No na widzew bez sensu była kopią taktyki z meczu z Rakowem, czyli 5 3 2...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-08/screenshot-20240806-001826-chrome-jpg-30940446.jpg[/img]
Według pozycji na boisku to wahadła rzeczywiście sie podłączamy, a Sokołowski raczej asekurował. Rózga teoretycznie za wysoko, chyba że miał na to pozwolenie żeby się wymieniać z napadem. Maigard to nie ŚP, tylko ofensywny skrzydłowy lub ewentualnie ŚPO. No ale gra tam gdzie trener mu kazał...
-
-
Dawid Kroczek, trener Nadzieja
Dawid dzięki za utrzymanie ale niech ta przygoda się już skończy to będziemy cie dobrze wspominać
Obawiam się, że plan minimum to jedna runda pod skrzydłami Kroczka.
@Rock#1477
Wiesz, mimo iż w głębi ducha go broniłem, to jednak uważam że i ta jedna runda to może być aż nadto.
Gra jest na farcie. Smutne to. Ale nie ma schematów i jakiegoś szerszego zamysłu.
To jak u początkującego w grze w szachy. Jak jedna partie wygra, to chce kopiować w następnej na siłę to co mu się udało w poprzedniej. A to tak nie działa.
....
Tylko kto za Kroczka...pytam najzupelniej poważnie...
- Edytowany
[quote]#post1634948 [quote]#post1634925 Co wyście chcieli od Zielińskiego...[/quote]
Ja na przykład chciałem, żeby zdobywał więcej punktów.[/quote]
Myślę, że teraz miałby do tego lepsze nardzędzia, że sprawdziłby się dobrze. Trener Kroczek mógłby się uczyć.
Oczywiście obu kibicuję jednakowo mocno.
[b]Edycja z 06.08.2024 o godz. 00:47 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1634936 Ja wam powiem co będzie raz wygramy na farcie, raz przegramy, raz zremisujemy, będziemy ciułać punkty, więc oczywistej podstawy do zwolnienia nie będzie, tym bardziej, że przy tym stylu czasem urwiemy punkty faworytowi. W drugiej części sezonu zacznie nam się palić dupa i będzie zmiana na łapu capu.[/quote]
Czyli cykl się powtarza i powtarza i...
Moim marzeniem jest żebyśmy zagrali dobry mecz. Tzn. że wygrywamy pewnie bez stresu i można spokojnie 3 kolejki jeszcze wytrzymać...nawet ze słabą głową. ;-)
- Edytowany
[quote]#post1634956 @Rock#1477
Wiesz, mimo iż w głębi ducha go broniłem, to jednak uważam że i ta jedna runda to może być aż nadto.
Gra jest na farcie. Smutne to. Ale nie ma schematów i jakiegoś szerszego zamysłu.
To jak u początkującego w grze w szachy. Jak jedna partie wygra, to chce kopiować w następnej na siłę to co mu się udało w poprzedniej. A to tak nie działa.
....
Tylko kto za Kroczka...pytam najzupelniej poważnie...[/quote]
Niby co takiego Kroczek skopiował w stosunku do poprzedniego meczu? Z Rakowem bardzo niski pressing i wypad raz na jakiś czas do przodu i bardzo zagęszczony środek pola, z Widzewem bardzo wysoki pressing, wysoko wysunięci wahadłowi, tylko w tym meczu problemem była duża przestrzeń między formacjami, gdy gdy napastnicy i pomocnicy atakowali wysoko to obrońcy stali nisko i była przez to dziura w środku, grając tak środkowi obrońcy powinni grać wyżej żeby nie robić przestrzeni między formacjami i bramkarz powinien często wychodzić do rozegrania, ogólnie nieźle się to oglądało w pierwszej połowie ,w drugiej połowie zwłaszcza po tej przerwie ta gra siadła, może przez chybione zmiany, Słaby al Amari,Rakoczy hasicia to ja nawet na boisku nie zauwaźyłem
Na plus Rózga głównie za to że zarabiał kartki na rywalach( fajnie dryblował ale musi być bardziej efektywny, efektowność niewszystko)
Kalman
Na minus Sokołowski(ale i tak był dużo lepszy od swojego zmiennika Al Amari) i wszyscy zmiennicy, trochę mnie zawiódł też Van Buren
Panie Trenerze, myślę że jak nie nastąpi znacząca poprawa naszego stylu gry to po dziesiątej kolejce Panu podziękują.
Słowa uznania dla piłkarzy ?? No odleciałeś na konferencji.
