Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 04.06.2025 o 11:52
      Ostatnia aktywność wczoraj o 10:22
      74746 wyświetleń
    • maciek72

2.4K
      4.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:46
      Post #1715286 11.03.2026 20:46
    Tyle postów, a na razie nie wiadomo, czy to w ogóle prawda.
    • GSC, BoRut oraz Sir Pablo lubią to.
    • hank

46.2K
      54.6K
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:49
      Post #1715288 11.03.2026 20:49
    Powodem złożenia rezygnacji względy pozasportowe/ nie dogadywanie się z tzw zarządem/ , czy zabrnięcie w ślepą uliczkę i brak pomysłu jak się z niej wydostać ?
    • V.Z.1903

1.1K
      811
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:52
      Post #1715289 11.03.2026 20:52
    Mosiek sektor, chyba wrzesień, mecz z Górnikiem. Mówię do Axe, Łukasza, Kowała, Królika itd. : kiedy jak nie teraz? Ci co byli w stanie reagować, nie protestowali. No i jest jak zawsze, może - poza boiskiem - jeszcze gorzej. Masakra.
    • Navi

71
      67
    • ponad 2 tygodnie temu o 20:54
      Post #1715290 11.03.2026 20:54
    [quote]#post1715274 Jeśli klub przyjmie dymisję teraz, w środku rundy wiosennej, ryzykuje całkowitą rozsypkę sezonu. Z drugiej strony, trzymanie trenera „na siłę”, który już mentalnie złożył wypowiedzenie, rzadko kończy się dobrze dla szatni. To była decyzja honorowa, ale też taktyczna. Elsner ma markę w Europie pewnie wie, że długo bez pracy nie zostanie. Dla nas to jednak moment krytyczny płatki muszą zdecydować, czy idą w kontynuację myśli szkoleniowej, czy znowu robią "reset" i szukają strażaka.[/quote] Nie, to jest decyzja oportunistyczna, bo chłop ewidentnie sobie nie radzi, a teraz pod przykrywką burdelu w klubie jest cały spanikowany, bo został po prostu brutalnie zweryfikowany. Powinien być zwolniony po kompromitacji w PP - tam już było widać, że nic z tego nie będzie. Gramy kompletnie bez pomysłu, a jedyna taktyka to nie stracić bramki - problem polega na tym, że w piłce nożnej chodzi o to, żeby też coś strzelić. Gość miesza składem co mecz, nie potrafi albo nie chce robić zmian. Polecam spojrzeć na transfermarkt, jakie średnie punktowe wykręcał w klubach - owszem w Słowenii będąc trenerem Domzale - było bardzo przyzwoicie, Olimpija nie jest miarodajna, bo tam prowadził drużynę tylko w 19 spotkaniach. Niezłą średnią miał też w Belgii, ale to była 2 liga + jakieś skomplikowane play offy z zespołami z Jupiler Pro League. Poza tym kiszka. Polecam zerknąć też na liczbę meczów, w których prowadził konkretną drużynę ;) Myślę, że można też śmiało powiedzieć, że padł mit wychwalanego tutaj pod niebiosa Gambala. Niestety, ale polityka ściągania graczy po ciężkich kontuzjach lub po prostu szklanych nie działa. Do tego dochodzą wynalazki typu Zahiroleslam (o Praszeliku nie wspominam, bo on był znany na naszym rynku, co dodatkowo zmniejsza rzekomą fachowość naszego wielkiego dyrektora). Jeszcze gdyby oni faktycznie przychodzili na początek, a nie na koniec okienka w roli rzekomych zbawców - a jak to wygląda - widać na załączonym obrazku. Może warto jednak byłoby ściągnąć troszkę słabszych według ich potężnych analiz, ale takich, którzy będą dostępni szybciej. Żegnam obu panów - inna sprawa, że planu B znając życie nie mamy.
    • Bob666 oraz Lakbeti lubią to.
    • lzyy

54
      92
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:01
      Post #1715292 11.03.2026 21:01
    Ja pierdole, ciężkie jest życie kibica Cracovii. Człowiek miał w końcu nadzieję, nadzieję na to że to w końcu ten sezon. Fajny trener, spoza naszej krajowej karuzeli. Uważam, że do wyjazdowej porażki z pogonią wszystko wyglądało naprawdę dobrze, później zaczęło się jebać, odejście Dróżdża było wisienką na torcie.
    • lucek1906

