no zlikwidować zawodnika Cracovii to dla tych gnojków żadna kontrowersja.
-
-
17 kolejka - Cracovia-ruch, 03.12.2023 g. 12.30
[quote]#post1596544 Za chwilę w L+ekstr będą rozmawiali o naszym meczu[/quote]
Lyczmańsku, którego kiedyś szanowałem przeszedł na pozycję PZPN.
Ergo. Ruch został przekręcony w meczu z nami. Karny dla ruchu i czerwo KKi ewidentne, karny dla nas błąd. I jeszcze Karny i kartka dla Knapa powinien być. O faulach na Jugasie się nie zająknęli. Ja pierdolę, już nigdy nie będę oglądać tego gówna. Żenada!
W c+ podsumowali błędy sędziowskie, że ruch przekręcony, jedynie Żewłakow coś tam pokomonentował w miarę w Naszą stronę, kabaret 🤣
Biorąc pod uwagę okoliczności to trzeba cieszyć się z wyniku remisowego po bardzo emocjonującym meczu. Odniosę się do dwóch sytuacji w tym meczu, czyli do rzutów karnych, które wielokrotnie oglądałem na powtórkach tj.:
- rzut karny dla Ruchu ewidentny, bo Kakabadze miał uniesioną rękę do góry i dzięki temu nie padła bramka (choć może ręka nie była zamierzona, to jednak wiele przypadkowych zagrań ręką i fauli kończą się kartkami);
- rzut karny dla Cracovii ewidentny, bo też było zagranie wysuniętą ręką ale już kartka się nie należała, bo piłka nie zmierzała do bramki, gdyż za zawodnikiem blokującym piłkę ręką był jeszcze obrońca.
[quote]#post1596554 [quote]#post1596544 Za chwilę w L+ekstr będą rozmawiali o naszym meczu[/quote]
Lyczmańsku, którego kiedyś szanowałem przeszedł na pozycję PZPN.
Ergo. Ruch został przekręcony w meczu z nami. Karny dla ruchu i czerwo KKi ewidentne, karny dla nas błąd. I jeszcze Karny i kartka dla Knapa powinien być. O faulach na Jugasie się nie zająknęli. Ja pierdolę, już nigdy nie będę oglądać tego gówna. Żenada![/quote]
powiedzieli, że Baszczyński zauważył faul Knapa,
a przecież to śmieRdziel
skąd pomysł, że mógł zauważyć faul na Jugasie??
to jest towarzystwo wzajemnej adoracji
Złamana noga Jugasa!!!! Piszcie wklejajcie, komentujcie Facebook, Twitter, wszędzie gdzie się da, Kwiatkowski wyjebał 3 zawodników Jugasa, Kakabadze, Rskoczego!!@
[quote]#post1596547 [quote]#post1596503 Co do Kakabadze, to chyba szowinizm do społu z mrozem wam koledzy neurony osłabił. Karny bez dyskusji i Czerwo według mnie również (edit: wywalilem bo niespójne to było :) karny bo ręka była) , tekst ze nabita , he he. Gość robi wślizg i bawi się w bramkarza, decyzja jak najbardziej słuszna. Pamiętajo jak Gryzoń na mundialu piłkę na linii rękom obronił? Tu efekt jest ten sam, tylko chęci u Kakabadzie nie było, ale ryzyko sam podjął ;)
[/quote]
WG przepisów nie ma podwójnego karania drużyny , nie było zamiaru zagrania ręką , więc karny i żółta.... [/quote]
tzw DOGSO (angielski skrót od "Denying an Obvious Goal Scoring Opportunity").
"Where a player denies the opposing team a goal or an obvious goal-scoring opportunity by a handball offence, the player is sent off wherever the offence occurs (except a goalkeeper within their penalty area)."
- Edytowany
A jak się nie mylę to czwarta bramka dla ruchu wpadła po aucie który dla mnie ewidentnie był nasz. Dali aut ruchowi i parę sekund później padła bramka.
- Edytowany
4 schabowe i 4 rosoły nie dałem rady tyle. Sędzina do bani. Kakabadze został kozłem ofiarnym.
- Edytowany
tzw DOGSO (angielski skrót od "Denying an Obvious Goal Scoring Opportunity").
"Where a player denies the opposing team a goal or an obvious goal-scoring opportunity by a handball offence, the player is sent off wherever the offence occurs (except a goalkeeper within their penalty area)."
