Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Cracovia 0 - 0 Zagłębie Lubin, poniedziałek 3 listopada 2025, 20:30

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto ponad 3 miesiące temu o 23:23
      Ostatnia aktywność ponad 3 miesiące temu o 10:59
      10298 wyświetleń
    • Wayne

38
      79
    • ponad 3 miesiące temu o 09:52
      Post #1699234 04.11.2025 09:52
    • Edytowany
    Nie chce na siłę usprawiedliwić naszych, tym bardziej, że obecna passa nie nastraja zbyt pozytywnie, ale obiektywnie rzecz biorąc ten mecz był i śmiem twierdzić że byłby bardzo ciężki dla każdej drużyny w Polsce. Zagłębie zagrało dokładnie tak jak grają najlepsze i najmądrzejsze ekipy orlikowe - bronimy wyłącznie od środka i zaciskamy zasieki. Byli niestety dobrze zorganizowani taktycznie. Przyjechali po remis i wzięli remis. A żeby rozbić taki mur to trzeba mieć albo skrzydła, które będą w stanie w ciągu paru sekund przejść z obrony do ataku i jeszcze się wzajemnie oskrzydlać, albo magików w środku pola, którzy dryblingiem zrobią sobie przestrzeń i jednym podaniem minął 5 przeciwników. Ta 100% szansa którą mieliśmy pod koniec I połowy wzięła się właśnie z tego, że bodaj Klich minął dryblingiem 3 gości i nagle była przestrzeń. A takich grajków zwyczajnie jest jak na lekarstwo. Pozostaje mieć tylko nadzieje, że przy rewanżu z Zagłębiem przeciwnik będzie już mniej zdyscyplinowany i zostawi więcej miejsca na grę
    • stnczyk lubi to.
    • KPN

18
      42
    • ponad 3 miesiące temu o 10:01
      Post #1699236 04.11.2025 10:01
    [quote]#post1699232 obiektywnie 1 polowa byla calkiem spoko, Stoilkowicz pechowo, ciut za blisko bramki stal wbrew pozorom, zeby bardziej w bok uderzyc trzeba wiekszego kąta przylozenia, a to jest trudniejsze technicznie. Pila z falsza nie dokrecil, a lewą byc może nie umie. po przerwie przede wszystkim motoryka siadla.[/quote] Nie grali znowu tak źle 60 minut. Powinni wygrać. Masz rację siedli potem . To jest niepokojące. W sierpniu mogli zabiegać każdego Ojrzyński przyjechał jak on. Symulować grać na czas zrobić 1-0 z jednej kontry. Elsner nie mógł kazać się rzucić na wariata przy 8 obrońcach ZL. Nie odrobilibyśmy
    • stnczyk lubi to.
    • jacula

1K
      708
    • ponad 3 miesiące temu o 11:15
      Post #1699244 04.11.2025 11:15
    Jak czytam takie wpisy że zagraliśmy niezły mecz to śmiać mi się chce, zagraliśmy żenująco słabo, bez jakiejkolwiek taktyki czy koncepcji, nikt nie był w stanie prowadzić gry, ogólny chaos. Wszyscy wiedzieli jak gra Ojrzyński, że będzie autobus, opóźnianie gry, liczenie że coś wpadnie, dlatego usprawiedliwienie to dla mnie żadne. Mnie wiem co się dzieje, ale moim zdaniem wyczerpała się pewna koncepcja gry, która się sprawdzała na początku rozgrywek. I teraz wyjdzie wartość trenera czy potrafi coś zmienić, by wrócić na właściwe tory
    • leszeczek, termi1995 oraz Dj_Robak lubią to.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 3 miesiące temu o 11:26
      Post #1699246 04.11.2025 11:26
    Ewidentnie brakuje nam takiego kozaka jakim był/jest Rózga, który na bezczela wbiegnie między 2-3 rywali i w najgorszym wypadku wykartkuje przeciwników. Nasi obecnie prezentują się jak za późnego Kroczka, czyli stoją z piłką przy nodze i zastanawiają się co by tu zagrać. Zero pomysłu na grę, zero ruchu bez piłki, dramat.
    • volt, termi1995, hank oraz 5 innych osób lubią to.
    • del_piero

1K
      768
    • ponad 3 miesiące temu o 11:33
      Post #1699249 04.11.2025 11:33
    a i jeszcze jedna rzecz, lubie Klicha nawet bardzo, ale irytują mnie jego kółka i zwalnianie akcji. Uważam że nie ma miejsca dla dwóch takich samych piłkarzy na boisku (Klich i Maigaard)
    • Diabel

14.7K
      18.4K
    • ponad 3 miesiące temu o 11:36
      Post #1699251 04.11.2025 11:36
    Jesteś w błędnym błędzie, ale luzik, nie ma to wpływu na rzeczywistość ;)
    • hank lubi to.
    • Cracus98