35
      33
    • ponad 2 tygodnie temu o 21:55
      Post #1715297 11.03.2026 21:55
    Postaram się z kulturą i proszę aby admin nie usuwał komentarza w którym źle się wypowiadam na temat pracy m.in. niejakiego pracownika klubu filipa trubalskiego. Obecna sytuacja w klubie kompletnie mnie nie dziwi jednak w dalszym ciągu uważam że jeśli klub nie pozbędzie się wszystkch uczniów tabisza - bałdysa to klimat oraz organizacja w tym klubie do pracy bedzie katasrofalna. Klub tworzą ludzie nie skurwes...ny! Dziwię się wszystkim którzy pion sportowy wynoszą na ołtarze. Przecież to jest banda lizusów i aktorów. Udają ekspertów jednak o tej pracy nie mają pojęcia. Jeśli jest wynik obaj eksperci trubalski i gambal świecą, wywiady nagrody itp. Jak wynik chu...wy to cisza siedzą w norze i wina trenera. Dla zarządu to złote chłopaki ściagają za darmo, transfery ludzie chwalą bo z zagranicy. Być może że Elsner któregoś w krótkim czasie nauczy grać w piłkę. Uważam że dla Elsnera ta dwójka to katastrofa sportowo-organizacyjna bo transfery robią po obozie przygotowawczym i nie interesuje ich materiał sportowy a taniość bo to jest istotne dla nich, tym kupują wszystkich właścicieli. Dlatego jeśli za sport w tym klubie będą odpowiadać ci dwaj beznadziejni pracownicy to powodzenia Cracovio! Do tego dochodzi zachowanie trubalskiego w klubie z tego co wiem zaczyna szmacić piłkarzy pracowników jak to robił duet tab-bał w czasach świetności. Jeśli Elsner to odczuł a pewnie tak bo domyślam się że ft jako menda życiowa robi jako łącznik zarząd - sztab, to Elsner nie ma zamiaru brać w tym udziału. Ciekawy jest także wątek młodego tabisza w I drużynie bo przecież w akademii są lepsi ale..., odpowedź pozostawiam każdemu. Dodatkowo z niestety z tego co wiem trubalski mocno pracuje nadtym aby wyj....ć akademię z CTC na wielicką a ludzie szefa platka już pracują nad tym tylko co z Akademią Mistrzów Cracovia? Starałem się z kulturą proszę admina aby nie usuwał. Niech zostanie dla pokoleń. Na koniec zapytam kim jest ft polityk z lublina aby tak Ci szkodzić Cracovio? Profesor się w grobie przewraca!
    • naki

1.2K
      2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 22:21
      Post #1715302 11.03.2026 22:21
    Ostatnie wyniki sportowe w Akademii i rezerw Cracovii nie napawaja optymizmem. Niby mamy sztaby sportowe, ale brakuje nam jakosci. A ostatnie lanie jakie dostaly rezerwy 0:4 i dwie czerwone kartki, to wstyd i hańba.
    • del_piero

1.1K
      825
    • ponad 2 tygodnie temu o 22:25
      Post #1715303 11.03.2026 22:25
    Nie wiem, ale mam wrażenie, że my serio jesteśmy klubem przeklętym, Kierwa co jakiś czas jak się wydaje, że zaczyna to wreszcie iść w dobrą stronę jak nie urok to sraczka
    • hank, orłowy oraz RZ1975 lubią to.
    • farciarz2

4.7K
      10.5K
    • dwa tygodnie temu o 00:55
      Post #1715317 12.03.2026 00:55
    Tak samo można by powiedzieć o Warcie Poznań czy Polonii W-wa nie mówiąc o Pogoni czy Czarnych ze Lwowa. W tym kraju wszystkich których gnoiła albo zgnoiła komuna można by uznać za przeklętych bo nigdy się nie doczekali sprawiedliwości i naprawy krzywd. To jest państwo zbudowane przez byłych komunistów i ubeków dla nich i dla ich potomków, państwo które nigdy nie rozliczyło komuny i niesprawiedliwości, państwo zbudowane na kłamstwie. Dlatego postkomunistycznym beneficjentom jak gts, cwks tak dobrze się powodziło.
    • Jarek44

