Nieśmiertelny hah.
-
-
Pozostałe mecze 8-ej kolejki ekstraklasy 2025/2026
- Edytowany
Szpakowski swego czasu zastąpił Ciszewskiego. Lata PRLu. I całkiem dobrze mu wtedy szło. Inne czasy były, pamiętam jakiś mecz gdzie zniknął obraz. Szpakowski dostał wtedy o tym sygnał i zamienił się sprawnie w komentatora radiowego, gdzie więcej trzeba było opisywać. Teraz czasami bywa irytujący, ale swoje lata już ma.
Facet ma 74 lata, powinien odpoczywać na zasłużonej emeryturze.
- Edytowany
[i]Facet ma 74 lata, powinien odpoczywać na zasłużonej emeryturze.[/quote][/i]
Od czego taki człowiek ma odpoczywać? Praca, lekka, przyjemna. Można pozwiedzać, coś ciekawego wypić.
Gdyby pracował na budowie, no to wtedy mógłby odpoczywać😂
@Sir Pablo#27785
Ale facet jest publiczny. Z racji wieku ma na pewno większe problemy z pamięcią i tym irytuje wiele oglądających, zwłaszcza młodszych osób.
Druga sprawa, to ja jednak jestem za tym żeby po osiągnięciu wieku emerytalnego przechodzić na emeryturę, a nie pracować, dawać pożywkę rządzącym za podniesieniem wieku emerytalnego. Budowlańcy na tym ucierpią, bo nie ma rozgraniczenia czy ktoś ciężko pracuje na budowie, czy komentuje mecze.
[quote]#post1692537 @Sir Pablo#27785
Ale facet jest publiczny. Z racji wieku ma na pewno większe problemy z pamięcią i tym irytuje wiele oglądających, zwłaszcza młodszych osób.
Sprawa dyskusyjna. Bardziej wkur... mnie Podoliński, Borek, Żewłakow.
Druga sprawa, to ja jednak jestem za tym żeby po osiągnięciu wieku emerytalnego przechodzić na emeryturę, a nie pracować, dawać pożywkę rządzącym za podniesieniem wieku emerytalnego. Budowlańcy na tym ucierpią, bo nie ma rozgraniczenia czy ktoś ciężko pracuje na budowie, czy komentuje mecze.[/quote]
Jeśli gość jest w formie to dlaczego ma siedzieć w domu na emeryturze jeśli może robić to co lubi?
A jest?
Chyba, że chodzi o przerost formy nad treścią.
[quote]#post1692552 [quote]#post1692537 @Sir Pablo#27785
Sprawa dyskusyjna. Bardziej wkur... mnie Podoliński, Borek, Żewłakow.
Druga sprawa, to ja jednak jestem za tym żeby po osiągnięciu wieku emerytalnego przechodzić na emeryturę, a nie pracować, dawać pożywkę rządzącym za podniesieniem wieku emerytalnego. Budowlańcy na tym ucierpią, bo nie ma rozgraniczenia czy ktoś ciężko pracuje na budowie, czy komentuje mecze.[/quote]
Jeśli gość jest w formie to dlaczego ma siedzieć w domu na emeryturze jeśli może robić to co lubi?[/quote]
Moje pierwsze mecze reprezentacji które śledziłem w TV to były eliminacje do mundialu w Hiszpanii. Grupa 3 zespołowa. Rywalami Malta i NRD. Meczów z Maltą nie kojarzę, natomiast pamiętam te z NRD. Później oglądałem mundial w 1982 roku. Ostatni Ciszewskiego. Zaraz po nim zmarł na raka. Wskoczył Szpakowski i naprawdę dawał przez dłuuugie lata radę. Ale ostatnie 10 lat to jest zjazd u niego. Wiek swoje robi. To tak jakby porównać do boksu np. najlepsze lata Gołoty z jego żenującą końcówką i wpierdolami od Adamka i Salety. Albo ostatnie wyczyny Adamka na tej całej Fame MMA. A jak facet czuje się dobrze to niech sobie znajdzie jakieś hobby na emeryturze. Można uprawiać działkę, łowić ryby itp. Jakiś czas temu byłem u lekarza neurologa. Kolejna wizyta. Nagle facet zaczął mnie przepraszać, że czegoś zapomniał i tłumaczył się tym, że ma ponad 75 lat.
