[quote]#post1616563 [quote]#post1616493 Tak przy okazji słuchając wczorajszego dopingu, przypomniał mi się pewien mecz przed laty przy Kałuży, kiedy kibice Czarnych Koszul skandowali: "H... z pucharami, Cracovia zostaje z nami". Klasy nie kupisz...[/quote]
Był też taki mecz z Lechem na Ziemi Świętej w 3 rundzie, gdzie Lech grał o pietruszkę my o Puchary za pierwszego Ziela i kibolstwo poznańskie zaintonowało do swoich "nic się nie starać Cracovia ma grać w pucharach". I Lech się nie starał, inna sprawa, że w następnym meczu z rywalizującym z nami Lubinem też się nie starali i przegrali sprawiedliwie jak z nami :)[/quote]
Grali wtedy ewidentnie na zwolnienie Skorży, dlatego mieli wywalone na wynik meczu.
-
-
Kolejka 30 - LECH POZNAŃ vs CRACOVIA, niedziela 28.04.2024, godz. 17:30
Nie piszemy o piłkarzach, ale o kibicach. Piłkarze to zawodowcy i zawsze mają grać o zwycięstwo. Inna rzecz to kibice - Poloniści nie śpiewali tego w meczu o pietruszkę, ale w momencie, kiedy mieli jeszcze czas na puchary. A wczoraj, jak ktoś to zauważył wcześniej, nie było żadnego wsparcia dla naszych w końcówce spotkania.
Przypomnę, że puchary to nie to samo co mistrzostwo.
Mam nadzieję, że w kolejnym sezonie nie będzie wypominania jeszcze jeden bo ja mogę wywlekać sporo krzywych przyśpiewek po naszych meczach ale wałkować przez dwadzieścia lat..
U nas w Małopolsce takie rzeczy pamięta się przez pokolenia!
Ja też pamiętam, nawet forumowiczów z ksywek ale nie powód by po 20 latach się burzyć o to :)
- Edytowany
[quote]#post1616521 [quote]#post1616479 [quote]#post1616462 Górnik musi atakować, jeśli chce się zakwalifikować do pucharów, więc to dla nas najlepsza opcja. Każdy punkt jest teraz niezwykle ważny, więc plus za dzisiaj i już trzeba się przygotowywać na następny szpil. [/quote]
Pytanie,czy Górnik przy tym chaosie organizacyjnym i z pustą kasą bardzo chce do tych pucharów ?[/quote]
A to niby dlaczego mają nie chcieć do pucharów,wyższe miejsce w liczę tzn pucharowe to więcej kasy dla górnika, najwyżej odpadną odrazu[/quote]
Słoik z miodem można otworzyć dopiero w fazie grupowej.Wcześniej,jak to mawiał klasyk, to pocałunek śmierci, duże rachunki do zapłacenia i ew.wstyd za wpierdol od amatorów z Owczej Wyspy.
[quote]#post1616553 Wiadomo że lepszy doping by był gdybyśmy byli w zwartej grupie a nie rozsiani po całym stadionie, ale jeden młody człowiek ciągnął doping dla Cracovii z gniazda pod koniec 1 połowy 😉 [/quote]
Brawo dla syna👏
Fajnie to wyszło i nawet Poznaniacy odpowiadali👍
[quote]#post1616349 Lepszy remis nie w dupe penis... takze wynik ok jak sie tak skonczy ..ale gra ... ja cie pierdole... inaczej sie tego w slowa ubrac nie da.. [/quote]
Remis to te barany miały z Puszczą ugrać. Co najmniej remis.
Z Lechem wtedy można było nawet przegrać, a byłoby kilka punktów więcej nad Niepołomicami.
Trzyma mnie wqrw od meczu z Puszczą, jeszcze syn mi przypomniał zeszłoroczny TeddyBearToss, gdzie krva rozczarowane dzieci rzucały miśkami przy gwizdach po zakończonym przechodzonym meczu bez walki.
Nie zgadzałem się z Kruszyną, teraz mi się przelało. Po 13 latach, zamiast karnetu kupię odkurzacz. Bo właśnie mi się zepsuł.
Tyle lat dziadostwa... Mówię o wynikach, bo odkurzacz był ok.
1 liga w 2012/13 to były fajne wycieczki. Teraz jestem za stary
Nie ma co płakać mamy jeszcze 4 mecze więc musimy ugrać kilka punktów przy pełnym zaangażowaniu i walce na 100%.
@Kacyk#5645
Ja też jestem za uczciwą grą, ale przy wynikach jakie padają w niektórych meczach rozumiem tych, którzy chcieliby pomocy od przyjaciół. Nie popieram, ale rozumiem. Sami świata nie naprawimy. Co najwyżej spadniemy z podniesionym czołem.
Jaki spadek, my się utrzymamy!!! A jeśli spadek... to po babci, albo dziadku😁
To będzie spadek po profesorze.
[quote]#post1616674 To będzie spadek po profesorze. [/quote]
Niestety ! :(
Jeśli w piątek na początku weekendu wygramy z Górnikiem, to splątamy nogi niektórym ekipom. Bo wszyscy zakładają że przegramy.
albo zintensyfikują mieleckopodobne działania
- Edytowany
Jeśli podjęli działania to już jest wszystko załatwione
tyż prowda
- Edytowany
Spadek po profesorze: ponad 100 milionów długu i... oby tylko to.
Aha, i jeszcze 4 ha przy 3 Maja.
[quote]#post1616674 To będzie spadek po profesorze. [/quote]
Czarny humor! Janusz się przewraca w grobowcu przy Prandoty.😎
Trochę mniej właśnie Comarch sprzedał samolot za 5,mln. Dolców
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)