Ręce precz od Grzelaka. Przypomnijcie sobie końcówkę pięknego Luki, czy też okres Kroczka. W porównaniu do tamtego siermiężnego okresu w naszej grze jest znaczący progres, Gra jest znacznie efektowniejsza, stwarzamy sytuacje. Tylko to ostatnie podanie i strzał :-(
Nie twierdzę, że nie ma mankamentów. Trochę zbytnio uzależnił się od gry na 1 napastnika. Nie rozumiem w tej sytuacji dlaczego ściągają mu napastników, którzy zazwyczaj grali w systemach z dwójką z przodu. Już jak przychodził Berte i mówił, że najlepiej się czuje jako cofnięty napastnik pisałem: "czy ktoś mu powiedział, że u nas będzie jedynym napastnikiem". Wygląda, że to samo z Lasse. Jak go zapowiadali liczyłem na zmianę systemu. Dlatego w wątku meczowym napisałem jak widzę nasze optymalne ustawienie. Bo ważną cechą trenera jest umiejętność ustawienia taktyki pod posiadanych zawodników.
-
-
Trener Bartosz Grzelak witamy
Pewnych decyzji nie jestem w stanie zrozumieć. Minchew gra piach pierwszych kilka meczy, a i tak gra w podstawie albo jako pierwszy wchodzi z ławki, a jak już wreszcie strzelił bramkę z radomiakiem to w nagrodę dziś nie dostaje nawet minuty, a wchodzi obrońca Piła. Kameri to samo, na początku pewny plac, a teraz odpalony pomimo że wcale nie wyglądał źle, za to gra pupilek Knap, który poza dobrą atmosferą nie wnosi nic. Bogacz kolejny odpalony po 15 min meczu z Pogonią, nie wierzę tu w żadne drobne urazy. Rozumiem, że niektórzy mogą nie pasować pod względem charakteru, ale samym charakterem braków piłkarskich u takiego Knapa się nie nadrobi.
@volt#175 możesz mieć rację, ale na Mincheva były wylewane takie pomyje przez kibiców, że chyba trener dał mu odpocząć, zwłaszcza że jest ltaief który gra dobrze. Natomiast ltaief nie schodzi do środka i nie próbuje po wejściu w pole karne strzelać, co Minchev robił choć mu nie wychodziło. Jak dla mnie Minchev jest dobra 10 i tak grali ze Stojkovića i wyglądało to nieźle.
Tutaj na tej pozycji Minchev ltaief będzie dobra konkurencja.
Knap słabo dziś i powinien wcześniej zejść, a za niego Kameri, tylko że Kameri w ofensywnie spoko, jak dopadnie piłkę, ale drugich piłek to kompletnie nie potrafi zebrać
Bronimy lepiej, lepiej atakujemy i lepiej pracujemy z sfg.
Spójrzmy na poprzedników BG i gdzie są… jedynie JZ jako tako punktuje, a i tak nie dotrwa do końca sezonu w Koronie wg mnie.
Ja tylko nie rozumiem jak dzisiaj w podstawowym składzie pojawił się Knap po fatalnym meczu w Pruszkowie..
Bo ktoś musiał zagrać, a dobrych środkowych pomocników nie mamy.
Niewiele brakowało, a elektryczny Perkovic znowu zarobiłby karnego za rękę w polu karnym.
Henrikson też elektryczny, Klich z Amirem nie dojeżdżają fizycznie, ten mały knur z Zabrza bawił sie z nimi jak z zabawkami.
Klich z Amirem przede wszystkim nie strzelają, a w dzisiejszym futbolu nie może grać w drugiej linii gracz który nie potrafi strzelać z dystansu.
Luka Elsner trener Lusanne na 7 meczy wygrał 1 spotkanie. Zajmuje 10 miejsce na 12 druzyn ( 11 i 12 druxyna ma zalegly mecz ) Więc druxyna Elsnera moze spaść na ostanie miejsce. Prawdopodobnie dostanie ostatni mecz I zostanie zwolniony.
