Ja się zastanawiam, jak to jest w klubie z czytaniem statutu i obsługą prawną. Bo mam wrażenie, że jest jakiś chaos kompletny. Czekam na informacje, czy aby na pewno dopilnowano kwestie kadencji organów.
-
-
Murat Colak - trzymamy za słowa
Zaraz się okaże że jednak bydgoska prukwa miała rację w wywiadzie
https://x.com/profmuratcolak/status/2094695961217925342
- Edytowany
Bardziej niż tweety uspokoiłoby mnie pokazanie dokumentów, które i tak są dostępne w KRS. Nie chce mi się przebijać przez te wszystkie akta, które naprodukowali w klubie na przestrzeni ostatniego roku.
[quote]#post1743404 Bardziej niż tweety uspokoiłoby mnie pokazanie dokumentów, które i tak są dostępne w KRS. Nie chce mi się przebijać przez te wszystkie akta, które naprodukowali w klubie na przestrzeni ostatniego roku.[/quote]
Czy możesz wytłumaczyć mi coś. W KRS piszę że Colak jest prezesem i że on z vice lub prokurentem działa w imieniu. Skoro Sąd to wpisał to rozumiem, że tak jest i o co zamieszanie?
[quote]#post1743423 [quote]#post1743404 Bardziej niż tweety uspokoiłoby mnie pokazanie dokumentów, które i tak są dostępne w KRS. Nie chce mi się przebijać przez te wszystkie akta, które naprodukowali w klubie na przestrzeni ostatniego roku.[/quote]
Czy możesz wytłumaczyć mi coś. W KRS piszę że Colak jest prezesem i że on z vice lub prokurentem działa w imieniu. Skoro Sąd to wpisał to rozumiem, że tak jest i o co zamieszanie?[/quote]
O piniondze i waadzę;)
Ja rozumiem, że ten kto ma pół miliona jest bogatszy od tego co ma ćwierć miliona, ale Elżunia za Comarch to przytuliła zdaje się naprawdę godziwą kasę. Czy w związku z tym, kwota jaką by mogła wyrwać gdyby jej się udało jeszcze zapierdolić wielicką, naprawdę jest warta jej czasu? Przecież ona nie ma już 40 lat, nie lepiej korzystać z życia skoro finanse na to pozwalają?
No to już mógłbys porozważać dopiero jak sam miałbyś wielomilionowy majątek 😂
Całe szczęście, że Filipiak wymienił się gruntami z cinkciarzem, bo nie zajumała Wielickiej !
[quote]#post1743438 Całe szczęście, że Filipiak wymienił się gruntami z cinkciarzem, bo nie zajumała Wielickiej ![/quote]
Poco taką dezinformację piszesz?
A myślisz, że jakby do wymiany nie doszło to klub by ten teren utrzymał ? To nie dezinformacja a prosty wniosek .
[quote]#post1743423 [quote]#post1743404 Bardziej niż tweety uspokoiłoby mnie pokazanie dokumentów, które i tak są dostępne w KRS. Nie chce mi się przebijać przez te wszystkie akta, które naprodukowali w klubie na przestrzeni ostatniego roku.[/quote]
Czy możesz wytłumaczyć mi coś. W KRS piszę że Colak jest prezesem i że on z vice lub prokurentem działa w imieniu. Skoro Sąd to wpisał to rozumiem, że tak jest i o co zamieszanie?[/quote]
Zasadniczo kwestią istotną jest to, czy faktycznie wpisy w KRS są zgodne ze statutem spółki. W statucie mamy powołanie organów spółki: zarządu i rady nadzorczej, na pięcioletnie kadencje. Jak rozumiem według Pani Elżbiety te kadencje upłynęły w momencie zatwierdzenia sprawozdania finansowego za 2025 r. Według oświadczenia klubu - nie, bo inaczej liczą początek kadencji rady nadzorczej w obecnym składzie.
Teoretycznie sąd bada zgodność wniosku o wpis do rejestru z ksh i statutem, więc powinniśmy domniemywać, że wpisy w KRS oznaczają zgodne z prawem powołanie organów. Ale od czego mamy powództwa akcjonariuszy? Sprawa pewnie utknie w sądzie, bo zakładam, że Pani Elżbieta przechodzi do kolejnej fazy walki między akcjonariuszami.
O tym konflikcie piszę już od jakiegoś czasu, bo to on jest teraz naszym największym problemem. I nie stoję po żadnej ze stron. Osobiście uważam, że dobrze byłoby, gdyby z klubu zniknęli Pani Elżbieta oraz Pan Platek
- Edytowany
[quote]#post1743441 A myślisz, że jakby do wymiany nie doszło to klub by ten teren utrzymał ? To nie dezinformacja a prosty wniosek .[/quote]
jakiej wymiany? Rozumiem ,ze coś "dzwonisz koło" wymuszonej przez gminę na Misiorze wymiany 4h przy Błoniach na Kabel
Stronami był MKS Cracovia i Cupiał (nie pamiętam czy jako T-F czy prywatnie)
Szermowali "miejscem na teren na bazę szkoleniową dla mlodzierzy z R20" - oczywiście szwindel się okazał a zamiast bazy po kolejnych "dziwnych operacjach" stoją hotele (no aparthotele😂 )
I dobrze, że wymiana nastąpiła , bowiem w innym przypadku klubowi by nawet Wielicka nie została .
