jakieś byly, Jacula wymienil, bazujac na faktach, teraz nie bedzie nawet takich. widzimy sie za pare lat na wyjezdzie w Bilgoraju, Kanczudze i Lezajsku!
-
-
Elżbieta Filipiak - cyklicznie tymczasowa prezes KS Cracovia
Tyle tutaj było kozaków którzy twierdzili, że wystarczy się pozbyć Filipiaka, to będzie jak w raju, a sponsorzy sami będą walili do nas drzwiami i oknami...
- Edytowany
[quote]#post1707742 Kiedy wreszcie dotrze do Was, że ten cały Platek jest zwykłym gołodupcem i hochsztaplerem. Przejmuje kluby które są w kryzysie lub za grosze, sprzedaje to co jest do sprzedania, a następnie spuszcza z ligi i idzie w piździec. Ot cały Platek Group.
I nie ma się co podniecać, bo już tu ani Ela, ani Komarek, ani Dróżdż, ani beduini nie pomogą.
Ela oddała klub tej łachudrze, a teraz stęka coś o sponsorach. Zdziwiona...[/quote]
Ile dokłada do tych interesów ,bo widać że znasz temat ?
[b]Edycja z 26.01.2026 o godz. 15:20 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1707747 Tyle tutaj było kozaków którzy twierdzili, że wystarczy się pozbyć Filipiaka, to będzie jak w raju, a sponsorzy sami będą walili do nas drzwiami i oknami...[/quote]
Pani Prezes oceniła rządy Janusza .
Po dwóch latach Dróżdża jesteśmy strukturalnie i organizacyjnie w dupie ,czyli tam gdzie zostawił Nas Filipiak po 20latach prezesowania .
Nic nie dokłada szuka sponsorów przez przestraszoną Ele.
[quote]#post1707742 Przejmuje kluby które są w kryzysie lub za grosze, sprzedaje to co jest do sprzedania, a następnie spuszcza z ligi i idzie w piździec. Ot cały Platek Group.
.[/quote]
Ile wyciągnął z poprzednich interesów ,domyślam się z Ela tam mu nie pomagała .
Chyba ,że wiesz więcej
[quote]#post1707744 w czerwcu powiadacie?
to Ela musi ostro wziąć się do roboty jak chce coś jeszcze ukraść, czasu nie ma za dużo….
sukcesy za Filipiaka, @jacula nieźle odleciał 😂[/quote]
Oczywiście Ela nie odchodzi tylko Comarch :)
A propos transferów, że kupują więc źle nie może być.
Tego nie wiem jak jest tutaj ale zadłużone kluby też dokonują transferów więc jakoś te zobowiązania biorą na siebie.
@squier strat#9706
7 tytułów mistrza Polski, 3 PP, 3 SP, Puchar Kontynentalny (jako pierwszy polski klub w historii) w hokeju na lodzie
PP i SP w piłce
Jak to nie są sukcesy według Ciebie, to nie wiem co nimi jest
Tak więc po Filipiakach może być tak jak przed Filipiakami czyli bardzo skromnie ale za to bez Cichego Kącika a może też bez Wielickiej.
Ostatnie ujawniane informacje mówiły o ok. 7 mln zł na Klub od Comarchu w 2024r. Czyli na piłkę i hokej wtedy. Ile obecnie z tego źródła może dostawać piłka? 5 mln zł? Czyli niewiele ponad 1 mln EUR. Dużo i mało jednocześnie. Nie krytykuję tej sumy bo każdy pieniądz do Klubu ma znaczenie, ale jakieś takie katastroficzne wizje z tego powodu? Samo zwolnione miejsce na koszulkach ile może być warte?
Platek w Spezia (2021-25) włożył podobno ok. 66 mln EUR. Źródła podają, że w tym okresie Spezia miała dodatni bilans transferowy ok. 36 mln EUR (co pewnie i tak nie szło do kieszeni Platka, tylko składało się na budżet). Jakąś nauczkę dostał, pytanie co z niej zrozumiał i jak postąpi z Cracovią? Czy zakładamy, że u Nas nic nie będzie inwestował?