Ja mam takie pytanie do tych co by chcieli pożegnać trenera. Robimy to, czyli trener został zwolniony i co teraz? pytam poważnie, co dalej? co to zmieni jak transfery się już kończą i kadra będzie taka jak teraz? co da zmiana w tym momencie i miejscu w którym jesteśmy? czego gwarancją jest zmiana trenera? no i kto z widocznie lepszym warsztatem tutaj przyjdzie w zamian?
Przegraliśmy tak, ale przegraliśmy z Górnikiem który jest aktualnie mocną drużyną, wicemistrz Polski i zdobywca pucharu, który jeszcze nie tak dawno temu stawiał czoła Fenerbahçe remisując u siebie, kiedy My ostatnio graliśmy z przeciwnikiem poziomu Fenerbahçe?
Jesteśmy na innym etapie, jeżeli coś mamy zbudować, to i tak będzie potrzebny do tego czas, czy z trenerem X czy Y, czy z kadrą X czy Y, czy z prezesem X czy Y. Jesteśmy w miejscu nie łatwym, to nie Lech Poznań, mamy inne możliwości, inny materiał, inne trudności i inne cele. Będziemy przegrywać, czy to Znicz czy Górnik, będą też zwycięstwa, ale nie miejmy za dużych oczekiwań, nie odpływamy za mocno w jedną czy drugą stronę, po porażce czy po zwycięstwie. Nie zwalniamy trenera, nie doszukujemy się nieudaczniku w piłkarzu który zagrał jedno czy trzy spotkania w klubie.
Grzelak też uczy się tej drużyny. Trafiło do klubu ostatnio kilku nowych zawodników. Gra w środku cały czas Amir i Klich bo to trzon tej drużyny, nie można non stop zmieniać wyjściowego składu i rotować, a jak wspomniałem jest kilku nowych zawodników i trzeba ich wkomponować, to przecież nie powymieniasz wszystkiego na raz. Knap wyszedł w pierwszym składzie zapewne dla większego zabezpieczenia, bo przeciwnik był mocny. Ltaief będzie już jako podstawowy na stałe, Hasić wiadomo, napastnicy będą wymienni, środek to przede wszystkim Amir. W obronie będzie zapewne grał częściej Baumgartner.
Teraz skończy się okienko transferowe i będziemy poznawać pomysł na drużynę trenera. Niech się to ustabilizuje trochę, we wrześniu wjeżdża przerwa na reprezentację, to będzie praca nad drużyną w kontekście reszty rundy.
[quote]#post1745223 Luka Elsner trener Lusanne na 7 meczy wygrał 1 spotkanie. Zajmuje 10 miejsce na 12 druzyn ( 11 i 12 druxyna ma zalegly mecz ) Więc druxyna Elsnera moze spaść na ostanie miejsce. Prawdopodobnie dostanie ostatni mecz I zostanie zwolniony.[/quote]
Pewnie przez to, że mają bałagan w klubie i nic nie działa jak należy 🤔
[quote]#post1745213 Niewiele brakowało, a elektryczny Perkovic znowu zarobiłby karnego za rękę w polu karnym.
Henrikson też elektryczny, Klich z Amirem nie dojeżdżają fizycznie, ten mały knur z Zabrza bawił sie z nimi jak z zabawkami.[/quote]
Prawie ręki nie pamiętam, ale pamiętam jak w drugiej połowie w polu karnym pociągnął obrońcę dwoma rękami, na szczęście lekko i akcja poszła dalej ale zakląłem ostro pod nosem. On ma solidny deficyt szarych komórek. Suplementować?
[quote]#post1745229 [quote]#post1745223 Luka Elsner trener Lusanne na 7 meczy wygrał 1 spotkanie. Zajmuje 10 miejsce na 12 druzyn ( 11 i 12 druxyna ma zalegly mecz ) Więc druxyna Elsnera moze spaść na ostanie miejsce. Prawdopodobnie dostanie ostatni mecz I zostanie zwolniony.[/quote]
Pewnie przez to, że mają bałagan w klubie i nic nie działa jak należy 🤔[/quote]
Może...języka nie znają...?
