Nie od wczoraj wiadomo,że ci co walczą o życie mają jakoś więcej sił,chęci i cholera wie,czego jeszcze broniąc się przed zatonięciem.Taka ludzka natura ..
-
-
Lechia Gdansk 1 - 2 Cracovia, niedziela 3 listopada 2024, 17:30
[quote]#post1650163 [quote]#post1650161 Po pięciu kontuzjach mimo wszystko kluczowych graczy (Jugas, van Buren, Ghitta, Glik, Rakoczy) i pustkach na ławie rezerwowych to akurat o ten mecz nie mam żadnych pretensji do drużyny.
Pamiętajmy też, że Lechia zaczęła grać lepiej (ostatnio remis z Piastem 3-3).
Szczęście było trochę przy nas w tym meczu, ale szczęściu też trzeba umieć pomóc.
[/quote]
Farciarz w końcu pochwaliłeś swoją drużynę. 👍
[/quote]
Przemo akurat Ty jesteś ostatni który może pi
sać takie teksty .Popatrz najpierw na siebie tygrysie od jebanka po naszych ..Pozdro więcej pokory
https://youtu.be/45lTtP9E6lM?si=YUEqneH3pfU9mv3V
[quote]#post1650178 [quote]#post1650163 [quote]#post1650161 Po pięciu kontuzjach mimo wszystko kluczowych graczy (Jugas, van Buren, Ghitta, Glik, Rakoczy) i pustkach na ławie rezerwowych to akurat o ten mecz nie mam żadnych pretensji do drużyny.
Pamiętajmy też, że Lechia zaczęła grać lepiej (ostatnio remis z Piastem 3-3).
Szczęście było trochę przy nas w tym meczu, ale szczęściu też trzeba umieć pomóc.
[/quote]
Farciarz w końcu pochwaliłeś swoją drużynę. 👍
[/quote]
Przemo akurat Ty jesteś ostatni który może pi
sać takie teksty .Popatrz najpierw na siebie tygrysie od jebanka po naszych ..Pozdro więcej pokory [/quote]
Bez przesady 👎 .. akurat to co pisałem to były trafne spostrzeżenia..nie mam nic sobie do zarzucenia w tej kwestii.. Teraz drużyna wygląda w końcu jak zespół który funkcjonuje na dobrym poziomie.. ostatnie lata to była jedna wielka żenada..
Przyszedł nowy Prezes oraz Trener który ma jaja żeby grac do przodu i potrafi ustawic taktykę pod piłkarzy i wiele rzeczy się zmieniło..
[quote]#post1649405 Jak wygramy w Gdańsku to wybiorę się na mecz z Katowicami. Mieszkam od 7 lat w Międzywodziu (wyspa Wolin). Ponad 700 km od Krakowa. Dwie noce w pociągu, ale przyjadę. Choćbym musiał oglądać mecz z sektora H3 😉 Ale liczę, że jeszcze kupię bilety na mój ulubiony sektor G na który chodziłem. [/quote]
No i słowa dotrzymałem. Bilecik na G1 zakupiony 🙂
@mcz_#6169
To trzeba do marketingu wysłać i promować 😉
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/1000031245-jpg-98277980.jpg[/img]
[b]Edycja z 04.11.2024 o godz. 08:51 (scalono posty)[/b]
https://gazetakrakowska.pl/kibice-cracovii-w-gdansku-rekordowy-wyjazd-zdjecia/ga/c2-18918197/zd/80097807
3 punkty zaksięgowane.
Nota za styl nie ma znaczenia.
Takimi meczami zdobywa się medal MP.
Końcówka meczu karygodna w naszym wykonaniu.
Dalej bardzo słabo bronimy.
Kilka kwestii, my w drodze powrotnej mieliśmy incydent z gazem na dworcu w Warszawie, klika osób ucierpiało, bo milicja musiała się wykazać.
KIbice Arki też doświadczyli incydentu, autobus którym jechali oberwał butelką i ponoć kamieniami na Wrzeszczu, na szczęście skończyło się tylko na porozbijanych szybach
(https://radiogdansk.pl/wiadomosci/region/trojmiasto/2024/11/04/niebezpieczny-incydent-po-meczu-lechia-cracovia-ktos-rzucil-butelka-w-autobus-z-kibicami/)
I łyżeczka dziegciu, te mityczne 10 złociszy, które przeznaczyli kibice Arki na prowiant/poczęstunek dla nas nie wiem, do kogo trafiło, bo kogokolwiek się nie pytałem, nikt nic nie dostał.
