Ja to odbieram pozytywnie, Turek sprząta stajnie :)
-
-
ROBERT PLATEK and Co. (plany, zarządzanie, decyzje, pochwały, utyskiwania)
Heh, ja zrozumiałem, że Augiaszowi pasował bajzel w stajni, więc u nas jest bajzel i Platek zadowolony.
Ale Twoja interpretacja bardziej mi się podoba.
Wszystko zależy od tego, co sam autor miał na myśli.
No Panie Platek, zawsze miałem wrażenie że jesteśmy troszkę ponad Koroną z transferami. Ale to co Korona się zbroi Patrick Helebrant to mega transfer!!!! Wyciągaj dingi i ogień po dobrych zawodników Panie Platek!!!!
- Edytowany
nie jesteśmy klubem pierwszego wyboru, a nie czekaj
Obiektywnie - zaczyna to nabierać jakiegoś logicznego przynajmniej sensu.
Może nie będzie to wielki sukces, ale też nie zapowiada się na taką klęskę i zjazd jak mogliśmy przypuszczać, opierając się na zdrowym rozsądku notabene
Na razie to wygląda jak wróżenie z fusów. Tak naprawdę ten sezon wiele nam wyjaśni.
[b]Pamiętajmy, że Cracovia w ostatniej rundzie była najgorzej punktującą drużyną w ekstraklasie (ostatnie miejsce w tabeli rundy wiosennej i tylko dwa wygrane mecze na 15). [/b]Z tego więc trzeba wyciągnąć konstruktywne wnioski (drużyna potrzebuje siły ognia, napastników i graczy drugiej linii umiejących strzelać bramki z dystansu).
[b]Jak słyszę, że Korona Kielce chciała kupić Śwderskiego za 1,4 mln euro (ubiegł Ją Widzew) to naprawdę konkurencja sportowa i organizacyjno-finansowa będzie w tym sezonie ekstremalnie ciężka,[/b]
Wygląda na to, że poziom finansów poszczególnych klubów znacznie wzrósł. Ciekawe, jak będą wyglądały nasze finanse na tle innych. No i jak na tym tle wypadnie towarzystwo z buńczucznymi zapowiedziami.
[quote]#post1730823 Wygląda na to, że poziom finansów poszczególnych klubów znacznie wzrósł. Ciekawe, jak będą wyglądały nasze finanse na tle innych. No i jak na tym tle wypadnie towarzystwo z buńczucznymi zapowiedziami.[/quote]
Z tego co mówił Sobiech i Filipek to jesteśmy gdzieś pośrodku z budżetem :)
Pośrodku byłoby nieźle, bo niektóre zespoły z połowy stawki wykręciły w przeszłości puchary!
Jakby sama kasa grała, to Katar by walczył l o finał MS.
- Edytowany
Trochę tak ale to jednak nieporównywalne z klubami gdzie możesz kupować lepszych bo ich skusisz kasą. Do kadry nie jest tak prosto ściągnąć najlepszych jak do klubów.
Ostatecznie jednak większość wygrywa się kasą, te inne sytuacje to często są romantyczne historie, których dużo nie ma. Są, więc nie da się wykluczyć ale statystycznie chyba jest tego mniej w sportach zespołowych.
Co do Kataru...
W 1999 roku Katarski Komitet Olimpijski zapłacił Bułgarskiemu Związkowi Podnoszenia Ciężarów milion dolarów za transfer ośmiu czołowych sztangistów. Sportowcy ci przyjęli katarskie obywatelstwo, aby reprezentować ten kraj na arenie międzynarodowej, w tym podczas Igrzysk Olimpijskich w Sydney. I jakieś tam medale zdobyli.
W piłce póki co nierealne.
W 2014 Katar kupił piłkarzy ręcznych i ich naturalizował. W 2015 podczas Mistrzostw Swiata rozgrywanych w Katarze, w finale przegrali z Hiszpanią.
No no znam te historie ale rzeczywiście bardziej myślałem o piłce, że to się nie wydarzy.
Eee, łysy przytuli odpowiedni datek, to co się ma nie wydarzyć.
[quote]#post1730844 W 2014 Katar kupił piłkarzy ręcznych i ich naturalizował. W 2015 podczas Mistrzostw Swiata rozgrywanych w Katarze, w finale przegrali z Hiszpanią.[/quote]
Nie, w finale przegrali z Francją, a my wygraliśmy z Hiszpanią i zajęliśmy trzecie miejsce.
[quote]#post1730857 [quote]#post1730844 W 2014 Katar kupił piłkarzy ręcznych i ich naturalizował. W 2015 podczas Mistrzostw Swiata rozgrywanych w Katarze, w finale przegrali z Hiszpanią.[/quote]
Nie, w finale przegrali z Francją, a my wygraliśmy z Hiszpanią i zajęliśmy trzecie miejsce.[/quote]
Racja, mój błąd.
Sorry, ale handball to mój konik. Ave kielecka Iskierka! 😎
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (21 użytkowników)
Sir Pablo, Rakietowy Traktor, Lakbeti, Anfield, MSC, pantenorek, jaroksc, awaria, Manusz, Niewidoczni (1), Goście (11)