Ja rozumiem Panowie, że nerwy, bo wprawdzie nowy trener jest, ale nadal nic nie wiadomo, kto Out, kto IN, hokej też jeszcze wisi w powietrzu, ale szanujmy się...jesteśmy Braćmi po Szalu...
-
-
Filip Rózga - ekscytujący talent!
- Edytowany
Panowie,
Musicie miec swiadomosc, ze Filip moze dopiero stac sie dobrym lub wysmienitym pilkarzem. Na dzisiaj jest tylko i wylacznie dobrze rokujacym mlodym sportowcem, ktory ma potencjal. Takiemu Yamalowi moze poki co buty czyscic... Dostal jak na Polskie warunki swietna oferte z Cracovii. Ale my nie jestesmy wstanie konkurowac z klubami zachodu czy Turcji. Bo tam płacą srednio 2-3 razy tyle co u nas. Natomiast w Cracovii mial i ma jeszcze szanse ustabilizowac swoja forme i przy nowym trenerze podniesc tez swoje umiejetnosci. Na dzisiaj jego rodzice licza ile zarobia juz EUR i chodzi o kase Misiu i nic wiecej. Jak ktos nie ma oleju w glowie, to tak jest - wystarczy popatrzec na nasza gwiazdeczke Rakoczego...Nawet w II lidze Tureckiej nie byl wstanie wskoczyc do pierwszego skladu.
- Edytowany
Ja już się nie wypowiadam. Nie chciałem nikogo obrazić, ale jak kolejny raz przeczytałem, że nie odpowiedziałem na pytanie na które odpowiedziałem to nie wytrzymałem. Jeśli @paulo#40378 poczuł się obrażony to przepraszam i ponownie zachęcam do przeczytania za zrozumieniem tego co napisałem. Można się oczywiście z tym nie zgadzać i przedstawić merytorycznie swoje argumenty, ale uparte utrzymywanie, że się uchylam od odpowiedzi było nie fair.
[i]Mówił pan też o talencie do kreowania, ten posiada Filip Rózga, który chce odejść. Będzie pan próbował sprawić, by zmienił zdanie?[/i]
Ma duży potencjał, zwłaszcza jeśli chodzi o starcia jeden na jeden, potrafi dodać do gry trochę szybkości, jego lewa noga jest interesująca. Myślę, że w tym momencie swojej kariery musi być mądry, wiedzieć, co chce robić dalej, ale decyzje dotyczące przyszłości musi podejmować samodzielnie. Jeśli ma ochotę zrobić kolejny krok – w porządku. Jeśli jednak będzie zainteresowany pozostaniem, tym, żebym mu pomógł stać się lepszym i wydajnym graczem – też dobrze. Jedno jest dla mnie kluczowe – chcę by w Cracovii grali piłkarze, którzy w pełni zaangażowani i zmotywowani do reprezentowania tego klubu.
Za wywiadem Trenera dla Weszlo.
[quote]#post1677238 Panowie,
Dostal jak na Polskie warunki swietna oferte z Cracovii. [/quote]
"Swietna oferta" to pojecie wzgledne. Co dla jednych jest sufitem dla innych jest podloga. Do mnie jednak bardziej przemawiaja liczby, wiec moze zdradzisz konkrety, skoro tak dobrze poinformowany jestes? Bo poki co kojarzysz mi sie z gosciem, ktory w jakims sparingu za strate gola obarczyl zawodnika, ktorego nawet na boisku nie bylo :)
[quote]#post1677248 [i]Mówił pan też o talencie do kreowania, ten posiada Filip Rózga, który chce odejść. Będzie pan próbował sprawić, by zmienił zdanie?[/i]
Ma duży potencjał, zwłaszcza jeśli chodzi o starcia jeden na jeden, potrafi dodać do gry trochę szybkości, jego lewa noga jest interesująca. Myślę, że w tym momencie swojej kariery musi być mądry, wiedzieć, co chce robić dalej, ale decyzje dotyczące przyszłości musi podejmować samodzielnie. Jeśli ma ochotę zrobić kolejny krok – w porządku. [b]Jeśli jednak będzie zainteresowany pozostaniem, tym, żebym mu pomógł stać się lepszym i wydajnym graczem – też dobrze. Jedno jest dla mnie kluczowe – chcę by w Cracovii grali piłkarze, którzy w pełni zaangażowani i zmotywowani do reprezentowania tego klubu.[/b]
Za wywiadem Trenera dla Weszlo.[/quote]
Brzmi jakby temat już został dobrze przedstawiony trenerowi, a ten ma plan na Filipa jeśli [b]CHCE[/b] zostać w Pasach.
wymyślanie takich teorii, że rodzina liczy euro to już nie klakierstwo to chamstwo żeby nie powiedzieć czegoś na s..
nie istnieje żaden powód by domniemywać, że Rózga chce odejść. nie istnieje do tej pory też żaden dowód na to, że Dróżdż na siłę chce sprzedać Rózgę by ratować budżet. obie opcje są tak samo prawdopodobne. z jakiegoś powodu omawiamy tylko jedną.
Może nie siedzę w temacie, ale omawiamy obie opcje.
nie. opcja w której Rózga jest wypychany z klubu za wszelką cenę uchodzi za abstrakcyjną, o której nie wypada nawet dyskutować. wszystkie wyimaginowane znaki na niebie i ziemi mają wskazywać, że Rózdze odbiła palma i się rzucił na kasę jak szczerbaty na suchara
Nie mów tak bo Cię ktoś obrazi zaraz :D
Nie, nie uważam opcji "wypychania" Rózgi za abstrakcyjną. "Każdy jest na sprzedaż", a zwłaszcza zawodnik, któremu został rok kontraktu i nie chce go przedłużyć.
no widzisz. sugerujesz, że nie chce. czyli nie bierzesz pod uwagę, że on chce przedłużyć
Bo nie biorę pod uwagę, że w klubie są takimi idiotami, że chcą wziąć cokolwiek teraz zamiast najprawdopodobniej znacznie więcej za rok w przypadku przedłużenia kontraktu bez śmiesznej opcji.
podziwiam optymizm zatem :) bez szydery
Nie tyle optymizm, co naiwna (być może) wiara w kompetencje zarządzających. ;-)
Wiadomo, Wiara jest siostrą Nadziei więc ich dzieci mogą mieć wspólne cechy ;-)
- Edytowany
tragedii nie będzie Pany w żadnym wypadku :)
- Edytowany
[quote]#post1677416 Nie tyle optymizm, co naiwna (być może) wiara w kompetencje zarządzających. ;-)
Wiadomo, Wiara jest siostrą Nadziei więc ich dzieci mogą mieć wspólne cechy ;-)[/quote]
A ja myślę że pierwszym transferem "wychodzącym" powinien być Prezes
[quote]#post1677444 [quote]#post1677416 Nie tyle optymizm, co naiwna (być może) wiara w kompetencje zarządzających. ;-)
Wiadomo, Wiara jest siostrą Nadziei więc ich dzieci mogą mieć wspólne cechy ;-)[/quote]
A ja myślę że pierwszym transferem "wychodzącym" powinien być Prezes[/quote]
Dobrze pamiętam, że od początku stawiałeś na kogoś innego? Kogoś związanego z Pasami, prawda? I od początku jesteś konsekwentny, przyznaję. Krytykowałeś zanim stało się to tu modne. Kto zatem czeka na ten gorący stołek? Możesz ujawnić?
Adamiakowa bo jej umowy na kasie w biedronce nie przedłużyli..
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news-cracovia-sprzedaje-niesforny-talent-nie-dalo-sie-go-zatrzyma,nId,7981627
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)