Pytanie z innej beczki. Oglądałem w tv i widziałem że kilkudziesięciu kibiców górnika było na rodzinnym co mnie po prostu zaskoczyło
Były jakieś bluzgi na trybunach ?
Jeśli tak to dlaczego nie zostali wyrzuceni ?
-
-
Cracovia 0 - 1 Gornik Zabrze, niedziela 6 września 2026, 14:45
- Edytowany
Cięzko cokolwiek więcej napisać. Po tym jak @hank#159 dał info, że ma nam sędziować, zerknąlem na zapiski i z nich wynikało, że zwykle grało się nam z nim ciężko. Ale dziś przeszedł sam siebie, ostatnie kilka decyzji było "zwieńczeniem" , jakże bolesnym dla nas, wczesniejszych, tragicznych decyzji sędziowskich (to liczenie czasu przy autach, wybiciach z piątki to w dupę sobie można włożyć).
Mecz na remis, z przebiegu, po świetnym pierwszym kwadransie, pozostała część meczu była bardzo wyrównana.
Niestety, szybkie wyprowadzanie piłki u nas leży i kwiczy, dalej jest wielki problem z wykańczanenim akcji.
Kolejny mecz, w którym zamiast przynajmniej remisu, kończymy z zerem.
@Dawid34#42637 byli odgrodzeni i to taka wycieczka seniorów, generalnie była kultura, bez bluzgow, kibice górnika też kibicowali spoko, bez przekrzykiwania
[quote]#post1745163 @Dawid34#42637 byli odgrodzeni i to taka wycieczka seniorów, generalnie była kultura, bez bluzgow, kibice górnika też kibicowali spoko, bez przekrzykiwania[/quote]
Hm… ja siedziałem na rodzinnym. Ci kibice z rodzinnego to tak, jak piszesz, raczej dziadki, rok temu też byli, tylko nie w barwach, teraz nosili szaliki i koszulki, ale zero złych emocji.
Natomiast czy sama Torcida z sektora gości po wtsk nie zaśpiewała czasem “j***ć Cracovię”? Bo nie słyszałem dokładnie, ale tak mi się wydawało + to, że potem D śpiewało „k***y pokonamy” (a rok temu było chyba „Górnik/Zabrze pokonamy”) jakoś dało mi wrażenie, że jednak nie jest neutralnie, niestety.
- Edytowany
@Lakbeti#42816 Motor złożył - nie będąc ległą :)
[b]Edycja z 06.09.2026 o godz. 19:45 (scalono posty)[/b]
@marczek#14263 obejrzyj powtórkę zamiast p...dolić
Z D to było tak:
wTSK poszło.od żaboli. I caly D wespół z nimi.
A potem oni wyskoczyli z j....Cracovie.
No to co sie dziwisz ze dostali odpowiedź...
[quote]#post1745169 Z D to było tak:
wTSK poszło.od żaboli. I caly D wespół z nimi.
A potem oni wyskoczyli z j....Cracovie.
No to co sie dziwisz ze dostali odpowiedź...[/quote]
Czyli dobrze słyszałem. Dzięki za potwierdzenie.
Zabrze to sa tez kurwy.. trzeba było.ich nie wpuszczać ostatnio na nasze sektory...
Przecież to my na ostatnim wyjeździe zaczęliśmy bluzgi to co sie wiara dziwi, że odpowiedzieli tym samym.
Analizując na spokojnie "przegrany" mecz bowiem upłynęło już sporo czasu, wsłuchując się w wypowiedzi osób o dużym doświadczeniu, patrząc kilkakrotnie na powtórki z karnym uważam że dla zmazania plamy PZPN winien spowodować powtórzenie meczu, bądź anulowania bramki i pozostawienie wyniku 0:0. Wiem że wielu będzie mnie pouczać że tak się nie robi ale zróbmy to bo skandali w sędziowaniu jest coraz więcej i ukrócimy powtórek z typami jakim okazał się Arys.
Przekręcili nas. Sam Gasprik w szoku że dostali karnego
- Edytowany
Cholerni sedziowscy kanciarze. €@^€@^&#
[quote]#post1745132 Wszyscy są chuje tylko nie my.[/quote]
My jesteśmy cipy, a oni, cała reszta, to chuje.
