[quote]#post1741888 Ciekawe na czym ma polegać to partnerstwo z Tauron Areną, ale jak najbardziej pozytywną informacja![/quote]
Może na wydarzeniach kulturalnych, koncertach itp. będzie w Tauron Arenie reklamowany na telebimach Cracovski Hokej?
-
-
Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii
Buczek nowym sponsorem, a nie jest to mała firemka 😉💪
- Edytowany
Brawo, brawo, brawo!
EDIT: dziś konferencja, obecnych prośba o info :)
No to chleby i ciastka a nawet lody 😋 Tylko lekarstwa i suplementy w każdej innej aptece niż Słoneczna🙄
A w tym Buczku to stary rządzi czy już dzieciom przekazał piekarnię???
Za jakąś godzinę wrzucę konferencję na jutuba. Generalnie - spokojnie, są oczywiście wyzwania, ale jest dobrze.
Żadnej wojny domowej jakie możecie znać z innych klubów ani licytacji na oświadczenia i kontroświadczenia na fejsbóniach u nas nie będzie, rzucania błotem i gównem też nie.
My jesteśmy Cracovia, u nas jest Klasa, poza tym to nie tak że "ktoś odchodzi", bo "Ludzie z BAC" zostają, zmieniają się tylko nieco role i ich konfiguracja. Nie wyjaśnię, bo ja w takie tematy to trochę krótki jestem, ale za godzinę sami usłyszycie z Ich ust.
- Edytowany
Już zostało to wrzucone na youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=yDsV6dAp7U8
i pytania od dziennkiarzy:
https://www.youtube.com/watch?v=oUb877gBnjU&t=8s
Nie wiem czego, ale czegoś tu brakuje bo konferencja 50 min trwała.
[quote]#post1743196 Buczek nowym sponsorem, a nie jest to mała firemka 😉💪[/quote]
Polecam kresowy na liściu kapusty
Macia całą, 100%
https://youtu.be/PnDPIxXisVI?is=mRZNKaY9pZhyuFT_
Super, jeszcze raz dzięki za powrót na forum, bo zapewniasz wysoki poziom informacji oraz komentarzy hokejowych.
Wyczekiwałem tej konferencji.
Dziękuję Ci za udostępnienie.
Na szybko. Jest normalność. Jest postęp. Jest plan. Jest ekonomia. Są ludzie. Są zasoby.
Półbóg, świetnie nazwane.
Karnety od jutra. Realna tafla treningowa.
Jest dobrze
No i bluzy, będą ładne 😉
[quote]#post1743196 Buczek nowym sponsorem, a nie jest to mała firemka 😉💪[/quote]
Oj, zapunktował u mnie dodatkowo, bo i tak uważałem go za najlepszą piekarnię w mojej okolicy. Z Pawlakiem wygrywa w cuglach.
Wszystko się zgadza. Stara lokalizacja piekarni Buczek to... Starowiślna. Jakby wszystko w rodzinie😃
- Edytowany
[quote]#post1743266 Wszystko się zgadza. Stara lokalizacja piekarni Buczek to... Starowiślna. Jakby wszystko w rodzinie😃[/quote]
Moim zdaniem to ulica Długosza w Podgórzu.
Macie rację, moja pomyłka, pomyliłem z Trelą.
- Edytowany
Piekarnia w Podgórzu byla na Stawki, po wieczornym snookerze kupowałem bulki prosto z pieca od piekarza.
Brawo Panowie !!!!
[quote]#post1743266 Wszystko się zgadza. Stara lokalizacja piekarni Buczek to... Starowiślna. Jakby wszystko w rodzinie😃[/quote]
Niestety, już nie . Od 29 lipca , bieżącego roku lokal na Starowiślnej został zamknięty . Po 80 latach .
Z Buczka bułki zajadamy - Cracovia pany!!!
Cieszy powrót Adama Zięby, który bał się chaosu wokół naszej kochanej Cracovii, ale dziś może już przystąpić do ugruntowanego projektu. Dobrze, że jest, dobrze, że zostaje Pani Agata. No i czekam na te nowe bluzy. A przede wszystkim cieszy mnie, że trwamy, że jesteśmy w tym razem, że hokej jest naszym oczkiem w głowie. Teraz tylko na wszystkie świętości, musimy znaleźć kogoś na miejsce komarczu lub przekonać żeby zostali z nami jeszcze.
