😅 😅 😅 😅 😅 😅 oho...
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
Szczerze mówiąc mam w "nochalu" co wypisuje Burlikowski😂
[quote]#post1622212 Dzięki prezesie za utrzymanie Pasów w Ekstraklasie . Teraz czeka Cię dużo cięższa praca i złotówę schowaj do kieszeni.My wszyscy marzymy tylko o mistrzostwie 5 miejsce czy 7 nie ma żadnego znaczenia liczy się tylko 1.[/quote]
Chcesz, żeby go Ela puściła w skarpetkach?😁
[quote]#post1622220 [quote]#post1622212 Dzięki prezesie za utrzymanie Pasów w Ekstraklasie . Teraz czeka Cię dużo cięższa praca i złotówę schowaj do kieszeni.My wszyscy marzymy tylko o mistrzostwie 5 miejsce czy 7 nie ma żadnego znaczenia liczy się tylko 1.[/quote]
Chcesz, żeby go Ela puściła w skarpetkach?😁 [/quote]
Może iść nawet boso.Co w tym dziwnego że kibic chce trofeum ?
Nie uzależniam kibicowania Cracovii tylko jak będzie złoty medal ale 20 lat czekałem na Ekstraklasę 20 lat w niej jesteśmy (1 rok przerwy) i największe osiągnięcie to 4 miejsce.
Takie mieściny jak Gliwice Częstochowa teraz Białystok mogą a my nie ? Dróżdż chwali się będzie się chwalił nowymi sponsorami a co nam z tego ?
To nam z tego, że dzięki temu utrzymujemy Kakę, mam nadzieję także Kalmana.
Robi porządki w szatni i na to miejsce przyjdą jak mam nadzieję lepsi, czyli wchodzimy na ścieżkę Jagielloni - z 14 miejsca na 1.
W dzisiejszej poiłce fundamentem są pięniądze, a zaprawą zarządzanie, jesli to jest a nie ma długów sukces musi przyjść. Mam nadzieję że w przyszłymn sezonie wreszcie powalczymy o medal. Jaki? Nie wiem. Tak niewiele potrzeba żeby walczyć o ten najważniejszy.
Czekam kiedy basałaj zaprosi cybermariana na wywiad rzekę i będą się po jajach lizać...
A kto to jest Basałaj? 😜
Panie prezesie. Sezon się skończył. Niedzielę proszę sobie zrobić wolne a od poniedziałku do roboty. Podziękować tym co im nie zależy na graniu. Sprowadzić tych którym by zależało i grac o coś więcej niż utrzymanie... Jak jaga dała radę to dlaczego my nie?
Panie Prezesie. Utrzymał się Pan fuksem.
Robi Pan wokół siebie bardzo dobry PR, choć po buraku, który tłamsił nas przez ostatnich dwadzieścia lat, nie jest to bynajmniej trudne.
Wbrew zachwytom kibiców, widzę, że działa Pan głównie po taniości, czyli realizuje Pan przede wszystkim politykę właściciela, a nie politykę budowania sukcesu sportowego.
Oczywiście zmiany organizacyjne, szczególnie w hokeju, muszą budzić pewną nadzieję, ale ja po erze filipiakowszyszczyzny podchodzę do takich działań z dystansem, w myśl po owocach go poznacie.
Jeżeli nie zrobi Pan konkretnych wzmocnień w piłce, czeka nas kolejny sezon walki o utrzymanie i nie przykryje tego podpisanie umowy partnerskiej z Victorią Dziębałów Dolny.
Mniej parcia na szkło, więcej konkretnych działań w kwestiach sportowych i finansowych.
- Edytowany
[quote]#post1622442 Panie Prezesie. Utrzymał się Pan fuksem.
Robi Pan wokół siebie bardzo dobry PR, choć po buraku, który tłamsił nas przez ostatnich dwadzieścia lat, nie jest to bynajmniej trudne.
Wbrew zachwytom kibiców, widzę, że działa Pan głównie po taniości, czyli realizuje Pan przede wszystkim politykę właściciela, a nie politykę budowania sukcesu sportowego.
