Powiedzieli wyraźnie tylko o kradzieży w wawie. O gieksie może się coś w poprzednim odcinku wypowiadali, ale szkoda że nie przywołali ponownie tego.
-
-
Legia Warszawa 3 - 2 Cracovia, sobota 23 listopada 2024, 20:15
O ile pamiętam, pokazali tablicę z 6 ostatnimi ciężkimi błędami sędziów (w tym kartki anulowane przez Kolegium PZPN) i tam były wypomniane 2 błędy Sylwestrzaka, plus komentarz: w wypadku kartek dało się naprawić bład, tu wynik został wypaczony.
[quote]#post1652994 Powiedzieli wyraźnie tylko o kradzieży w wawie. O gieksie może się coś w poprzednim odcinku wypowiadali, ale szkoda że nie przywołali ponownie tego.[/quote]
Nie prawda. Ja nie wiem jak słuchałeś. Wprost przyznali, że wynik naszego meczu z GKS został wypaczony, a na grafice wskazali że padły nieprawidłowo dwie bramki dla Katowic
Ale słyszałeś słowa „ sędziowie ukradli Cracovii 4 pkt” ? Bo ja nie.
Życzę cewukaesowi, aby grali jak najlepiej dla Cracovii w pucharach. Na wiosnę w meczu z nami dostaną w dupe i żeby to skutkowało dla nich pozbawieniem gry w pucharach a dla Nas medalem MP i pucharami europejskimi.
To by bolało .....krawaciarzy oszustów.....
[quote]#post1653001 Ale słyszałeś słowa „ sędziowie ukradli Cracovii 4 pkt” ? Bo ja nie.[/quote]
Nie i nie dziwię się, że wprost tego nie powiedzą. Mówiąc kradzież zarzuciliby sędziom celowe działanie, a przypuszczam że nie chce im się łazić po sądach jakby któryś jaśnie pan sędzia pozwał dziennikarza za naruszenie dóbr osobistych.
Zresztą co by nie powiedzieli nikt punktów nie zwróci. Więc analizę, która potwierdza, że padły błędy przeciwko Nam można sobie tak naprawdę wsadzić
[quote]#post1653001 Ale słyszałeś słowa „ sędziowie ukradli Cracovii 4 pkt” ? Bo ja nie.[/quote]
Ty tak serio? że niby na wizji, w kanale mającym wyłączność na E-klasę? Nie ma takiej możliwości, to co powiedzieli to było jak na ich 'uwarunkowania' bardzo dużo.
Ale kto tu niby kogo okradł? Od lat, o ile nie dziesięcioleci przy korycie stoją te same świnie. Czasem się miejscami zamienią zresztą bez konieczności wyciągania ryja z pomyj, a nad wszystkim czuwają czujne świniopasy. My jako Cracovia próbujemy coś tam w tym sezonie ryjkiem trącać pomiędzy spasionymi szynkami i golonkami, trącać chudą słoninką, jak widać z efektem marnym. W rozumieniu świniopasów nikt nikogo nie okradł, tylko pierdnął w nos natrętnemu warchlakowi. Nie tędy droga.
- Edytowany
[quote]#post1652999 [quote]#post1652994 Powiedzieli wyraźnie tylko o kradzieży w wawie. O gieksie może się coś w poprzednim odcinku wypowiadali, ale szkoda że nie przywołali ponownie tego.[/quote]
Nie prawda. Ja nie wiem jak słuchałeś. Wprost przyznali, że wynik naszego meczu z GKS został wypaczony, a na grafice wskazali że padły nieprawidłowo dwie bramki dla Katowic[/quote]
To mi akurat umknęło a starałem się uważać co gadają i pokazują. Chyba, że to w jakiejś innej części programu było.
Hoskonen w badziewiakach. Gdyby nie on cała obrona mogła by być betonowa.
Tak, mówię serio, sędziowie ukradli, no niech będzie, że zabrali 4 pkt i telewizja mająca wyłączność na ekstraklasę powinna to wyraźnie wyartykułować, w dłuższej perspektywie dla swojego dobra.
