Nadzieja umiera ostatnia.
-
-
❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒
- Edytowany
Wczoraj poszła informację że Canpack i Okocim zostali sponsorami Unii Tarnów w żużlu. Dopóki nie ma prezesa nie ma kto walczyć o sponsorów i ta kasa nam ucieka…
https://www.facebook.com/share/1EfcBrZ3yc/?mibextid=wwXIfr
https://www.facebook.com/share/p/1PKu6Ee1LA/?mibextid=wwXIfr
Firma Arkan chyba również sponsorowała hokej w przeszłości: https://www.facebook.com/share/p/16CHjiTRon/?mibextid=wwXIfr
Jak to nie ma przecież jest Drózdz, czyzby mu obnizyli wynagrodzenie o połowę, bo obowiązków mu ubyło
Jak to Drożdż? Od czasu wydzielenia spółki hokejowej Drożdż nie ma w swoim zakresie obowiązków zajmowania się hokejem (o czym już wprost pisał i co już przerabialiśmy na forum).
W tym momencie w zarządzie spółki Cracovia Hokej są dwie osoby z Comarchu które zasadniczo zajmują się innymi sprawami w firmie.
Hokej nie ma prezesa i jak rozumiem nikt na ten moment nie zajmuje się bardziej podstawowymi kwestiami organizacyjnymi, nie mówiąc już o szukaniu nowych sponsorów.
No chyba że coś się dzieje w tle co nie jest podawane do publicznej wiadomości…
Przepraszam,jak to nikt ? szanowny pan prezes Korpo-najemnik"z dobrej woli" czasami coś tam pomaga ale już nie musi....
Tok przynajmniej mówił na tym żenującym spotkaniu z kibicami.
Cos ktos wie jaki jest aktualnie status sekcji ? Bo jakas dziwna cisza nastala...
Status sekcji: "to skomplikowane".
[quote]#post1673418 Cos ktos wie jaki jest aktualnie status sekcji ? Bo jakas dziwna cisza nastala...[/quote]
Faktycznie..nawet na otwarte treningi nie zapraszają...;)
Dzieciaki zaczynają jutro treningi "na sucho". A reszta to enigma
Postaram się coś dowiedzieć swoimi kanałami ale wątpię by ktoś coś wiedział
Ja już wiarę straciłem w start seniorów więc rozpatruje raz na jakiś czas pojechać do Tychów Bytomia czy Sosnowca na PLH
Na początku lat 90 było tragicznie i wszyscy to pamiętamy ale to pierwszy raz w historii hokeja w Pasy nie wystartujemy.
Trzyletni plan rozwoju zamienił się w roczny plan rozbioru.
Jak dziś pamiętam mój pierwszy mecz hokeja 23 stycznia 1987 z Naprzodem
Gol Stebleckiego w 14 sek 1 tercji. Aż mnie w gardle ścisneło i zakochałem się w hokeju bo Cracovię dzięki mojemu tacie kochałem już 3 lata!
Teraz mnie ściska w gardle że całe dziedzictwo sekcji idzie w piach przez bezduszne najemne korpo szczury!
Kiedyś dawno temu pisałem na tym forum że jeszcze zapłaczemy jak prof. Filipiak odejdzie umrze, obojętnie co.
Stało się...
[quote]#post1673418 Cos ktos wie jaki jest aktualnie status sekcji ? Bo jakas dziwna cisza nastala...[/quote]
Do zeszłego piątku było składanie kandydatur na prezesa do Comarchu. Nie wiadomo jak dalej będzie przebiegać procedura konkursowa.
A jak to wygląda z drużyną w MHL, wystartuje czy też nic nie wiadomo?
- Edytowany
A rodzice z akademii wogóle wiedzą gdzie mają płacić składki? Zdaje się że składki płacilo się do spółki piłkarsko-hokejowej która teraz jest spółka tylk piłkarską.
Umowa z Canpackiem i umowy o pracę wszystkich ludzi związanych z hokejem chyba też muszą być odnowione pod nowa spółka.
- Edytowany
https://hokej.net/artykul/szal-na-lodowiska-w-polsce-ministerstwo-zalane-wnioskami-jest-na-to-100-milionow?fbclid=IwQ0xDSwKSd6hleHRuA2FlbQIxMQABHg4iv23x4G4n4zJzVhwkvNi5-UuycLkZEoRyZRQ27je8f4kyw282JVsIfh_K_aem_LZYPkLCOhQGZpmAqFmg6zg
Przypomnijcie ile wniosków poszło z miasta (jest właścicielem obiektu) na lodowisko Cracovii lub budowę drugiej tafli w ramach kompleksu na Siedleckiego?
No ale wkoncu hokej upada, lodowiska upadają i nie ma skąd wziąć kasy.
- Edytowany
Najlepszy mecz mojej nowożytnej Cracovii, zaraz po pamiętnym play-off z Podhalem pod egidą Okocimia.
Pamiętam jeszcze bój ze Zniczem Pruszków o 1 ligę (przełom lat 80/90) Bronił wtedy (chyba) 16-letni Szweda. To był mecz o przetrwanie sekcji. Jak usłyszeliśmy z tatą w Radio Kraków wynik - rozpłakaliśmy się i rzuciliśmy się w ramiona. Miałem wtedy kilkanaście lat.
https://youtu.be/4pYDgO-vnvI?si=l5d67CeDun8sCtF-
Do dziś żałuję że mnie na tym meczu nie było...
Ehh ciary, to były czasy.
[quote]#post1673667 Najlepszy mecz mojej nowożytnej Cracovii, zaraz po pamiętnym play-off z Podhalem pod egidą Okocimia.
Pamiętam jeszcze bój ze Zniczem Pruszków o 1 ligę (przełom lat 80/90) Bronił wtedy (chyba) 16-letni Szweda. To był mecz o przetrwanie sekcji. Jak usłyszeliśmy z tatą w Radio Kraków wynik - rozpłakaliśmy się i rzuciliśmy się w ramiona. Miałem wtedy kilkanaście lat.
[/quote]
Dla mnie w "erze Comarchu" na pierwszym miejscu chyba jednak jeden z finałów z Tyskimi kiedy przy stanie 2-4 strzeliliśmy w 3 tercji gola na 3-4, biorąc przed tym golem czas, gdy zegar zatrzymał się na 19.06. Potem jak większość pamięta 4-4 i złoty gol w dogrywce L.L. ( a może po karnych ? ) ;)
W "erze starożytnej chyba Play Out-y z ŁKS -em. na starcie oni potrzebowali 2 wygranych i zaczynali u siebie, my aż 4. Rozwaliliśmy ich w meczach 4-0. To jakies późne lata 80-te
Złoty gol Bondarevsa na 20 sekund przed końcem.
Wygrany mecz z mistrzem Szwecji (w cokolwiek rezerwowym składzie) w Lidze Mistrzów.
Podpisuje się pod powyższymi i dodam finał z Tychami i złoty gol Šinágla.
i w PP z Sanokiem, Dvorak
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)