[quote]#post1610140 [quote]#post1610122 Tydzien bez wywiadu jest tygodniem straconym 😉 😉 😉
https://sport.tvp.pl/76527794/rewolucja-pod-wawelem-mamy-byc-klubem-malopolski-nie-krakowa?fbclid=IwAR3h97yU6FzT3OifDDQdXHaaCByYRTj0x-IxhH58mQ6ZiUxKdKS0JXKsz2o[/quote]
Ciekawe czy zdaje sobie sprawe ze bez calkowitego upadku wiadomo kogo to kompletnie nie jest mozliwe[/quote]
Czyli najlepiej nic nie robić i "bawić się" między Wieliczką i Proszowicami oraz Niepołomicami i Zabierzowem?
Nawet teraz po okresie cupiałosukcesów tamtostronnych są po całej Małopolsce miejscowości gdzie tradycyjnie kibicuje się Pasom. Na mecze przyjeżdżają fankluby i trzeba to wspierać.
ps: ale i tak na dziś problemem jest trener ,który na 20 ostatnich meczy wygrał 3-y
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
[quote]
co to kurwa za bełkot??
comarch płacił około 8 baniek za wszystkie reklamy, łącznie z tymi na koszulkach piłkarzy, a wszystko przejadali hokeiści.
kurwa kolejny kmiotek robi z comarchu i Filipiaka Rockefellera[/quote]
Jesteś świetnym przykładem kibica piłki, błędnie uważającego się za kibica Cracovii. Czy Ci się to podoba czy nie, MKS Cracovia jest ciągle klubem dwusekcyjnym i ma jeden budżet. Być może zmieni się to niebawem i kibice kopanej tacy jak Ty będą mogli odetchnąć, że pozbyto się "przyczyny braku sukcesów w piłce".
- Edytowany
Panowie skończmy z tym podnoszeniem się do Wisły. Że oni to, oni tamto... I dobrze ze był w sklepiku. Zawsze trzeba podglądać konkurencję i wyciągać co najlepsze. To ciągle zacietrzewienie raz że powoduje frustrację, dwa sprawia że w oczach kibiców tamtostronnych jak to się mówi kibic MKS to 'antywisla'. Weźmy się skupmy na Cracovii. Reszta jak to mówią olać symboliczny ciepłym moczem. A poniżej ku pokrzepieniu serc. Czytam w książce 'Niezwykły świat przedwojenne go futbolu'. Do tego się można odnosić.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-03/img-20240321-105621-jpg-88289747.jpg[/img]
[b]Edycja z 21.03.2024 o godz. 11:04 (scalono posty)[/b]
Przepraszam za post pod postem ale jeszzce muszę dodać słówko. Wg mnie dopóki każdy kibic Pasów nie skupi się na swojej druzynie i nie zacznie ignorować rywali,dopoty będą niektórzy mówić o pilchowej 'garbatej doli'. Trzeba odciąć się od tego patrzeć w przód a jak się powoływać na coś to na pozytywy. Jak w powyższym poście na zdjęciu. Kiedyś było inaczej niż teraz. I w przyszłości może tak być...
[quote]#post1610170 Panowie skończmy z tym podnoszeniem się do Wisły. Że oni to, oni tamto... I dobrze ze był w sklepiku. Zawsze trzeba podglądać konkurencję i wyciągać co najlepsze. To ciągle zacietrzewienie raz że powoduje frustrację, dwa sprawia że w oczach kibiców tamtostronnych jak to się mówi kibic MKS to 'antywisla'. Weźmy się skupmy na Cracovii. Reszta jak to mówią olać symboliczny ciepłym moczem. A poniżej ku pokrzepieniu serc. Czytam w książce 'Niezwykły świat przedwojenne go futbolu'. Do tego się można odnosić.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-03/img-20240321-105621-jpg-88289747.jpg[/img]
Przepraszam za post pod postem ale jeszzce muszę dodać słówko. Wg mnie dopóki każdy kibic Pasów nie skupi się na swojej druzynie i nie zacznie ignorować rywali,dopoty będą niektórzy mówić o pilchowej 'garbatej doli'. Trzeba odciąć się od tego patrzeć w przód a jak się powoływać na coś to na pozytywy. Jak w powyższym poście na zdjęciu. Kiedyś było inaczej niż teraz. I w przyszłości może tak być... [/quote]
Sam pisałeś że nie jesteś kibicem więc skończ z mówieniem nam kibicom co mamy robić! I skończ tu wypisywać nazwę tego ubeckiego ścierwa z wielkiej litery! Dziękuję.