Cały czas jest w tej kamienicy. Gdzie chyba ok 1940 przenieśli się z Ugorku
[quote]#post1743278 Z Buczka bułki zajadamy - Cracovia pany!!!
Cieszy powrót Adama Zięby, który bał się chaosu wokół naszej kochanej Cracovii, ale dziś może już przystąpić do ugruntowanego projektu. Dobrze, że jest, dobrze, że zostaje Pani Agata. No i czekam na te nowe bluzy. A przede wszystkim cieszy mnie, że trwamy, że jesteśmy w tym razem, że hokej jest naszym oczkiem w głowie. Teraz tylko na wszystkie świętości, musimy znaleźć kogoś na miejsce komarczu lub przekonać żeby zostali z nami jeszcze.[/quote]
Buczek cieszy i myślę, że to nie ostani sponsor.
A co do Comarchu, to ja wole 4-5 sponsorow niż jednego dużego.
No dobrze. Przerzucam się na Buczka...
https://piekarniabuczek.pl/sklepy/
A skad ta pewnosc, ze Piekarnie Buczkow beda naszym sponsorem ? Bo jakos o tym cicho...
[quote]#post1743327 A skad ta pewnosc, ze Piekarnie Buczkow beda naszym sponsorem ? Bo jakos o tym cicho...[/quote]
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1104386748766003&id=comarchcracovia
Dzieki. Fajnie, ale mialem nadzieje, ze zainwestuje w Hokej :) No nic. Kazdy nowy reklamodawca to skarb.
MrCromwley bedzie zazdrosny o Buczka 😉 😉
Buczek już kiedyś sponsorował naszych skórokopów, kiedy Awiteks wspierał towarzystwo. Tak więc Pasiacka brać powinna jeść pieczywo tylko od Buczka. Ja z tamtych czasów mam kartę lujalnościową do Buczka.
A mi się podoba nowy skład właścicielski :)
Powodzenia Panowie :)
Trzymamy kciuki .
- Edytowany
Pozwolę sobie na lekko nietypowy wpis.
Ja się na sprawach prawno-organizacyjno-finansowych nie znam za dobrze, nie wiem jakie detale wynikają z tej zmiany i czy lepiej, że nastąpiła ona w ten sposób, a nie poprzez "zmianę składu BAC". Tak czy siak - [b]ogólnie pojętym "Ludziom z BAC" należy się szacunek przeogromny, bo to czego dokonali, to jest wręcz niewyobrażalne![/b] Powiedzmy sobie wprost - sytuacja "rok temu" to w praktycznie każdym znanym nam przypadku jest "one way ticket" i kończy się identycznie. Źle, My nie piszemy hipotetycznie, przecież takie scenariusze były w polskim hokeju przerabiane wielokrotnie, nawet nie trzeba całej historii przeglądać, w samym 21szym wieku tego było ogrom. Wszyscy chcą, nikt nic nie może, pojawi się parę odezw, ktoś komuś coś zarzuci, jak ktoś się zaangażuje to zaraz kontrofensywa medialna, bo czyjeś interesy naruszył...
Wczoraj na konferencji pozwoliłem sobie użyć cytatu z wiersza "Przyjaciele" Adama Mickiewicza -[i] "prawdziwych przyjaciół poznajemy w biedzie"[/i]. Nie chciałem tego mówić do mikrofonu, ale napiszę tutaj - pamiętajcie proszę, że prawie zawsze, w praktycznie każdym[b] innym[/b] klubie to co przerabialiśmy miewało finał, który można opatrzeć cytatem z innego wiersza, ironia losu bo też o tytule "Przyjaciele" tyle, że autorstwa Krasickiego - [i]"Gdy więc wszystkie sposoby ratunku upadły, wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły"[/i]. To czego dokonali "Ludzie z BAC' to jest naprawdę ultrawyjątkowy wyczyn! To jest biały kruk w polskim sporcie 21go wieku! No ale ich zadaniem, może nie tyle "ich", co raczej "zadaniem, którego sami się ambitnie podjęli" było "uratować". To nie był "wieloletni plan inwestycyjny", a raczej "potrzeba chwili" i w tej konkretnej sytuacji - [b]zapisali się złotymi literami w historii Cracovii. Uratowali? Uratowali! Brawo i chwała im za to![/b] Przyszedł moment, że ktoś tam się pewnie lekko wyłącza, ktoś dołącza, zatem forma przekształciła się tak jak widzieliście wczoraj. Super!