Oczywiście zmiany organizacyjne, szczególnie w hokeju, muszą budzić pewną nadzieję, ale ja po erze filipiakowszyszczyzny podchodzę do takich działań z dystansem, w myśl po owocach go poznacie.
Jeżeli nie zrobi Pan konkretnych wzmocnień w piłce, czeka nas kolejny sezon walki o utrzymanie i nie przykryje tego podpisanie umowy partnerskiej z Victorią Dziębałów Dolny.
Mniej parcia na szkło, więcej konkretnych działań w kwestiach sportowych i finansowych.[/quote]
A jaką może uprawiać politykę jak nie właściciela?
Działa po taniości? A jak ma działać jak za sam 1 kwartał 2024 roku mamy 6,7 mln straty ?
Dołożysz do lepszego zespołu?
Sukces sportowy jest ważny ale ważne są też finanse i on je musi uporządkować tzn albo sciąć koszty tak by niebyły wyższe od przychodów albo znaleźć dodatkowe pieniądze np nowi sponsorzy czy sprzedaż zawodników.
Jestem ciekawy czy ty w życiu wydajesz pieniądze tak jakbyś chciał by były wydawane w Cracovii tzn wydajesz więcej niż zarabiasz, w chwili obecnej Cracovia za pierwszy kwartał miała 10,5 mln przychodów a wydała 17,4
Oczywiście w pierwszym sezonie muszą być zmiany ale w najbliższym sezonie niestety nie powinniśmy marzyć o wielkim sukcesie sportowym, w przyszłym sezonie musimy mieć zespół który bezstresowo się utrzyma i rozwinie jakiś zawodników a dopiero w następnych sezonach może walczyć o cos wiekszego
Ma uprawiać politykę budowania sukcesu sportowego.
Straty Cracovii w ostatnich sezonach to zwykła kreatywna księgowość, bynajmniej nie wynika z wzrostu nakładów na sport, te wręcz były cięte, o czym świadczy dziadostwo sportowe w piłce i hokeju.
Przypominam, że były czasy kiedy to Comarch pożyczał pieniądze od Cracovii.
Argument, że sukcesy tak, ale najważniejsze są finanse, skompromitowany został na tym forum jakieś 10 lat temu.
Zakładam, że 95 w Twoim nicku to rok urodzenia, więc niniejszym informuję Cię, że prowadzę z powodzeniem własny biznes od 1996 roku i doskonale wiem jak wydawać pieniądze.
No więc ja nie marzę o wielkim sukcesie w przyszłym sezonie, marzę o sportowym rozwoju, ale tego bez gruntownej przebudowy zespołu piłkarskiego nie będzie.
Lukas zrobił więcej dla kluby niż Ty kiedykolwiek zrobisz Minus wielki prezesiku
Panie Prezes rób Pan swoje . Urodą tego forum jest zwalnianie trenera i piłkarzy po każdym "skopanym" meczu a co jakiś czas w te zwolnienia to i prezes się zaplata 😂
Dla mnie to Prezes nie z mojej bajki i czarno widzę Cracovię w przyszłym sezonie.
W grudniu trener i prezes do wymiany.
Na wiosnę ostra walka o utrzymanie oby wygrana.
O, zaczyna się psychoza 🤣
Jazda po prezesie, bo się chłop popłakał...
Jest na sali lekarz ?😅😅😅
[quote]#post1622507 O, zaczyna się psychoza 🤣
Jazda po prezesie, bo się chłop popłakał...
Jest na sali lekarz ?😅😅😅[/quote]
Sezon ogórkowy Panie to się niektórym w głowach dupcy 😂
Jak przedłużona zostanie umowa dla Oshimy to się pogniewamy, niech sobie gra w futsalu może tam się odnajdzie
[quote]#post1622488 Lukas zrobił więcej dla kluby niż Ty kiedykolwiek zrobisz Minus wielki prezesiku[/quote]
Bardzo szanuję Lukasa za przywiązanie do barw, kilka razy rozmawiałem z nim u mnie w salonie i ma klasę, warto by wiedzieć jaki był powód, że nie został z nami.
Łukas ma 37 lat.......to chyba oczywiste
Mógł dostać inne funkcje w klubie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!