Ahh te nasze mecze z Piastem... w ostatnich latach to była praktycznie zawsze "kopanina po czole" i remisy. Dlatego czas najwyższy na kilka bramek i naszą wygraną no bo ileż można... 😋
-
-
Cracovia vs Piast Gliwice, piątek 27 lutego 2026, 18:00
No już bardziej się mecze pod nasze puchary ułożyć nie mogą, wygrajmy coś.
To będzie mecz prawdy. U siebie. Ze słabszą drużyną. Pozwalający, w przypadku wygranej wyprzedzić, zależnie od rozstrzygnięcia w Poznaniu, jednego lub dwóch najgroźniejszych rywali w walce o podium. Jak się wszystko dobrze ułoży możemy wskoczyć nawet na drugie miejsce.
Pogoda zapowiada się super. Nic tylko wygrać. Tylko godzina ch...a, ale liczę mimo wszystko na dobrą frekwencję.
Jeśli nie wygramy to zapomnijmy, że można o coś więcej powalczyć w tym sezonie.
- Edytowany
Ja bym meczu z Piastem wcale nie traktował jakoś bardzo ulgowo. Do poprzedniej kolejki drużyną, którą najlepiej punktowała w całej lidze od czasu dołączenia Myśliwca do Piasta był… Piast.
Ostatni mecz był dla nich pechowy, przegrali będąc lepszą drużyną.
Nie obrażę się jeśli się okaże, że Piast złapał zadyszkę i z nami też przegrają, ale sądzę że jednak będą ciężary
Może źle się wyraziłem. Ale w tym roku Piast ma "tylko" 6 punktów w 5 meczach (2-0-3) wygrał z Legią i Wisłą Płock (oba mecze u siebie)
My też 6 punktów, ale w 4 meczach (1-3-0). Oczywiście nie należy lekceważyć w tej lidze żadnego przeciwnika. Spacerek to nie będzie
Piątek ma być 14 stopni, wiem godzina 18 ale można już dziś szefa poprosić o zwolnienie o 1, 2 godziny. Wziąść dzieci na stadion . Znam pasiaków co nawet urlop biorą pod Cracovię!!! Napisz jeden do drugiego kolegi zmotywuj. Jest karwwwwa pięknie. Mnie już nosi na myśl o piątku!¡!
[quote]#post1712578 Może źle się wyraziłem. Ale w tym roku Piast ma "tylko" 6 punktów w 5 meczach (2-0-3) wygrał z Legią i Wisłą Płock (oba mecze u siebie)
My też 6 punktów, ale w 4 meczach (1-3-0). Oczywiście nie należy lekceważyć w tej lidze żadnego przeciwnika. Spacerek to nie będzie[/quote]
Nie mam czasu sprawdzać ale wiosna wygrali z Lechem a z Legią chyba jeszcze w grudniu. Chyba, że pomyliłeś Lecha z Legią i reszta się zgadza :)
Bardzo wazny mecz, kazdy czuje wage tych 3 punktow.
Gramy paskudnie ostatnio, takze to na pewno bedzie bardzo ciezki mecz.
Licze na Zahiro, ze sie przelamie, mial ta setke z Jaga (dlaczegooooo) i centymetry spalony w ostatnim meczu.
Jak nie bedzie kompletu punktow to czolowka zacznie odjezdzac, pojedynek slimakow w koncu sie skonczy.
To my powinnismy teraz odjezdzac. Sezon jest specyficzny... z taka gra to cud ze jestesmy tak wysoko.
Trzeba ten cud wykorzystac. Na nich!!!!
Wygrajmy nawet po brzydkim 1:0, te trzy punkty są potrzebne mega żeby się utrzymać w czołówce, mam nadzieję że nie będzie stypy bo piątek, bo 18:00, bo mało atrakcyjny przeciwnik, ktoś kiedyś trafnie napisał: kibic Cracovii jest mistrzem świata w wymówkach.
Wszyscy na Stadion !!!