4.1K
      6K
    • dwa tygodnie temu o 06:04
      Post #1715321 12.03.2026 06:04
    Myślę, że na obecną sytuację w Klubie mają też wpływ dwie wojny światowe i trochę potop szwedzki, że o rozbiorach nie wspomnę😁
    • Sir Pablo, del_piero, Blaszany oraz 4 innych osób lubią to.
    • alvaro22

85
      86
    • dwa tygodnie temu o 06:56
      Post #1715322 12.03.2026 06:56
    [quote]#post1715297 Postaram się z kulturą i proszę aby admin nie usuwał komentarza w którym źle się wypowiadam na temat pracy m.in. niejakiego pracownika klubu filipa trubalskiego. Obecna sytuacja w klubie kompletnie mnie nie dziwi jednak w dalszym ciągu uważam że jeśli klub nie pozbędzie się wszystkch uczniów tabisza - bałdysa to klimat oraz organizacja w tym klubie do pracy bedzie katasrofalna. Klub tworzą ludzie nie skurwes...ny! Dziwię się wszystkim którzy pion sportowy wynoszą na ołtarze. Przecież to jest banda lizusów i aktorów. Udają ekspertów jednak o tej pracy nie mają pojęcia. Jeśli jest wynik obaj eksperci trubalski i gambal świecą, wywiady nagrody itp. Jak wynik chu...wy to cisza siedzą w norze i wina trenera. Dla zarządu to złote chłopaki ściagają za darmo, transfery ludzie chwalą bo z zagranicy. Być może że Elsner któregoś w krótkim czasie nauczy grać w piłkę. Uważam że dla Elsnera ta dwójka to katastrofa sportowo-organizacyjna bo transfery robią po obozie przygotowawczym i nie interesuje ich materiał sportowy a taniość bo to jest istotne dla nich, tym kupują wszystkich właścicieli. Dlatego jeśli za sport w tym klubie będą odpowiadać ci dwaj beznadziejni pracownicy to powodzenia Cracovio! Do tego dochodzi zachowanie trubalskiego w klubie z tego co wiem zaczyna szmacić piłkarzy pracowników jak to robił duet tab-bał w czasach świetności. Jeśli Elsner to odczuł a pewnie tak bo domyślam się że ft jako menda życiowa robi jako łącznik zarząd - sztab, to Elsner nie ma zamiaru brać w tym udziału. Ciekawy jest także wątek młodego tabisza w I drużynie bo przecież w akademii są lepsi ale..., odpowedź pozostawiam każdemu. Dodatkowo z niestety z tego co wiem trubalski mocno pracuje nadtym aby wyj....ć akademię z CTC na wielicką a ludzie szefa platka już pracują nad tym tylko co z Akademią Mistrzów Cracovia? Starałem się z kulturą proszę admina aby nie usuwał. Niech zostanie dla pokoleń. Na koniec zapytam kim jest ft polityk z lublina aby tak Ci szkodzić Cracovio? Profesor się w grobie przewraca![/quote] Cieszę się za Twój komentarz, bo też zwróciło moją uwagę zachowanie w ostatnich miesiącach pionu sportowego - tak błyszczeli od lipca do października jak szło dobrze, a teraz wszystkie cięgi zbiera Elsner, któremu kazali grać chłopem, który może jest odpowiedni do poziomu drużyny rezerw - nie rozumiem ludzi, którzy domagają się jego wystawiania, a byli tacy którzy po meczu w którym wszedł i tylko pobiegał więcej twierdzili że dał dobrą zmianę😂 . Dokładnie kwestia kupowania kontuzjogennych piłkarzy w myśl zasady " a może się uda " właśnie zbiera swoje owoce. O ile za Gambalem stoi doświadczenie i wyłapanie kilku ciekawych zawodników o tyle nazywanie trubalskiego dyrektorem - nie ośmieszajmy się. Czy tu kiedyś będzie normalnie dłużej niż 3 miesiące????
    • hank oraz Ralfik lubią to.
    • SaNtO