Ktoś na Forum z naszych pisał że prowiant był i skonsumowany cały.
[quote]#post1650224 Ktoś na Forum z naszych pisał że prowiant był i skonsumowany cały.[/quote]
Widocznie do tylnych wagonów w tamtą/przednich w drodze powrotnej nic nie dotarło, zjadło się po drodze 😂
@RZ1975#42459
Dewaluacja po drodze do Gdańska "zjadła" owe 10 PLN...;)
[quote]#post1650201 3 punkty zaksięgowane.
[/quote]
Moim zdaniem bronimy za nisko , przez co oddajemy rywalom przedpole naszego pola karnego , gdzie oni robią co chcą . Z kolei zgrupowanie zawodników na piątym metrze nie ułatwia gry Ravasovi, któremu zaslaniają oni skutecznie widok .
[quote]#post1650201 3 punkty zaksięgowane.
[/quote]
Ogólnie racja, ale ze zdaniem
[i]Końcówka meczu karygodna w naszym wykonaniu.[/i]
się nie zgodzę.
Duże fragmenty drugiej połowy - tak, ale ostatnie kilkanaście minut w sumie całkiem nieźle bronili tego wyniku.
A durny sposób jedynie stracili piłkę po tym wolnym za faul na Olafssonie. Minuta do końca, trzymać akcję tam!
Generalnie mecze z zespołami z pozycji spadkowych, szczególnie, gdy te zespoły grają u siebie, w tej fazie sezonu bywają nadzwyczaj ciężkie, bo jest to jeszcze ten moment, kiedy mocno liczą na odbicie się z dna. Przekonał się o tym dobitnie Kolejorz w sobotę.
Nie piszę tego oczywiście po to by szukać usprawiedliwienia słabszej gry w drugiej połowie, ale prawda jest taka, że betony zagrały bardzo ofensywnie po antrakcie i po tym jak nie udało się zamknąć meczu poprzez szanse Maigaarda i Otara, pewnie trochę pragmatycznie chcieli zagrać bardziej z tyłu, by uniknąć kontuzji i dograć spotkanie.
Po tym jak daliśmy im tlen golem na 1:2, gra się poprawiła. Ale druga połowa i czas od 10 minuty do czerwonej kartki betona były ciężkim okresem do oglądania naszych poczynań. Ważne, że w generalnie słabym meczu zwyciężyliśmy, dopisaliśmy 3 punkty i to cieszy. Umiejętność dopisywania punktów po nie najlepszym występie to wciąż nie nasza domena.
Podsumowanie wyjazdu ze strony SCTM:
W Gdańsku meldujemy się w komplecie 1700 osób (w tym Arka 736, Lech 10, GKS Tychy 23, Tarnovia 15, Sandecja 8 - DZIĘKI ZA WSPARCIE!)
Szersza relacja wkrótce.
WSZYSCY DO WARSZAWY!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/465665759-882433657362633-5857586271035420722-n-jpg-00905720.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/465381720-882433654029300-1556936398099123891-n-jpg-00492259.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/465414667-882433660695966-6600074040892956756-n-jpg-70107701.jpg[/img]
Tak z przymrużeniem oka.
Z oczywistych względów nie mogłem oglądać w TV naszego meczu, stąd dopiero dziś, oglądając powtórkę dowiedziałem się, że dla sedziego, Pana Gryckiewicza ten mecz był 9. sędziowanym przez niego meczem w tym.sezonie i w poprzednich 8., ani razu nie wygrywali goście. To tłumaczyło, dlaczego nam tak ciężko szło. Ale udało się nam wygrać z czarnymi mocami.
