Ja, w przeciwieństwo do wielu przedmówców, nie oceniam tak mocno źle naszych po tym meczu.
Ogromne brawa za niepoddanie się przy 1:3 i walkę do końca, mimo że nie zostało wiele czasu. I walkę z sukcesem!
I gdyby nie sędzia, to by był remis - sytuacja podobna jak gts w Pucharze Polski pól roku temu - bramka w ostatniej akcji meczu, byłby koniec z remisem. Bramka na 1:0 po przekręcie, ale mecz by się inaczej potoczył - tu nie było innej opcji, byłby remis.
Oczywiście nie zagrali taktycznie pod koniec, ten remis należało utrzymać - cóż...
Ale gdyby nie sędzia, co jest tym razem oczywiste, to byśmy nie przegrali. Nie tak jak w przypadku naprawdę wątpliwego faulu Jugasa rok temu (z Piastem chyba?) w ostatniej minucie. Tu wątpliwości nie ma.
Błędy, niektóre wręcz wielbłądy, były. Cóż - zdarza się. Ale grali ambitnie i wcale nie tak źle. I zostali przekręceni... Nie po raz pierwszy (przekręcano nas w ważnijeszych meczach) i jakoś nie wątpię, że nie po raz ostatni...
-
-
Cracovia 3 - 4 GKS Katowice, sobota 9 listopada 2024, 14:45
Musimy powiedzieć sobie szczerze, jak nie poprawimy gry obronnej to będziemy takie mecze przegrywać, do tej pory dopisywało nam szczęście, dla mnie to jest kuriozum żeby wygrać mecz trzeba strzelić 6 bramek, może to fajnie się ogląda, ale normalne to nie jest
- Edytowany
@leszeczek#4153
Zbilansowanie gry to wg mnie problem nie tylko Kroczka, ale i innych trenerów. Dużo strzelać, mało tracić to idealne rozwiązanie.
Moim zdaniem tutaj ważni są bardzo piłkarze występujący na pozycji 6, czyli defensywni pomocnicy. My mamy ich trzech. Sokołowski,
Atanasov i Irakijczyk. Ja na tej pozycji wolałbym widzieć piłkarzy pokroju Damiana Dąbrowskiego albo Mirka Covilo. Z innych klubów kogoś podobnego do Sobolewskiego. Ale no nic, Kroczek powiedział, że będziemy nad tym pracować w przerwie reprezentacyjnej. Efekty zobaczymy na Łazienkowskiej.
Mamy trójkę DP i niestety żaden z nich nie prezentuje poziomu EK, owszem , od czasu do czasu miewaja dobre momenty . To zawodnicy uzupełniający , nie do wyjściowej jedenastki . Jakże by się przydał Damian Dabrowski !
PS. Pozdrawiam pana, panie Probierz !
NIe ma lepszego nad Dimuna słowackiego.
Tak, miał Dimuna , którego się też pozbył !
- Edytowany
Statystyki meczowe:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/465899959-952602820225782-1612134719753745017-n-jpg-69528560.jpg[/img]
Znów prawie 2k po raz pierwszy, znów turyści i partyzanci?
Tylko 1k osób w wieku 14-18 i około 1.7k w wieku 19-24, słabo
@RZ1975#42459
Podejrzewam, że tu jestem w statystykach jako nowy kibic, mimo, że na meczach byłem setki razy. Nawet na nowym stadionie miałem kartę kibica, swego czasu karnet na G. Nie mieszkam w Krakowie 7 lat, ale jakoś tak ze 4 lata temu urlopowałem się w Krakowie i akurat był mecz z Piastem. Wybrałem się. Bilet kupowałem przed meczem w kasie przy stadionie i już wtedy okazało się, że nie ma mnie w bazie danych.
Ciekawe te statystyki mnie zastanawia fakt że tylko 1tyś kibiców 14/18 lat naprawdę myślałem że więcej młodzieży chodzi.