[quote]#post1653009 [quote]#post1652999 [quote]#post1652994 Powiedzieli wyraźnie tylko o kradzieży w wawie. O gieksie może się coś w poprzednim odcinku wypowiadali, ale szkoda że nie przywołali ponownie tego.[/quote]
Nie prawda. Ja nie wiem jak słuchałeś. Wprost przyznali, że wynik naszego meczu z GKS został wypaczony, a na grafice wskazali że padły nieprawidłowo dwie bramki dla Katowic[/quote]
To mi akurat umknęło a starałem się uważać co gadają i pokazują. Chyba, że to w jakiejś innej części programu było.
Hoskonen w badziewiakach. Gdyby nie on cała obrona mogła by być betonowa.[/quote]
Gdyby nie on to na pozycji środkowego musiałby grać Jugas. Być może Jugas to lepsza opcja, ale wtedy Hoskonen jako prawy ale przy jego braku zwrotności mogłoby skutkować większymi problemami. Wydaje mi się jednak, że większość bramek, które tracimy to brak asekuracji tej trójki obrońców, głównie przez środkowych pomocników. Oczywiście błędy indywidualne widać najbardziej, ale te się zdarzają i zdarzać będą, nie mamy top stoperów, szczególnie kiedy ze składu wypadli Glik i Ghita. Na pewno z ich strony do poprawy krycie przy stałych fragmentach ale tego nie wytrenujesz "na szybko" jak ci ze składu dwóch z podstawy wypada.
A mi w tych wszystkich ocenach brakuje konkluzji, że dzięki błędom sędziów LzS ma tylko 1 punkt straty do Cracovii, a powinno być 5. Tej straconej przewagi 4 punktów nikt nam nie odda.
O ile jeszcze są w stanie się zająknąć, że Cracovia coś na tym straciła, to nikt nie wspomina o tym, że cwele dzięki błędom sędziów są stale w kontakcie z czołówką. Remis Rakowa z Jagiellonią w meczu najeżonym "błędami" sędziów też był na rękę ulubieńcom "piłkarskich elit"
- Edytowany
To trzeba jeszcze dodać optymistyczną perspektywę, że dalej są za nami i jak dobrze pójdzie, to tak zostanie. Wygrać z Zagłębiem, wygrać z Piastem i CH mogą nam zrobić.
A, co będzie w 2025, to martwić się zaczniemy za 2 kolejki.
W meczu z Legia najbardziej denerwowaly mnie niecelne zagrania. to za slabo, to za mocno, to za plecy, to do nikogo.
Tutaj, choć w zasięgu regionalnym, jest mowa o kradzieży 4 punktów:
Piłkarski poker w erze VAR
System wideoweryfikacji (Video Assistant Referee, VAR) miał służyć przejrzystości i uczciwości. Ale jest jak jest i najwyraźniej Legii to nie dotyczy, chyba że na jej korzyść. Bo wojskowi mają wygrywać bez względu na wszystko. I basta.
Była dziewięćdziesiąta szósta minuta meczu pomiędzy Legią, a Cracovią. Wynik na tablicy: 3 do 2 dla Warszawiaków. Legionista Paweł Wszołek zagrywa ręką w swoim polu karnym. Wydawałoby się – ewidentny rzut karny. Ale Paweł Lasyk, odgrywający w tym meczu rolę sędziego, nie reaguje. Sędziowie VAR też nie widzą.
I tak, zamiast przeżywać sportowe emocje, cała Polska obejrzała kolejną kompromitację pana z gwizdkiem. Podobnie było dwa tygodnie wcześniej, kiedy w meczu Cracovii z GKS Katowice „pełniący obowiązki sędziego” Damian Sylwestrzak odgwizdał faul, którego nie było. Po rzucie wolnym GKS zdobył bramkę na jeden do zera. To nie wszystko. Nie powinna być uznana również czwarta bramka dla gości, gdyż faulowany był Bartosz Biedrzycki z Pasów. „Sędzia” nie próbował nawet tego sprawdzić. Mecz zakończył się wynikiem 3 do 4 dla katowiczan – jawnie krzywdzącym gospodarzy.