143
      101
    • ponad 3 miesiące temu o 12:03
      Post #1699257 04.11.2025 12:03
    [quote]#post1699203 Też nie cierpię meczy bez dopingu, ale jak ktoś uważa że fanatycy będą stali na sektorze z psami to...... chyba na gtsie. Pytanie do prawnika (np. pełniącego funkcję prezesa) czy w ogóle, a jeśli tak to co? Możemy zrobić w tej sytuacji, aby więcej się te kundle tak po stadionie nie panoszyły.[/quote] No na pewno trzebaby zrezygnować z rac. Czy się to komukolwiek podoba czy nie pirotechnika jest zakazana, więc jak niby prawnie chciałbyś na to pozwolić?
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 3 miesiące temu o 12:14
      Post #1699259 04.11.2025 12:14
    Spoko. Mamy prezydenta, który doprowadzi do zalegalizowania rac, mordobicia i wprowadzi program burdel+
    • hank oraz RZ1975 lubią to.
    • wrzo.ksc

6.4K
      5.8K
    • ponad 3 miesiące temu o 12:17
      Post #1699260 04.11.2025 12:17
    Zwróć uwagę że ja się nie zastanawiam nad tym jak to zrobić żebyśmy sobie odpalali race legalnie, bo każdy w Polsce kombinuje jak je odpalać i nikt nie robi tego legalnie. Ja się zastanawiam co zrobić żeby nam się psy po sektorze nie szwędały, bo to nie jest standard na wszystkich stadionach.
    • Craxoholik oraz koziołek lubią to.
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • ponad 3 miesiące temu o 12:19
      Post #1699263 04.11.2025 12:19
    Dobrze że go mamy.
    • wrzo.ksc oraz Craxoholik lubią to.
    • wrobelson

5.3K
      4.4K
    • ponad 3 miesiące temu o 12:24
      Post #1699265 04.11.2025 12:24
    Słowa Ojrzyńskiego po tym meczu - " Gospodarze mieli jedną dobrą okazję, ale byli skazani na atak pozycyjny, a to nie jest łatwe." Lubin specjalnie tak rozegrał ten mecz bo wiedzieli, że wtedy Cracovia będzie waliła głową w mur przez 90 minut, niestety...
    • hank lubi to.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 3 miesiące temu o 12:56
      Post #1699276 04.11.2025 12:56
    [quote]#post1699260 Zwróć uwagę że ja się nie zastanawiam nad tym jak to zrobić żebyśmy sobie odpalali race legalnie, bo każdy w Polsce kombinuje jak je odpalać i nikt nie robi tego legalnie. Ja się zastanawiam co zrobić żeby nam się psy po sektorze nie szwendały, bo to nie jest standard na wszystkich stadionach.[/quote] A ja wolałbym, by ta durna moda odeszła na zawsze, bo jestem w stanie przytoczyć wiele konkretnych argumentów dlaczego jest szkodliwa i najwyżej jeden, dość miękki (ale to zależy od oceniającego) za tym procederem. Niestety wiem, że to nierealne. Żeby była jasność, nie jestem za zwalczaniem jej przy pomocy policji. Policja powinna się zajmować poważniejszymi sprawami i jej akcja była równie głupia jak wielkie spędy radiowozów na meczach zgodowych.
    • Bucky Nome lubi to.
    • hank

45.8K
      54K
    • ponad 3 miesiące temu o 13:02
      Post #1699279 04.11.2025 13:02
    W Polsce nikt nie lubi i w zasadzie nie potrafi dobrze grać ataku pozycyjnego . By był on skuteczny, potrzeba 2 szybkich, dobrze dryblujących skrzydłowych/ do rozbijania obrony rywala - u nas takowych brak / oraz ruchu w liniach ofensywnych . A nasi - w zasadzie stali .
    • leszeczek lubi to.
    • kodiGa

1K
      187
    • ponad 3 miesiące temu o 13:10
      Post #1699283 04.11.2025 13:10
    • Edytowany
    [quote]#post1699249 a i jeszcze jedna rzecz, lubie Klicha nawet bardzo, ale irytują mnie jego kółka i zwalnianie akcji. Uważam że nie ma miejsca dla dwóch takich samych piłkarzy na boisku (Klich i Maigaard)[/quote] Jeszcze pół roku i jednego nie będzie. Faktem niezaprzeczalnym jest to, że od 3 spotkań nasz środek nie istnieje. Klich wszedł z marszu w sezon i powoli widać braki w kondycji, które przekładają się na brak decyzji w odpowiednim tempie. Wczoraj kilka razy przegapił moment kiedy wahadła podłączały się do akcji ofensywnej. Maigaard myślami jest gdzie indziej - wczoraj kilka razy odstawiał nogę, nie pressował z taką werwą jak jeszcze w I połowie sezonu, uparcie grał wszystko na Sutalo/Piłe. Mecz z Lubinem udowodnił jak ważnym zawodnikiem jest Kakabadze. Piła próbował go zastąpić, ale to nie ten kaliber co Otar. Nadzieja nalistopad w tym, że z meczu na mecz Ajdin będzie wyglądał co raz lepiej, oczywiście jeśli on jak i cały zespół odzyska świeżość.
    • Rock lubi to.
    • Dcz1