Może dlatego, że godzina 17.30 to dla nas bilans 3-1-0 przed spotkaniem i to był nasz talizman
Podoba mi się to Twoje "znajdowanie znaków" w magii liczb😉 Również w kontekście tego o czym rozmawialiśmy w pociągu👍
[quote]#post1649405 Jak wygramy w Gdańsku to wybiorę się na mecz z Katowicami. Mieszkam od 7 lat w Międzywodziu (wyspa Wolin). Ponad 700 km od Krakowa. Dwie noce w pociągu, ale przyjadę. Choćbym musiał oglądać mecz z sektora H3 😉 Ale liczę, że jeszcze kupię bilety na mój ulubiony sektor G na który chodziłem. [/quote]
Piękne klimaty. Byliśmy z rodzinką w tym roku i miło wspominamy. Dino na każdym kroku😀 Tylko cholernie daleko od Kałuży🤔
Wjechały kulisy:
https://www.youtube.com/watch?v=u9Dpy4sUDvo
Fajnie się to oglada, nie będę ukrywał już kolejny raz. I z ogromną przyjemnością oglądnąłbym do maja jeszcze tylko 20 razy kolejne kulisy. No niech będzie, 19 razy 😉
[quote]#post1650336 [quote]#post1649405 Jak wygramy w Gdańsku to wybiorę się na mecz z Katowicami. Mieszkam od 7 lat w Międzywodziu (wyspa Wolin). Ponad 700 km od Krakowa. Dwie noce w pociągu, ale przyjadę. Choćbym musiał oglądać mecz z sektora H3 😉 Ale liczę, że jeszcze kupię bilety na mój ulubiony sektor G na który chodziłem. [/quote]
Piękne klimaty. Byliśmy z rodzinką w tym roku i miło wspominamy. Dino na każdym kroku😀 Tylko cholernie daleko od Kałuży🤔
[/quote]
No jest daleko. Dobrze mi się tu mieszka, ale brakuje mi chodzenia na mecze. Byłem na partyzanta 2 sezony temu na meczu Pogoń - Cracovia, ale to nie to samo co na Kałuży. Na sobotni mecz startuję jutro koło 18.00, a po meczu do domu dotrę w niedzielę koło 10.00 😁
PS. Dino jest pełno w okolicy, ale w samym Międzywodziu dopiero ten market jest w budowie.
To trzeba do Marketingu Pasów wysłać że dla Cracovii z Wyspy Wolin na K1 jedziesz :)
Życzę i Tobie i sobie i nam aby to był wygrany przez Cracovię mecz :)
Dzięki i nawzajem! Fajnie byłoby mi wracać do domu, wiedząc, że przynajmniej do niedzielnego popołudnia jesteśmy liderami tabeli 🙂
Super filmik! Chciałoby się taki oglądać po każdym meczu!
Miło, że na nasz przyjazd pomalowali nam szatnie w barwy Cracovii.
[quote]#post1650649 [quote]#post1650336 [quote]#post1649405 Jak wygramy w Gdańsku to wybiorę się na mecz z Katowicami. Mieszkam od 7 lat w Międzywodziu (wyspa Wolin). Ponad 700 km od Krakowa. Dwie noce w pociągu, ale przyjadę. Choćbym musiał oglądać mecz z sektora H3 😉 Ale liczę, że jeszcze kupię bilety na mój ulubiony sektor G na który chodziłem. [/quote]
[/quote]
No jest daleko. Dobrze mi się tu mieszka, ale brakuje mi chodzenia na mecze. Byłem na partyzanta 2 sezony temu na meczu Pogoń - Cracovia, ale to nie to samo co na Kałuży. Na sobotni mecz startuję jutro koło 18.00, a po meczu do domu dotrę w niedzielę koło 10.00 😁
PS. Dino jest pełno w okolicy, ale w samym Międzywodziu dopiero ten market jest w budowie.
[/quote]
No patrz a ja latami na wczasy jeździłem do Swiętouścia, (lata 80-90) jak jeszcze było polskie. Teraz jak słyszę wszystko tam germańcy wykupili.
[/quote]
No patrz a ja latami na wczasy jeździłem do Swiętouścia, (lata 80-90) jak jeszcze było polskie. Teraz jak słyszę wszystko tam germańcy wykupili.
[/quote]
Najwyższa latarnia morska w Polsce. Dostęp od strony lądu zakazany przez nasze władze z uwagi na budowę pobliskiego gazoportu i zagrożenia z tym związane. Jedyna firma, która pływa do latarni i pobliskiego fortu jest ... niemiecka. Nie popłynęliśmy...
[quote]#post1650704 [quote]#post1650649 [quote]#post1650336 [quote]#post1649405 Jak wygramy w Gdańsku to wybiorę się na mecz z Katowicami. Mieszkam od 7 lat w Międzywodziu (wyspa Wolin). Ponad 700 km od Krakowa. Dwie noce w pociągu, ale przyjadę. Choćbym musiał oglądać mecz z sektora H3 😉 Ale liczę, że jeszcze kupię bilety na mój ulubiony sektor G na który chodziłem. [/quote]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
W Świętouściu już praktycznie nic nie ma, poza dużym kampingiem i ośrodkiem harcerskim nad jeziorem Koprowo. Dawna jednostka rakietowa zrównana z ziemią. Aktualnie moja ulubiona miejscówka na zbieranie grzybów. Germańców faktycznie dużo, ale bardziej wykupują nadmorskie apartamenty których w okolicy mnóstwo powstaje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)