"Zapraszamy do zapoznania się z oświadczeniem klubu w sprawie meczu Cracovia - Widzew Łódź.
W związku z zaistniałą sytuacją podczas meczu pomiędzy Cracovią a Widzewem Łódź ubolewamy nad tym, że doszło do naruszenia porządku publicznego. Klub dopełnił wszelkich obowiązków zabezpieczenia imprezy masowej, wzmacniając ochronę oraz stosując dodatkowe zabezpieczenia w infrastrukturze stadionowej. Jednocześnie informujemy, że nie było osób poszkodowanych. Aktualnie szacujemy zniszczenia na sektorze gości. Na podstawie wstępnych oględzin, sektor zostanie wyłączony z użytku do końca sezonu."
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/komunikat-klubu-w-sprawie-meczu-cracovia-widzew-lodz/
-
-
{3} Cracovia - Widzew Łódź, poniedziałek 5 sierpnia, 19:00
Ja nie jestem miłośnikiem mocnych wrażeń, nie lubię ogólnie przemocy, cięcia się maczetami nie rozumiem i nie akceptuję, ale dziś sam biłem chłopakom brawo za akcję bo uratowali nas przed wstydem jedocześnie nie doprowadzając do eskalacji przemocy właśnie, a całą winę ponosi organizator za dopuszczenie do wywieszenia tego gówna. Nie wiem gdzie była ochrona bo cała akcja trwała z 5 minut i nikt tym pajacom nie przeszkodził.
Helikopter latał godzinę nad stadionem a z 3 patafianami sobie nie umieli poradzić.
Przegraliśmy ale honor pozostał 😀Widzew zaczął a młodzież skończyła .Dziekuje im za to bo 1:3 tak nie boli a nawet wogole. Chyba zostanę dekarzem😂Jest jeszcze 93 pkt do zdobycia.Cravovia Pany⚪️🔴⚪️🔴
[quote]#post1634900 "Zapraszamy do zapoznania się z oświadczeniem klubu w sprawie meczu Cracovia - Widzew Łódź.
W związku z zaistniałą sytuacją podczas meczu pomiędzy Cracovią a Widzewem Łódź ubolewamy nad tym, że doszło do naruszenia porządku publicznego. Klub dopełnił wszelkich obowiązków zabezpieczenia imprezy masowej, wzmacniając ochronę oraz stosując dodatkowe zabezpieczenia w infrastrukturze stadionowej. Jednocześnie informujemy, że nie było osób poszkodowanych. Aktualnie szacujemy zniszczenia na sektorze gości. [b]Na podstawie wstępnych oględzin, sektor zostanie wyłączony z użytku do końca sezonu."[/b]
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/komunikat-klubu-w-sprawie-meczu-cracovia-widzew-lodz/[/quote]
Sektor gości wyłączony do końca sezonu ?? jak sezon się dopiero zaczyna 😅 widzew przyszedł z młotami do kucia, bombami C4 czy o co chodzi ??
[quote]#post1634886 [quote]#post1634843 ... Widzew dziś równie słaby, ale konkretniejszy, niestety....[/quote]
Nie, po prostu lepszy. Nie zaklinajmy rzeczywistości. Popełniali mniej błędów, a niektórych w ogóle.[/quote]
Dokladnie tak. Symptomatyczne jest ostatnie 13 minut kiedy my biegamy za pilka, a oni w nia graja. Zadnego zagrozenia z naszej strony pod koniec meczu, goniac wynik. Widac bylo wyzsza kulture gry po stronie ichniejszych pilkarzy.
[quote]#post1634908 [quote]#post1634900 "Zapraszamy do zapoznania się z oświadczeniem klubu w sprawie meczu Cracovia - Widzew Łódź.
W związku z zaistniałą sytuacją podczas meczu pomiędzy Cracovią a Widzewem Łódź ubolewamy nad tym, że doszło do naruszenia porządku publicznego. Klub dopełnił wszelkich obowiązków zabezpieczenia imprezy masowej, wzmacniając ochronę oraz stosując dodatkowe zabezpieczenia w infrastrukturze stadionowej. Jednocześnie informujemy, że nie było osób poszkodowanych. Aktualnie szacujemy zniszczenia na sektorze gości. [b]Na podstawie wstępnych oględzin, sektor zostanie wyłączony z użytku do końca sezonu."[/b]
https://cracovia.pl/aktualnosci/cracovia/komunikat-klubu-w-sprawie-meczu-cracovia-widzew-lodz/[/quote]
Sektor gości wyłączony do końca sezonu ?? jak sezon się dopiero zaczyna 😅 widzew przyszedł z młotami do kucia, bombami C4 czy o co chodzi ??[/quote]
Tam się w pewnym momencie dach jarał, może być że jest jakaś konstrukcja dachu naruszona.
