41 pkt powinno zapewnić utrzymanie i ten jeden punkt powinniśmy ugrać w meczu z Koroną, która raczej spadnie
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie
Wstałem rano i pomyślałem, że pomimo piachu pod względem skuteczności jednym z pozytywów jest to, że cały czas wszystko w naszych rękach mimo tak naprawdę mnóstwa niewykorzystanych szans w meczach np. z Radomiakiem czy Pogonia itd., aby odskoczyć od dołu tabeli
Inni muszą cały czas patrzyć na nas przede wszystkim i tylko jeszcze 2 kolejki.
Myślmy pozytywnie w tym całym bałaganie-wygrywamy 2 ostatnie mecze i rozpierdzielamy ten dół tabeli od środka 😀
Kiedyś musi zaskoczyć!
Jakby sezon miał 60 kolejek to jeszcze mistrzem Polski byśmy byli 🤪
Spoko,z moich wyliczeń wynika,że jak nawet przegramy dwa mecze to i tak się utrzymamy.
[quote]#post1724903 Spoko,z moich wyliczeń wynika,że jak nawet przegramy dwa mecze to i tak się utrzymamy.[/quote]
Z moich nie :-(
[quote]#post1724903 Spoko,z moich wyliczeń wynika,że jak nawet przegramy dwa mecze to i tak się utrzymamy.[/quote]
Aż takim optymistą to nie jestem.
Aby się ro spełniło to musiałby Lechia zdobyć tylko 1 PUNKT w 2 meczach inpozstaje jeszcze Arka, która teoretycznie może nas wyprzedzić, ale biorąc pod uwagę jej obecne punktowane to raczej mało realne.
Wy weźcie pod uwagę te 5 pkt. które PZPZ odda Lechii
Nie odda, już zapowiedzieli.
Jest jeszcze Widzew przecież - jeżeli Korona wygra z nimi w piątek, a to możliwe i Raków pyknie Piasta, to ostatni mecz między Widzewem i Piastem będzie walka o utrzymanie. Wtedy Piast będzie walczył o minimum remis. A punkt Widzewowi nic nie daje, bo My mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich.
[quote]#post1724913 Nie odda, już zapowiedzieli.[/quote]
Zapowiedzieli dla zamydlenia oczu ;-)
Z moich też😉
Arka wygrywa dziś z Górnikiem (dla mnie to żadna niespodzianka bo nie takie drużyny przegrywały w tym sezonie w Gdyni) a w weekend z Termalicą też u siebie.
My dostajemy baty w Lublinie...
Korona wygrywa u siebie z Widzewem (też jak najbardziej możliwe)...
Lechia remisuje u siebie z cwelką...
Pogoń przegrywa w Lubinie...
Piast przegrywa u siebie z Rakowem...
Przed ostatnią kolejką mamy:
12. Pogoń 41
13. Piast 41
14. Arka 41
15. Cracovia 40
-----------------
16. Widzew 39
17. Lechia 39
I już mamy gorąco i kupa w majtkach piłkarzyków jeszcze większa niż dotychczas.
W ostatniej kolejce Widzew remisuje z Piastem...
Betony remisują w Niecieczy...
Arka przegrywa w Częstochowie...
Pogoń wygrywa u siebie z Katowicami...
A my po nędznym widowisku grając 11 na 9 po dwóch czerwonych kartkach Korony przegrywamy 0-1...
Tabela na koniec wygląda tak:
12. Pogoń 44
13. Piast 42
14. Arka 41
15. Cracovia 40
-----------------
16. Lechia 40
17. Widzew 40
I pomimo 2 porażek utrzymujemy się w ESA dzięki najlepszemu bilansowi w małej tabelce:
1. Cracovia 6 pkt. ( 2 remisy z Lechią, wygrana i remis z Widzewem)
2. Lechia 5 pkt. (2 remisy z Cracovią, wygrana i przegrana z Widzewem)
3. Widzew 4 pkt. (wygrana i przegrana z Lechią, remis i przegrana z Cracovią)
Chyba wszystkim pasowałby taki zestaw spadkowiczów?😃
Biorę w ciemno taaakie emocje! A po meczu "wszyscy na Rynek" i feta z okazji utrzymania 😜
Fajne, ale nierealne, po pierwsze Lechia wygra z Legią, Korona wygra z Widzewem, a Widzew póżniej wygra z Piastem
@jacula#42397 to obstaw u buka jak jesteś pewny. W tej lidze wszystkie wyniki są możliwe.
Obstawiłem
Może się zdarzyć że na koniec Ligii 6 drużyn może mieć po 42 punkty.
Cracovia w tym scenariuszu ma na koniec 46 punktów.
- Edytowany
To ja taki scenariusz biorę w ciemno!
Oby był realny jeszcze we wtorek, a przynajmniej w sobotę po naszym neczu.
Jutrzejszy meczyk Korona - Widzew z punktu naszego chyba najważniejszy w najblizszej kolejce (opróczoczywiście Cracovia-Motor). Wygrana Korony najkorzystniejsza lub w najgorszym przypadku remis. Remis też nie bedzie zły pod warunkiem że ostatni mecz na Kałuży z Koroną nie przegramy.
Wg prawdopodobieństwa zdobycie przez Cracovię w 2 meczach 0 punktów może dać utrzymanie .... 25% sznas na to.
https://x.com/i/status/2054880203650801713
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!