[quote]#post1712640 [quote]#post1712578 Może źle się wyraziłem. Ale w tym roku Piast ma "tylko" 6 punktów w 5 meczach (2-0-3) wygrał z Legią i Wisłą Płock (oba mecze u siebie)
My też 6 punktów, ale w 4 meczach (1-3-0). Oczywiście nie należy lekceważyć w tej lidze żadnego przeciwnika. Spacerek to nie będzie[/quote]
Nie mam czasu sprawdzać ale wiosna wygrali z Lechem a z Legią chyba jeszcze w grudniu. Chyba, że pomyliłeś Lecha z Legią i reszta się zgadza :)[/quote]
Fakt, z Legią wygrali w grudniu, wiosną z Lechem, jakiś zaległy mecz (4 kolejka). Na wyjeździe przegrali.
Najważniejszy mecz rundy, tylko 3 pkt.
Opravcy:
Witajcie.
Krótko i treściwie, bo nie ma sensu na jakieś wyszukane „mądrości”.
Jest poniedziałek, do domowego meczu zostały 4 dni, a licznik sprzedanych biletów to niecałe 5000. Przecież to jest jakaś kpina.
Widzicie ligową tabelę? Jeśli nie macie problemów ze wzrokiem (a zakładamy, że zdecydowana większość nie ma) to zobaczycie tam co prawda Cracovię na średniej 6 pozycji, ale co istotniejsze ze stratą zaledwie 2 punktów do wicelidera i 4 punktów do lidera. Zwycięstwo z Piastem pozwoli nam wrócić do gry o naprawdę najwyższą stawkę, a wy na ten moment wolicie siedzieć w domu.
Tak wymagacie walki i zaangażowania od piłkarzy? Tak im pomagacie? Tak dopingujecie?
Piłkarze nie usłyszą dopingu z IV piętra bloku na Krowodrzy, nawet gdybyście wydzierali ryja jak nigdy dotąd. Nie usłyszą też braw po udanym wślizgu czy nawet soczystej „kurwy” po strzale w słupek.
Weźcie się kurwa w garść i kupujcie bilety. Miejsce kibica jest na stadionie ze swoją drużyną!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/fb-img-1771873310843-jpg-64121791.jpg[/img]
Strasznie niewygodny przeciwnik. Piast z nami się nie będzie bronił jak ostatnio, jemu potrzebne są punkty, czyli otwarty mecz i zdobywamy 3 punkty.
Do boju Cracovio.
O obronę jestem spokojny, ale kim my mamy wepchnąć piłkę do bramki to nie mam pojęcia.
Hasic - człowiek strata.
Charpentier - człowiek widmo
Klich - pykacz do tyłu
Jedynie Jeruzal ostatnio szarpie, oby się w końcu przełamał.
Cholernie szkoda Bogacza bo przez kilka minut wyglądało na to że mamy gotowego napadziora...
Cracovia vs Piast Gliwice, piątek 27 lutego 2026, 18:00
Jest ten drugi ciemny w ataku jeszcze, który póki co jest niewiadoma, może Gabryś dostanie szansę od początku i nas wszystkich zaskoczy
- Edytowany
Kto to jest Jeruzal i skąd taka ksywa?
Swoją drogą lepszy Jeruzal od Jaruzela.
Koniec już tych rozkminek Platkowo-Filipiakowych, WSZYSCY NA MECZ !!!!
A ja tak głupio zapytam - czy jest gdzieś oficjalny licznik sprzedanych biletów? Często widzę przewijające się w internecie liczniki, ale sam nigdzie takich nie znalazłem.
[quote]#post1712808 A ja tak głupio zapytam - czy jest gdzieś oficjalny licznik sprzedanych biletów? Często widzę przewijające się w internecie liczniki, ale sam nigdzie takich nie znalazłem.[/quote]
Bo jest to inicjatywa prywatna na dziś sprzedanych 19 w tym jeden mój.
Wszyscy na mecz!
https://licznikcracovii.pl/
Super, dzięki za link! :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)