Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Ranking Typera
    • Regulamin
    • Ranking Typera
    • Murat Colak - trzymamy za słowa

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 23.02.2026 o 14:22
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 09:43
      49588 wyświetleń
    • pablo74

5K
      8.9K
    • ponad tydzień temu o 07:12
      Post #1738687 11.08.2026 07:12
    [quote]#post1738684 Ale ten Borek to kłamliwa atencjuszowska faja.[/quote] Jednego możemy być pewni po tym spotkaniu. borek,rzepecki,knura i etc z pewnością wysmarują takie artykuły,że nic tylko kopać dół i się położyć. Trzeba czekać na oświadczenie Stowarzyszenia, o ile takie się pojawi...i cokolwiek być może wyjaśni...
    • hank lubi to.
    • Malak

194
      380
    • ponad tydzień temu o 07:16
      Post #1738688 11.08.2026 07:16
    Ten post Rzepeckiego idealnie pokazuje, że dobrą decyzją było zorganizowanie spotkania zamkniętego. Typa aż skręca, że nie może sobie popisać bzdur o Cracovii.
    • Lakbeti, Jeden9Zero6, Marlon oraz 9 innych osób lubią to.
    • Marlon

572
      947
    • ponad tydzień temu o 07:23
      Post #1738689 11.08.2026 07:23
    Ale ten Rzepecki to farmazon. Jednak Dróżdż miał rację, że tu nie ma dziennikarzy.
    • Malak, Prokocan oraz DiegoKSC lubią to.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 07:30
      Post #1738690 11.08.2026 07:30
    • Edytowany
    Cały czas ktoś z klubu wynosi poufne informacje. Dopóki jest osoba w klubie od mniejszościowego właściciela (który według tych paradxiennikarzy jest niczemu nie winien tylko ofiarą) tak długi będzie płacenie mediom za oczernianie klubu. Ta niestety wredna baba złośliwie nie chce odsprzedaż akcji i dać spokój. Kupić też nie kupiła od Comarchu. BTW utrudnia przez to też klubowi szukanie sponsorów, podkopując dołki. Matko, jak trzeba mieć zryty beret
    • pablo74

5K
      8.9K
    • ponad tydzień temu o 07:39
      Post #1738692 11.08.2026 07:39
    [quote]#post1738689 Ale ten Rzepecki to farmazon. Jednak Dróżdż miał rację, że tu nie ma dziennikarzy.[/quote] I dlatego latał jak pipierdolony od jednego do drugiego na wywiady....
    • Lakbeti, Pasiakcinq2 oraz paulo lubią to.
    • Marlon

572
      947
    • ponad tydzień temu o 08:02
      Post #1738693 11.08.2026 08:02
    Powiedział prawdę, a co robił to już inna sprawa niestety :)
    • pablo74

5K
      8.9K
    • ponad tydzień temu o 08:06
      Post #1738695 11.08.2026 08:06
    [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-08/1786428359-378.jpg[/img]
    • maczcz

1.2K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 08:12
      Post #1738696 11.08.2026 08:12
    Tak mi się wydaje że to spotkanie będzie poufne to weekendu ewentualnie do kolejnej porażki naszych kopaczy
    • Malak

194
      380
    • ponad tydzień temu o 08:14
      Post #1738697 11.08.2026 08:14
    • Edytowany
    Sadczuk faktycznie dobrze wygląda, jest konkretny. Ogólnie biorąc pod uwagę jego doświadczenie z Łęcznej i Płocka, obycie w tym polskim piekiełku piłkarskim, to według mnie bardziej nadawałby się na prezesa niż Murat. Natomiast co do "pionu sportowego", czyli Trubalskiego i Sobiecha - też pewne rzeczy mówili szczerze, których ludzie nie chcą lub nie potrafią zaakceptować. Jeżeli ktoś mówi w stylu "dlaczego Korona Kielce czy GKS Katowice mogą, a my nie?" to nie rozumie chyba tego, jak jest w tamtych klubach. Korona z właścicelem-pasjonatem czy GKS ze wsparciem miasta, dodatkowo budowany przez lata będą po prostu miały inną pozycję na rynku transferowym i tyle.
    • Lakbeti, del_piero, Jeden9Zero6 oraz 4 innych osób lubią to.
    • Wayne