Dużo nowych procentowo to naprawdę duża liczba i tak jest co mecz ciekawa statystyka
Jakiś czas temu wrzucałem statystyki z Lecha. Na 200 tys frekwencji w tamtym momencie na meczu okazywało się , że na meczach było 100 tys różnych osób. Co wskazuje w uproszczeniu, że u nas co mecz połowa frekwencji to nowi w tym sezonie..sam się nie spodziewałem. To dziś rotacja.
Nie pamiętam ile było takich co byli pierwszy raz ale chyba z 2-3 tys na każdym meczu. Dużo.
A ja myślałem że na Craxe te same ryje chodzą 😁
Na to wychodzi że wszędzie tak jest,ale bardziej spodziewałem się na przykład że "pierwszy raz w tym sezonie " a nie pierwszy raz w ogóle.
- Edytowany
[quote]#post1651679 ... A ja myślałem że na Craxe te same ryje chodzą...[/quote]
Nikt na forum nie ma pojęcia kto chodzi na jakieś spotkania miłośników maści na hemoroidy czy wągry bo nikogo jakas Craxa nie interesuje...
Pierwszy raz w tym tygodniu: 100%.
- Edytowany
Tak sobie pomyslalem... zjebali niektorzy PanP chyba ze nie pisal g przed ts a jak ktos pisze jakiegos gryzmola typu craxa maja wyjebane... widac co jest priorytetem w zyciu niektorych ...
Pilnowanie "poprawnosci historycznej" somsiadki wazniejsze niz piekna historyczna nazwa swojego klubu wlasnie typu Craxa jak jakas masc czy chuj wie co...
[quote]#post1651705 Tak sobie pomyslalem... zjebali niektorzy PanP chyba ze nie pisal g przed ts a jak ktos pisze jakiegos gryzmola typu craxa maja wyjebane... widac co jest priorytetem w zyciu niektorych ...
Pilnowanie "poprawnosci historycznej" somsiadki wazniejsze niz piekna historyczna nazwa swojego klubu wlasnie typu Craxa jak jakas masc czy chuj wie co...[/quote]
Nie " ktoś" tylko ja tak napisałem.
[quote]#post1651705 Tak sobie pomyslalem... zjebali niektorzy PanP chyba ze nie pisal g przed ts a jak ktos pisze jakiegos gryzmola typu craxa maja wyjebane... widac co jest priorytetem w zyciu niektorych ...
Pilnowanie "poprawnosci historycznej" somsiadki wazniejsze niz piekna historyczna nazwa swojego klubu wlasnie typu Craxa jak jakas masc czy chuj wie co...[/quote]
Oczywiście masz rację co do meritum, ale co do krytyki forumowiczów nie reagujących już nie za bardzo, jak również uwaga o priorytetach dotyczy chyba niewielu osób. Weź pod uwagę, że od wpisu Kamaza do Twojej krytyki minęło 2 i pól godziny - mało kto siedzi cały czas na forum, wątków jest dużo...
Mam głęboką nadzieję że Kolega Kamaz zrozumie swój błąd i "więcej nie będzie",
a w ogóle sugeruję wyedytowanie postu.
Co to jest ta craxa?
[quote]#post1651708 [quote]#post1651705 Tak sobie pomyslalem... zjebali niektorzy PanP chyba ze nie pisal g przed ts a jak ktos pisze jakiegos gryzmola typu craxa maja wyjebane... widac co jest priorytetem w zyciu niektorych ...
Oczywiście masz rację co do meritum, ale co do krytyki forumowiczów nie reagujących już nie za bardzo, jak również uwaga o priorytetach dotyczy chyba niewielu osób. Weź pod uwagę, że od wpisu Kamaza do Twojej krytyki minęło 2 i pól godziny - mało kto siedzi cały czas na forum, wątków jest dużo...
a w ogóle sugeruję wyedytowanie postu.[/quote]
Tak.Nie będę.😁
Craxa to jest wtedy jak ktoś się jak Motór rozpie.doli na Pasach.
[quote]#post1651710
a w ogóle sugeruję wyedytowanie postu.[/quote]
Tak.Nie będę.😁
[/quote]
O. I tak trzeba, i to jest bardzo dobrze 🙂
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)