- Edytowany
Nie mam pojęcia co chcemy grać. Tak sobie analizuje Probierzowe granie, które było nudne jak flaki z olejem, ale był jakiś sens w tym, tutaj jest sam przypadek. Nawet wrzutek nie ma. Chaos totalny. Przejdźmy wreszcie na 4 obrońców, tyle chociaż da się zrobić. Nie rozumiem grania 3-5-2 i nigdy nie byłem fanem tego ustawienia, szczególnie w słabych zespołach ta taktyka nie ma sensu. Wczoraj ktoś z komentatorów powiedział że dobrze gramy w obronie czy lubimy grać; coś takiego. Ja mam wrażenie, że katastrofalnie gramy w obronie, bronimy głęboko czekając na gola, a wszystko zawdzięczamy szczęściu czy postawie bramkarza. Warto podkreślić, że pomimo dużego szczęścia w 3 meczach straciliśmy 4 gole. Zacznijmy od obrony. Najczęściej w piłce jest tak, że Ci co mało strzelają mało tracą, albo odwrotnie. U nas jest hybryda, mało strzelamy, dużo tracimy... ehhh
- Edytowany
Na konferencji Pani rzecznik na wstępie prawi tak:".... Po meczu Krakowa z Widzewem Łódz ... tak też widocznie mozna
Przyczepili się, że nie można mówić Cracovia Kraków bo to to samo no to teraz mamy ;-) ;-)
- Edytowany
[quote]#post1635010 Na konferencji Pani rzecznik na wstępie prawi tak:".... Po meczu Krakowa z Widzewem Łódz ... tak też widocznie mozna[/quote]
k jprdl 😡
Za takie coś Kraków powinien pożegnać panią rzecznik.
Pani rzecznik nie nadaję się na tą posadę to nie pierwsza taka wpadka, widać że się stresuje.
Od samego początku było to widać, że się nie nadaje. Jak już kiedyś pisałem, musieli jej gdzieś znaleźć miejsce to wepchali tu.
A do Mysliwca Dawid powiedziała, i przy ostatnim ich meczu to samo było..
Stress ją chyba zżera, ciągle pierdoli imiona, nazwy..
Myśliwiec jej nawet rzucił że już dwa razy się widzą i dwa razy pojebała jego imię. Trochę żenujące.
- Edytowany
Nie ma ma koncepcji gry, wyniki trochę z przypadku... Ja naprawdę chciałbym, żeby Cracovia grała swoje, a nie bazowała na systemie bramkarz wypierdoli i jakoś to będzie...😒 Szczerze mówiąc przestałem wierzyć w Kroczka, i to nie po Widzewie, ale po całokształcie...
PS
Niech mi ktoś powie, ile razy nasz bramkarz podał piłkę ręką...???
To wszystko o czym Koledzy piszecie było widoczne już w okolicach meczu z Puszczą w ubiegłym sezonie.
Obraz zaciemniały i zaciemniają tylko fartowne lub dziwne zdobycze punktowe.
Trzymanie na posadzie trenera, gościa bez dorobku, a chyba i bez jakiegokolwiek warsztatu, tylko dlatego, że Siemieniec zrobił wynik w Jagiellonii, to prosty przepis na walkę o utrzymanie.
Opcja po taniości prędzej czy później musi się zemścić. Nasz antyfutbol i potworny chaos na murawie sprawiają trudność drużynom o wyższej kulturze gry (oczywiście na poziomie ekstraklapy). Natomiast im ktoś gra bardziej prymitywną piłkę tym łatwiej uporać mu się z zagubionymi we mgle dziećmi prezesa Dróżdża. Problem w tym, że o utrzymanie gra się przeważnie z "toporami".
Moja prognoza jest taka, że zapatrzony głównie w siebie prezes podejmie działania naprawcze jak już będzie naprawdę ciepło.
Ten farfocel Maigarda może nam jeszcze wyjść bokiem.
- Edytowany
[quote]#post1635032 To wszystko o czym Koledzy piszecie było widoczne już w okolicach meczu z Puszczą w ubiegłym sezonie.
Obraz zaciemniały i zaciemniają tylko fartowne lub dziwne zdobycze punktowe.
Trzymanie na posadzie trenera, gościa bez dorobku, a chyba i bez jakiegokolwiek warsztatu, tylko dlatego, że Siemieniec zrobił wynik w Jagiellonii, to prosty przepis na walkę o utrzymanie.
Opcja po taniości prędzej czy później musi się zemścić. Nasz antyfutbol i potworny chaos na murawie sprawiają trudność drużynom o wyższej kulturze gry (oczywiście na poziomie ekstraklapy). Natomiast im ktoś gra bardziej prymitywną piłkę tym łatwiej uporać mu się z zagubionymi we mgle dziećmi prezesa Dróżdża. Problem w tym, że o utrzymanie gra się przeważnie z "toporami".
Moja prognoza jest taka, że zapatrzony głównie w siebie prezes podejmie działania naprawcze jak już będzie naprawdę ciepło.
Ten farfocel Maigarda może nam jeszcze wyjść bokiem.
[/quote]
To jest chyba mocne, ale rzeczywiste podsumowanie sytuacji. My jako najstarszy klub w Polsce, klub, który gra w w drugim mieście pod względem liczby mieszkańców w Polsce, nie potrafi (może nie stać nas???) zatrudnić trenera z klasą/wynikami. My w Krakowie próbujemy promować gości, którzy się powinni promować w mniejszych miejscowościach... Takie moje zdanie.
PS
My jako Cracovia powinniśmy promować młodych piłkarzy, wyławiać ich, a ich ukształtowaniem powinni się zająć [b]najwyższej klasy trenerzy...[/b]
Z oceną poczekam do kolejnych naszych meczy .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)