31.1K
      16.4K
    • dwa tygodnie temu o 07:35
      Post #1715324 12.03.2026 07:35
    • Edytowany
    Gambal to niezły fachowiec natomiast trubalski o czym pisałem już dawno temu to dyletant prężący się do zdjęć, który nie jest w stanie niczego ogarnąć. trener nie dostał znowu narzędzi do pracy i taki jest fakt. oczywiście istnieje we mnie przekonanie, że ja bym zrobił więcej z tym składem osobowym, ale tak się wydaje wielu ludziom gdy są na zewnątrz od szamba. nie podoba mi się ultra defensywna taktyka, ale widocznie trener mając taki a nie inny materiał, właśnie na to musiał się zdecydować. faktem jest, że nie dopuszczamy rywali do zbyt wielu okazji strzeleckich p.s. wracając do dyskusji o Probierzu. fajnie, że to wybrzmiało, że wyniki sportowe w klubie sportowym nie są najważniejsze, że liczy się oddanie klubowi, barwom itp. przestańcie się domagać punktów, zwycięstw i medali, grajmy naszymi kibicami, trybuny będą szczęśliwe. ja to mogę poprowadzić i dam z siebie wszystko. dlatego jesteśmy w tym miejscu. bo wyniki Was nie obchodzą. piąteczki po meczu i lokomotywa. to się liczy
    • Bob666 oraz CracoviaAW lubią to.
    • alocha

3.9K
      3.9K
    • dwa tygodnie temu o 08:53
      Post #1715325 12.03.2026 08:53
    Santo, w klubie sportowym, wynik sportowy jest najważniejszy ale o byciu legendą decyduje nie tylko on (wynik), choć jest najważniejszym czynnikiem. Krótko mówiąc, nie można być legendarnym trenerem nie wkładając nic do gabloty ale sam fakt, że się zdobyło Puchar, nie czyni z chama legendy. Możesz go nazywać najskuteczniejszym trenerem naszych czasów i z tym się zgodzę, ale dla mnie legendą nie jest.
    • Maggo proko, gronix, Sir Pablo oraz 6 innych osób lubią to.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • dwa tygodnie temu o 09:08
      Post #1715326 12.03.2026 09:08
    Są różne legendarne postacie. Jest król Krak z Wandą co niemca nie chciała a jest wredny król Popiel co go myszy zeżarły 😂
    • SaNtO, Sir Pablo, hank oraz gbialas lubią to.
    • runkle

1.1K
      681
    • dwa tygodnie temu o 09:23
      Post #1715327 12.03.2026 09:23
    SaNtO to troll w starym dobrym stylu, starym jak modemy dial up albo przynajmniej neostrada. Takich już dziś nie ma. Zawsze czytam z dużą przyjemnością i sentymentem❤ Pomysłów wymiany trenera z litości nie komentuje.
    • Bucky Nome, SaNtO, Dawid34 oraz 2 innych osób lubią to.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • dwa tygodnie temu o 09:27
      Post #1715328 12.03.2026 09:27
    Coś Pan taki litosciwy [S.Lem] 😉
    • runkle lubi to.
    • MSC

9K
      4.7K
    • dwa tygodnie temu o 09:44
      Post #1715329 12.03.2026 09:44
    [quote]#post1715327 SaNtO to troll w starym dobrym stylu, starym jak modemy dial up albo przynajmniej neostrada. Takich już dziś nie ma. [b]Zawsze czytam z dużą przyjemnością i sentymentem[/b]❤ Pomysłów wymiany trenera z litości nie komentuje.[/quote] Santo nie troluje. Santo pobudza do refleksji.
    • Bucky Nome, SaNtO oraz koziołek lubią to.
    • Bucky Nome

3.4K
      4.1K
    • dwa tygodnie temu o 09:45
      Post #1715330 12.03.2026 09:45
    Jedno i drugie. Trollujac pobudza do refleksji.
    • SaNtO, MSC, Diabel oraz Miszczu2007 lubią to.
    • SaNtO

31.1K
      16.4K
    • dwa tygodnie temu o 09:47
      Post #1715331 12.03.2026 09:47
    jak chcecie to podłączę jeszcze Leszeczka do tej dyskusji: ja się po prostu dobrze znam na piłce
    • MSC lubi to.
    • H.K.S.C.

423
      387
    • dwa tygodnie temu o 11:18
      Post #1715335 12.03.2026 11:18
    I dla tego Santo jesteś legendą tego forum jak Probierz trenerki 😉
    • zamorano, SynOjca, Dawid34 oraz 2 innych osób lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (11 użytkowników)

Goście (11)
    • Główna
    • Działy i kategorie