66
      103
    • ponad 3 miesiące temu o 14:47
      Post #1699296 04.11.2025 14:47
    [quote]#post1699259 Spoko. Mamy prezydenta, który doprowadzi do zalegalizowania rac, mordobicia i wprowadzi program burdel+[/quote] Zakaz polityki na forum dotyczy tylko osób o prawicowych poglądach a kolega leszeczek może sobie obrażać prezydenta kraju ? Ps. Trzeba było swoje przemyślenia przedstawić w przedwyborczym specjalu do Lubina.
    • MakuKSC, Andrzej.ksc, jacula oraz 7 innych osób lubią to.
    • leszeczek

23.8K
      28.1K
    • ponad 3 miesiące temu o 14:57
      Post #1699297 04.11.2025 14:57
    • Edytowany
    Ja akurat mam odczucie, że na forum jest przyzwolenie na obrażanie ludzi o liberalnych poglądach. Ostatni ktoś określił premiera polskiego rządu mianem "rudego gestapowca" i nic. Więc nie uderzaj w tony skrzywdzonej niewinności. żeby nie być gołosłownym: [quote]#post1699186 ... stary gestapowiec u władzy, co się dziwic, ruda, msciwa szuja...[/quote] I gdzie ja obrażam prezydenta? Pokazałem tylko jakie ustawy mogłby zaproponować ku powszechnej uciesze.
    • hank, HC2008 oraz p2ws lubią to.
    • sanek

401
      664
    • ponad 3 miesiące temu o 15:05
      Post #1699298 04.11.2025 15:05
    • Edytowany
    A wracając do meritum to mecz wyglądałby inaczej gdyby Filip wykorzystał swoją setkę , wtedy Zagłębie musiałoby już grać inaczej , nie wiem czy nie za późno przeszliśmy na 4:4:2 , może trzeba było zagrać ofensywnie , te dzieciaki na skrzydłach w Zagłębiu wyglądali bardzo przeciętnie
    • hank lubi to.
    • Diabel

14.7K
      18.4K
    • ponad 3 miesiące temu o 15:08
      Post #1699299 04.11.2025 15:08
    może po prostu autorzy takich wpisów powinni wziąć na wstrzymanie, bo nie mają 10 lat żeby im zasady przypominać, a to że admin nie wisi na forum i nie robi za policję, to może temu, ze milicyjny klub jest na Reymonta. Dotyczy to całego spektrum poglądów. Jest w pizdu i trochę miejsc w sieci gdzie można sobie ulżyć, a przemycanie (niektórym się wydaje ze subtelne albo nie wiem co niby osiągnęli) polityki, nie dość, że wbrew zasadom forum, to męczące dla WSZYSTKICH, o braku szacunku do zgromadzenia nie wspominając
    • koziołek, pasiasty68 oraz Qki82 lubią to.
    • wrzo.ksc

6.4K
      5.8K
    • ponad 3 miesiące temu o 16:32
      Post #1699309 04.11.2025 16:32
    • Edytowany
    Przepraszam że publicznie napisałem "czyja" jest teraz milicja. Dla jasności poprzedni właściciele tej instytucji też mi nie pasowali. Jednakże analogię do czasów przed Euro2012 widać gołym okiem. Być może teraz ciśnienie na kibiców jest jeszcze większe bo kibice na stadionach obrażają bohaterów narodowych niedawnego ministra sprawiedliwości(Adama B.).
    • Jake Blues, Dj_Robak, awaria oraz 2 innych osób lubią to.
    • farciarz2

4.6K
      10.3K
    • ponad 3 miesiące temu o 00:26
      Post #1699352 05.11.2025 00:26
    Przyczyna jest niestety bardziej trywialna. Do Cracovii sprowadzono wielu piłkarzy przed sezonem i nawet jeśli byli nieźli to prawie wszyscy z nich nie umieją strzelać bo posiadają inklinację bardziej defensywne niż ofensywne. [b]Stąd Stojilkovica nie ma kto wspomóc. Po prostu w drużynie jest za mało graczy potrafiących strzelać bramki (i to zarówno jeśli chodzi o strzały z dystansu czy gole po przebojowych rajdach itd.).[/b]
    • GSC oraz hank lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)

Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie