ten Platek to jest dopiero w dupy wyjęty, z takiej czarnej…
-
-
Elżbieta Filipiak - cyklicznie tymczasowa prezes KS Cracovia
Czytałem trochę o tym Platku i jego klubach.... Niestety nic nie wskazuje na to żebyśmy z tym typem mogli osiągnąć sukces,a o sukcesy nam chodzi,z typem możemy tylko trwać....to znaczy średniak ligowy.
Jedyna opcja to konkretny prezes mocna postać.... Nie pani Filipiak z całym szacunkiem dla niej...ona się nie nadaje.
Obawiam się też że piłkarze widzą że nie ma kto rządzić....wygląda to na powrót czasów śp Janusza Filipiaka...
Zwolnienie a raczej wyjebanie Dróżdża to błąd,teraz kiedy wszystko szło w dobrym kierunku.
Nie porównuj śp. J. Filipiaka do Płatka, to nie przystoi, teraz zatęsknisz za prezesem który naprawdę kochał klub i interesował się co się w nim dzieje
dokładnie, doglądał wszystkiego by nie było sukcesu sportowego
Przypomnę wszystkim tylko, ze rodzina Pana Platka zarządza cudzym funduszem, a nie jest jego właścicielem. Tzn, ze prywatny majątek tej rodziny jest - no właśnie jaki ? Tego nikt do konca nie wie. Kreują się na milionerów, ale jak się poszpera, to sami nie dysponują kapitałem. I cala karierę zajmowali się zarzadzaniem-inwestowaniem cudzych pieniędzy. Dlatego nie pompują pieniędzy, bo ich po prostu mogą nie mieć. A ten mityczny miliard Dolarów jest wirtualny :)
[quote]#post1706353 Nie porównuj śp. J. Filipiaka do Płatka, to nie przystoi, teraz zatęsknisz za prezesem który naprawdę kochał klub i interesował się co się w nim dzieje[/quote]
Tak już tęsknię za frekwencją 6 000 i za całą prowizorką w rządzeniu klubem.... Nie chce mi się nawet wymieniać.
Ale Fakt jest taki że serce miał w Biało - czerwone Pasy.
Jakby tak było to by dążył do medali. Cracovię miał w dupie, wziąłby Hutnika i nie było by dla niego żadnej różnicy.
Ja nie widzę dużej różnicy tym co jest teraz, a co było wcześniej, no może marketing jest lepszy, ale drużyna piłkarska jest na tym samym poziomie, dalej dajemy się "dymać" w tej lidze przez przeciętniaków, a co się stało z hokejem to już jest dramat, a jeszcze zobaczymy co się wydarzy pod tym "lepszym właścicielem"
Może stanowisko prezes za "szczególną troskę" którą poświęciła Cichemu Kącikowi. Teraz została jeszcze Wielicka która wymaga takiej samej "opieki". Dopiero jak już Cracovia nie będzie miała nic wartościowego do zajumania to wtedy przyjdzie poznać rzeczywiste intencje właścicieli/sponsorów/prezesów.
No i został wyjebany, a dokładnie 7 stycznia. Mateusz miał na imię… 😎
- Edytowany
Przeklejam z innego tematu:
BALLADA O CICHYM KĄCIKU I ELŻBIECIE FILIPIAK
Czy pamiętasz Cichy Kącik
Ten basenów kryształ chłodny
Nasze oczy dziewczyn głodne
W czasach mało różnorodnych
4 hektary!
Ela?
Czy pamiętasz to boisko
Flagą przekłuty rzut rożny
Krew płynęła po kolanach
Książek jak sęp wokół krążył
4 hektary!
Ela?
Czy pamiętasz tamten skowyt
Za płotem spowitym w groszki
Gdy pierwszy raz powiedziałeś:
„Wypierdalaj psie ZOMO-wski!”
4 hektary!
Ela?
4 hektary!
Ela?
