Też wydawało się, że Lechia lekko wygra, ale chyba Legia nie odpuści - ma całkiem realne szanse na puchary pod warunkiem że wygra oba mecze. Jutro kluczowe mecze Piast - Raków i Lechia - Legia. Ciągle nie ma meczy bez stawki...
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie
Dzięki Bogu ostatni tydzień stresu, bo już mam dość. Nie wiem czemu tak musi być mniej więcej co 2 lata.
[quote]#post1725756 Dzięki Bogu ostatni tydzień stresu, bo już mam dość. Nie wiem czemu tak musi być mniej więcej co 2 lata.[/quote]
Mam podobnie. Trzeba zamknąć tą golgotę 2025/26.
Pora na następną ;} oby mniej ciernistą.
[quote]#post1725743 ... Pewne jest, że w sobotę będziemy zerkać w telefon na co najmniej 2 inne mecze....[/quote]
Jak będziemy wygrywać w 88 minucie dwoma bramkami to nie trzeba już będzie zerkać.
Ale zaraz, zaraz...
Na pewno Piast nie może jutro wygrać, porażka lub remis sprawi że nie mogą przegrać z widzewem bo pierwszy mecz z nimi przegrali, muszą mieć punkcik więcej
Jutro wszyscy jesteśmy legionistami.
Jak Lechia przegra to remis z Koroną daje nam utrzymanie.
[quote]#post1725766 Jutro wszyscy jesteśmy legionistami.
[/quote]
Chyba Ty.
Jebać kurwę legijną. Mało mnie obchodzi kto wygra ten mecz, najlepiej jak będzie remis. haa tfu
Wszystkie wyniki meczów układają się w zadziwiający sposób przeciwko nam (Legia jest bardzo słaba więc mało prawdopodobne dla nas niestety by Lechia nie wygrała z cieniutką Legią).
Natomiast co najgorsze my nie potrafimy sobie sami pomóc.
[quote]#post1725768 Wszystkie wyniki meczów układają się w zadziwiający sposób przeciwko nam (Legia jest bardzo słaba więc mało prawdopodobne dla nas niestety by Lechia nie wygrała z cieniutką Legią).
Natomiast co najgorsze my nie potrafimy sobie sami pomóc.[/quote]
Cytata Twój z meczu z Motorem:
"Przy tak zdekompletowanej obronie, brak Henriksona (strach pomyśleć gdyby za Niego zagrał Traore tragiczny w Lubinie czy Glik) [b]nie ma żadnych szans na remis w Lublinie[/b]. Tam jesteśmy skazani na klęskę w 100 procentach.
Tę drużynę stać co najwyżej na zdobycie 1 punktu w dwóch ostatnich meczach i to w wersji bardzo optymistycznej.
A to oznacza, że musimy liczyć na innych, a to też bardzo wątpliwe bo w tym sezonie są bardzo niekorzystne wyniki innych meczów dla nas.
"
- Edytowany
Zrobiłem małe tabelki w każdej konfiguracji drużyn zagrożonych spadkiem. Zakładamy ze wszystkie zespoły mają 42 punkty, ponieważ w innej sytuacji sie utrzymamy (chyba że przegramy z Koroną i źle potoczą sie 4 na 5 meczy Arki, Lechi, Widzewa). Zakładam też że Widzew wygra ostatni mecz z Piastem, bo tylko wtedy będzie miał 42 pkt.
Cracovia 5
Arka 5
Widzew 4
Cracovia 6
Lechia 5
Widzew 4
Lechia 9
Widzew 8
Cracovia 7
Arka 6
Widzew 10
Arka 8
Piast 7
Cracovia 6
Widzew 10
Lechia 9
Cracovia 7
Piast 5
Widzew 14
Lechia 10
Arka 9
Piast 8
Cracovia 8
W tym ostatnim wariancie trzeba policzyć bramki i poczekac na mecz Piast-Widzew, ale moglibysmy sie raczej utrzymać bo przegrywalismy minimalnie.
- Edytowany
[quote]#post1725746 Też wydawało się, że Lechia lekko wygra, ale chyba Legia nie odpuści - ma całkiem realne szanse na puchary pod warunkiem że wygra oba mecze. Jutro kluczowe mecze Piast - Raków i Lechia - Legia. Ciągle nie ma meczy bez stawki...[/quote]
Lechia - Legia jest o 17.30. Wcześniej jest mecz Katowice - Jagiellonia. Jak wygra gieksa to Legia nie ma szans na puchary i może mniej motywacyjnie podejść do swojego meczu.
[b]Edycja z 17.05.2026 o godz. 07:43 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1725787
Widzew 14
Lechia 10
Arka 9
Piast 8
Cracovia 8
W tym ostatnim wariancie trzeba policzyć bramki i poczekac na mecz Piast-Widzew, ale moglibysmy sie raczej utrzymać bo przegrywalismy minimalnie.[/quote]
W tym ostatnim wariancie spadają 2 drużyny, czyli my też.
- Edytowany
W pierwszej malej tabelce wszyscy mieliby po 5 pkt i liczylyby sie bramki, a w ostatniej pięciodruzynowej dwie ostatnie by spadaly wiec liczenie bramek miedzy Piastem i nami i tak bez sensu.
[quote]#post1725787 ... Cracovia 5Arka 5Widzew 4...[/quote]
W tym wariancie mamy po 5 punktów z Arką i też robi się mała tabelka w której jesteśmy pod Arką
Po paru tygodniach nieudanych prób wygrania meczu i zdystansowania się od zespołów walczących o utrzymanie, uważam, że czas na kalkulacje niestety się skończył. Z Koroną trzeba po prostu wygrać. Pole manewru było wcześniej. Trzeba było umieć to wykorzystać.
- Edytowany
Bardzo ciekawie jest też na górze tabeli. Trzeba pamiętać, że w przypadku vicemistrzostwa Górnika trzecie miejsce w lidze daje grę w LE, więc mecz Katowice - Jagiellonia ma podwójnie wysoką stawkę. Strata jakichkolwiek punktów przez Jagę może oznaczać LM dla Górnika. Z rozkładu wynika, że o miejsca 2,3,4 grają Górnik, Jaga i Raków. A o 5 miejsce GKS, Zagłębie i Legia. Płock już chyba stracił szanse bo w bezpośrednich meczach z GKS i Lubinem jest gorszy.
Śmieszne jest to, że wystarczyło nam wygrać te dwa mecze grając z przewagą zawodnika (Radomiak, Lubin), oraz wczoraj z Motorem, aby mieć bardzo duże szanse na puchary z miejsca 5.😀 A teraz martwimy się o utrzymanie...
Jedno jest fajne w tym roku że liga jest ciekawa do ostatniego meczu, i każde spotkanie jest o coś, nie ma nudy, a mówili że nasza ekstraklasa jest nieciekawa, bardzo mi się podoba
No nie wiem Jacula czy to fortunne stwierdzenie. W kontekście tego, że ten sezon może zakończyć się totalną katastrofą. A szybko możemy nie wrócić jak polecimy tfu tfu
Nie byliśmy w tym sezonie ani przez chwilę pod kreską,to po co te czorne wizje ? Mieli wczoraj wygrać i ..Trzy gole na wyjeździe to znak,że żyjemy..
- Edytowany
To nie czarne wizje. Jedna głupia czerwona kartka dla piłkarza Korony i nasi już w panice do końca meczu :)
Piast na chwilę obecną w plecy z Rakowem. Oby tak do końca
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)