Ja to się już w tym wszystkim pogubiłem. Comarch nie będzie sponsorował Cracovii ale czy on czasem nie został kupiony przez Płatka za pomocą jakichś funduszy inwestycyjnych? Tego samego Płatka który teraz jest rzekomo właścicielem Cracovii.
[quote]#post1707757 Ja to się już w tym wszystkim pogubiłem. Comarch nie będzie sponsorował Cracovii ale czy on czasem nie został kupiony przez Płatka za pomocą jakichś funduszy inwestycyjnych? Tego samego Płatka który teraz jest rzekomo właścicielem Cracovii.[/quote]
Comarch został kupiony wraz z Cracovią przez fundusz CVC. Płatek kupił od tego funduszu Cracovię, ale nie comarch (bo by go pewnie nie było stać) którego właścicielem nadal jest CVC i chce comarch sprzedać w perspektywie tylko narazie tnie koszty takie jak basen czy sponsorowanie Cracovii.
- Edytowany
[quote]#post1707758 comarch sprzedać w perspektywie tylko narazie tnie koszty takie jak basen czy sponsorowanie Cracovii.[/quote]
Już sprzedaje Comarch, w częściach, różne działy, linie produktowe, imed, budynki, basen właśnie.
Spoko. W razie czego Ela sprzeda 4ha i będzie kasa na lata.
- Edytowany
[quote]#post1707762 Spoko. W razie czego Ela sprzeda 4ha i będzie kasa na lata.[/quote]
I to jest najbardziej trafiona opinia w tym wątku, w ostatnim czasie:)
Tak sobie jeszcze raz ten pseudo wywiad obejrzałem,i trzeba przyznać że ładnie Dróżdża obesrała.
- Edytowany
[quote]#post1707752 @squier strat#9706
7 tytułów mistrza Polski, 3 PP, 3 SP, Puchar Kontynentalny (jako pierwszy polski klub w historii) w hokeju na lodzie
PP i SP w piłce
Jak to nie są sukcesy według Ciebie, to nie wiem co nimi jest[/quote]
2-3 mistrzostwa w hokeju, szczególnie na początku, od serca, dla kibiców, reszta obcieranie dupy szkłem, jak walczyliśmy mężnie o 14 miejsce w Ekstraklapie, aby zaspokoić kibiców.
Widzę, że Ciebie zaspokoił, mnie nie.
[quote]#post1707754 ... jak przed Filipiakami czyli bardzo skromnie ale za to bez Cichego Kącika a może też bez Wielickiej...[/quote]
Ty w ogóle pamiętasz, jak wyglądały ruiny basenu i stadionu lekkoatletycznego w Cichym Kąciku? Zamiast tych ruin jest ośrodek treningowy w Rącznej. Wielicka jest teraz jakimś zabezpieczeniem dla klubu - przed Filipiakami nie było Wielickiej, tylko zapuszczone boiska piłkarskie obok gts; Cupiał zrobił z nami wymianę, na której Cracovia wyszła moim zdaniem znakomicie.
- Edytowany
Dyskusyjna teza moim zdaniem. Zamiast ośrodka na swoim terenie w centrum miasta mamy wydzierżawiony ośrodek gdzie trzeba dojeżdżać, który na dodatek za 25 lat nie będzie nasz. Dzięki wymianie za to zyskała Wisła, która mogła zbudować ogromny stadion z parkingiem. Historycznie to była w mojej ocenie jedna z najgorszych decyzji w historii Cracovii, kładąca fundament pod rozmach Wisły i minimalizm Cracovii.
PS: Janusz Filipiak nie miał z wymianą terenów chyba nic wspólnego. O ile się nie mylę to wydarzyło się przed jego przyjściem. Wg mnie raczej by się na to nie zdecydował
nic GTS nei wybudowal na tych terenach, Cup[ial sprzedal developerowi i bloki tam stoja, tzw aparthotele.
a nie mają tam czasem parkingu za aparthotelem? Bez tej wymiany modernizacja stadionu Wisły nie była możliwa - tego jestem pewien. W pakiecie mieliśmy też dostać możliwość robienia komercji przy Wielickiej. Dostaliśmy za to jakieś syfne działki na ul. Rybnej. Miasto i Wisła wykorzystały biedę na Kałuży.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)