Hasic miał wokół siebie piłkarzy w Dinamie czy Besiktasie a wylądował w Cracovii.
Prezentuje podobny poziom co 90 procent piłkarzy w ekstraklasie czyli przeciętny .
W dwa tygodnie zobaczyłem prawie 50 zawodników ekstraklasy w akcji i żaden z nich nie wyróżnił się niczym nadzwyczajnym .
-
-
Dawid Kroczek, trenerze dziękujemy
- Edytowany
Dobra, nie będę się spierał, w drugiej połowie wszyscy zapier... i wynik taki jaki był, bezsensowna piłka i milion wrzutów do pola karnego, gdzie nie mieliśmy szans z dobrze zbudowaną i zorganizowaną obroną … Jakoś mi umknęło, że by Rózga temu chaosu dał jakiś Ordnung.
Na tym polega piłka? Zapierdałać bez względu na wyniki? No to zapraszam na Tramwaj, tam ci się będzie podobało. Zapierdalają wszyscy, na i poza boiskiem. 😎 Choć na B3 też.
Na Bzdylu w pierwszej połowie zrobiono 2 żółte kartki. Zrobił więcej w 45 minut niż Hasić w ostatnich 3 meczach.
Myślę że najlepiej w tym temacie wie jak wygląda piłka nożna trener Kroczek, który postąpił jak najbardziej słusznie zmieniając Hasica .
Dramat! Wszyscy piłkarze na wiosnę wyglądają gorzej niż w jesieni.
To co wyprawia van Burem to parodia. Sokołowski to samo, choć jakimś cudem wbił piłkę.
Dziś zespół wyglądał jak zbieranina sklecona godzinę przed meczem.
[quote]#post1661722
To co wyprawia van Burem to parodia. [/quote]
Cieszyłem się na informację, że wchodzi na boisku, a w mojej głowie po tym meczu pozostaną dwie sytuacje z nim w roli głównej.
Raz, jak piłka ten jeden z trzech razy w czasie meczu przedostała się przez zasieki Korony i Van Buren miał do zrobienia tylko tyle, by dobrze przyjąć futbolówkę i wyjść sam na sam z bramkarzem, a przyjął ją tak, że....
Drugi, gdy spektakularnie wywalił się w narożniku pola karnego poślizgując się.
Więcej nic nie zrobił, był totalnie niewidoczny. Napisać, że zawiódł, to nic nie napisać
- Edytowany
[quote]#post1661720 Myślę że najlepiej w tym temacie wie jak wygląda piłka nożna trener Kroczek, .[/quote] jeśli ta część to sarkazm, tak to 100% zgoda
Edit:
Ciekawe, że nikogo nie interesuje Kallman i jego gra. Co on, nie tylko dziś, ale w tych trzech meczach, zrobił pozytywnego, że jest to Pan nietykalny? Można człowiek na stadionie nie dostrzega tego, co większość tutaj dyskutujących TV widzów dostrzega?
a czemu nie możemy zagrać tak jak graliśmy czyli: Sokolowski Hasic Odegaard Rozgi Bendzi i van Buren?
Od początku miałem przeczucie, że to słaby trener jest, tylko miał wyniki.
- Edytowany
Dziś chyba założenie było takie, że mecz wygra się sam, więc można zająć się czymś innym, np. nadrabianiem minut młodzieżowców.
Trenerze Cracovia ma najwięcej /18/ straconych bramek w lidze i ledwie 14 punktów na 33 możliwe na własnym stadionie - WSTYD
Nie po to przychodzimy na "Ziemię Świętą"
Z obrazu jaki jest po trzech meczach, co chyba wszyscy widzą wychodzi, że 90% składu nie dojechało z forma jeszcze, ociężałość, brak dynamiki, brak dokładności a przede wszystkim polotu i odrobiny finezji. To co prawie wszystko wychodziło w zeszłej rundzie przestało trybic. Benek w drugiej połowie w ogóle nie widoczny.
Czyżby trenerzy przeforsowali z obciążeniami czy jesteśmy poprostu jednowymiarowi?
