Jak widzew nie spadnie teraz to za rok na pewno nie, o betoniarę byłbym w przyszłym roku spokojny. Będzie ostatnia.
-
-
Pozostałe mecze 33 kolejki ekstraklasy 2025/2026
I nie odpuści. Mogą awansować na 9 i zarobić ekstra kaskę.
- Edytowany
[quote]#post1726297 Bardzo zły przykład daje BrukBet Koronie... 😉 No jak tak można?[/quote]
Piłkarze Brukbetu w pewnym sensie grają o to by pokazać się przyszłym pracodawcom. Tej motywacji koroniarze nie będą mieli. Jednakże wygrywając dadzą zarobić klubowi może i 1.5mln więcej. Mam nadzieję, że ten mecz pomoże trenerowi w przekonaniu piłkarzy, że Korona się przed nimi nie połoźy.
Edit. Za 2 miejsca wyżej Korona może zarobić około 600 tys, a nie 1.5 mln.
Dlaczego trzeba od początku grać jak Motorem tylko do końca z koncentracja i nie odpuszczać a o wynik można byc spokojny
Jak będą tak grać piłkarze Termaliki z Lechią jak z Arką powinni im urwać punkty.
@PanP#38582 będą grać u siebie, na luzie a Lechia z nożem na gardle
Spadek Arki był już przesądzony. Oni chyba mają za dużo słabych ogniw. Teraz lepiej żeby spadł Widzew bo Lechia i tak ma problemy, a po sezonie pewnie wykupią od nich najlepszych zawodników.
Słonie z Niecieczy nam sprzyjają i to bardzo... Awansowaliśmy w sezonie 2012/2013 przez to, że bramkę stracili już pewni awansu w 94 minucie meczu z Olimpią Grudziądz strzeloną przez bramkarza na dwie kolejki przed zakończeniem rozgrywek... To było niewiarygodne... Dwa sezony temu z gts wygrali 3-0 w ostatniej kolejce, spychając ich poza baraże bardzo daleko w tabeli. Wygrali dzisiaj z Arką, którą lubimy ale chyba wolimy ich spadek niż nasz. Lechii w rozsypce może być trudno o punkty w Niecieczy, która nie wiadomo o co gra ale gra. Wszystko wskazuje na to, że Trójmiasto pozostanie bez ekstraklasy.
W Niecieczy 8 zawodnikom kończą się umowy, więc walczą o siebie. Korona walczy o myślę ok 1 mln więcej z ekstraklasy. Ale mam nadzieję że nie będą chcieli spuścić nas tylko Widzew. A jeden milion się ogarnie
- Edytowany
Muszę przyznać, że nie sądziłem, że ktoś może przebić wyczyn naszych orłów z tej kolejki, ale grajkowie Arki poprosili o potrzymanie piwa.
Wyjście we dwóch sam na sam z bramkarzem przy stanie 2-2 i takie podanie, że poszła z tego kontra na 2-3 budzi najwyższy szacunek.
Gdy do tego dodać jak Arka skopała praktycznie pewny awans dwa lata temu, dochodzę do wniosku, że jednak bycie kibicem Cracovii nie jest najbardziej obciążające psychicznie, inni mają jeszcze ciekawiej...
Edit: zapomniałem też o wiecznie przegrywanych derbach, my to chociaż raz na ruski rok nawet i na stoczni wygrywaliśmy, oni tylko kilka remisów i same wpierdole...
Oni skopali derby z Lechią i prestiżowy mecz z Legią w doliczonym czasie gry. Biorąc pod uwagę utracony awans sprzed dwóch lat, to dola garbata u nich przewyższa tą naszą...
Patrząc w historie słonie Arce też nie leżą... na ostatnie 14 meczy między nimi, Arka wygrała tylko 3 razy.
[quote]#post1726353 Oni skopali derby z Lechią i prestiżowy mecz z Legią w doliczonym czasie gry. Biorąc pod uwagę utracony awans sprzed dwóch lat, to dola garbata u nich przewyższa tą naszą...[/quote]
Absurd tego sezonu przejawia się choćby w fakcie, że jakby wspomniane mecze z cwelką i Lechią Arka wygrała, dodatkowo Kerk wykorzystałby piłkę meczową kilka dni temu z Górnikiem i wygrali głupio (na własne życzenie) tylko zremisowany mecz z wstydzewem, to dzisiejszą porażką zaprzepaścili by sobie właśnie być może grę w pucharach. Cztery momenty po kilka minut w całym sezonie...
Do tego że nie wolno oficjalnie motywować innych drużyn w Ekstraklasie przyłozyła chyba ręka Cracovia, a raczej Lech Poznań jak grali o Mistrzostwo z Rakowem, jakaś tam aferka medialna nawet była. A nawet jeśli ktoś termalike zmotywawał to wiemy kto, i wiemy też ze na jednym meczu sie nie skonczy co akurat nam tez jest na ręke
Ktoś dobrze zmotywował Termalice. Wszyscy piszecie że Lechia nie wygra w Niecieczy....a może Lechia zmotywowała Termalice plan wykonany już 90% zobaczycie piłkarskiego pokera w Niecieczy. Wspomnicie moje słowa!!!
Panowie sprawdziłem sobie spadkowiczów z ostatnich 10 lat i ich ostatnią kolejkę. Jeśli myślicie że ktoś komuś coś odpuści, albo ktoś kogoś zmotywuje, to możemy się na tym przejechać.
Spadkowicze w ostatniej kolejce większość swoich meczów wygrali albo zremisowali, grając o pietruszkę. Jakkolwiek to jest piłka nożna i rywalizacja i każdy normalny chce wygrać.
Arka niestety spadła na własne życzenie, tabela nie kłamie, wystarczy spojrzeć na bramki stracone, 3 ostatnie drużyny mają podobną dużą ilość, poza tym dużo meczy zawalonych frajersko zremisowanych itp
Co do ostatniego meczu to mecz bardzo słaby w wykonaniu Arki, nie widziałem determinacji, chęci wygrania tego meczu, Termalika lepsza
I jeszcze jedno ktoś tu pisał że Arka ma dobry skład, no niestety nie, i jeszcze nie potrzebna ta zmiana trenera pod koniec, myślę że Szwagra nie przegrałby meczu z Termaliką
Jak ktoś motywował BB to widzew, jaka lechia...
Nie wierzę by ktoś motywował Termalikę (co nie jest niczym złym ani zakazanym) , bo równie można by zapytać czy Arka mobilizowała Legię, bo z tego co widziałem to zagrali z taką agresją jakby grali o życie
- Edytowany
[quote]#post1726495 Nie wierzę by ktoś motywował Termalikę (co nie jest niczym złym ani zakazanym) , bo równie można by zapytać czy Arka mobilizowała Legię, bo z tego co widziałem to zagrali z taką agresją jakby grali o życie[/quote]
Jest zakazane przepisami.
Chyba, że masz na myśli okrzyki w stylu "Do boju.." :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)