Tak oto panowie „sędziowie” w dwóch kolejkach pozbawili krakowski klub możliwości zdobycia w sumie czterech punktów. Trudno liczyć, by ktoś ukarał winnych. Zresztą o jakiej karze może być mowa? Nikt nie odda piłkarzom premii, a klubowi wyższego miejsca w tabeli. Happy endu nie będzie.
Na koniec z kronikarskiego obowiązku należy odnotować, że Legia plus Paweł Lasyk i sędziowie z wozu VAR wygrali z Cracovią 3 do 2. Cracovii zostały do rozegrania w tym roku jeszcze dwa mecze: pierwszy z Zagłębiem Lubin w Krakowie w piątek 29 listopada o godzinie 18.00, natomiast 8 grudnia Pasy zmierzą się z Piastem w Gliwicach. Oby Polski Związek Piłki Nożnej wyznaczył na te spotkania prawdziwych sędziów!
https://naszemiejsce.krakow.pl/2024/11/25/pilkarski-poker-w-erze-var/
I o taką wypowiedź mi chodzi, tylko w mediach mainstreamowych.
[quote]#post1652889 [quote]#post1652880 Ogarnijcie skrót C+. Tam nawet tej sytuacji z wszolkiem nie pokazują.... przekrecili nas znowu...[/quote]
Podczas transmisji, prowadzący transmisję meczu, nawet nie wspomnieli, że było zagranie piłki ręką. Udawali, że nic się nie stało. Varszawska mafia dziennikarsko - sędziowska!
Oczekuję wystąpienia naszego prezesa!
Brak reakcji władz klubu skutkować będzie dalszymi przekrętami![/quote]
Mówisz - masz:
https://dziennikpolski24.pl/cracovia-pisze-do-kolegium-sedziow-chce-transparentnosci/ar/c2-18961265
Marketing na najwyższym poziomie szydery.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-20241125-114725-facebook-jpg-16428872.jpg[/img]
- Edytowany
Panowie,
Ja na poważnie zastanawiam się nad pozwem zbiorowym - cywilnym, bo wiem, ze to zainteresuje media. I problem nie dotyczy tylko nas ale jest ogólnopolski. W następnym roku są wybory w PZPN na prezesa i można tez ten moment wykorzystać. Kulesza ma niskie notowania i są ludzie, którzy to chętnie wykorzystają jako kartę przetargowa. Zobaczymy co powie mój prawnik, bo od dzisiaj to analizuje jak się za to ewentualnie można by zabrać. I zobaczymy. Można z tego nakręcić ogólnopolska akcję i wtedy Kulesza/ PZPN będzie zmuszony cos tym fantem zrobić.
- Edytowany
[quote]#post1653066 Marketing na najwyższym poziomie szydery.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-20241125-114725-facebook-jpg-16428872.jpg[/img][/quote]
Bomba, ktoś u nas ma jaja ! 👍
[b]Edycja z 25.11.2024 o godz. 13:33 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1653072 Panowie,
Ja na poważnie zastanawiam się nad pozwem zbiorowym - cywilnym, bo wiem, ze to zainteresuje media. I problem nie dotyczy tylko nas ale jest ogólnopolski. W następnym roku są wybory w PZPN na prezesa i można tez ten moment wykorzystać. Kulesza ma niskie notowania i są ludzie, którzy to chętnie wykorzystają jako kartę przetargowa. Zobaczymy co powie mój prawnik, bo od dzisiaj to analizuje jak się za to ewentualnie można by zabrać. I zobaczymy. Można z tego nakręcić ogólnopolska akcję i wtedy Kulesza/ PZPN będzie zmuszony cos tym fantem zrobić.[/quote]
W przyszłości o podobnych pozwach mogli by też pomyśleć zawodnicy , którzy stracili premie meczowe , a także kluby .
[quote]#post1653050 I o taką wypowiedź mi chodzi, tylko w mediach mainstreamowych.[/quote]
Tu jest coś co może dać szerszej publiczności do myślenia.
https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/czarna-seria-polskich-sedziow-kompromitacja-szymon-marciniak-w-roli-glownej/0egfsmr
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)