Ludzie Kochani,
Przestańcie się zachowywać jak przekupy na placu targowym. Im więcej i częściej się o nas mówi, pisze i pokazuje się w mediach, tym więcej uwagi taki klub przykuwa i to tylko przyniesie Cracovii korzyść. Popatrzcie na sam fakt ilu kibiców przyszło na ostatni mecz ? Sam mam karnet jak i moi synowie, ale zauważalne jest, ze nawet chłopaki z Ekipy zaczęli inaczej na wszystko patrzeć. Bo doskonale wiedza, ze samo się nic nie zrobi. I dla mnie jako starego kibica jest to budujące i pokazuje, ze w jedności sila. Wcześniej tak nie było, bo Profesor chciał mieć święty spokój i nie obchodziło go to. Dlatego najczęściej nic nikt o Cracovii nie pisał, bo nie było o czym. Chcąc przyciągnąć nowych sponsorów, a może nawet nowych udziałowców trzeba być medialnym i nowocześnie zarządzanym klubem. Ruch Prezesa o współpracy z Hutnikiem Krakow oceniam wzorowo. Już dawno tak powinno być. Oba kluby mogą tylko na tym skorzystać. I głownie młodzież.
[quote]#post1610172 [quote]#post1610170 Panowie skończmy z tym podnoszeniem się do Wisły. Że oni to, oni tamto... I dobrze ze był w sklepiku. Zawsze trzeba podglądać konkurencję i wyciągać co najlepsze. To ciągle zacietrzewienie raz że powoduje frustrację, dwa sprawia że w oczach kibiców tamtostronnych jak to się mówi kibic MKS to 'antywisla'. Weźmy się skupmy na Cracovii. Reszta jak to mówią olać symboliczny ciepłym moczem. A poniżej ku pokrzepieniu serc. Czytam w książce 'Niezwykły świat przedwojenne go futbolu'. Do tego się można odnosić.
Przepraszam za post pod postem ale jeszzce muszę dodać słówko. Wg mnie dopóki każdy kibic Pasów nie skupi się na swojej druzynie i nie zacznie ignorować rywali,dopoty będą niektórzy mówić o pilchowej 'garbatej doli'. Trzeba odciąć się od tego patrzeć w przód a jak się powoływać na coś to na pozytywy. Jak w powyższym poście na zdjęciu. Kiedyś było inaczej niż teraz. I w przyszłości może tak być... [/quote]
Sam pisałeś że nie jesteś kibicem więc skończ z mówieniem nam kibicom co mamy robić! I skończ tu wypisywać nazwę tego ubeckiego ścierwa z wielkiej litery! Dziękuję. [/quote]
Nie kumam. Może nie byłem a teraz jestem? Czyli Ty masz prawo decydowania kto jest a kto nie jest?
Czy ja komuś narzucam coś mówiąc co ma robić? Pisze to co uważam że może pomóc. Na tym polega forum a że ktoś się napina na mnie - proszę wskazać moja zła wolę - tylko tylko świadczy o malostkowoaci i frustracji tego człowieka. To pokazuje jak niektórzy są zakompleksieni. I zamiast dopingować swój klub to będą bluzgać i wytykać wszystkim. Dla mnie to żałosne. Jak mój znajomy który mimo że jest mały chudy i nie zarabia za dużo zna swoją wartość i nie ma kompleksów do tego korpo szczura z warszawki trenującego crossfit. Nie musi na każdym kroku podkreślać jaki to on głupi. Tylko zna swoją wartość. I w dupie ma innych. Dziękuję.
