Mateusz Dróżdż w Radiu Kraków: Dużo pracy nas czeka, jest dużo wyzwań. Wiele spraw trzeba szybko załatwić.
Do odsłuchu całość tutaj:
https://www.radiokrakow.pl/aktualnosci/krakow/mateusz-drozdz-w-radiu-krakow-duzo-pracy-nas-czeka-jest-duzo-wyzwan-wiele-spraw-trzeba-szybko-zalatwic/
-
-
MATEUSZ DRÓŻDŻ - prezes Cracovii
To, że była patologia i przepalanie pieniędzy na transferach to wiedziały nawet gołębie na Rynku, tylko nie poprzedni prezes.
nie zdawalem sobie sprawy ze organizacyjnie jestesmy na poziomie Widzewa a Zaglebie jest duzo bardziej poukladanym klubem.
ale tak to jest jak w Cracovii, Filipiak byl odpowiedzialny za wszystko a to czego on nie zrobil to poslal tam zlodzieja i bandyte tabisza. I Tak hulaliśmy przez 20lat.
brak sukcesow sportowych za Filipiaka nie dziwi a ten PP zdobyty to byl fart jak ta bramka w ost minutach meczu z Bytovia przez Cecarica.
[quote]#post1602201 undefined[/quote]
Z tego co słyszałem to mamy za dużo ludzi pracujących w klubie więc prwnie część zmieni stanowisko a część odejdzie.
W sumie dzialalismy cały czas trochę na zasadzie siły rozpedu, jakoś to będzie. I lata to przynosiło efekty w postaci trwania w ekstraklasie.
Od lat wiadomo było, że brakuje nam podstawouch struktur. To może wystarczy na 1 ligę, ale na ekstraklasę nie za bardzo.
Poza tym nastawienie się tylko na Comarch, następny błąd. Teraz wszyscy mówią że wolne przestrzenie na koszulkach itd., ale od lat trwa marginalizacja innych sponsorow u nas i są efekty.
Dużo pracy przed nowym presesem. Trzeba tą Naszą Cracovie uzdrowić.
Do tej pory mieliśmy niebywałą prowizorkę, czas najwyższy na fachowość i kompetencje .
Oby się udało .
Powodzenia , prezesie .
[quote]#post1602253 ... Dużo pracy przed nowym presesem. Trzeba tą Naszą Cracovie uzdrowić....[/quote]
adin.....dwa.......tri....czityri
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-01/pobrane-jpg-15664957.jpg[/img]
to nie była prowizorka, tylkoi maszybna do wyciagania kasiory. Jak juz w kraju takie porzadki, to moze i za księcia z Kańczugi z giermkiem się wezmą i zobaczą, jak zadłużyli klub na 70 bani nie wiadomo, za co.
- Edytowany
Mówcą to On nie jest, przypomina mi niestety wikarego spod Lubaczowa, ale po owocach go poznamy. Czekam cierpliwie. Bardzo boję się o hokej. Jeżeli sekcje ogarnie Zięba to ok. Bo sam Dróżdż nie daje żadnych nadziei. Mieliśmy szczęście bo Filipiak hokej lubił.
tez pomyslalem o Adamie.
Nie ma struktur ale będzie cięcie etatów🙃
Względnie swobodnie potrafi odpowiedzieć na pytania. Widać, że ma doświadczenie w pracach w klubach piłkarskich. Wlewa optymizm w serca. Ale rzecz w tym, że słowa nie zastąpią faktów. Czekam na decyzje, które wprowadzą Cracovię na wyższy level. Na wstępie ma carte blanche. Obowiązkiem kibica jest zakup karnetu.
- Edytowany
[quote]#post1602280 Nie ma struktur ale będzie cięcie etatów🙃[/quote]
Są fikcyjne stanowiska dyr v-ce prezes/ kierownik dyr
- Edytowany
Wysłuchałem wywiadu radiowego oraz konferencji klubowej. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Teraz czas na weryfikację. Dużo pracy przed nowym prezesem naszego klubu! Powodzenia!!!
ps.
"obowiązkiem kibica jest zakup karnetu"
Nowy prezes wygląda jak Bubbles z Chłopaki z baraków
[quote]#post1602290 Nowy prezes wygląda jak Bubbles z Chłopaki z baraków[/quote]
Nie obrażaj Bubblesa , to bardziej morawiecki mini . Za pół roku go ocenie , a póki co trzymam kciuki żeby tak działał jak mówi .
Chłop nie związany z klubem przychodzi, pracuje 1 dzień i mówi:
NIE MOGŁEM UWIERZYĆ ŻE WYCIĄGAŁEM PUCHARY POCHOWANE W SZAFACH, PRZECIEŻ TO BRAK SZACUNKU DLA HISTORII KLUBU. BĘDZIEMY JE EKSPONOWAĆ W SALI KONFERENCYJNEJ.
Po JEDNYM dniu, a Filipiaka to j3bało przez 20 lat.
[quote]#post1602296 Chłop nie związany z klubem przychodzi, pracuje 1 dzień i mówi:
NIE MOGŁEM UWIERZYĆ ŻE WYCIĄGAŁEM PUCHARY POCHOWANE W SZAFACH, PRZECIEŻ TO BRAK SZACUNKU DLA HISTORII KLUBU. BĘDZIEMY JE EKSPONOWAĆ W SALI KONFERENCYJNEJ.
Po JEDNYM dniu, a Filipiaka to j3bało przez 20 lat. [/quote]
a kto to jest ten Kałuża ? 🤣
- Edytowany
Przeraża jak wielu kibiców Cracovii żyje w ciemno jeżeli chodzi o ocenę i realia prezesury Janusza Filipiaka i jego sposób zarządzania spółką.
Mógł być całowanym po jajach właścicielem i szefem Rady Nadzorczej palącym sobie w loży cygaro popijane łychą. Wystarczyło nie zwalniać Misiora, a jakby ów nie dawał rady zatrudnić innego, lepszego prezesa. I rozliczać tylko z wyniku sportowego i finansowego.
Niestety: zostało zmarnowane 20 lat naszego życia.
Niestety: zostało zmarnowane 20 lat naszego życia
<iframe width="595" height="446" src="https://www.youtube.com/embed/bRjaN2VD4Ak" title="fatalne przejęzyczenie" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)