Dawaj podpisujmy papier
I dla wycieczek z Bydgoszczy
Nanieśmy ten punkt na mapę
4 hektary, Ellaaa.
Pasuje. Poczekam i zobaczę na czyje wyjdzie. Może się jakoś Pani Ela obroni.
Z tureckiej prasy
Profesor turecki zostaje wiceprezesem polskiego zespołu
Murat Çolak, który pracuje jako profesor na Uniwersytecie AGH w Krakowie w Polsce, został mianowany wiceprezesem Cracovii, jednej z najlepszych drużyn piłkarskiej Ekstraklasa w kraju.
Çolak, który wcześniej pracował jako profesjonalny sędzia piłkarski, w ostatnich latach brał udział w różnych projektach z Cracovią w ramach swoich studiów akademickich. Çolak, który w tym czasie nawiązał bliską współpracę z klubem, został mianowany wiceprezesem klubu po zmianie zarządu w styczniu 2026 roku.
Çolak wygłosił oświadczenie w centrum turystycznym Belek w Antalyi, gdzie jego zespół biwakuje.Podkreślając, że pracuje jako profesor na Uniwersytecie AGH w Krakowie, Çolak powiedział, że w przeszłości był sędzią futsalu w Turcjii na arenie międzynarodowej. Wyjaśniając, że zaczął pracę dzięki projektowi stworzonemu między drużyną piłkarską Cracovia a uniwersytetem, na którym pracował, Çolak stwierdził, że dzięki temu projektowi bardzo zbliżył się do klubu. Çolak, naukowiec i sportowiec, oświadczył, że objął stanowisko wiceprezesa klubu po zmianie zarządu dokonanej w zeszłym tygodniu i powiedział:
"Robię dwie prace, które kocham. Właściwie to nie jest dla mnie studium. Bycie profesorem to coś, co robię całym sercem i co mam w sercu. Prowadzenie zarówno moich uczniów, jak i osób, które mnie kochają, i przekazywanie im nowej wiedzy nigdy mnie nie męczy. Nie traktuję tego jak pracy. To samo dotyczy futbolu. To dla mnie ogromna przyjemność być na boisku futbolowym oraz uczestniczyć w organizacjach i spotkaniach. Sprawia mi wielką przyjemność tu być. Dlatego nie męczę się, bo lubię oba."
Współpraca z Çaykur Rizespor
"Platek Football Group to grupa inwestująca w różnych dziedzinach Europy i Ameryki, zwłaszcza w piłkę nożną, oraz rozwijająca różne projekty piłkarskie. Jednocześnie prowadzę międzynarodowe współprace jako prezes globalnych operacji piłkarskich i partnerów biznesowych Platek Football Group. Kiedy tu przyjechaliśmy, mieliśmy dwa wstępne spotkania. Mieliśmy strategiczne spotkanie, zwłaszcza z Rizesporem. Myślę, że później zbierzemy owoce. Spotkamy się ponownie za 1-2 tygodnie i zaplanujemy kolejne kroki. Spotkaliśmy się z Kocaelispor. Bardziej fundamentalnie zbadaliśmy, co możemy z nimi zrobić. Mamy kontakt z różnymi klubami. W przyszłości podejmiemy wiele różnych projektów."
"Druga połowa będzie wyrównana"
Twierdząc, że pierwszą połowę sezonu zakończyli na szóstym miejscu, tracąc 3 punkty do lidera, Murat Çolak powiedział, że druga połowa ligi będzie bardzo wyrównana. Podkreślając, że ufają swoim zawodnikom, Çolak stwierdził, że wierzy, iż osiągną bardzo dobre wyniki. Çolak podkreśla, że chcą być klubem, który w przyszłości nieustannie rywalizuje w Pucharach UEFA, robi różnicę dzięki silnej infrastrukturze i akademii oraz staje się wzorem w Europie.