[quote]#post1692584 [quote]#post1692552 [quote]#post1692537 @Sir Pablo#27785
Jakiś czas temu byłem u lekarza neurologa. Kolejna wizyta. Nagle facet zaczął mnie przepraszać, że czegoś zapomniał i tłumaczył się tym, że ma ponad 75 lat.[/quote]
Całe szczęście, że nie chirurg tuż po wybudzeniu po operacji ;)
- Edytowany
[quote]#post1692584 ... Meczów z Maltą nie kojarzę...[/quote]
Jak można nie kojarzyć meczu z Maltą w La Valletta, na jakimś żwirowo gliniastym boisku koloru jasno rudego (bez trawy), gdzie na koniec obrzucali naszych zawodników kamieniami?
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/news-40-lat-minelo-malta-polska-0-2-obrzucili-polakow-kamieniami,nId,4899285
- Edytowany
Można bo nie było wtedy transmisji, chyba nawet w radiu była bardzo szczątkowa.
To był zresztą specyficzny moment, niespełna miesiąc przed wprowadzeniem stanu wojennego, afera alkoholowa na lotnisku, zagubiony Kulesza i ten brak transmisji...
PS: Z artykułu wynika że Ciszewski komentowała dla TVP, a ja głowę dałbym że nie dało się tego oglądać. Nie wiem może miałem jakiś szlaban na TV (w końcu mając 14 lat o to nietrudno), ale raczej nie. Raczej pamiętam że Maltańczycy robili jakieś problemy z transmisją, byc może mogła być tylko retransmisja po północy ( TVP kończyło wtedy nadawanie koło 23:00).
Ale ten screen z Piłki Nożnej to piękna sprawa od 1979 do końca szkoły (1987) kupowałem namiętnie. Obok Tempa to był absolutny obowiązek. Czasami do kiosków przychodziło po 2-3 szt i trzeba było oblecieć połowę Śródmieścia żeby dostać. W końcu założyłem teczkę w kiosku i miałem co czwartek odłożony numer. Kto to teraz zrozumie?
Zabawne. Doskonale pamiętam szczegóły tego meczu a nie pamiętam ofert które przygotowywałem 2 tygodnie temu. 😀
Pamiętam że Żmuda się szybko wykaraskał z kłopotów, że największą ofiarą afery stał się trener Kulesza (nieudacznik) dzięki czemu wszedł Piechniczek. Zaraz potem nie było "Piłki Nożnej" bo Jaruzel wszystko wywrócił i nie było gdzie przeczytać o wpierdolu który Ipswich sprawił Widzewowi (5:0)... to były czasy, a w tle jeszcze nowi potencjalni kadrowicze w tym Romek Wójcicki - ktoś go jeszcze pamięta? Cały stadion ryczał ze śmiechu jak szedł do piłki na Kałuży na tych swoich szczudłach 😀
- Edytowany
[quote]#post1692591 [quote]#post1692584 ... Meczów z Maltą nie kojarzę...[/quote]
Jak można nie kojarzyć meczu z Maltą w La Valletta, na jakimś żwirowo gliniastym boisku koloru jasno rudego (bez trawy), gdzie na koniec obrzucali naszych zawodników kamieniami?
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/news-40-lat-minelo-malta-polska-0-2-obrzucili-polakow-kamieniami,nId,4899285[/quote]
Ten mecz, albo raczej bramki z niego na klepisku obejrzałem całkiem niedawno na youtube. Ja akurat dzisiaj kończę 52 lata, wtedy byłem dzieckiem przed 10 tym rokiem życia i leszeczku mam prawo nie wszystko pamiętać 😉
A meczów z Maltą nie kojarzę żebym wtedy oglądał. Te z NRD pamiętam.
