@quresma77PASY#8513 widziałeś kiedyś przykład negatywnego przekazu z klubu? zawsze się udaje, że jest dobrze. nie powiedzą, że chcą wypchnąć Rózgę tylko, że nie mogą się dogadać finansowo, ale też nie mówi z jakiego powodu. może Rózga ma 5, chce 25 a oni mu oferują 10. no nie mogą się siłą rzeczy dogadać. dziwne nie?
Rózga jest na sprzedaż i tyle. Jedyna nadzieja w nowym właścicielu i trenerze, że zdąży go zobaczyć przed sprzedażą i powie, że musi go mieć, a właściciel nowy sypnie groszem.
-
-
Filip Rózga - ekscytujący talent!
@SaNtO#842 mam wrażenie ze abstrahujesz - tak samo jak Benek, Bulti w 2 Bundeslidze może przytulić konkretny pieniądz.
Przykład Rakoczego pokazał że przepłacanie młodych zawodników się nie sprawdza.
Jesli chłop się nakręcił że wciągnie Europę nosem i jeszcze zarobi wagon siana to go nie przekonasz - on w to wierzy a innej możliwości nie dopuszcza. A menago go jeszcze nakręca - przecież jak sobie nie poradzi to znowu będzie potrzebny i kolejną prowizje przytuli
[quote]#post1676984 @quresma77PASY#8513 widziałeś kiedyś przykład negatywnego przekazu z klubu? zawsze się udaje, że jest dobrze. nie powiedzą, że chcą wypchnąć Rózgę tylko, że nie mogą się dogadać finansowo, ale też nie mówi z jakiego powodu. może Rózga ma 5, chce 25 a oni mu oferują 10. no nie mogą się siłą rzeczy dogadać. dziwne nie?
Rózga jest na sprzedaż i tyle. Jedyna nadzieja w nowym właścicielu i trenerze, że zdąży go zobaczyć przed sprzedażą i powie, że musi go mieć, a właściciel nowy sypnie groszem.[/quote]
Pewnie, masz racje, zgadzam się poniekąd.
Ale jeśli jego "25" na chwilę obecną to jest top w drużynie lub te granice to ja też trzymam się strony że dziękuje bardzo.
Bo sam talent to jedno, brakuje jeszcze wielu konkretów u młodego. A z koleji nie wierzę że Prezes nie chce mu czegoś dać w formie marchewki i możliwe że są szansę na "25" ale z minutami, wynikami, i liczbami. I to jest fair.
Śląsk niedawno przebił Legię dał Rejczykowi 70 tys.
Historia szybko znalazła finał.
Rejczyk w obecnym sezonie zaledwie trzykrotnie pojawił się na murawie w meczach Ekstraklasy. Uznawany za wielki talent nastolatek nie spełnił, póki co, oczekiwań i został przesunięty do drugiej drużyny. Jak się okazuje zawodnik miał propozycje z klubów pierwszoligowych, jednak odmówił transferu.
Trzymam kciuki za szybki finał tej telenoweli.
Jak najlepszy dla Cracovii.
Chciałbym aby nowy sezon był TYM sezonem. Owszem, najchętniej z Rózgą, ale jak się nie da to nie.
Reszta mnie naprawdę wali.
[quote]#post1676986 @SaNtO#842 mam wrażenie ze abstrahujesz - tak samo jak Benek, Bulti w 2 Bundeslidze może przytulić konkretny pieniądz.
Przykład Rakoczego pokazał że przepłacanie młodych zawodników się nie sprawdza.