Zarząd pewnie chuja zrobi i będą nas dalej kręcić
Trzeci mecz pod rząd przegrany, ja bym raczej szukał przede wszystkim win u siebie a nie u sędziego, jaki by nie był.
Ile mieliśmy dzisiaj sytuacji strzeleckich, nawet przy 0-1 Madejski bardzo wolno wprowadzał piłkę do gry.
Tak mu każą grać trenerzy czy on sam tak od siebie to robi, bo to już nie pierwszy raz?
Poza 3-4 zawodnikami, to reszta biega jak pi..y....bez ladu i skladu. I widze, ze znow zaczynamy pykanie w narozniku przeciwnika i wrcamy pod bramke. Zero dosrodkowan i strzalow z dystansu. Kolejny raz dziura w srodku pola. Dopoki Knap mial sile, to jeszcze to jakos wygladalo. Ale Mati nie wiem co sie z nim dzieje. I my tez nic nie gramy srodkiem. Po stracie pilki polowa druzyny stoi i sie nie wraca. Taktyka gry na jednego napastnika kompletnie sie nie sprawdza i praktycznie nic nie daje.
Największym problemem Cracovii jest nieumiejętność strzelania bramek.
Jednak jak może być inaczej jak w środku drugiej linii gra Al Ammari (nawet nie próbuje strzelać) i Klich (mimo wielkiego szacunku za Jego powrót do Cracovii to w drugiej połowie miał najlepszą sytuację i strzelił z siłą niemowlaka (podał do bramkarza) i też nie umie strzelać).
Może by któregoś z tych panów posadzić na ławie bo osłabiają siłę ognia a wpuścić gracza który coś strzelać próbuje.
Druga rzecz to dramat w grze głową. Ile Cracovia ma wrzutek na pole karne i ani Berte, ani Nordas, ani Zahir głową uderzyć nie potrafią.
Możemy tęsknić za takimi głowkarzami ja Covilo czy nawet Krzysztof Piątek.
Ba, wystarczyłby Ghita daleko nie sięgając
Z tymi karnymi jest większy problem, w ogole ponad naszymi klopotami (przy okazji zgadzam się że karny za rękę Hendriksona był zdecydowanie zbyt pochopny - nie był celowego ruchu, interweniujący zawodnik został z bliska nastrzelony).
Przepisy gry w piłkę nożną powstały ponad 100 lat temu. Wtedy w meczach strzelano znacznie więcej bramek, jeden karny nie znaczył tak wiele. Dziś karny to praktycznie gol (strzelają najlepsi wykonawcy, nie jak w pucharowych dogrywkach) i ustawia mecz, a bramke w meczach jest znacznie mniej. Tymczasem za każdy faul na polu karnym jest karny, za rękę na polu karnym jest karny,niezależnie od tego, co by potem było...
Naprawde, powinno być. tak, że karne są tylko za naprawdę brzydkie faule i za faule/ręce które w istotny sposób zmniejszają ryzyko gola. Jak na przykład wybicie piłki zz linii bramkowej, co zrobił Fijol na Mundialu 1978 po strzale Laty.
Tyle że
1) to by musiało być wprowadzone centralnie, międzynarodowo
2) nierealne, bo strasznie zależy od uznania sędziego,. Ile by było dyskusji... Ale inna rzecz, że i teraz są dyskusje.
Może realne byłoby że za rekę zamiast karnego jest wolny pośredni? To byłoby bardziej sprawiedliwe... Chyba że jest wybicie z piłki zmierzającej do bramki, ale wtedy wolny i czerwona kartka.
[quote]#post1745219
Naprawde, powinno być. tak, że karne są tylko za naprawdę brzydkie faule i za faule/ręce które w istotny sposób zmniejszają ryzyko gola. Jak na przykład wybicie piłki zz linii bramkowej, co zrobił Fijol na Mundialu 1978 po strzale Laty.
[/quote]
Piłkę z linii bramkowej wybił Mario Kempes
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)