A czy te same przepisy mówią, że wolno na własnym polu karnym odbijać piłkę ręką jak w siatkówce tak jak to zrobił Starzyński i nie grozi za to rzut karny?
ja też odpuszczam dalsze oglądanie tego szmatławego programu
- Edytowany
Co do Ręki Kakabadze i DOGSO, dwie uwagi.
Ręką była naturalnie ułożona, Kaka nie miał możliwość jej schować biorąc pod uwagę bliskość przeciwnika. Po drugie strzał IMHO nie zmierzał do bramki. Śmierdziel nie trafił i to było widać z trajekrorii lotu jeszcze przed rzekomym kontaktem z ręką. Wielkiej zmiany kierunku lotu piłki nie widziałem więc i sam fakt ZAGRANIA ręką uważam za wątpliwy. Kontakt pewnie był, więc karny słuszny, ale przesłanki do wykluczania zawodnika z gry bardzo naciągane. Zwłaszcza w świetle kolejnych decyzji "arbitra"
Sprawdzali do skutku po to żeby gwizdnąć. Tak samo jak nie sprawdzali po to żeby nie gwizdnąć przy ręce Starzyńskiego.
Najsłabsi w tym meczy ślepi na Varze i niedorajdy sędziujące na boisku.
Karny i czerwona kartka szukana na siłę!!!! Przy takim wejściu wślizgiem, no nie ma możliwości ułożyć rąk przy ciele. Ułożenie w takiej sytuacji rąk jak najbardziej naturalne. Nawet strzelający na pustą bramkę zawodnik ruchu ( jak i pozostali zawodnicy) NIE PROSATESTOWALI.
To uderzenie było chyba niecelne, bo zawodnik by widział zmiane toru lotu piłki. Jeśli była ręka to tylko jakaś obcierka nie powodująca zmiany znacznej toru lotu piłki.
Jeśli już dostaliśmy czerwoną kartkę to po chwili Sadlok tez powinien wylecieć z boiska.
Podsumowując mimo fatalnych błędów w obronie [b]należą się ogromne brawa za remis[/b] grając przeciwko czarnym, varowi i liczniejszemu przeciwnikowi!
A co sytuacja lokcia w polu karnym Knapa w koncowce??mowili cos?
Karny dla mnie ewidentny Kakabadze ale bez czerwieni... ale ja tam sie na przepisach nie znam bo nie wiem kiedy jest reka a kiedy nie ma...
[quote]#post1596618 A co sytuacja lokcia w polu karnym Knapa w koncowce??mowili cos?
Karny dla mnie ewidentny Kakabadze ale bez czerwieni... ale ja tam sie na przepisach nie znam bo nie wiem kiedy jest reka a kiedy nie ma... [/quote]
Ewidentny karny 🤣
- Edytowany
[quote]#post1596618 A co sytuacja lokcia w polu karnym Knapa w koncowce??mowili cos?
Karny dla mnie ewidentny Kakabadze ale bez czerwieni... ale ja tam sie na przepisach nie znam bo nie wiem kiedy jest reka a kiedy nie ma... [/quote]
Mówili. Miał być karny dla Ruchu i kartka dla Knapa.
Szkoda, że nie mówili o faulach na Jugasie, ani przy pierwszym rogu przed bramka, ani przy złamaniu mu nogi. Ot umknęło im.
Stwierdzenie "ewidentny karny" gdy ani napastnik nie zauwazył zagrania reką (nie protestował) ani Kwiatkowski nie był w 100% pewny, bo wracał do monitora, jest nieco na wyrost. Ale z konkluzją się zgadzam. Reka absolutnie nie kwalifikowała się do czerwieni, jednak Lyczmański ze śmierdzielem Baszczyńskim mieli inne zdanie.
Przerwana była gra po sytuacji z łokciem Knapa i wznowiona. Chyba nie mógł już wrócić do tej sytuacji?
Karny niestety był obiektywnie mówiąc. Tylko, że tego obiektywizmu brakowało w studio C+..............
O faulach na Pasiakach jakoś dziwnie zapomnieli. Pomrocznoś jasna????
Jakby zagwizdał tego karnego w 95 minucie to bym wyrzucił telewizor przez okno.
Media Markty by się ucieszyły.
Może oni dają jakieś promki dla gwizdkowych jak po takim weekendzie wzrasta sprzedaż TV? 🤣
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)