Jesli chłop się nakręcił że wciągnie Europę nosem i jeszcze zarobi wagon siana to go nie przekonasz - on w to wierzy a innej możliwości nie dopuszcza. A menago go jeszcze nakręca - przecież jak sobie nie poradzi to znowu będzie potrzebny i kolejną prowizje przytuli[/quote]
a skąd Ty masz taką wiedzę, że jest nakręcony razem z menadżerem? czemu nikt nie bierze pod uwagi, że Rózga bardzo chce zostać, ale swoje chce zarobić. albo, że Rózga mógłby zostać ale ma sygnały z klubu, że wsumie to potrzebujemy Cię sprzedać więc raczej słabo z tym przedłużeniem chyba, że się zgodzisz na niewielką podwyżkę i klauzulę sprzedaży?
Ja nie mówię, że mam informacje, że tak jest ale czemu to dla wszystkich taka abstrakcja?
Ja zasłyszałem, że w kasie są pustki, dlatego mnie by taki rozwój sytuacji nie zdziwił ani trochę. Pytam czemu to ewentualna abstrakcja i czemu wszyscy cisną po chłopaku i wmawiają mu sodówkę i wieszczą koniec kariery? A może on chce zostać ale nie może bo jest produktem?
A może zapytać samego zainteresowanego? Przecież Filip może się chyba wypowiedzieć w swoim temacie.
Proste pytanie: czy chciałby jeszcze minimum rok pograć w Cracovii?
- Edytowany
@BoRut#132 to Cracovii nie urządza bez przedłużenia kontraktu
[b]Edycja z 06.06.2025 o godz. 12:23 (scalono posty)[/b]
@SaNtO#842 dlaczego tak zakładam? Bo jeśli w Niemczech ktoś rzucił 30 k EUR a w Polsce 40 tys zł, to działa to na wyobraźnię.
O kasie a podpis nie wspominając.
Bulti ma talent ale nadal jest ryzykiem.
Nie opisywałem warunków dodatkowych pytania, ale oczywiste dla mnie jest, że musi się to wiązać z:
- przedłużeniem kontraktu (zabezpieczenie Cracovii),
- podniesieniem pensji (zabezpieczenie Filipa).
Czy wtedy Filip chciałby pograć ten rok czy jednak SAM ma ciśnienie na transfer w tym okienku?
Kilka osób pisze, że zna Filipa osobiście więc może go o to zapytają i przekażą nam odpowiedź?
@SaNtO#842
Bo Comarch rzucił dodatkową kasę, po drugie mając pustki w kasie Dróżdż nie stawiałby określonych celów (zakwalifikowania się do europejskich pucharów) i nie zatrudniłby trenera z wysokiej jak dla nas półki.
Ja tak to widzę.
[quote]#post1676938 Wg mnie na transfer za granicę to jest za wcześnie. Chłopak nie zagrał 3 dobrych spotkań pod rząd w tym sezonie i musi jeszcze się podciągnąć w kilku aspektach.
Dla niego najlepiej by było zostać na kolejny sezon (przy dobrym trenerze swoją drogą), dorzucić liczby, wejść na poziom "gwiazdy" klubu.
Po czym i on by wyjechał z trochę innym bagażem, i klub by zarobił pewnie 3/4x tego o czym mowa teraz a na zarabianie pieniędzy to ma jeszcze kupę czasu (gdzie i tak by przedłużył kontrakt na spoko warunkach) gdzie ten mnożnik na kontraktach może szybciutko poszybować w górę, a czasami odkręcić się z sytuacji gdzie niemiec Cię schowa do wora bo tam na nikogo się nie czeka i talentów jest co drugi to lepszy i kluby nie robią sobie problemu z wydanych kilku baniek bo zaraz odleci jeden co spłaci ich wszystkich + zrobi mocny profit to już inna bajka 😉 .
Nie chce? Szkoda. Zawijajmy 2 bańki euro o których mowa i idźmy dalej w swoją stronę.
Jak już napisałem w innym wątku:
Trzeba wypracować pewne standardy i dokonywać ruchów z przekonaniem że zawodnicy dzisiaj są, jutro ich może nie być.
Nie można też dać wejść sobie na łeb bo ktoś jest talentem bo pewne wartości (nie tylko finansowe) nie powinny być zachwiane.