209
      433
    • ponad tydzień temu o 08:46
      Post #1738700 11.08.2026 08:46
    [quote]#post1737677 @Wayne#42771 piszę tego posta w dobrej wierze, bez ironii, jako osoba wielu rzeczy niewiedząca, a chcąca się dowiedzieć. Wspomniałeś wcześniej o operacji ratowania klubu i o tym, że działania Borka temu służą. Z ciekawości wszedłem na X i faktycznie pod jego postami praktycznie sami kibice Cracovii i wszyscy popierają jego postawę. Ja rozumiem operację ratowania klubu jako sytuację, w której jest realna alternatywa dla obecnej sytuacji, obecnego właściciela. Czy tak jest? Wtedy jak najbardziej nagłaśnianie patologii i wywieranie publicznego wpływu powoduje zaciskanie się pętli wokół złego gospodarza i potencjalnie wymusza na nim sprzedaż klubu. Ale właśnie dla mnie kluczowe pytanie - czy jest alternatywa? Jeśli wiecie, to piszcie, bo ja po prostu nie mam pojęcia. Bo jeżeli alternatywy nie ma żadnej, to takie publiczne roztaczanie wizji klubu rozwalonego wewnętrznie, bez pieniędzy i na drodze do upadku może jedynie tę drogę urzeczywistnić i przyspieszyć - odstraszy to jakichkolwiek potencjalnych sponsorów, zawodnicy i ich menedżerowie kilka razy się zastanowią czy jest sens w to wchodzić itd.[/quote] Sorry że odpowiadam po kilku dniach, ale oznaczyłeś mnie więc nie chce przejść bez odpowiedzi. Ja wiem, że w tej całej sytuacji mógł zajść mechanizm o którym wspominasz - że publiczne roztaczanie wizji upadku będzie działało na niekorzyść klubu i zły jego odbiór. Zastanawiam się tylko ile jeszcze dowodów potrzebujemy jako kibice, by powszechnym stało się zrozumienie, w jak wielkim szambie jesteśmy? Zle wyniki notorycznie notowane od stycznia, złe okienko, brak sponsora, rotacje na stanowiskach klubowych, trener bez wygranej od kilkunastu tygodni. Tu już naprawdę nie trzeba się dalej głowić czy Platek cokolwiek dobrego chce - on jest właścicielem Cracovii mając jakiś cel, ale nie jest to cel sportowy. I niestety czuje, że nie ma alternatywnej opcji, dziś raczej nikt prywatny nie wejdzie ze swoim budżetem ratując klub. Ale wiem też jedno - im dłużej będzie trwało panowanie Platka tym trudniej taką alternatywę będzie znaleźć. Dlatego działać trzeba już teraz i wywierać presję totalną. Niech klub przejdzie pod władanie miejskie byleby tylko pozbyć się tych, co chcą klub wydrenować
    • Malak oraz kaleb lubią to.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 08:52
      Post #1738701 11.08.2026 08:52
    • Edytowany
    @Wayne#42771 miast tonie w długach i nie będzie skore odkupić Cracovii. Spółka pójdzie albo w likwidację w najlepszym wypadku wejdzie syndyk i może coś zaczniemy grać od 4 ligi. Można liczyć na rozproszony akcjonariat i kilku ludzi z pasją, którzy wejdą z mniejszymi funduszami, bo nawet te 30 mln to dla małych firm zdecydowanie za dużo. Tak ja to widzę. Płatek na politykę jaka ma, i to akurat nie wymagało od doradców Comarchu jakiegoś wielkiego wysiłku, wystarczyła wiedzą w Google.
    • del_piero lubi to.
    • del_piero

1.2K
      1K
    • ponad tydzień temu o 08:53
      Post #1738703 11.08.2026 08:53
    Dla mnie istota problemu jest tylko jedna, i nazywa się Robert Płatek. Gość przejął klub, nie wiem w jakim celu (powiedzmy że zarobkowym) i dla niego na końcu liczy się excel i portfel i czy my będziemy mieć miejsce 14 czy 5 to nie jest istotne, dokładać do interesu nie będzie. Dla nas Cracovia jest wszystkim, dla niego kolejnym projektem. Niestety na dłuższą metę ten projekt nie wypali, bo nigdzie na świecie nie ma takiego klubu, który działa w ten sposób, ani jednego.
    • żółta kaczka, Kajak, ARTU oraz 4 innych osób lubią to.
    • Dawid34

