Oskar wielkie dzięki za wszystko.
To chyba pierwszy zawodnik, przynajmniej w tym stuleciu,który autentycznie kochał Cracovie i było to widać i na boisku i poza nim. Jakoś innych wyznania miłości do Cracovii mnie nie przekonywały, w tym przypadku było zupełnie odwrotnie. Oskar marzył o grze w naszej koszulce i mega sprawa że udało się w takim stylu to marzenie mu spełnić. Brawa dla byłego trenera za uratowanie kariery Oskarowi.
Życzę Ci mega kariery w top 5 i zdobycia MP w naszych barwach na koniec kariery.
-
-
Oskar Wójcik - swój chłop w obronie Pasów
- Edytowany
Bo pożegnał się takim wzruszającym filmikiem? Pomijam, że parę lat temu takie coś nie było aż tak w modzie.
Nie mam wątpliwości co do pasiastego serca Oskara ale paru innych też bym nazwał Pasiakami i przez fakt nie nagrania filmiku nie są gorsi od Wójcika. Trochę za dużo powiedziane.
Oskara był autentyczny, pięknie się pożegnał z kibicami i klubem który ma w sercu pomimo wzlotów i upadków, Pomimo Filipiakow i Platkow.
Jasne.
Inni odchodzili "zmuszani" do tego i nie nagrali filmiku ale nie nazwałbym ich gorszymi Pasiakami, tylko o to mi chodzi ;) Wg mnie niefortunne sforumłowanie.
Ale coś mi chodzi po głowie, że to nie pierwszy taki pożegnalny filmik.
Najbardziej będzie mi go brakować na derbach - to jest gość który był przesiąknięty tym klubem i umiałby pozytywnie nakręcic szatnie na ten mecz, piłkarze importowani mogą po prostu wyjść na niego jak na każdy inny
Oskar ...
wielkie dzięki za wszystko co zrobiłeś dla Cracovii ...
a to jak się z nami żegnasz daje mi nadzieję, że jakaś cząstka Ciebie zostanie w szatni między chłopakami ...
i pokażą Twój charakter na boisku ...
idź w świat i rozsławiaj imię klubu ...
p.s.
i zawsze się uśmiechaj ...
😉
Powodzenia Oskar
- Edytowany
Oby zdrowie dopisywało to o karierę Oskara jestem spokojny. POWODZENIA Pasiaku.
Zapraszamy po latach jako utytułowanego reprezentanta Polski pograć jeszcze kilka sezonów.
ps: Nigdy nie wybaczyłem Tomkowi Rząsie ,że nie dotrzymał słowa i poszedł kończyć karierę do Partizana .
[quote]#post1733328 Bo pożegnał się takim wzruszającym filmikiem? Pomijam, że parę lat temu takie coś nie było aż tak w modzie.
Nie mam wątpliwości co do pasiastego serca Oskara ale paru innych też bym nazwał Pasiakami i przez fakt nie nagrania filmiku nie są gorsi od Wójcika. Trochę za dużo powiedziane.[/quote]
Nie. Kapustka też się żegnał w 2016 roku przed samym meczem derbowym o ile pamiętam.
Po mowie ciała samego Oskara, tym jak żył z szatnią i jaką prezentował postawę dało się wyczuć że od samego początku był Pasiakiem.
Klich chciał odejść do wolfsburga i naciskał na transfer, sam też nie potrafił się określić czy wróci kiedyś.
Kapustka wylądował gdzie wylądował i teraz dumnie L robi do zdjęć.
Wdowiak nie chciał przedłużyć umowy i dać zarobić klubowi który go wypromował, przecież przez ponad rok czasu to Probierz go ciągnął za uszy, bo Mateusz głowa w dół i przed siebie- tak wyglądała jego gra.
Miro - wiadomo obcokrajowiec i tutaj też było dziwnie, choć głównie przez pięterko.
Dla mnie każdy ma inną historię. Teraz nie ma chyba sytuacji, że ktoś kogoś w klubie dojeżdża a kiedyś były. Nie da się porównać tamtych odejść z obecnymi.
[quote]#post1733210 [quote]#post1682870 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/gwkvtt7xyaezcnu-jpg-96076735.jpg[/img]
Myślę, że to dobry moment, żeby w 22 urodziny Oskara założyć mu oficjalny wątek na forum.
W Cracovii jest od sezonu 2017/18, w ubiegłym roku stanowił podporę defensywy rezerw, z którymi wywalczył awans do III ligi.
Obecnie, już jako zawodnik pierwszej drużyny, po okresie przygotowawczym pod okiem trenera Elsnera wskoczył do pierwszej jedenastki Pasów.