Podkreślając, że obóz w Antalyi trwa perfekcyjnie, a atmosfera jest niesamowita, Çolak stwierdził, że Turcja to kraj przypominający raj.
Podkreślając, że w Antalyi istnieje niesamowita infrastruktura piłkarska, Murat Çolak zakończył swoje słowa następującymi słowami:
"Kiedy tu przyjechałam, wszyscy widzieli Antalyę zarówno jako wakacje, odpoczynek, jak i źródło motywacji. Szczerze mówiąc, jesteśmy z tego bardzo zadowoleni. Piłkarze mają bardzo dobrą komunikację między sobą. Nie potrafię wyjaśnić wpływu atmosfery. Nie jestem w stanie umówić w słowa tej pięknej pogody, tej pięknej strony naszego kraju. Od opadów śniegu przy minus 13 stopniach, tutaj doszliśmy do 17 stopni. Jesteśmy tu w środowisku piłkarskim z różnicą około 30 stopni."
Dom wariatów.
- Edytowany
No jest to trochę niepokojące, że facet ma więcej do powiedzenia o studentach i pogodzie niż o piłce...no ale zobaczymy
Brzmi jak takie standardowe przywitanie w grze FIFA w która nie grąłem z 10 lat xD,
Jest fantastycznie , dobrze się tu czuję, wierzę w sukces.
- Edytowany
Zwolnienie Dróżdża nastąpiło niestety w związku z postawieniem się Pani Filipiakowej. Która nie była zadowolona, ze Prezes chce wzmocnić drużynę i zamierza wydać konkretne pieniądze na transfery... nie było na to zgody eli i od tego powstał cały konflikt. Czego skutkiem było finalnie odwołanie w trybie natychmiastowym Prezesa Drożdża. Po tych wydarzeniach większość piłkarzy, którzy cos potrafią, szuka nowych miejsc pracy i możliwości transferu Out. Bo jak to powiedziano - atmosferę jedynie podtrzymuje trener. Który sam nie wiadomo jak długo wytrzyma... Czar prysł
Przykre i niestety produkcja piłkarzy netto ma być kontynuowana w najlepsze...
[quote]#post1706435 Zwolnienie Dróżdża nastąpiło niestety w związku z postawieniem się Pani Filipiakowej. Która nie była zadowolona, ze Prezes chce wzmocnić drużynę i zamierza wydać konkretne pieniądze na transfery... nie było na to zgody eli i od tego powstał cały konflikt. Czego skutkiem było finalnie odwołanie w trybie natychmiastowym Prezesa Drożdża. Po tych wydarzeniach większość piłkarzy, którzy cos potrafią, szuka nowych miejsc pracy i możliwości transferu Out. Bo jak to powiedziano - atmosferę jedynie podtrzymuje trener. Który sam nie wiadomo jak długo wytrzyma... Czar prysł
Przykre i niestety produkcja piłkarzy netto ma być kontynuowana w najlepsze...[/quote]
To jest potwierdzone info ?
Pani prezes i panowie prezesi... obserwujemy!
[quote]#post1706435 Zwolnienie Dróżdża nastąpiło niestety w związku z postawieniem się Pani Filipiakowej. Która nie była zadowolona, ze Prezes chce wzmocnić drużynę i zamierza wydać konkretne pieniądze na transfery... nie było na to zgody eli i od tego powstał cały konflikt. Czego skutkiem było finalnie odwołanie w trybie natychmiastowym Prezesa Drożdża. Po tych wydarzeniach większość piłkarzy, którzy cos potrafią, szuka nowych miejsc pracy i możliwości transferu Out. Bo jak to powiedziano - atmosferę jedynie podtrzymuje trener. Który sam nie wiadomo jak długo wytrzyma... Czar prysł
Przykre i niestety produkcja piłkarzy netto ma być kontynuowana w najlepsze...[/quote]
Jeżeli tak było, to jesteśmy w konkretnej dupie. Znowu krótkowzroczne to wszystko będzie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)