Akcja i reakcja:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/img-20241110-131848-295-jpg-43075098.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-20241110-131842-telegram-jpg-71653599.jpg[/img]
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
Normalnie pracujemy - już ktoś tak do nas mówił. Przez 20 lat.
To teraz wyciągnij kartkę i zapisz co udało się zrobić w ten niecały rok co poprzednie 20 się nie udało. Mija się z prawdą?:)
[quote]#post1651494 To teraz wyciągnij kartkę i zapisz co udało się zrobić w ten niecały rok co poprzednie 20 się nie udało. Mija się z prawdą?:)[/quote]
Nie, nie mija się z prawdą, ale nie odpowiedział na pytanie.
Odpowiedz jakby z Tytanika:
[i]Płyniemy, orkiestra gra .......bez paniki, nik nie przeszkadza
[/i]
8 dni później
https://twitter.com/cwiakala/status/1858927005024350539 Ćwiąkała ma zaplanowaną rozmowę z Dróżdżem, jakby ktoś miał jakieś kwestie nieoczywiste do poruszenia w wywiadzie to Tomasz prosi o stosowne informacje w komentarzach :)
"Pasów"??
Za wiki:
Cudzysłów – para znaków interpunkcyjnych, służących w języku polskim m.in. do wyodrębniania [b]cytatów, pseudonimów, ironii.[/b]
WTF?
[quote]#post1652187 https://twitter.com/cwiakala/status/1858927005024350539 Ćwiąkała ma zaplanowaną rozmowę z Dróżdżem, jakby ktoś miał jakieś kwestie nieoczywiste do poruszenia w wywiadzie to Tomasz prosi o stosowne informacje w komentarzach :)[/quote]
zdeklarowany pies cwiakała przeprowadza wywiad z naszym przesem?
😁
Z psami wiślackimi typu ćwiąkała, miga czy knura Prezes nie powinien rozmawiać!
- Edytowany
Ja w tym nic złego nie widzę. Ćwiąkała ma bardzo duże zasięgi i prowadzi dobrze swoje rozmowy, zresztą niektóre jego rozmowy potrafiły przekroczyć 100 tysięcy wyświetleń. Mamy w kółko rozmawiać tylko z Jackiem Żukowskim? 😁 Z całym szacunkiem też do jego pracy oczywiście, bo robi dobrą robotę, ale Gazeta Krakowska to medium lokalne. Swoją drogą, dla Ćwiąkały szacunek za to, że w czasach naszego zawieszonego cały czas (😅 ) protestu chyba jako jedyny potrafił dostrzec, że może jednak ci kibice Cracovii to mają powody, aby protestować, gdy inni dziennikarze jak mantrę powtarzali, że protest jest wycelowany w przejęcie klubu i pozbycie się Comarchu/Filipiaka z klubu.
[quote]#post1652205 Ja w tym nic złego nie widzę. Ćwiąkała ma bardzo duże zasięgi i prowadzi dobrze swoje rozmowy, zresztą niektóre jego rozmowy potrafiły przekroczyć 100 tysięcy wyświetleń. Mamy w kółko rozmawiać tylko z Jackiem Żukowskim?[/quote]
Każdy z dziennikarzy może mieć swoje sympatie kibicowskie i ma do tego prawo. Niemniej jako dziennikarz przed publiką powinien stwarzać pozory obiektywizmu. Chyba ci młodsi dziennikarze pod tym względem starają się trzymać fason. Był kiedyś taki w TVP3 Kraków w wiadomościach sportowych dziennikarz niejaki M. Starowicz, który w TV wyraźnie okazywał niechęć do Cracovii. Nie trzeba było wiedzieć, że jest powiązany z gts, bo to po prostu było widać w jego wypowiedziach.
A za kim taki Ćwiąkała może być pewnie w młodości chodził na gts bo mistrza za mistrzem brali,to tacy typowi kibice sukcesu poszli na gts bo tytuły i zwycięstwa...czy można mieć do nich pretensje? Niech każdy oceni Sam
- Edytowany
[quote]#post1652220 A za kim taki Ćwiąkała może być pewnie w młodości chodził na gts bo mistrza za mistrzem brali, to tacy typowi kibice sukcesu poszli na gts bo tytuły i zwycięstwa...czy można mieć do nich pretensje? Niech każdy oceni Sam
[/quote]
Chodzić w młodości to raczej nie chodził bo trochę daleko by miał z Krosna :). Ćwiąkała tak jak Knura który pochodzi z Pszowa to napływowi kibice sukcesu czasów Cupiałowych. Na Reymonta 20 takich wielu.
jprdl
Rzygam już tym szydzeniem z napływowych kibiców sukcesu.
A u nas ilu zaczęło chodzić na Cracovię po awansie w 82? 91? 95? 2003-2005? To też są w pewnym sensie kibice sukcesu.
Ilu z nas może powiedzieć że ma wszystkich pradziadków na Rakowicach?
[quote]#post1652234 jprdl
A u nas ilu zaczęło chodzić na Cracovię po awansie w 82? 91? 95? 2003-2005? To też są w pewnym sensie kibice sukcesu.
Ilu z nas może powiedzieć że ma wszystkich pradziadków na Rakowicach?[/quote]
Chwileczkę jak my robiliśmy awans w latach 2000 to gts seryjnie zdobywał MP i tam chodzili i zostali kibice sukcesu DUŻEGO SUKCESU i europejskie puchary mieli...
- Edytowany
[quote]#post1652229 ... Knura który pochodzi z Pszowa...[/quote]
To ten wieprz jest moim krajanem?
[b]Edycja z 20.11.2024 o godz. 11:31 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1652238 ... Chwileczkę jak my robiliśmy awans w latach 2000 to gts seryjnie zdobywał MP i tam chodzili i zostali kibice sukcesu DUŻEGO SUKCESU i europejskie puchary mieli...[/quote]
dzięki Kamaz, bo już zaczynałem mieć kompleksy, że jestem kibicem sukcesu.
Trochę jestem, ale bez kibiców, którzy pojawią się na fali sukcesu nie zbuduje się frekwencji.
Wprawdzie moja babcia leży na Rakowicach, ale nie wychowałem się w Krakowie
- Edytowany
https://x.com/mateusz_drozdz/status/1859154636797604156
Odpowiedni prezes u Biało-Czerwonych
[quote]#post1652234 jprdl
Przyznaję. Jestem kibicem sukcesu AD 1982.
Nie mogłem niestety zostać kibicem sukcesu AD 1969 bo miałem 2 lata, ten 82 to była najbliższa okazja podpięcia się pod sukces 😀
Co do Rakowic, znów muszę się bić w piersi, pra i pra nie mam, zaledwie dziadki tam leżą, choć to i tak przełom XIX i XX wieku patrząc w metrykę.
[quote]#post1652258 [quote]#post1652234 jprdl
Przyznaję. Jestem kibicem sukcesu AD 1982.
Nie mogłem niestety zostać kibicem sukcesu AD 1969 bo miałem 2 lata, ten 82 to była najbliższa okazja podpięcia się pod sukces 😀
Co do Rakowic, znów muszę się bić w piersi, pra i pra nie mam, zaledwie dziadki tam leżą, choć to i tak przełom XIX i XX wieku patrząc w metrykę.[/quote]
Raczej nie jesteś kibicem sukcesu, ponieważ gdy Cracovia robiła awans do 1 ligi gts zdobywał bodajże wicemistrza i grała w pucharach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)