Z ciekawostek - to najskromniej wyceniany zawodnik w naszej kadrze. [b]Wg. portalu Transfermarkt jedynie 25 tys €.[/b] Ciekaw jestem, jak rozwinie się sytuacja do końca sezonu.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/image-png-56675258.png[/img]
Oskar, trzymamy kciuki i powodzenia w piłkarskiej karierze w koszulce Cracovii![/quote]
Odpowiedź przyszła po roku...:)[/quote]
Kurde, ale się fantastycznie ten post zestarzał :)
z 25 tys € na parę baniek...
Debiut w reprezentacji i sezon, który kibice zapamiętają na lata.
- Edytowany
To pokazuje, że można swoją karierę oprzeć i o ideały i o konkrety finansowe. Dał nam wiele radości (ta uśmiechnięta zawsze gęba...) i spowodował, że żegnamy Go z wielkim szacunkiem. Nie uciekł, bo przyszła pierwsza lepsza oferta, a odszedł z Cracovii z podniesionym czołem.
Młodzi piłkarze Cracovii, bierzcie przykład i uczcie się, rozwijajcie! Nic nie przychodzi darmo, ani dobry kontrakt, ani szacunek kibiców!
Z takim podejściem do życia Oskar daleko zajdzie, oby tylko kontuzje go omijały to Werder będzie tylko przystankiem. Wyjątkowo pozytywna postać i można być dumnym, że został wychowany na Kałuży.
Te rozkminki Oskarowe, wzruszenia itp świadczą tylko o tym, że szukamy kontynuacji pasiastej tradycji. Oskar wg mnie wpisuje się w nią i zajmuje miejsce w [i]coninuum czasowym[/i] zaraz po Zegarze i Siemionie (Kapustka się wypisał).
[quote]#post1733378 ... przez ponad rok czasu to Probierz go ciągnął za uszy, bo Mateusz głowa w dół i przed siebie- tak wyglądała jego gra....[/quote]
Hahahahahaa!
Kto kogo ciągnął za uszy????
Gdyby nie bramki Wdowiaka w 1/2 finale PP z cwelką i w finale PP z Jagą, to po Cyganie już dawno nie byłoby w Cracovii śladu!
On mu głowę uratował, a Probierz rozwalił szatnię zaczynając od niego, potem niszczył Gola itd.
Dokładnie tak jak on to ma zwyczaju. Dwa miesiące wcześniej z tej samej agencji puścili reprezentanta Polski Helika za granice za 800 tys. , a jemu chcieli wpisać w klauzule 2,5 mln. euro!!!
Na jakiej podstawie i czemu Helika puścili tak tanio???
Gwoli scisłości.
PP by nie bylo gdyby nie bramka ...Cecarica...:)
Oraz Jabłko na obronie i Hrosso w bramce. :)
[quote]#post1733393 [quote]#post1733378 ... przez ponad rok czasu to Probierz go ciągnął za uszy, bo Mateusz głowa w dół i przed siebie- tak wyglądała jego gra....[/quote]
Hahahahahaa!
Kto kogo ciągnął za uszy????
Gdyby nie bramki Wdowiaka w 1/2 finale PP z cwelką i w finale PP z Jagą, to po Cyganie już dawno nie byłoby w Cracovii śladu!
On mu głowę uratował, a Probierz rozwalił szatnię zaczynając od niego, potem niszczył Gola itd.
Dokładnie tak jak on to ma zwyczaju. Dwa miesiące wcześniej z tej samej agencji puścili reprezentanta Polski Helika za granice za 800 tys. , a jemu chcieli wpisać w klauzule 2,5 mln. euro!!!
Na jakiej podstawie i czemu Helika puścili tak tanio???[/quote]
No pamięć bywa zawodna.
Lata 2017 i 2018 to fatalna gra i lżenie trybun. Mateusz, obiektywnie wyglądał jak zawodnik na miarę Hutnika co najwyżej wtedy
Czy fatalna to nie wiem. Odstawał od zespołu? A to, że wychowankom się obrywa czytamy nawet tutaj. W każdym klubie to samo, najgorzej ma wychowanek właśnie u kibiców.
Napewno nie u mnie. I u wielu innych, wychowankowie mają taryfę ulgową.
Oskar zostawił po sobie super atmosferę, transfer też przeprowadzony bardzo dobrze. Klub nie wypychał go na siłę za 2 mln żeby tylko kasa wpadła jskas, tylko cierpliwie był szukany zespół z top 5 i na pewno brano pod uwagę ryzyko, że transfer się wysypie. Oskar też na siłę nie chciał odejść. Z werderu powiedzieli że liczą na Oskara od pierwszego meczu, więc mam nadzieję że od razu wejdzie do pierwszego zespołu.
Cieszy mnie jego szczęście. Oby tylko zdrowie było - trzymaj się chłopaku.
Skromny, autentyczny, pracowity, a do tego dobry piłkarz. Powodzenia i dobrej kariery.
https://www.werder.de/news/maenner/2026-2027/pm-wojcik-09072026
I Werder do obserwowanych :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)