[b]Tym wpisem chciałbym jednak zwrócić Waszą uwagę nie na to co było podczas wczorajszej konferencji, ale na to czego na niej nie było.[/b] Otóż Kochani, ktoś może uznać, że "to w sumie lekko nudne", że "nic szczególnego", że "jakieś działania bez większego znaczenia". No cóż - właśnie to jest w tym wszystkim najwspanialsze, że wczoraj tam nie było nic co by się miało na nagłówki dziś wybijać jako sensacja! Dokładnie tak, ja poważnie piszę! Ej, no ale sami patrzcie - wyszedł gość co "miał do teraz" (ja wiem, p.Rafał będzie w nowej Radzie Nadzorczej, czy już w niej jest, ale generalnie wczoraj reprezentował stronę która "miała do teraz"), wyszedł gość co "będzie miał od teraz" i oni jednym głosem mówią, oni są dla siebie mili, oni sobie dziękują, oni doceniają co zrobił ten drugi, ten co "będzie miał" mówi, że jak słucha tego co "do teraz miał" to jest pod wrażeniem i jeszcze żeby była ciągłość a poza tym widząc jak dobrze tamten robił, to on go chce żeby dalej był i wszedł do rady nadzorczej i to jako jej przewodniczący.
Jejuśku, no to jest nie do wiary. Powiem więcej - to jest tak normalne, że aż nienormalne!
A teraz porównajcie to sobie z tym jakby to było w praktycznie każdym innym klubie. Taki "standard w polskim sporcie" to by z grubsza wyglądał tak - wyszedłby gość z hasłem "teraz k... my", zapowiedziałbym pierdyliardy, awans do ligi misiów i frytki z keczapem dla każdego, potem "tamci co mieli, ale już nie mają" wydaliby oświadczenie, potem nowa władza wydałaby kontroświadczenie na fejsbóniu klubowym, a w tak zwanym międzyczasie jakiś zatroskany redaktor wypuściłby trzy artykuły o tym kto kogo wydymał, albo wydymać chce, jak klub będzie okradany i że to jest generalnie "skok na kasę" (nawet jeśli w całej akcji kasy żadnej by nie było, to tak byście to mieli podane, że byście uwierzyli, zapewniam). Odbyłoby się też pewnie jakieś posiedzenie rady miasta, albo komisji sportu czy czegoś innego samorządowego, byłoby nawoływanie, żeby pójść i tam pokrzyczeć i generalnie byłby zrobiony totalny rozpiździec. Jak ktoś nie wierzy, to ja was zapewniam, że nawet wczoraj zjawił się jeden redaktor nie ukrywający przed konferencją za bardzo, że przyszedł licząc na dobre widowisko i że będzie miał z tego fajny materiał, a jak się okazało, że nudy i nikt nikogo gównem nie obrzuci i wszyscy naprawdę razem ten wózek ciągną i klina im się wbić nie da, to po prostu wstał i wyszedł z sali i chyba poszedł sobie gdzieś w ch... bo jak po konferencji wyszliśmy, to pod salą go już nie było. Czemu wyszedł w trakcie? Wiedzieć nie wiem, ale swoją opinię na ten temat mam i nikt mi nie wmówi, że się mylę. Może i się mylę, może pan sobie po prostu przypomniał, że zostawił w domu zupę na ogniu, ale ja swoje wiem i nawet jeśli tkwię w błędzie i jestem niesprawiedliwy, to w tym błędzie tkwił sobie nadal będę, bo co widziałem to ja wiem.