@konserwa#515 Wójcickiego pamiętam. Ogólnie dobry, bardzo wysoki, szczupły stoper. Ale miał problemy z (chyba przez wzrost) koordynacją ruchową.
Tak. My laliśmy z niego ale zarówno w Reprezentacji jak i w Niemczech potwierdzał klasę. Obrońcą był dobrym, tylko że jak biegł do piłki to drżałem czy da radę, czy się nie połamie.
PS: Do poprzedniego wpisu. Jednak pamięć nie ta. Sprawdziłem - wpierdol z Ipswich był rok wcześniej. Przy stanie wojennym to Dynamo Tbilisi wyruchało Legię, a dobrze jej żarło.
[quote]#post1692594 [quote]#post1692591 [quote]#post1692584 ... Meczów z Maltą nie kojarzę...[/quote]
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/reprezentacja-polski/news-40-lat-minelo-malta-polska-0-2-obrzucili-polakow-kamieniami,nId,4899285[/quote]
Ten mecz, albo raczej bramki z niego na klepisku obejrzałem całkiem niedawno na youtube. Ja akurat dzisiaj kończę 52 lata, wtedy byłem dzieckiem przed 10 tym rokiem życia i leszeczku mam prawo nie wszystko pamiętać 😉
A meczów z Maltą nie kojarzę żebym wtedy oglądał. Te z NRD pamiętam.[/quote]
Nie obrażaj się młody ;-) (swoją drogą wszystkiego najlepszego, jeśli dobrze zrozumiałem słowo dzisiaj ;-) )
Fakt ja ma 6 lat więcej, więc więc oglądałem to nieco bardziej świadomie. Boiskobi kamienie w La Valletta zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Z meczu z NRD pamiętam gest Szarmacha po strzelonej bramce, a że był to mój ulubiony napadzior to często powtarzałem ten gest przy podobnych okazjach.
- Edytowany
@leszeczek#4153 e tam młody 😁 Oboje mamy 5 z przodu 😉
PS. Tak, obchodzę dzisiaj urodziny 🥂Dziękuję za życzenia.
- Edytowany
@mcz_#6169 Zatem wszystkiego najlepszego!
(Mi do 5 z przodu zostało jeszcze... 91 dni🙂)
Co do meritum, jak tak dalej pójdzie to Papszun pójdzie (nomen omen) na zieloną trawkę, na chwilę obecną Górnik prowadzi w Częstochowie 1:0
- Edytowany
[quote]#post1692607 @mcz_#6169 Zatem wszystkiego najlepszego!
(Mi do 5 z przodu zostało jeszcze... 91 dni🙂)[/quote]
He, he, 🤣
Jak będziesz w moim wieku.... tak mi zawsze mówił o 4 miesiące starszy kumpel. Niestety nie żyje od 8 lat.
Wielki projekt rakarnia póki co w kłopocie
[quote]#post1692598 [quote]#post1692594 [quote]#post1692591 [quote]#post1692584 ... Meczów z Maltą nie kojarzę...[/quote]
A meczów z Maltą nie kojarzę żebym wtedy oglądał. Te z NRD pamiętam.[/quote]
Nie obrażaj się młody ;-) (swoją drogą wszystkiego najlepszego, jeśli dobrze zrozumiałem słowo dzisiaj ;-) )
Fakt ja ma 6 lat więcej, więc więc oglądałem to nieco bardziej świadomie. Boiskobi kamienie w La Valletta zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Z meczu z NRD pamiętam gest Szarmacha po strzelonej bramce, a że był to mój ulubiony napadzior to często powtarzałem ten gest przy podobnych okazjach.[/quote]
Co to był za gest? Nie kojarzę nic ponad uniesione ręce.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)