Najlepsza akcja meczu miała miejsce na dachu. Na murawie? Miłe złego początki. Widzew dwa strzały zza 16tki i dwa gole... A my tak sobie pykaliśmy
Najbardziej budujący fragment z dzisiejszego tripu: w 173 wracając w deszczu spotkałem, na oko, około 75 letnią kobietę, całą w pasiastych barwach, uśmichąlem się i pokręciłem głową w geście, mówiącym ni mniej, ni więcej: no nie tak to miało wyglądać. Kobieta odwzajemniła skinienie i uśmiach, ...taka nasza bez słów rozmowa....
- Edytowany
Jak zwykle rozczarowanie. Dobrze że żydowski skrzypek grał na dachu. CRACOVIA PANY! BIAŁO CZERWONY KLUB.
16 osób w sztabie szkoleniowym i co? Gdzie jakaś taktyka, gdzie jakiś pomysł na grę. Szczęśliwie zdobyte punkty z Piastem i Rakowem, dzisiaj zostaliśmy sprowadzeni na ziemię. Kto obserwował tego Irakijczyka który zawalił drugą bramkę zaraz po wejściu na boisko i nie wykonał chyba ani jednego celnego podania. Jaki pomysł drużyna miała na wyrównanie po stracie drugiej bramki, ja nie widziałem kompletnie żadnego pomysłu na grę. Poza tym Panie Prezesie jakim prawem widzew dostał więcej biletów niż 5% pojemności stadionu, efekty są widoczne. Czyżby Panu pozostała słabość do dawnego klubu, widać to też po tym że większość sztabu szkoleniowego włącznie z naszymi rezerwami to Pana kolesie z widzewa. To nie ten adres.
Przydupcanie się o to, że kibice zdjęli szmatę ze stadionu to dla mnie wyższy poziom abstrakcji. Jakby gts coś wywiesił, to też byście byli happy?
Pod ezgledem.kibocowsko okołomexzowo mecz o wiele lepszy dla nas niż na murawie.
Niestety dalej widze bezwład.
Trochę się dziwię, bo pilkarzy mamy dobrych.
6 potrzeba prawdziwej. Albo chociaż Janiego w formie w składzie.
Sokołowski dobry z ławki, Knap jako 4 wybór. Irakyjczyk to 8 a nie 6.
W 3 5 2 to śp są najbardziej kluczowi w całej układance. No i niestety widzimy to dokładnie bo za mało gry w grze mamy.
- Edytowany
Tylko 193 posty chwilę po północy, po tym co dzisiaj się działo?
Czyżby jakaś zbiorowa mądrość, żeby nie pisać za dużo pod wpływem emocji ? ;-)
Napisze, jeszcze jeden komentarz:
Pamiętać należy i zapominać nie wolno, że w sporcie (ale i w życiu) jest jeszcze rewanż.
- Edytowany
No, to ja już bez emocji, po kilku wódkach, po godz. 22, na spokojnie i nieoficjalnie napiszę: brawo łobuzy z Cracovii za znakomitą, szybką i skuteczną reakcję na (dobrą) akcję widzewa w ochronie ZOMO, hi, hi, hi... ☺
Trener i piłkarze mogą się uczyć, jak reagować na zmieniające się wydarzenia.
Zaangażowanie było. ale nie da się wygrać popełniając tak durne błędy w obronie. Maigaard w 20 minucie ma piłkę w polu karnym. Nie jest atakowany a główkuje na 16kę (!) i Widzew zdobywa gola.
Druga bramka po głupiej stracie Irasiada. Trzecia znowy wielbłąd Maigaarda. Ale żeby być uczciwym w doliczonym czasie także Ghita i Olafson dali podobne prezenty.
Maigaard miał być dyrygentem ale wydaje się za miękki na polską ligę. Delikatny i niedokładny więc go zjadają ŚP przeciwników.
Do tego chyba słabszy mecz Ravasa bo 2 i 3 bramka to nie były strzały nie do obron.
Za to Rózga dziś świetny mecz. Dziobał aż miło... szkoda że reszta się do niego nie dopasowała.
Tak, Rózga zrobił bardzo dobre wrażenie.
Mnie się wydawało, że Rózgę presją zjadła. Coś na zasadzie przemotywowania, że widać było chęci ale przez to dokładności / pomyślunku brakowało.
Wychodził raz na sam na sam, tylko było ze 40m przed nim do przebiegnięcia i nie wiem jakim cudem ale ktoś go dogonił. Przecież Rózga jest BARDZO szybki ...
[quote]#post1634921 Najbardziej budujący fragment z dzisiejszego tripu: w 173 wracając w deszczu spotkałem, na oko, około 75 letnią kobietę, całą w pasiastych barwach, uśmichąlem się i pokręciłem głową w geście, mówiącym ni mniej, ni więcej: no nie tak to miało wyglądać. Kobieta odwzajemniła skinienie i uśmiach, ...taka nasza bez słów rozmowa....[/quote]
Sekcja Turystyczno-Krajoznawcza KS Cracovia uprzejmie dopytuje czy Wasza "taka bez słów rozmowa" to była w stylu Adama Ziemianina, SDM czy taka zwykła, pospolita i prosta w stylu Daab?
Rózga jeszcze jeden mecz i dostanie rózgę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)