Trzeba powiedzieć że piłkarze i trener Elsner zajmowali się chyba wyborem prezesa zamiast trenowaniem, chodzili na rozmowy kwalifikacyjne i przeglądali CV. Kurwa, nawet Elsner w wywiadzie gadał, że jego martwił brak prezesa. Teraz widzimy jakie są tego efekty. Pieprzone wicki zamiast wypierdolić MD I Elsnera w listopadzie, to gówno robili.
-
-
Motor Lublin 3 - 3 Cracovia, sobota 16 maja 2026, 14:45
Trzeba obiektywnie powiedzieć, że do 88 minuty to był zdecydowanie nasz najlepszy mecz w rundzie wiosennej. Wkurzony jestem. Już się zastanawiałem kto z czwórki Arka, Lechia, Widzew, Piast spadnie w tym sezonie. A tu obłuchem w łeb...
- Edytowany
Jedno trzeba im przyznać - nie wygrać tego meczu to w pewnym sensie była sztuka i wyczyn. A oni tego dokonali! No co by k...a nie mówić, to ja w pewien sposób naprawdę jestem pod wrażeniem.
No z motorem gralo nam się lepiej, bo motor gra otwartą piłka!! Z koroną będzie trudniej bo są bardziej zamknięci. Grzelak przynajmniej robi dobre zmiany. Ale czy grajki dojadą
Kamyk do ogródka trenera. W 90 minucie jednym z wchodzących (nie wierzę, że to piszę) powinien być Glik, w zamiast któregoś z bezobjawowych Batouma czy Domingueza. Ale któż mógł się spodziewać takiego frajerstwa.
Trzecia bramka dla Motoru to kryminał. Mecz o życie, 3 minuty do końca przy prowadzeniu, a w polu karnym przed bramką czterech rywali i trzech naszych obrońców. Kameri odpuścił Karaska. Al Ammari nie krył nikogo. Do tego dośrodkowania wyskoczyło dwóch (!!!) rywali bez jakiegokolwiek ataku z naszej strony. W dodatku Sutalo z Traore zderzyli się ze sobą. Zamiast spokojnie przetrzymywać piłkę to paniczne wykopy byle do przodu. Zupełny brak pomysłu na destrukcję w poczynaniu rywala.
Ale zmiany były po stracie bramki na 3:3. Chciał wzmocnić ofensywę, choć trudno mówić o wzmocnieniu w przypadku Batouma.
Jednak zagrali dobry mecz mimo obaw, szkoda że popadli w chaos i fali sobie wydrzeć zwycięstwo. Jak przewidywałem Klich chyba wszystkich zadowolił i oczywiście strzelił bramkę która dała naszym wiarę. Seba dalej niemrawy z wychodzeniem do górnych piłek, wykopywaniem. Coś z nim trzeba zrobić.
Grzelak nie miał za bardzo w kim wybierać na ławce, Glik na taki szybki Motor to nie miałby szans, Tabisza gra w obronie dramatycznie. Bogacz chyba jeszcze nie dojeżdża. Mam nadzieję że z Henriksonem na środku będzie pewniej niż z Sutalo
Przy bramce na 3-3 tam powinien byc Oskar, a byl w rogu szesnastki i kryl powietrze. Zreszta bramka na 2-3 tez sie pomylil w wyskoku. Co tu mówić, tragedia, muszą sie jakos pozbierac na sobotę bo tu wszystko w głowie siedzi już, ostatnie minuty i pełne gacie. No i niestety stało się, obyśmy nie przegrali tak utrzymania, bo los co tydzień nam daje szanse a my nie potrafimy skorzystać i wreszcie się może odwrócić.
Gdyby mecz trwał 87 minut to byśmy mówili o super meczu i wielkiej uldze... a jest jak jest 😐.
[quote]#post1725639 Ale zmiany były po stracie bramki na 3:3. Chciał wzmocnić ofensywę, choć trudno mówić o wzmocnieniu w przypadku Batouma.[/quote]
No tak. Zasugerowałem się zapisem na 90 minut, a wkurw wymazał mi chronologię z pamięci.
Ale w takim razie te zmiany miał zrobić jeszcze przy 3-1.
- Edytowany
Mimo wszystko, widzę plusiki - lepsze stare fragmenty gry , strzelamy w końcu z za pola karnego, kreujemy sytuacje, strzelamy bramki , Charpentier kończy mecz zdrowy.
Nie wiem jak się odnieść do tej sytuacji, prowadzimy 2 bramkami na ok 10 min przed końcem, stawiamy autobus, wykopujemy piłkę w trybuny , kładziemy się na murawie, niektóre zespoły potrafią grać na czas przez godzinę, my nie potrafimy przez 10 min, dramat
Przede wszystkim grany szybki proste piłki, a nie zabawa w kółeczku, co mnie już do szału doprowadzało u Elsnera
[quote]#post1725649 Charpentier kończy mecz zdrowy.[/quote]
Tego to jeszcze nie wiemy 😉
Gapię się i gapię w tą tabelę i wychodzi że remis z Koroną da nam utrzymanie
Da na 100% jak jutro przegra Lechia i przegra Piast lub nie wygra Arka. W przeciwnym wypadku jest mozliwosc malej tabelki przy 42 pkt a tam mozemy wypasc zle. A tak w ogóle to jeszcze bym brał pod uwagę to, że mogą się odwalić czary z tymi minusowymi pkt betonów, żeby się nie okazało, że jakimś cudem przywrócą te pkt, lepiej po prostu wygrac i sie nie martwic. W każdym razie jutro bedziemy wiedziec wiecej.
[quote]#post1725556 Z Koroną zwycięstwo !!! Widziałem dzisiaj walkę i dobra grę naszych a na koniec 5 minut chaosu które zaważyło na 3-3. Będzie dobrze za tydzień !!![/quote]
Właśnie.
Większość meczu na plus, widać już jakiś zaczątek lepszej drużyny. Widać było też po bramkach, jak schodziło z nich ciśnienie, wchodził luz, zaczynali wyglądać już jak drużyna, a nie zlepek kopaczy. To cieszyło.
Tylko, ku*wa jego mać, najwidoczniej za dużo tego luzu sobie wrzucili, bo ostatnie 10 minut spowodowało, że sumarycznie wyszli znowu na pizdy..
Oby wygrana z Koroną, daj Panie Boże 🙏🏻
@TOM76#4042 przy naszym remisie z Koroną może być tak, że na koniec po 42 punkty mogą mieć Cracovia, Piast, Widzew, Lechia i Arka. Dwie ekipy z nich spadają. Nie mam dzisiaj głowy żeby przeliczać małe tabelki między tymi pięcioma zespołami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)