Przecież znacie te historie, bo przerabialiśmy je w polskim sporcie naprawdę wielokrotnie. Doskonale wiecie jak to wygląda i jak to się kończy, bo to zawsze odbywa się tak samo. Ba! Popatrzcie nawet na to co teraz dzieje się w naszej piłce... Na hokeju tego nie było i nie ma. To jest ważne.
Zakończenia tej historii nie zna na razie nikt. To ani rok temu, ani teraz nie jest tak, że "zjawiła się ekipa, co ma akurat wolne 15 baniek na tzw. waciki", ale zauważcie proszę jedną rzecz - to ma szansę, bo z Cracovia-hokej da się poważnie rozmawiać. [b]Cracovia-hokej jest reprezentowana przez poważnych ludzi[/b], którym można ufać, którzy coś znaczą, którzy reprezentują sobą wysoki poziom pod każdym względem, którzy są przewidywalni, odpowiedzialni, mają kontakty i pozycję, są doświadczeni, umieją zarówno w sprawy organizacyjne, prawne, finansowe, mają doświadczenie i kontakty, w biznesie, handlu, samorządzie, polityce małej i dużej, zajmowali stanowiska prezesów, czy członków zarządu i którzy zachowują się jak mądrzy, poważni i odpowiedzialni ludzie. [b]Jak ktokolwiek kiedykolwiek będzie rozważał zaangażowanie się - to ma z kim rozmawiać[/b], bo wie, że za Klubem nie stoją clowni, którzy zrobią cyrk, tylko za Klubem stoją poważni partnerzy, którym można ufać i z którymi można robić interes i nie wpakują nikogo w środek gównoburzy. Cracovia-hokej potencjalnych partnerów kusi posiadaniem takiego wizerunku jaki się chce mieć, a nie wizją potaplania się w szambie. To, że wczoraj pokazaliśmy sobie, całemu środowisku, miastu, ogólnie polskiemu sportowi i biznesowi, że tu jest fajnie, a nie rynsztok - to jest wielki plus i to jest nasz przeogromny kapitał na przyszłość.
Doceńcie to czego wczoraj nie było (czyli nie było tego szamba, które w takiej sytuacji w polskim sporcie jest prawie zawsze), bo myślę, że wczoraj wysłaliśmy w świat bardzo jednoznaczny sygnał, że zawodów taplania się w g... tutaj nie będzie. A zapewniam was, że są środowiska, które bardzo by na to liczyły i bardzo by się z takiego obrotu spraw ucieszyły.
Faktycznie jak sobie człowiek pomyśli , że mogło nie być licencji , zawodników itd to dziś jest to wielki krok naprzód. Sponsor główny jeszcze na dwa lata , kolejni mniejsi coraz chętniej dają kasę , wyciągnięcie lodowiska od piłki nożnej i zrobienie z miastem tego przetargu na modernizację to jakieś mistrzostwo świata. Aspekt sportowy do poprawy , ale też nie mieli okresu przygotowaczego , wszytko działo się mega szybko. Zresztą miałem wrażenie , że od grudnia to ta drużyna grała już widocznie lepiej , robiła niespodzianki i fajnie się to oglądało. Teraz trzymajmy kciuki za nowych i tak jak pisałeś oby jak najmniej afer , mimo że ludzi którzy próbują robić ferment i donosicieli na każde działania na skraju , jest sporo. Oby za rok znów się udało chociaż podobny progres zróbic.
Status fundacji bardzo dużo daje szczególnie w kwestii pozyskiwania środków publicznych na rozwój ponieważ koszyczek dotacji/grantów jest większy dla fundacji i organizacji non-profit niż dla firm prywatnych. Łatwiej być partnerem dla sponsorów i miasta jako organizacja non-profit.
ŻóŁta kaczko, wielkie dzięki za te słowa. Wraca wiara w etos Cracovii, który przekazywał mi Ojciec. Byleby nigdy nie brakło nam takich ludzi, którym będzie się chcieć!
- Edytowany
Wszystko prawda, ja tylko chcę zwrócić uwagę na parę szczegółów.