729
      902
    • ponad tydzień temu o 09:36
      Post #1738711 11.08.2026 09:36
    https://x.com/i/status/2087076343796166958 Co by nie było wierzę w Cezarego. Choćby i nawet od 3 ligi ale jak ktoś ma być przywiązany to taki człowiek. Będzie dobrze !
    • del_piero, Lakbeti, RZ1975 oraz 5 innych osób lubią to.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 09:47
      Post #1738714 11.08.2026 09:47
    • Edytowany
    Może dołączyli by jeszcze Kamil Glik, Artur Sobiech i Mateusz Klich i odkupili by Cracovie od filipiakowej. Oczywiście to jest życzeniowy post, nie w zwyczaju mi narzucać ludziom na co mają wydawać swoje pieniądze
    • Dawid34

729
      902
    • ponad tydzień temu o 09:50
      Post #1738715 11.08.2026 09:50
    Co by nie było. Kocham kocham tylko ją zawsze zawsze będę z nią. NAWET NAWET W CHWILI ZLEJ NIGDY NIE OPUSZCZĘ JEJ.
    • Lakbeti oraz pawzab lubią to.
    • Lakbeti

1.5K
      1.6K
    • ponad tydzień temu o 09:51
      Post #1738716 11.08.2026 09:51
    • Edytowany
    No jakby rzec Cracovię dosięga komuna 2.0. wyroki za pomówienia. Będzie co ma być.
    • Antoine

1.2K
      2.8K
    • ponad tydzień temu o 09:55
      Post #1738718 11.08.2026 09:55
    Ponoć byli inni chętni ale Elka z CVC chcieli szybko sprzedać klub, więc może ktoś się nad nami zlituje i odkupi udziały od tego chuja?🤔 Jak nie to zrobimy Basztową 2.0...
    • camel lubi to.
    • maczcz

1.2K
      2.1K
    • ponad tydzień temu o 09:56
      Post #1738719 11.08.2026 09:56
    [quote][url=https://cracovia.krakow.pl/u/hyperion-mksc]@HYPERION MKSC[/url] w temacie [url=https://cracovia.krakow.pl/t/22820-wnioski-do-prezesa-filipiaka/815272]Wnioski do Prezesa Filipiaka![/url]: [b]Wniosek mam taki, żeby jednak profesor dał sobie spokój. Sprzedał udziały i odszedł raz na zawsze z Cracovii. I szczerze w tej sytuacji i miejscu w jakim jest dziś Cracovia myślę, że spokojnie znalazł by się jakiś inny sponsor/inwestor. Nawet jeśli nie bogatszy niż dr hab. Filipiak to na pewno bardziej rozumny.[/b] Mam też jeszcze marzenie by ktoś wykupił większościowy pakiet akcji Comarchu i swoimi działaniami doprowadził tą firmę do bankructwa.[/quote] Tak to sie nasza życzeniowość sprzed lat skończyła
    • Lakbeti, torreador oraz camel lubią to.
    • naki