Ja tam ciągle liczę, że jednak się przełamią i jak Jaga w zeszłej rundzie odpala.
Widać również brak wzmocnień.
Ja po Piaście w 1. kolejce zwalniałem trenera Kroczka. A potem odpalili, więc teraz jeszcze chwilowo wstrzymuję się z ferowaniem wyroków.
W tym roku mamy 3 punkty po 3 meczach.
Gramy piach.
Ze stadionu wychodziłem zdegustowany. Takiej kopaniny dawno nie widziałem.
Festiwal kiksów, nieporadności, niedokładności.
Nawet bohater meczu - Sokołowski zarobił żółtko po tym, jak z przerzutu na lewe skrzydło wyszedł mu lobik na środek boiska. I musiał chłopa faulować, bo by poszła kontra.
Jugas to gość z NAJGORSZYM rozegraniem w lidze. Jest to wręcz niewiarygodne, jak ten chłop nie potrafi wprowadzać piłki.
Nie wiem o kim mogę powiedzieć coś dobrego. Ale paradoksalnie może to w tym ta tytułowa nadzieja?
Wszyscy zajechani, więc może być tylko lepiej?
Cholera wie.
Dziwna ta liga, dziwne te mecze. Dziwny jest ten świat.
[quote]#post1661753 Z obrazu jaki jest po trzech meczach, co chyba wszyscy widzą wychodzi, że 90% składu nie dojechało z forma jeszcze, ociężałość, brak dynamiki, brak dokładności a przede wszystkim polotu i odrobiny finezji. To co prawie wszystko wychodziło w zeszłej rundzie przestało trybic. Benek w drugiej połowie w ogóle nie widoczny.
Czyżby trenerzy przeforsowali z obciążeniami czy jesteśmy poprostu jednowymiarowi?
Ja tam ciągle liczę, że jednak się przełamią i jak Jaga w zeszłej rundzie odpala.
Widać również brak wzmocnień.[/quote]
Tak, brak tzw świeżej krwi jest aż za bardzo widoczny . Martwi schematyczna, bezmyślna gra .
[quote]#post1661627 Pierwszy raz tu coś napisze. Ściągnięcie Hasicia to kryminał. Pomimo tego, że nic nie grał. Takich piłkarzy się nie ściąga. Gdyby grał do końca wygralibyśmy mecz. Tam była rozpacz i oglądanie się do kogo podać w środku.[/quote]
Ty to napisałeś na trzeźwo?
Hasić powinien być zmieniony po 20 minutach. Może taka wędka by mu pomogła. To, że nie mamy innego zawodnika o takich predyspozycjach (których dzisiaj, jak zresztą od kilku meczy nie pokazuje) to zupełnie inna bajka.
Nie ma co się oszukiwać – na razie tkwimy na dnie. Trener powoli wyczerpuje swój limit szczęścia, a drużyna jest przygotowana do sezonu… cóż, właściwie nieprzygotowana. Oby to była tylko mylna ocena, ale najbliższe mecze pokażą, czy mam rację.
Już sparingi wskazywaly, że coś jest nie tak.
Dokładnie. Wbrew obiegowym opiniom wyniki sparingów raczej przekładają się na ligę. Nie w 100%, ale jak nie umiesz strzelić gola na sparingu to w lidze będzie trudniej.
- Edytowany
Ostatnie 5 meczy 5 remisów, bilans bramkowy 3:3... widać że forma jest stabilna, prawie nic nie strzelamy i prawie nic nie tracimy 😎
Z drużyny z tamtego roku, gdzie kilka bramek w meczu Cracovii to była "codzienność", zrobiła się drużyna gdzie tych bramek teraz jest jak na lekarstwo... dziwny zwrot akcji.
Szala się przechyliła na stronę gry obronnej . W chwili obecnej w ofensywie mamy za mało atutów - Kallman, van Buren, Hasić - bez formy a np Rózga grzeje ławę ! Cos jest tu nie tak .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)