja słowotwórcza powinna zaprowadzić go do więzienia. A najgorsze jest, że tego jego neologizmy przejmują inni komentatorzy.
Ja płaczę jak go słucham.
Zdaję sobie sprawę, że Miodkiem nie jestem, ale to nie zmienia faktu, że cenię sobie piękno naszego języka i na wszelką nowomowę, kaleczenie i profanację reaguję alergicznie ;)
Fakt, że każdy język żyje, to jest naturalna kolej rzeczy ,ale to nie znaczy, że musimy się zgadzać czy popierać zmiany wpierdalane do niego przez takich jełopów jak on (Borek).
Przydałaby się jakaś ustawa ;) hihi śmiejcie się, ale Francuzi mają konkretną politykę ochrony języka i dbają o to żeby go nie zaśmiecać (nieuniknione, ale można na to wplywać).
na siłę Borek stara się wrzucać w komentarz taktyczne słówka ze słownika trenerów i analityków by wyjść na kumatego co ogarnia temat. to jest strasznie irytujące. te słowa krążą w świecie, ale w wąskiej grupie społecznej - trenerów i analityków. nie ma potrzeby by bombardować tym januszy
Na szczęście mamy teraz dwa mecze z Jackiem Laskowskim, chyba najlepszy z nich wszystkich.
Laskowski podtrzymuje u mnie wiarę w człowieka.
Wprowadzenie dwóch komentatorów było (u nas) zabiciem komentarza. Pi-er-dolą na różne tematy - przepraszam za wyrażenie, ale to i tak delikatne określenie - a ten tzw. ekspert to już w ogóle koszmar. Skąd on wie, co "Meksykanie myśleli"? Niechże powie, kto jest przy piłce, bo tego ja nie wiem a chciałbym się dowiedzieć. Resztę sam widzę. O tym jak mówią po polsku i jak bredzą, to już nie warto mówić. "Szukanie kolejnego gola" to są już szczyty - a co, zgubili tego gola? Ciekawe, ile taki palant za komentowanie jednego meczu dostaje...
nie wiem co was tak wkurza, to jest normalny język komentatora piłkarskiego ito się nie zmieni
- Edytowany
Narzekania na Szpakowskiego bylo bardzo duzo, ale on przynajmniej mial charyzme i tworzyl pewien specyficzny klimat. Sluchanie Borka to katorga. Ten drugi to przypadkiem nie komentowal tez USA - WALIA? Bo byl tam taki co niespecjalnie ukrywal,ze kibicuje "jankesom".
Skoro grał w reprezentacji USA to dziwnym nie jest, że im kibicuje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)