Poza tym Nazwy klubów jako nazwy własne zgodnie z prawidłami powinno się pisać duża litera czy jest to Wisła, Legia czy jakikolwiek inny klub. To dla mnie nie ma znaczenia...
Nasza nienawiść do ubeckiej ściery nie bierze się z kompleksów.
[quote]#post1610175 [quote]#post1610172 [quote]#post1610170
Poza tym Nazwy klubów jako nazwy własne zgodnie z prawidłami powinno się pisać duża litera czy jest to Wisła, Legia czy jakikolwiek inny klub. To dla mnie nie ma znaczenia...
[/quote]
Nazwy klubów owszem (i nie wszystkich) ale nie towarzystw tym bardziej tego ubeckiego ścierwa.
Jesteś tu nowy kolego Danielu, to ci tłumaczymy jak się tu sprawy mają.
Nikt tu sobie capslock'a nie brudzi dla tej ubeckiej szmaty ;)
Capslock na kompie, w tel już autokorekta działa :)
Aż się uaktywnie po przeszło roku, bo prawda jest taka, że należy skupić się na sobie.
Jak to mawiała śp. babcia mojej żony 'niech se karki kręcą nie ma się co wtrącać do innych'. Robmy swoje
[quote]#post1610176 Nasza nienawiść do ubeckiej ściery nie bierze się z kompleksów. [/quote]
Nie bierze się z kompleksów. Tutaj zgoda, jednakże przyjęła już formę takiego działania. Iluż kibiców nie nosi pasiastych barw tylko obnosi się z tym przekreślonym ścierwem? Musimy po pierwsze odnaleźć w sobie godność i dumę. I to zostawiłbym co poniektórym pod rozwagę
Otóż to. Z jednej strony człowiek rozumie to swego rodzaju 'zakompleksienie' po latach upokorzen i nie zasłużone pogardy z drugiej strony. Z drugiej jednak na tym nie da się budować na przyszłość. Jeżeli chcemy mieć młodych ludzi - wiernych kibiców - nowe pokolenie Pasiakow nieskazonych era Cupiala która zbiegla się z marazmem Cracovii (de facto trwającym przez całą komunę) to musimy budować pozytywny przekac i nawiązywać do pięknych chwil przedwojennych. Ja sam nie mieszkam już w Krk tylko na wschodniej ściśnie. Ale pobyt Krk sprawił że zafascynowalem się Pasami. Jej historia identyfikacja. Mimo że pochodzę z miejscowości w której 90% ludzi było za rywalka zza błon. I mimo tej narracji udało się odnaleźć te piękne odniesienia do tradycji przez duże t. Mimo tego że nie mieszkam w Krk to kibicuje Pasom. I takich ludzi jest więcej. A żeby było jeszcze więcej to trzeva budować na dobrych fundamentach... :) zabrzmiałem jak kaznodzieja. Pozdrawiam w piękny wiosenny dzień
Pisanie wisły (rozumianej jako szemrane towarzystwo) z małej litery powinno być wpisane do słownika PWN jako wyjątek obowiązujący w całym kraju oraz wszystkich koloniach.
Widzisz Kolego Danielu,
tak to jest w tej naszej Cracovii jak w naszym pięknym kraju (w całej jego historii, nie tylko tej najnowszej), że większość jest bardziej anty, niż bardziej za.
Więc niech cię nie dziwi już nic 😉
Tak jest w każdym mieście derbowym na całym świecie.
- Edytowany
Ja nie jestem anty, jestem zawsze za. W moim sercu Ona - tylko Cracovia!!!
8 dni później
- Edytowany
Kurwa mać !!! Nie widzisz wyników !!!??? Zaraz będziemy w 1 lidze !!!!
czekamy dalej?
Pokaż Pan jaja i spierdol te pizdy.. będziesz winny spadku !
On niema jaj żeby poddać się do dymisji.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (14 użytkowników)
Goście (14)