@pablo74#33265 luka jeszcze ma jakieś braki językowe, ciekawe jakich języków jeszcze się uczy 😁
Najprawdopodobniej ci którzy go przyjmowali do klubu już w nim nie pracują, no i ma juz wyjaśnienie czemu projekt nie spełnił jego oczekiwań.
BTW, polityka klubu jest taka żeby brać młodych, rozwojowych. Praktycznie poza starymi graczami nie sprowadzamy zawodników 25+, i może to wypali, ale nie w tym sezonie.
Grzelak jest doświadczonym trenerem młodzieży i dlatego dostał ta fuchę. Do drużyn gwiazd jak Legia czy Raków trzeba zamordyznu, inaczej nic te drużyny nie grają, pokazała to Legia w zeszłym sezonie, teraz to samo dzieje się w Rakowie
[quote]#post1745242 ... @pablo74 luka jeszcze ma jakieś braki językowe, ciekawe jakich języków jeszcze się uczy 😁...[/quote]
Migowego....
[quote]#post1745176 ... Jak go zapowiadali liczyłem na zmianę systemu. Dlatego w wątku meczowym napisałem jak widzę nasze optymalne ustawienie. Bo ważną cechą trenera jest umiejętność ustawienia taktyki pod posiadanych zawodników....[/quote]
Do tego potrzeba lepszego środka pola. Musieliśmy zagrać z Górnikiem na 2 DP bo w ostatnich meczach w środku była największa dziura. Gdyby zamiast Knapa był Gol albo Dąbrowski to moglibyśmy grać na 2 napastników
Wcześniej za Elsnera i za kroczka była gra z szybkiej kontry, piłka do obrońcy, ten do Klicha ,Amira albo Maigarda i dzida. Za Kroczka mielismy jeszcze Githe który sądził bramki. A za Zielińskiego był skład słaby, ale graliśmy piłkę prostą na dwa kontakty i stałe fragmenty. Ten ja to tak widzę. Może się mylę, teraz Grzelak dysponuje zupełnie innym składem. Potrafimy wymieniać piłkę w polu karnym przeciwnika, a nie ma kto walnąć na bramkę. Dziś akcja znowu super i Klich nie trafia dwa razy.
Wyniki go nie bronią 13 meczy - 2 zwycięstwa SŁABO a 40 punktów trzeba zdobyć na razie jest 8 na 21 możliwych
Zamienianie latami słabych trenerów na przeciętnych i odwrotnie wyrobiło w większości z nas przekonanie, że zmiana trenera niewiele daje. Nie wolno się bać zmiany trenera - to naturalny proces.
Tym samym nie twierdzę, że już czas szukać nowego lidera na ławce rezerwowych. Ale haniebna porażka w meczu z 3-ligowcem sprzed kilku dni jest dla mnie momentem granicznym - okres ochronny dla trenera skończył się. To była prawdziwa hańba, przeciwnik miał kilka razy gorszych piłkarzy a mimo to trener Znicza ograł Grzelaka jak leszcza. Średnia w meczach ligowych 1,00 w 13 meczach. W pucharze podobnie średnia 1. To nie przypadek. Czas ochronny się skończył, Niech Grzelak stanie się prawdziwym liderem i pociągnie ten zespół. Albo niech wypier... jak nie wie jak to zrobić. Piłkarzy ma
Gdyby nie Perkovic mecz że Zniczem byłby wygrany, a wcześniej 2 nieuznane bramki na samym początku, to potrafi podciąć skrzydła psychicznie. Zwłaszcza że nasi liczyli na brak dogrywki i pewnie ta dogrywka też odbiła się na dzisiejszej postawie. Do tego nowe nabytki oprócz Ltaiefa grają jak patalachy
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)