[quote]#post1743442 ... Teoretycznie sąd bada zgodność wniosku o wpis do rejestru z ksh i statutem, więc powinniśmy domniemywać, że wpisy w KRS oznaczają zgodne z prawem powołanie organów. Ale od czego mamy powództwa akcjonariuszy? Sprawa pewnie utknie w sądzie, bo zakładam, że Pani Elżbieta przechodzi do kolejnej fazy walki między akcjonariuszam...[/quote]
Ale czy do czasu wniesienia powództwa przez akcjonariuszy, bądź wręcz do rozstrzygnięcia sądu w tej sprawie nie nie jest tak, że obowiązuje to co jest wpisane do KRS? (tak jak z rękojmią ksiąg wieczystych)
[quote]#post1743455 [quote]#post1743442 ... Teoretycznie sąd bada zgodność wniosku o wpis do rejestru z ksh i statutem, więc powinniśmy domniemywać, że wpisy w KRS oznaczają zgodne z prawem powołanie organów. Ale od czego mamy powództwa akcjonariuszy? Sprawa pewnie utknie w sądzie, bo zakładam, że Pani Elżbieta przechodzi do kolejnej fazy walki między akcjonariuszam...[/quote]
Ale czy do czasu wniesienia powództwa przez akcjonariuszy, bądź wręcz do rozstrzygnięcia sądu w tej sprawie nie nie jest tak, że obowiązuje to co jest wpisane do KRS? (tak jak z rękojmią ksiąg wieczystych)[/quote]
Zasadniczo do czasu rozstrzygnięcia przez sąd ewentualnych powództw akcjonariuszy, my, jako osoby postronne, mamy wiedzę tylko z tego, co jest w KRS oraz tego, co jest w aktach rejestrowych. Oczywiście jest tak, że obowiązuje domniemanie prawdziwości wpisów w KRS. Wynika to wprost z art. 17 ust. 1 ustawy o KRS.
Samo wniesienie powództwa czy wysłanie pisma do spółki jeszcze o niczym nie przesądza.
- Edytowany
Wybierzcie tego wiceprezesa (macie na to jeszcze 5 dni), żeby zarząd miał ustawowo przynajmniej 2 członków.
Bo jeśli tego nie zrobicie to pani Ela narzuci kuratora do prowadzenia klubu i zrobi się taki bajzel, że nie będzie można podjąć żadnych decyzji np. transferowych czy organizacyjnych i wtedy rzeczywiście zajrzy nam w oczy poważny kryzys i niedowład organizacyjno-decyzyjny.
[quote]#post1743598 Wybierzcie tego wiceprezesa (macie na to jeszcze 5 dni), żeby zarząd miał ustawowo przynajmniej 2 członków.
Bo jeśli tego nie zrobicie to pani Ela narzuci kuratora do prowadzenia klubu i zrobi się taki bajzel, że nie będzie można podjąć żadnych decyzji np. transferowych czy organizacyjnych i wtedy rzeczywiście zajrzy nam w oczy poważny kryzys i niedowład organizacyjno-decyzyjny.[/quote]
Pani Ela nie ma mocy narzucić kuratora. Może o to wnioskować. Termin 7 dni jest pod rygorem odrzucenia wniosku złożonego w dnii 19 sierpnia 2026 r., a nie wprowadzenia kuratora.
Ludzie, serio, to że ktoś pierdoli w telewizji o czymś, nie oznacza, że to się zaraz zmaterializuje. Sąd nie działa na podstawie ustawek w C+.
Okienko transferowe zamknie się, zanim ktokolwiem pierdnie w temacie kuratora.
[quote]#post1743431 Ja rozumiem, że ten kto ma pół miliona jest bogatszy od tego co ma ćwierć miliona, ale Elżunia za Comarch to przytuliła zdaje się naprawdę godziwą kasę. Czy w związku z tym, kwota jaką by mogła wyrwać gdyby jej się udało jeszcze zapierdolić wielicką, naprawdę jest warta jej czasu? Przecież ona nie ma już 40 lat, nie lepiej korzystać z życia skoro finanse na to pozwalają?[/quote]
Po śmierci Jacqueline Kennedy-Onassis, multimiliarderki, CNN nakręciło reportaż wspomnieniowy. Np. rozmowa z właścicielką pobliskiego zieleniaka: "Pani Jacqueline stale tu przychodziła, no ostatnio już bardzo chora. No i zawsze się targowała, ja sałatę sprzedaję po 50 centów, ale ona musiała ją dostać za 25."
Bogaci są bogaci, m.in. dlatego że 'nie lubią przepłacać'. Ale z tym czasem, którego niby szkoda, to jeszcze większy błąd. Co ona ma niby do roboty? Na Malediwach już była, w Zurychu się nie zadomowiła, no nuda panie. Musi się po prostu czymś zająć. Na nasze nieszczęście.
Tak czy inaczej lepiej tego wiceprezesa w Cracovii wybrać jak najszybciej aby pani Ela już straciła argumenty i przestała atakować klub i uniknąć w przyszłości niepewności i chaosu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!