[b]CRACOVIA > piłkarze[/b]
ps. swoją drogą wierzę że Dróżdż potrafi w te klocki. Z Otarem to ładnie rozegrał przy Euro gdzie wydawało się że to będzie bardzo ciężki temat, a nowe umowy z młodymi już wyglądają ponoć inaczej i klub jest bardziej zabezpieczany opcjami w kontrakcie.
ps.2. Niektórzy się pieklą że już było późno na jesień etc gdy agent już ponoć zaczął stawiać warunki bo młody zagrał kilka spotkań. Czy sam bym robił nowy kontrakt młodemu rok temu o którym mało kto słyszał jeszcze a miał jeszcze 2 lata kontraktu? Pewnie nie. A że w tym kontraktach nie ma żadnych opcji dla klubu i progresywności to już pytanie do Stefana Majewskiego i śp. Janusza.[/quote]
Zgadzam się ale jeśli ktoś młodemu w głowie namieszał obiecując gruszki na wierzbie to jedynym rozsądnym wyjściem/jeśli kontraktu nie przedłuży/ jest sprzedaż za konkretna kwotę . By się nie powtórzył casus Kallmana .
Mam madzieje że nie zrobią błędu z Bzdylem, Polakiem....
[quote]#post1677010 Mam madzieje że nie zrobią błędu z Bzdylem, Polakiem....[/quote]
Obaj póki co nie odgrywają takiej roli w pierwszym zespole jak Rózga, ale masz 100% racji - należy rozmawiać już teraz
O qrwa tego jeszcze nie grali. Rozga powinien sie jakims pokemonom z forum typu Borut tlumaczyc czy chce jeszcze grac w Cracovii. No nie wierze w to co czytam :)
[quote]#post1677016 [quote]#post1677010 Mam madzieje że nie zrobią błędu z Bzdylem, Polakiem....[/quote]
[b]Obaj póki co nie odgrywają takiej roli w pierwszym zespole jak Rózga[/b], ale masz 100% racji - należy rozmawiać już teraz[/quote]
Totalna bzdura myślowa i błąd kardynalny.
Właśnie teraz trzeba o tym myśleć, widząc w nich potencjał na gracza pierwszoplanowego, a nie, po fakcie.
Więc właśnie, gdzie i kiedy Rózga powiedział, że nie chce grać już w Cracovii i chce odejść już teraz? Jest ktoś w stanie z tych mędrców przytoczyć takie jego słowa?
A to, że każdy jeden zawodnik marzy o wyjeździe za granice w przyszłości, to chyba jasna sprawa, tym bardziej w przypadku ambitnych zawodników, do jakich Rózga niewątpliwie należy.
Jako jeden z nielicznych na wiosnę walczył do końca i widać było, że mu zależało. Ale lepiej przecież obrzucić kogoś błotem i wypisywać w necie takie prymitywne teksty, ku zadowoleniu gawiedzi, co widać w komentarzach.
W dodatku swojego chłopaka, tyle lat w Cracovii!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-06/zdjecie-whatsapp-2025-06-06-o-18-42-06-0eff637f-jpg-41787863.jpg[/img]
Juz ten caly quaresma czy jak mu tam podobno dobrze poinformowany, a jak Maku zapytal o konkrety to cos ma problemy zeby sie wyslowic. W sumie sam jestem ciekawy jak to bylo, ale na prawde jestem w stanie sobie wyobrazic sytuacje w stylu:
Mistrz mowy polskiej Chcem w swojej korpogadce zaoferowal podwyzke o 100%, czyli z 5k na 10k, a sam zainteresowany na to "spierdalaj frajerze". I wcale bym mu sie nie dziwil...
