[quote]#post1650213 czemu H3 niedostepne??[/quote]
budził zbyt wiele emocji😂
-
-
Cracovia 3 - 4 GKS Katowice, sobota 9 listopada 2024, 14:45
[quote]#post1650213 czemu H3 niedostepne??[/quote]
Nadmierne zainteresowanie miejscami. Będzie przetarg.
Jakoś jestem dziwnie spokojny o wynik tego meczu,
[quote]#post1650272 Jakoś jestem dziwnie spokojny o wynik tego meczu,[/quote]
A ja wręcz odwrotnie 😐
Jeden lubi ogórki, inny sołtysa córki :)
Brakuje nam z każdym meczem zawodników do gry. Zwłaszcza w obronie - na dziś ostał się jeden zdrowy stoper....jeden, nie dwóch tylko jeden. Prezesie lepiej szukaj Pan pilnie do gry jakiś grajków, bo mamy jeszcze 4 mecze do rozegrania w tym roku. I szkoda by było roztrwonić ten dobry dorobek punktowy przez dziadowskie oszczędności !!! I poświecenie wielu kibiców, którzy prawie dobę spędzili w podroży aby wspierać naszych piłkarzy w Gdańsku.
- Edytowany
Prawda jest taka, że jeśli ten zbudowany kapitał zostanie rozdupcony, przez zaciągnięcie hamulca, rozczarowanie, to będzie jedno z mniej parlamentarnych określeń.
- Edytowany
Katowice niby beniaminek i powinno być "łatwo" w tym meczu, ale to tylko pozory. Oni praktycznie w ogóle składu nie zmienili od 1 ligi i mają już zgrany ze sobą "monolit polaków" w składzie.
Inna sprawa, że my w tym sezonie nie potrafimy zagrać bez straconej bramki w meczu... więc jakiegoś 1 gola nam wcisną, dlatego liczę na 2:1 dla nas.
Teraz oni grają z Korona i wygrywają 1:0, a miesiąc temu przy Kałuży rozgromili Puszcze 6:0, więc strzelać i grać potrafią.
- Edytowany
[quote]#post1650281 Oni praktycznie w ogóle składu nie zmienili od 1 ligi i mają już zgrany ze sobą "monolit polaków" w składzie.
[/quote]
Sprawdzam 😁
Transfery:
źródło:
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=105&runda=1
GKS Katowice:
Przychodzą: Jakub Antczak (P - Odra Opole), Alan Czerwiński (O - Lech Poznań), Borja Galán (N - Odra Opole), Lukas Klemenz (O - Górnik Łęczna), Mateusz Kowalczyk (P - Brøndbyernes IF), Sebastian Milewski (P - Arka Gdynia), Bartosz Nowak (P - Raków Częstochowa), Rafał Strączek (B - FC Girondins de Bordeaux), Adam Zreľák (N - Warta Poznań)
Skład na Koronę:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1730741929-50130915.jpg[/img]
Czyli z tych co przyszli w lecie, w pierwszym składzie na Koronę wyszli:
Czerwiński, Kowalczyk, Zrelak, Galan, Klemenz, Nowak
Sześciu nowych, czyli Twoja teoria nie trzyma się kupy 😁
Pierwsza połowa, dużo walki ,mecz widać będzie z nimi bardzo dużo walki fizycznej. My musimy narzucić nas styl .
Antczak przyszedł z Lecha :) wrócił po sezonie do Nas i potem do Katowic.
@koziołek#3702 nie sprawdzałem tego, dlatego podałem źródło 🙂
Nie każdy jest gargamelem, żeby śledzić wszystkie transfery od IV ligi do ekstraklasy 😁
A transfer Antczaka akurat w mojej polemice z @wrobelson#15679 bez znaczenia 😃
[quote]
Nie każdy jest gargamelem, żeby śledzić wszystkie transfery od IV ligi do ekstraklasy 😁
[/quote]
Nasz to jest gargi i lubimy go z całym dobrodziejstwem inwentarza 😁
Jak wygramy to na pewno wskoczymy na podium przed przerwą reprezentacyjną, bo Jagiellonia podejmuje Raków i ktoś, albo obie ekipy stracą punkty. Możemy być nawet liderem (porażka Lecha, remis w Białymstoku i nasza wygrana)
[quote]#post1650302 Jak wygramy to na pewno wskoczymy na podium przed przerwą reprezentacyjną, bo Jagiellonia podejmuje Raków i ktoś, albo obie ekipy stracą punkty. Możemy być nawet liderem (porażka Lecha, remis w Białymstoku i nasza wygrana) [/quote]
Ba, jak rąbniemy GieKSę w takim stosunku jak randomiaka w lutym, bądź Górnika w maju, to i Kolejorz może sobie nawet zremisować 😉
Zieliński z Koroną potrafi gonić wynik. A z Cracovią nie potrafił.
[quote]#post1650303 [quote]#post1650302 Jak wygramy to na pewno wskoczymy na podium przed przerwą reprezentacyjną, bo Jagiellonia podejmuje Raków i ktoś, albo obie ekipy stracą punkty. Możemy być nawet liderem (porażka Lecha, remis w Białymstoku i nasza wygrana) [/quote]
Ba, jak rąbniemy GieKSę w takim stosunku jak randomiaka w lutym, bądź Górnika w maju, to i Kolejorz może sobie nawet zremisować 😉
[/quote]
Twoja opcja byłaby nawet bardziej wskazana 😉
Patrząc na sytuację kadrową może być ciężko o wygraną w tym meczu. Z kolei remis z takim rywalem u siebie nie będzie dobrym wynikiem. Trzeba mieć nadzieję, że skład uda się jakoś sklecić, może ktoś z kontuzjowanych zawodników powróci. Jeżeli wygramy to później nastąpi dłuższa przerwa i możliwość powrotu do składu innych zawodników...
- Edytowany
[quote]#post1650284 [quote]#post1650281 Oni praktycznie w ogóle składu nie zmienili od 1 ligi i mają już zgrany ze sobą "monolit polaków" w składzie.
[/quote]
Sprawdzam 😁
Transfery:
źródło:
http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=105&runda=1
GKS Katowice:
Przychodzą: Jakub Antczak (P - Odra Opole), Alan Czerwiński (O - Lech Poznań), Borja Galán (N - Odra Opole), Lukas Klemenz (O - Górnik Łęczna), Mateusz Kowalczyk (P - Brøndbyernes IF), Sebastian Milewski (P - Arka Gdynia), Bartosz Nowak (P - Raków Częstochowa), Rafał Strączek (B - FC Girondins de Bordeaux), Adam Zreľák (N - Warta Poznań)
Skład na Koronę:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1730741929-50130915.jpg[/img]
Czyli z tych co przyszli w lecie, w pierwszym składzie na Koronę wyszli:
Czerwiński, Kowalczyk, Zrelak, Galan, Klemenz, Nowak
[b]Sześciu nowych, czyli Twoja teoria nie trzyma się kupy[/b] 😁
[/quote]
No masz racje bo aż tak mocno to się nie zagłębiałem w temat tylko pisałem na szybko z głowy, ale tak czy siak ci nowi co przyszli do gksu to prawie każdy Polak i grali już w Polsce tylko w innych klubach, więc wiedzą jak tu się gra itd.
- Edytowany
W Gieksie też jakieś kontuzje. Wczoraj na drugą połowę nie wyszedł Bartosz Nowak. Ich chyba najbardziej kreatywny zawodnik. Ciekawe czy wykuruje się do meczu z nami.
Edit.
A jeszcze w pierwszej połowie z kontuzją zszedł Mateusz Kowalczyk.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)