1. Nie było szamba bo tu nie ma jakichś większych środków miejskich i nie wychodzi walka polityczna, chęć ustawiania swoich.
2. To ma też swoje minusy bo tu nie ma pewnych pieniędzy. Klub dostanie środki jak biznesy właścicieli/sponsorów będą mieć dobre wyniki.
3. Najważniejsze żeby wszyscy zrozumieli że przy takim modelu musi być dobra atmosfera i TYLKO dobra atmosfera. Pranie brudów we własnym gronie inaczej niszczycie klub. Nikt nie da swoich pieniędzy roszczeniowym pieniaczom.
4. Super że jest nowy model ale parę osób odpadło, może ich biznesy nie pozwalają na rozdawanie pieniędzy na niszowy ( w tym kraju) sport a może mieli dość oszczerstw i szmat na płocie. Jeżeli to drugie to straciliśmy te pieniądze.
5. Należy zrobić wszystko żeby mieć lokalnych sponsorów i dopieszczać ich jak tylko się da. Im zależy na klubie i jego etosie Jak jest to ktoś kto tego nie czuje to rezultat jest taki jak widzimy na piłce.
6. Można krytykować wybory sportowe, ale jak wydają pieniądze w detalach właściciele to tylko ich sprawach bo klub jest w rękach prywatnych.
7. Dla mnie wciąż za mało Canpacku w narracji. Oni są absolutnie kluczowi. Raczej nie będzie tłumów do sponsorowania sportu dzieci.
8. I wogóle doceńmy tych co wydają swoje pieniądze na nasz klub. Utrzymanie klubu to są duże koszty, nawet dla bogatych ludzi a myślę że nawet jak masz stosunkowo dużo to możesz wydać na wiele innych rzeczy niż hokej.
- Edytowany
Podczas niedzielnego meczu z Górnikiem Zabrze, rodzice dzieci trenujących w sekcji hokeja na lodzie, zrzeszeni w stowarzyszeniu Sport To My, organizują zbiórkę funduszy na remont szatni grupy Żak Młodszy oraz wsparcie bieżącego funkcjonowania dziecięcej sekcji hokeja.
Szatnia najmłodszych hokeistów wymaga pilnej modernizacji, aby mogła stać się miejscem bezpiecznym, higienicznym i komfortowym, odpowiednim dla dzieci, które każdego dnia rozwijają swoje sportowe pasje i umiejętności.
Zebrane środki zostaną przeznaczone między innymi na poprawę warunków treningowych, wymianę zużytych elementów wyposażenia oraz wsparcie codziennego funkcjonowania sekcji.
Dlaczego warto nas wesprzeć?
- Tworzymy dzieciom lepsze warunki do treningu i rozwoju.
- Wspieramy lokalny sport i młodych zawodników, którzy z ogromną pasją reprezentują nasze barwy.
- Pokazujemy, że społeczność Cracovii potrafi działać razem i wspólnymi siłami możemy realnie zmieniać warunki, w których trenują nasze dzieci.
Gdzie nas znaleźć?
Nasi wolontariusze w koszulkach hokejowych będą czekać na Was przed wejściami na stadion oraz przy punktach gastronomicznych.
Można nas również wesprzeć poprzez link:
Zrzutka na Nową Szatniaę dla Dzieciaków z Akademii Hokejowej Cracovii - STOWARZYSZENIE SPORT TO MY | Pomagam.pl https://share.google/pNZ0J8rZWPLZLbKfW
https://nadziejawnas.pl/zbiorka/odbudujmy-szatnie-mlodych-hokeistow
Każda złotówka ma znaczenie. Nawet najmniejsza wpłata przybliża nas do stworzenia lepszego miejsca dla najmłodszych hokeistów.
Dziękujemy za Wasze wsparcie, życzliwość i wielkie serca.
Razem możemy zrobić coś naprawdę dobrego dla naszych najmłodszych hokeistów.
CRACOVIA JEST JEDNA!!!
⚪️🔴
P.S. Serdecznie dziękujemy za pomysł na tą akcję osobom z tego forum- jesteście wielcy!
https://www.facebook.com/share/1DKgVbofsF/
6 dni później
Czy jest link do transmisji?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)