Bitri mówi że jest wojownikiem. Dla mnie ok.
-
-
Eneo Bitri - witamy w Cracovii!
Jak dzis w sparingu zagral?? srodek prawa lewa strona stopera?? Jak z wyprowadzaniem pilki??
dupy nie urywa,
bardzo nerwowo,
w obronie nie miał zbyt wiele pracy,
najpierw RB,
po zejściu Fina CB,
jakbym go miał oceniać po pół godzinie gry to...szrocik
[quote]#post1603623 dupy nie urywa,
bardzo nerwowo,
w obronie nie miał zbyt wiele pracy,
najpierw RB,
po zejściu Fina CB,
jakbym go miał oceniać po pół godzinie gry to...szrocik[/quote]
Idealny
Jest wysoki, ale z pewnością nie jest silny ;p znaczy nie wygląda na silnego. Postura raczej Wasiluka niż Sretenovica.
Co do piłkarskich atutów to zaznaczam że widziałem go tylko pół godziny. Wg mnie dobre ustawianie siebie i kolegów, bo dbać musiał też o Kolca (Koleca by brzmiało idiotycznie, nazwiska się odmienia w języku polskim) który regularnie biegał z typem kilka metrów za ostatnią linią. Spokój w czytaniu gry, nienajgorzej w rozgrywaniu, coś tam też przerzucił.
Trzeba tylko pamiętać że graliśmy z Jaśkowicami. Na tym tle jednak wg mnie wypadł całkiem pozytywnie. Obawiam się w ex go połamią, ale nie ma go co przekreślać na dzień dobry
4 dni później
[quote]#post1603307 Witaj😀
ps: W zasadzie to niby prywatna sprawa ale pamiętając "sprawę Saidiego" nie do końca czyli
? Chrześcijaństwo/Islam/bezwyznaniowiec ( z tego co pamiętam jakieś 31/60/8 w procentach w Albanii.
Jak Islam to czy pości w ramadanie jak Saidi czy może jednak uznaje wykładnię innych duchownych ,którzy mówią ,że wypadku
zawodowego sportowca jest to "oszukiwanie" pracodawcy czyli powinien jeść i pić skoro bierze za mecz pieniądze.
[Edit: pytanie jak najbardziej poważne bo ramadan w tym roku to marzec-kwiecień][/quote]
Nie mam pojęcia jak jest w przypadku naszego nowego zawodnika - Powodzenia Eneo! - ale z tego co pogadalem swego czasu z albancami i zjechalem kraj to u nich ten Islam jest miękki. Za Hodży wierchuszka chciała pierwszego państwa laickiego, co samo w sobie powinno wznaniać wiarę, ale u nich wzmocnilo powrotu do tradycji kodeksu Kanunu. Czyli ogólnie mocny patriarchat, ale bez przesady z religijnoscia. Albańce piją normalnie, ale się nie upijają, bo tam jak się nachlasz i padniesz to od kopa do wora towarzysko.
Ja tam bylem z 10 lat temu to moglo sie pozmieniac, ale pojezdzilem tam i po miastach i po wiochac, wszedzie rozpierdol ale ludzie porządni, nie że dzikusy albo oszołomy. Wiadomo, że gangsterka po europie rzuca troche negatywne swiatło na cały naród, ale to też wynika z tego kodeksu. Chlopy sa tak gleboko w stukturach klanowych, ze reczą za to całe rodziny i pokolenia, więc nikomu nic nie pęknie, bo hańba na pokolenia przyszłe i przeszłe się przenosi. Z tego powodu są nie do rozpracowania przez służby. Bo wszyscy się znają i mają rodziny w kraju. Polecam poszukać o tych albańcach coś więcej, ciekawe rzeczy. Podobno dalej są kryminały, które działają na odwrót niż kryminał, czyli więźniowie sami się zgłaszają, żeby ich nie odstrzelili. Bo jego dziadek coś tam zrobił, a hańba przechodzi pokoleniowo.
Tak czy inaczej, mam nadzieje, że Eneo przyniesie nam, swojej rodzinie, swojemu narodowi, swojemu panstwu i swojej religii tylko dumę i chwałę.
Powodzenia !
Obyś sie okazał prawdziwym wzmocnieniem , powodzenia w Pasach !
gra nieźle z bańki, może doczekamy się drugiego Covillo ;-)
Przy bezzębnym przeciwniku wypadł poprawnie jak reszta zawodników.Prawdziwy sprawdzian czeka go w Lubinie gdzie zastąpi Ghite.
Też na to zwróciłem uwagę chyba będzie wzmocnieniem.
Bardzo pewny, dużo widzi, nie panikuje pod presją. Umie przyspieszyć, czy zwolnić, gdy trzeba. Ustawiony dzisiaj na samym środku, często ostatni, najbardziej cofnięty.
72 dni później
Hehe, te wszystkie komentarze powyżej - LOL
- Edytowany
Kaleb w nagrodę powinien być przyjęty na płatny staż finansowany przez EU do agencji menedżera-psa .
I mieć pewną robotę u niego od razu po stażu 😁
[quote]#post1604681 Bardzo pewny, dużo widzi, nie panikuje pod presją. Umie przyspieszyć, czy zwolnić, gdy trzeba. [/quote]
I właśnie w niedzielę zwolnił, gdy nie trzeba...
(śmiech przez łzy)
Ale pamietajmy też, że przez 2 minuty wcześniej nie potrafiliśmy im odebrać piłki...
[quote]#post1615558 [quote]#post1604681 Bardzo pewny, dużo widzi, nie panikuje pod presją. Umie przyspieszyć, czy zwolnić, gdy trzeba. [/quote]
I właśnie w niedzielę zwolnił, gdy nie trzeba...
(śmiech przez łzy)
Ale pamietajmy też, że przez 2 minuty wcześniej nie potrafiliśmy im odebrać piłki...[/quote]
Niepotralilśmy im odebrać piłki bo przegraliśmy środek pola i niezbieraliśmy górnych piłek, niby wygrywaliśmy główki w naszym polu karnym, ale później piłka trafiała wprost pod nogi przeciwników. Co do bitriego to fatalny występ dawno już u nas nie było tak chaotycznego i niepewnego stopera
30 dni później
No to pa. Wyszło jak wyszło.
Dalej nie mogę pojąć jak mógł tak się dać zepchnąć zawodnikowi z Puszczy jak amator...
A ja dalej nie mogę pojąć jak to się stało, że on się znalazł u nas??? Zapożyczając od Santo - z twarzy to nie piłkarz...
Natomiast kogoś mi ciągle przypominał😂
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-05/zrzut-ekranu-148-png-23552533.png[/img]
Czyli koniec kabaretu ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)