Ale to obserwacje i wnioski po tych 25 minutach w kałużach z Sevillą?
Czy ze skrótów sprzed 2 lat, jak jeszcze grał w Lechu?
Gość jest przecież w zupełnie innym miejscu. Zdrowotnie, piłkarsko, mentalnie - pewnie i taktycznie, bo Pasy będą inną piłkę teraz grać.
Może darujmy sobie pisanie, że jest leniwy na podstawie meczów, które grał gdzie indziej. I poczekajmy na materiał badawczy do oceny...
-
-
Filip Marchwiński - Witamy w Cracovii!
Lech nie licząc Cracovii oczywiście, to drużyna którą oglądam najczęściej i widziałem dużo spotkań Filipa, wiadomo, że jest w innym miejscu ale profil piłkarza się nie zmienił, ogólna charakterystyka również.
Umiejętności na ekstraklasę ma bez dwóch zdań, pewnie jest zblokowany, zmiana klubu i kontuzje zrobiły swoje, zapewne dużo pracy musi teraz włożyć w powrót.
Mówimy jednak o zawodników sprawdzonym na poziomie ESA, na tle bardzo dobrej jakościowo kadry Lecha był jednym z wielu, tu będzie miał większe pole do popisu. Piłkarzem zawsze był trochę leniwym w swoich poczynaniach, to nie jest tytan boiskowej pracy, jednak same umiejętności są na wysokim poziomie.
Nie jesteśmy znaczącą siłą tej ligi, dla nas taki transfer jest mocny i wygląda dobrze.
On może być naszą 9.
Zgadza sie, w Lechu często grywał na pozycji numer 9, gdy brakowało w składzie Ishaka .
Za wysoki według mnie na 10. Tam liczy się mobilność, siłą rzeczy przy wzroście prawie 190 cm ciężko o to.
Amersfoort też był wysoki i dawał radę. Inna rzecz, że polska liga zrobiła się od tego czasu bardziej wymagająca.
[quote]#post1735262 Amersfoort też był wysoki i dawał radę. [/quote]
Oprócz ostatniej rundy.
Ale to co wtedy odwalał, nie miało żadnego związku z wzrostem.
- Edytowany
Javi Hernandez 184
Pele van Amersfort 195
Zidane 185
Ballack 189
Pogba 191
Yaya Toure 188
Może go skrócić i powinno być git? tak z 2-3cm
No właśnie nie dawał rady wg mnie. PVA skonćzył zresztą jako 9 Drodzy Panowie.
Poza tym, czy gdy grał na 10 to graliśmy super futbol ? Czy szło do boku wszystko i nabijaliśmy naszych i coś tam wpadało ?
Przy tym co chce grać BG musimy mieć kogoś bardziej zwinnego z piłką na 10 według mnie
Ustawiany przez Trenera Grzelaka jako 9 i 10.na treningach. Dzisiejsza konfa przed meczem.z Lechem.
Widać długą przerwę, z meczu na mecz powinno być lepiej
[quote]#post1735733 Widać długą przerwę, z meczu na mecz powinno być lepiej[/quote]
Szczególnie, że przeciw Kolejorzowi zagra dopiero w grudniu 😉
Spokoj zagrał, ale trochę tak zachowawczo, uważa na siebie
Jak dla mnie słabo, przetruchtał te prawie 30 min. Pobudka to ekstraklasa, trzeba dać zdecydowanie więcej. Trzymam kciuki żeby wrócił do formy .
Praszelik 2?
https://weszlo.com/walkower-dla-lecha-zamieszanie-wokol-marchwinskiego-szybko-wyjasnione
Paradoksalnie Marchewa otrzymał tą czerwoną kartkę grając w Lechu więc domaganie się walkowera przez ich kibiców w sytuacji gdy kibice obydwu zespołów są zaprzyjaźnieni jest bardzo nie fair.... Okazuje się i taką mam nadzieję, że wszystko odbyło się zgodnie z przepisami..... Taka sytuacja z nieuprawnionym zawodnikiem przez czerwoną kartkę sprzed dwóch lat jest trudna do wychwycienia.... Dziwi mnie, że ktoś na to zwrócił uwagę wśród kibiców Lecha i nie wiem czy ktoś u nas w klubie weryfikował czy zawodnik jest uprawniony do gry? Dobrze, że wszystko odbyło się zgodnie z przepisami możliwe, że przypadkowo, bo byłaby kuriozalna sytuacja z tym walkowerem.....
To wszystko pokazuje tylko jak chorym środowiskiem jest to stworzone przez internet.
Dawniej, jakby ktoś wyszedł z durnym pomysłem to by został od razu naprostowany przez kolegów, w skrajnym przypadku dostałby w pysk.
Teraz nie ma kolegów, jest internet, konta, AI, całe to gówno...
@Vasago#211
Domaganie się przez kibiców w.o. w momencie gdy ich zespół niecdał rady na boisku jest słabe niezależnie czy kibice się lubią czy nie. W tej sulytuacji to jest rzeczywiście jeszcze słabsze.
Natomiast to czy ta czerwona kartka była w meczu Lecha nie ma, uważam, żadnego znaczenia.
[quote]#post1735953 @Vasago#211
Natomiast to czy ta czerwona kartka była w meczu Lecha nie ma, uważam, żadnego znaczenia.[/quote]
Ja akurat wprost przeciwnie, dla mnie to ma największe znaczenie - kartka była ww meczu Lecha i walkower byłby dla Lecha. Paranoja byłaby to. I domaganie się przez niektórych kibiców Lecha tego to wyjątkowo nieładne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (13 użytkowników)
Goście (13)