Mi również chodziło o to, że mijają Pogoń.
-
-
Nieciecza 0 - 1 Cracovia, poniedziałek 2 lutego 2026, 19:00
Głęboko w 4 literach mam kto kogo mija w okolicach strefy spadkowej. Cracovia musi wygrywać z czerwoną latarnią i tyle w temacie. I nie ma tłumaczenia, że Irakijczykowi wychowanemu w Szwecji jest zimno. Gryźć trawę i wygrać. Tyle.
No przecież dla kibica Cracovii to oczywiste ale Ci neutralnie kibicujący mogą odczuwać inną potrzebę, choćby dla możliwości zrobienia screena z tabelą dla potomnych.
- Edytowany
Z Niecieczą trzy argumenty przemawiają zdecydowanie przeciwko nam:
Trzaskający mróz do którego nasi południowcy zupełnie nie są przystosowani,
Zupełny brak ataku po sprzedaży przeciętnego Stojikovica ale jednak jedynego napastnika (mieliśmy kłopot ze strzelaniem bramek ze Stojikovicem a dopiero bez niego to będzie armagedon),
Nieumiejętność gry "autobus na polu karnym" i przestawienia się na prostotę taktyczną z gry kombinacyjnej bezsensownej przy silnym mrozie (ze względu na liczne straty i śliskość terenu co ułatwia kontry przeciwnikowi).
Dlatego remis to byłby "cud".
O zwycięstwo dzisiaj gra!
Duma pasiastwego Krakowa!
Jeszcze na tym odkrytym stadionie w szczyrym polu to dziś o 19 będzie piździć niesamowicie. Było jechać do Białki zamiast Belek.
Niby to tylko mecze sparingowe...ale Termalica chyba złapała dobry rytm bo wszystkie swoje mecze wygrali. Jak wygramy to przeskakujemy Raków...
Mam przeczucie że dzisiaj będzie bezbramkowy remis , chyba ze przełożą to też bezbramkowy remis 😉
IMO gra w takim meczu nie ma sensu.
Gramy z czerwoną latarnią, więc jakiekolwiek wymówki po prostu nie są na miejscu. Boisko i warunki są jednakowe dla obu drużyn. Albo mają umiejętności i chęci albo nie.
- Edytowany
Byle tylko nie powtórzyć wystepu z Arką w Gdynii, podobne skojarzenie mam, jechaliśmy napompowani a potem pół akcji nie mogliśmy zrobić.
Po 3 punkty 💪💪💪
Brak Stolijkovicia lub napastnika sprowadzonego w jego miejsce wydaje się być argumentem przeciw. Ale ja traktuję to, nie długofalowo, ale w kontekście dzisiejszego meczu, jako argument za. Za czymś nieoczywistym, co może się wydarzyć w ataku, gdy wydaje się, że powstała tam próżnia. Może Minczew, może Hasić, może ktoś inny zrobi z tego coś wartościowego.
[quote]#post1708636 Z Niecieczą trzy argumenty przemawiają zdecydowanie przeciwko nam:
Trzaskający mróz do którego nasi południowcy zupełnie nie są przystosowani,
Zupełny brak ataku po sprzedaży przeciętnego Stojikovica ale jednak jedynego napastnika (mieliśmy kłopot ze strzelaniem bramek ze Stojikovicem a dopiero bez niego to będzie armagedon),
Nieumiejętność gry "autobus na polu karnym" i przestawienia się na prostotę taktyczną z gry kombinacyjnej bezsensownej przy silnym mrozie (ze względu na liczne straty i śliskość terenu co ułatwia kontry przeciwnikowi).
Dlatego remis to byłby "cud".[/quote]
Mam prośbę: jeśli wydarzy się cud an cudami czyli wygramy w Niecieczy, obiecaj, że przestaniesz jojcyć bez przerwy o wszystko, przynajmniej do kolejnego meczu, ok?
Macie jakiegoś streamera eaby meczyk obejrzeć???
Bus do Niecieczy.pl
ja tez bym nieśmiało poprosił o streama
https://strumyk.net/ lub https://vipleague.im/ :)
Ja nie wiem czy tam internet dociera
[quote]#post1708702 Ja nie wiem czy tam internet dociera[/quote]
Fajnie jak nie dociera to zawsze mniej trolli.🤣
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/img-2914-jpeg-79545092.jpeg[/img]
Na nich
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)