[h4]Cracovia [img-s]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/cracoviaherb.png[/img-s] vs [img-s]https://cracovia.krakow.pl/nextmatch/team/345.png[/img-s] Zaglebie Lubin, sobota 10 października 2026, 14:45[/h4]
[b]Miejsce spotkania[/b]: Stadion Cracovii im. Jozefa Pilsudskiego
[b]Ostatnie mecze:[/b]
[table]
[row]
[header]Data[/header]
[header]Host[/header]
[header]Wynik[/header]
[header]Gość[/header]
[/row]
[row]
[col-c]03.05.2026r.[/col-c]
[col-r]Zaglebie Lubin[/col-r]
[col-c]0 - 0[/col-c]
[col-l]Cracovia[/col-l]
[/row]
[row]
[col-c]03.11.2025r.[/col-c]
[col-r]Cracovia[/col-r]
[col-c]0 - 0[/col-c]
[col-l]Zaglebie Lubin[/col-l]
[/row]
[row]
[col-c]24.05.2025r.[/col-c]
[col-c]1 - 2[/col-c]
[col-l][b]Cracovia[/b][/col-l]
[/row]
[row]
[col-c]29.11.2024r.[/col-c]
[col-r]Cracovia[/col-r]
[col-c]1 - 1[/col-c]
[/row]
[row]
[col-c]18.02.2024r.[/col-c]
[col-c]1 - 1[/col-c]
[col-l]Cracovia[/col-l]
[/row]
[row]
[col-c]02.11.2023r.[/col-c]
[col-r][b]Cracovia[/b][/col-r]
[col-c]1 - 0[/col-c]
[/row]
[row]
[col-c]11.08.2023r.[/col-c]
[col-r][b]Cracovia[/b][/col-r]
[col-c]2 - 1[/col-c]
[/row]
[row]
[col-c]13.05.2023r.[/col-c]
[col-r]Cracovia[/col-r]
[col-c]0 - 1[/col-c]
[col-l][b]Zaglebie Lubin[/b][/col-l]
[/row][/table]
-
-
Cracovia vs Zaglebie Lubin, sobota 10 października 2026, 14:45
Lajkonik przypiął temat globalnie.
48h przed meczem publikowana jest analiza techniczna drużyn.
[alert]Typer (punktacja):
⭐ 1X2 (kto wygra / remis) +1 punkt + rozpoczęcie/kontynuacja serii
⭐ wskazanie dokładnego wyniku +1 punkt + TOP Typer
⭐ wskazanie drużyny z większą liczbą goli +1 punkt
⭐ wskazanie drużyny wygranej bez straty gola +1 punkt
⭐ obie drużyny strzelą gola +1 punkt
Statystyki: [url=https://cracovia.krakow.pl/s/ranking-typera]🏅 Ranking Typera (kliknij tutaj)[/url][/alert]
TEN MECZ MUSIMY WYGRAĆ !!! WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY
Dobrze, że jest przerwa na reprezentację...
0-2
- Edytowany
Wygramy 8:0
[quote]#post1747878 Dobrze, że jest przerwa na reprezentację...[/quote]
Dla nas niedobrze bo nie wiadomo czy z reprezentacji wrócą bez kontuzji i nie będzie z kim trenować by ćwiczyć ustawienie drużyny i taktykę gry.
Haha ustawienie drużyny i taktykę…haha dobre :)
[quote]#post1747968 Wygramy 8:0[/quote]
8-1 interesuje nas tylko zwycięstwo 😡😉
Zagłebie w kryzysie, czyli będzie kolejny wpierdol.
Maks jakieś 0-0 dla koneserów, lub prawie, czyli 0-1 po kolejnej ręcę i karnym naszych szczypiornistów.
Liczę na nasze przełamanie. Na razie mamy za sobą dziwną, kuriozalną serię meczów, w których dyktują przeciw nam karne - nie potrafię tego normalnie zrozumieć, bo według zasad, które były na MŚ, to ze 3 były mocno wątpliwe, dodatkowo dla nas tych karnych nie było, choć znów - ze 2 się należały.
Ostatnia aferka z Siemieńcem pokazuje, że "coś" w środowisku sędziowskim się dzieje. Może padliśmy po części ofiarą tego "czegoś", ale zakładam, że czarni nie mają tendencji samobójczych i to się skończy. Dla nas, czysto piłkarsko, te 2 tygodnie na ogarnięcie sytuacji są bardzo dobre, nowi zawodnicy bez porządnego sezonu przygotowawczego powinni zrobić postępy, liczę też wciąż, naiwnie, na Bogacza.
Dla Al Amariego chwila odpoczynku może być zbawienna. No i sytuacja w obronie... gorzej być nie może, więc znów, ten czas dla nas jest cenny.
Ja też liczę na ptrzełamanie, ale wielkim optymistą nie jestem.