1.3K
      2.3K
    • ponad tydzień temu o 10:22
      Post #1738725 11.08.2026 10:22
    • Edytowany
    Ludzie, spokojnie. Jestem zmuszony troche sprostowac pewne fakty. Bo widze, ze coniektorych ponosi fantazja... To nie jest tak, ze mamy dlugi jak sasiadka (+/- 70 milionow PLN) i nie ma na nic pieniedzy. Nie. Jest odrwotnie. Pieniadze sa i nigdy nie bylo i nie ma wobec nikogo klub zadnych zaleglosci. Uwaga - zadnych - tzn: 0 PLN I nigdy zaden pilkarz nie mial zaleglych pensji. To tez jest pewne i dementuje tego typu plotki, ktore sa nieprawda. Problemem jest dla wielu jak i dla mnie, ze nic sie nie zmienia na plus. W takim sensie, ze czeka nas powtorka z rozrywki jak co sezon. Chodzi o to, ze poprostu kasy jest za malo aby powalczyc o cos wiecej i tyle. I sam tez nie rozumiem po co i na co kupil Robert Platek nasz klub. A i jedna wazna kwestia. Nie bylo chetnych na zakup Cracovii - tzn. konkretnych ofert. A CVC mial prykas pozbyc sie jak najszybciej udzialow. Bo jak wsyscy wiemy w tle toczyly sie wazne dla funduszu negocjacje aby sprzedac udzialy w Zabce co ostatnio zostalo sfinalizowane. Nikt oprocz Platka i Pani Elzbiety nie zgodzil sie na zaproponowane warunki. Pani Elzbieta uciekla ze stanowiska w klubie, poniewaz bala sie, ze jako czlonek zarzadu i udzialowiec bedzie musiala ze swoich prywatnych srodkow finansowac dzialalnosc klubu. Natomiast jesli pozostanie jako mniejszosciowy udzialowiec. To nie ponosi odpowiedzialnosci za ewentualne powstale straty....Pytanie pozostaje zatem w jakim celu zakupila 20% udzialow Cracovii i na co liczy ?? Trzeba sie modlic aby nowi przybyli pilkarze byli faktycznie lepsi od tych co juz u nas graja. Bo tylko tak bedziemy mogli sie cieszyc z wynikow. I tylko jeszcze dodam jedno zdanie: Nie czytajcie wypocin Borka na X itd. Bo bzdury opowiada i tyle. Nie bylo zadnego spotkania w dniu wczorajszym z Platkiem. To jest klamstwo.
    • Jeden9Zero6, Lakbeti, Malak oraz 7 innych osób lubią to.
    • rozrabiaka

5.6K
      4.1K
    • ponad tydzień temu o 10:44
      Post #1738728 11.08.2026 10:44
    [quote]#post1738725 Ludzie, spokojnie. Jestem zmuszony troche sprostowac pewne fakty. Bo widze, ze coniektorych ponosi fantazja... To nie jest tak, ze mamy dlugi jak sasiadka (+/- 70 milionow PLN) i nie ma na nic pieniedzy. Nie. Jest odrwotnie. Pieniadze sa i nigdy nie bylo i nie ma wobec nikogo klub zadnych zaleglosci. Uwaga - zadnych - tzn: 0 PLN I nigdy zaden pilkarz nie mial zaleglych pensji. To tez jest pewne i dementuje tego typu plotki, ktore sa nieprawda. Problemem jest dla wielu jak i dla mnie, ze nic sie nie zmienia na plus. W takim sensie, ze czeka nas powtorka z rozrywki jak co sezon. Chodzi o to, ze poprostu kasy jest za malo aby powalczyc o cos wiecej i tyle. I sam tez nie rozumiem po co i na co kupil Robert Platek nasz klub. A i jedna wazna kwestia. [b]Nie bylo chetnych na zakup Cracovii - tzn. konkretnych ofert[/b]. A CVC mial prykas pozbyc sie jak najszybciej udzialow. Bo jak wsyscy wiemy w tle toczyly sie wazne dla funduszu negocjacje aby sprzedac udzialy w Zabce co ostatnio zostalo sfinalizowane. Nikt oprocz Platka i Pani Elzbiety nie zgodzil sie na zaproponowane warunki. Pani Elzbieta uciekla ze stanowiska w klubie, poniewaz bala sie, ze jako czlonek zarzadu i udzialowiec bedzie musiala ze swoich prywatnych srodkow finansowac dzialalnosc klubu. Natomiast jesli pozostanie jako mniejszosciowy udzialowiec. To nie ponosi odpowiedzialnosci za ewentualne powstale straty....Pytanie pozostaje zatem w jakim celu zakupila 20% udzialow Cracovii i na co liczy ?? Trzeba sie modlic aby nowi przybyli pilkarze byli faktycznie lepsi od tych co juz u nas graja. Bo tylko tak bedziemy mogli sie cieszyc z wynikow. I tylko jeszcze dodam jedno zdanie: Nie czytajcie wypocin Borka na X itd. Bo bzdury opowiada i tyle. Nie bylo zadnego spotkania w dniu wczorajszym z Platkiem. To jest klamstwo.[/quote] Fałsz
    • pablo74 oraz bodzio969 lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)

Goście (3)
    • Główna
    • Działy i kategorie