[quote]#post1677044 W sumie sam jestem ciekawy jak to bylo, ale na prawde jestem w stanie sobie wyobrazic sytuacje w stylu:
Mistrz mowy polskiej Chcem w swojej korpogadce zaoferowal podwyzke o 100%, czyli z 5k na 10k, a sam zainteresowany na to "spierdalaj frajerze". I wcale bym mu sie nie dziwil...[/quote]
I tu jest clue problemu, ale lepiej napuscic tluszcze, zasiac propagande i wyslac do jej tworzenia swoich przydupasow, tak zeby sie tlum rzucil na chlopaka. Co do kwot sie nie odniose bo mi nie wolno, ale calkiem dobry instykt typera widac u kolegi z "nadwaga".
A na odpowiedz i karty kuresmy nadal czekam, ja mam karete kroli, niech wyklada fakty albo niech oddaje zetony.
@MakuKSC#9484 - nikt nikogo na Filipa nie napuszcza, oczekiwania względem wychowanka są, ale zrozumiała jest też jego chęć zarobku.
To czego osobiście nie rozumiem, to tego, by zachował się jak Kapi, Piątek czy Klich - umówił się na odejście do poważnej firmy za właściwą kasę, a od Pasów wytargował co mógł. Po prostu podejście - chęć rozmowy.
Od zimy tego niestety nie ma - i nawet tak trener jak Elsner póki co nie zmienił zapatrywania się młodego zawodnika i jego obozu na zmianę decyzji.
Być może to się zmieni, zobaczymy.
Ale obwinianie klubu i tylko klubu jest nie fair. To samo pisano przy Kallmanie a on po prostu chciał grać w Niemczech. Czy choćby Raki - że niby top zawodnik a klub i Kroczek go niszczył - jakoś w drugiej lidze nie zabłysnął - oby odbudował się po powrocie u nas.
Jak dwie strony się nie dogadują to wina zwykle leży gdzieś pośrodku.
Naprawdę bardzo bym chciał by Bulti miał udaną karierę. Ale obawiam się, że zgaśnie jak wielu innych przed nim, mamionych obietnicami managerów....
@eredin Ty prosze Cie,nie nawijaj mi makaronu na uszy,bo Ty dobrze wiesz,ze ja czytam to co piszesz grubo od ponad dekady jak nie prawie dwoch i ja znam dobrze cyklicznosc Twojego pojawiania sie tutaj w sytuacjach "awaryjnych" ktore wymagaja specyficznej retoryki,tak zeby urobic "lud". Jestes w tym dobry,przyznaje Ci to,masz gadane,potrafisz w sposob prawie niewidoczny obraca kota do gory ogonem,ale prosze jeszcze raz,nie obrazaj mojej inteligencji i nie opowiadaj dyrdymalow i komunalow ze "wina lezy posrodku" lub cos w tym stylu. Tak samo walnij kartami na stol i podaj konkretne kwoty,najlepiej w zestawieniu z zarobkami stranieri,ktorzy kopia sie po czole. Wiem ze tego nie zrobisz bo albo ich nie znasz albo bedziesz palil jana,bo gdyby te kwoty sie tu pojawily to wielu z tych,ktorzy jada po chlopaku,nagle zrobiloby wielkie "o zesz kurwa,to tak sie sprawy maja" i by sie pewnie zreflektowali. Ty jednak nadal z jakichs powodow bedzie powielal te same tezy pod plaszczykiem dbania o dobro klubu. Tylko to zadne dbanie o dobro klubu i jego wynikow tylko zwykle "chuj z umiejetnosciami,tabelki w excelu chcem,jestesmy z wami"
Wiem ze sie nie zreflektujesz,za dlugo czytam Twoje wypowiedzi,ale w takim razie prosze,nie racz mnie tym wiecej,w sensie,nie wywoluj mnie do tablicy.
P.S jakby paru ludzi z forum zarabiajacych kase w roznych korpo zdalo sobie sprawe ze sa krezusami w porownaniu do chlopaka,ktory robi niezla robote w eklapie to by im klapki spadly.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)