Nie wiem gdzie Amir ma odpocząć, jak jest podstawowym zawodnikiem Iraku, więc pewnie zagra ze 4 mecze i do tego sobie polata.
% zawodników na których grę moglibyśmy liczyć będzie po zgrupowaniach kadry, więc trudno liczyć na poprawę ich zgrania z zespołem.
Dla mnie to okienko reprezentacyjne to stracony czas jeśli chodzi o możliwość poprawy gry. Najsłabsza formacja - Pomoc w zasadzie w 50% w rozjazdach. Taki Ltajef czy Hasić pewnie (mam nadzieję) formy nie stracą, ale nie ma szans na poprawę ich zgrania z Nordasem , czy Beretem.
Może jakimś chłopakom z rezerw trener będzie się miał okazję bliżej się przyjrzeć, chociaż i tutaj Marciniak i Abraha wyjeżdżają. Może Selan się jakoś lepiej pokaże. Ale wielkich powodów do optymizmu nie ma.
Oj, nie odnotowałem, że Al Amari też - jakie oni teraz mają rozgrywki?
[quote]#post1748204 Liczę na nasze przełamanie. Na razie mamy za sobą dziwną, kuriozalną serię meczów, w których dyktują przeciw nam karne - nie potrafię tego normalnie zrozumieć, bo według zasad, które były na MŚ, to ze 3 były mocno wątpliwe, dodatkowo dla nas tych karnych nie było, choć znów - ze 2 się należały.
Ostatnia aferka z Siemieńcem pokazuje, że "coś" w środowisku sędziowskim się dzieje. Może padliśmy po części ofiarą tego "czegoś", ale zakładam, że czarni nie mają tendencji samobójczych i to się skończy. Dla nas, czysto piłkarsko, te 2 tygodnie na ogarnięcie sytuacji są bardzo dobre, nowi zawodnicy bez porządnego sezonu przygotowawczego powinni zrobić postępy, liczę też wciąż, naiwnie, na Bogacza.
Dla Al Amariego chwila odpoczynku może być zbawienna. No i sytuacja w obronie... gorzej być nie może, więc znów, ten czas dla nas jest cenny.[/quote]
Różne cuda w życiu widziałem, dlatego twierdzę, że nie jest to przypadek !
Też tak przez skórę czuję, ale póki nie mam dowodów, to jojczenie oczywiście jest słabe - żydowskie płaczki, itd. Wydaje mi się, że w tej szemrano-biznesowej organizacji, jaką jest polska piłka, działa zasada "na pochyłe drzewo wszystkie kozy skaczą", a my w tym momencie jesteśmy z pewnością takim pochyłym drzewem. Ale tej zasadzie przeczy fakt, że niby dobrze zorganizowany Raków czy Motor są w tabeli pod nami. Morał - trzeba wygrywać mimo to, że sędziowie mają aktualnie morale porównywalne z policją.
[quote]#post1748221 Oj, nie odnotowałem, że Al Amari też - jakie oni teraz mają rozgrywki?[/quote]
Puchar Zatoki Perskiej · Faza grupowa
w środę z Omanem a w sobotę z Kuwejtem we wtorek z Arabią Saudyjską
Nie wiem czy wszyscy juz przeczytali wywiad z Oskarem. Ale powtarza to chyba kilka razy, ze roznica miedzy Cracovia a Werderem jest przeze wszystkim w treningach. Sa dwa razy bardzij intensywne i nie ma czasu na stanie....
To normalne, lepsza jakość zawodników, wieksza kasa, to ogarniają większą intensywność.
[quote]#post1748262 Nie wiem czy wszyscy juz przeczytali wywiad z Oskarem. Ale powtarza to chyba kilka razy, ze roznica miedzy Cracovia a Werderem jest przeze wszystkim w treningach. Sa dwa razy bardzij intensywne i nie ma czasu na stanie....[/quote]
Nigdzie nie widzę by mówił, że treningi są dwa razy bardziej intensywne, ani by to powtarzał.
„[i]Tak jak powiedziałem, umiejętności piłkarzy są wyższe, intensywność też, ale nie jest tak, że to jest jakaś ogromna różnica, że idziesz z Ekstraklasy do Niemiec i sobie nie dajesz rady. Treningi są bardzo ciężkie, ale nie jest tak, że umierasz. Kolosalnej różnicy nie ma.
A z czym miał pan największy kłopot?
Może nie kłopot, tylko po prostu to coś innego dla mnie. W Polsce masz przygotowania cztery tygodnie i zaczynasz ligę, a tutaj jest siedem tygodni. Jest większa objętość treningowa i to się kumuluje. A myślę, że największy kłopot miałem, by wrócić po kontuzji. Pierwsze treningi po niej były bardzo wymagające i w sumie dopiero teraz złapałem rytm.”[/i]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)