ja nic z tego nie rozumiem, ale wygląda na to, że Twoi zawodnicy rezerwowi nie mogą łapać rytmu meczowego w rezerwie ani dochodzić do siebie po kontuzji jeśli była krótsza niż 3 miesiące.
idiotyzm jakiś. rezerwa traci rację bytu. Ma być tylko poto by grali tam zawodnicy, którzy są słabi i nie łapią się do pierwszej drużyny? to poco? bo co po wsiach płakali, że przyjechała liga? to było wydarzenie dla chłopaków. niedawno nasi grali na Clepardii i to było święto a nie biadolenie
-
-
CRACOVIA II
dzieki Leszczeku, mialem cos pisac wczesniej ale dalem se pas
szkoda mi czasu ogarniac te detale i zrozumiec dla jakiejs tam 3 ligi...
jak ktos ma jasnosc po co nam ta rezerwa, jaka jest wizja MKS odnosnie jej istnienia to niech napisze, chetnie przeczytam
Przepisy się zmieniły, to prawda ale to co piszesz leszeczku od jakiegoś czasu w wielu tematach, między innymi przy przyjściu Szymonowicza, że nie będzie mógł grać w rezerwach bo ma w karierze więcej niż 5 rozegranych meczów w ekstraklasie nie jest prawdą. Źle interpretujesz przepis. Każdy zawodnik, który nie rozegrał 5 spotkań w ekstraklasie w danym sezonie może w rezerwach zagrać a nie w ogóle w karierze. Dlatego właśnie mógł zagrać Cecarić i dlatego póki co mógłby zagrać każdy z pierwszej drużyny bo w tym sezonie jeszcze nie rozegrali 5 spotkań w ekstraklasie.
To już mądrzejszym zapisem by było aby każdy z 1 składu mógł zagrać w maks 5 meczach rezerw.
[quote='3lvis' pid='1447504' dateline='1598525922']
Przepisy się zmieniły, to prawda ale to co piszesz leszeczku od jakiegoś czasu w wielu tematach, między innymi przy przyjściu Szymonowicza, że nie będzie mógł grać w rezerwach bo ma w karierze więcej niż 5 rozegranych meczów w ekstraklasie nie jest prawdą. Źle interpretujesz przepis. Każdy zawodnik, który nie rozegrał 5 spotkań w ekstraklasie w danym sezonie może w rezerwach zagrać a nie w ogóle w karierze. Dlatego właśnie mógł zagrać Cecarić i dlatego póki co mógłby zagrać każdy z pierwszej drużyny bo w tym sezonie jeszcze nie rozegrali 5 spotkań w ekstraklasie.
[/quote]
3lvisie, ale to wiesz czy tak myślisz. Bo ja się spotkałem z taka interpretacją jak moja. Nie było na początku jasności w temacie. Przyszła jakaś interpretacja? W przepisach nie ma nic o "danym sezonie".
Ale może coś być na rzeczy, bo Cecarić ostatni mecz rozegrał 5-06, więc nie może być po 3-miesięcznej kontuzji.
Sam sobie odpowiedziałeś. Kolejnym przykładem jest Rubio. Ma w zeszłym sezonie rozegranych 11 spotkań w ekstraklasie i 1 lidze a przepis mówi o spotkaniach wyższej klasy rozgrywkowej czyli się łapie. Kontuzji nie miał, a jeżeli o czymś nie wiem to na pewno nie 3 miesiące bo ostatni raz grał w spotkaniu z Wartą 10 lipca. Z Koroną w rezerwach grał? Grał.
Zawsze było tak że piłkarz mógł grać w rezerwach jeśli do momentu w którym będzie miał ponad 50% spotkań w ligowych w I drużynie.
[quote='zubereg' pid='1447541' dateline='1598533073']
Zawsze było tak że piłkarz mógł grać w rezerwach jeśli do momentu w którym będzie miał ponad 50% spotkań w ligowych w I drużynie.
[/quote]
Nie zawsze tak było.
Te % weszły wtedy, gdy 1 zespół występujący w lidze wyższej kończył ligę dużo wcześniej niż 2 drużyna.
A weszło to dlatego, że niektóre kluby "na siłę" ratowały rezerwy i wystawiały 1 zespół w rezerwach.
Zauważcie jeszcze jeden powtarzający się zapis i przeczytajcie go pomalutku:
[b][i]"[size=small][u]w roku kalendarzowym [/u]w którym następuje zakończenie danego sezonu rozgrywkowego"[/size][/i][/b]
[size=small]Pozdrawiam.[/size]
[size=small]:idea: [/size]
Po pierwszych 45 min w meczu na szczycie Rezerwy prowadzą 2:0.
Bramki:
10' Michał Wiśniewski
17' Michał Rakoczy
Wiśniewski, Rakoczy 2-0 do przerwy
Jak mozna tak marnowac okazje??? Dobrze ze 3 pkt :)
Wymęczone 2-1 z najsłabsza drużyną w lidze nie wróży najlepiej. Bez zawodników z I drużyny nie widzę utrzymania
[quote='zubereg' pid='1448149' dateline='1598720066']
Wymęczone 2-1 z najsłabsza drużyną w lidze nie wróży najlepiej. Bez zawodników z I drużyny nie widzę utrzymania
[/quote]
Ale tam grali zawodnicy I drużyny: Rubio, Cecarić, Rakoczy.
Jeżeli nie radzą sobie na 4 poziomie rozrywkowym, to po co ich trzymać w klubie?
Obserwował ktoś młodego Jaroszyńskiego w Hetmanie?
20 lat. Na tej samej pozycji co brat. Będzie z niego coś?
obserwowaliśmy Wesleya Caina i jego wyrzuty z autów ;)
[quote='przegorzalik' pid='1448218' dateline='1598772365']
[quote='zubereg' pid='1448149' dateline='1598720066']
[/quote]
Ale tam grali zawodnicy I drużyny: Rubio, Cecarić, Rakoczy.
Jeżeli nie radzą sobie na 4 poziomie rozrywkowym, to po co ich trzymać w klubie?
[/quote]
Uważam, że Rubio i Rakoczy zdecydowanie się wyróżniali. 2 klasy lepsi od pozostałych.
Czyli się zgadza, prezentują poziom I ligowy, na ekstraklasę się obecnie nie nadają :D
5 dni później
Dąbski Ks Kraków rywalem naszych rezerw w Pucharze Polski na szczeblu centralnym, mecz 15 09 2020 o 16.30 na boisku Dąbskiego
Ale dramat z Chełmianką, pierwszy raz widziałem drużnynę która grając godzinę w 11 na 10 gra głównie z kontry
Zły warsztat i materiał czy raczej kiepski majster ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)