Trzeba pamiętać, że Waasilewski u sąsiadki w wieku 37 lat był wartością dodaną, a gdzie Wasilewski przy Gliku
-
-
Kamil Glik w Pasach - witamy!
Już mieliśmy Dziadka /starszego/ który dał kopa szatni i na boisku
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=2323
Wy dalej z tym dziadkiem? Biorąc pod uwagę stopera to może nie optymalny wiek, ale nadal dobry.
https://www.youtube.com/watch?v=vimoCmuITNw
17 dni później
- Edytowany
A swoją drogą to dziwne, że kartki z serie B przenoszą się na kary w ekstraklasie polskiej, przez co nie mógł grać Glik. Przecież to zupełnie inne rozgrywki. Na przykład kary za kartki w Pucharze Polski nie przechodzą na ekstraklasę.
Z drugiej strony patrząc na sparing Pasów z Sosnowcem (tydzień temu) to Glik jest raczej niestety nieprzygotowany do sezonu i trudno oczekiwać by nagle wskoczył do składu i był jakimś mega wzmocnieniem.
Bardziej liczyłem na Kakabadze bo jak na nasze warunki jest nieźle wyszkolony technicznie (ale znów za 3 tygodnie).
A Hebo jeśli wróci rzeczywiście za trzy tygodnie to po takiej długiej przerwie będzie wielkim znakiem zapytania.
Tutaj podobnie uważam, tez mnie dziwi ta kara przenoszona z jednej ligi do innej i to jeszcze na różnym poziomie
Co do Hebo i Kakabadze tez zgoda, dlatego czeka nas ciężki okres do konca tej rundy, bo dojdą jeszcze kartki i kontuzje.
A na ławce dramat.
Słyszałem gdzieś, że Glik dostał po czerwonej kartce zawieszenie od UEFA bo [s]naubliżał sędziemu[/s] powiedział sędziemu co i nim myśli.
Chyba zwykła kartka z kara od krajowej federacji by nie przechodziła.
Zwykła kartka nie ale zawieszenie tak. Nie kojarzę jak było tutaj ale jeśli dostał coś więcej niż to co wymusiła kartka lub kara z gwiazdką, że obowiązuje wszędzie to tak może być. Casus Mladenovicia ale ten akurat połowę zawieszenia miał w przerwie rozgrywek...
A niby co jest złego w tym, że takie zawieszenia są przenoszone pomiędzy rozgrywkami?
Ja rozumiem, że akurat tym razem to my tracimy ale bez przesady. Pauzy są przenoszone przecież pomiędzy sezonami (w obrębie rozgrywek) i tak powinny być.
Jak ktoś "nabroił" to powinien swoje odcierpieć. Trzeba było Glika zatrudnić w lipcu to by sobie pauzowane na początku a teraz byłby do gry.
Akurat w jego przypadku nie ma wielkiego problemu bo i tak nie jest jeszcze gotowy do gry na 100 %.
Ani nie był gotowy na Korone, ani na Widzew, dopiero dochodzi spokojnie do siebie, być może wejdize teraz z Pogonią.
[quote]#post1588404 Na przykład kary za kartki w Pucharze Polski nie przechodzą na ekstraklasę.
hehe,
zastanawia mnie ten akapit, tzn cel w jakim został napisany,
a powód znasz tak dobrze jak ja.
będę się dalej przyglądał.
https://www.youtube.com/watch?v=DuzLlxErK0M
Jedyny fajny moment tego sezonu, to będzie jego debiut w Cracovii. Jakiś pozytyw sportowy
Cóż. Życzę brameczki po jakimś sfg i na 0 z tyłu.Kamil w Tobie nadzieja na ten sezon, ta szatnia od paru lat nie miała takiego lidera.
Debiut marzenie ...
No siema Kamil. Witamy w naszym łez grajdole.
Bo tutaj jest jak jest
Po prostu...
Choć nie każdy o tym wie
[b]Gorszy od niego był jeszcze Skovgaard[/b] (winny przy trzech bramkach bo albo odpuścił krycie przy golu na 0-2, albo nie nadążał za akcjami -przy innych straconych golach, a poza tym Duńczyk Skovgaard był ogrywany jak trampkarz przez tego Baczaczjana z Pogoni).
A co do Glika to gdybym był złośliwy to napisałbym, że to kolejny celebryta w naszych barwach po: Konoplyance, Synu Ojca.
[b]A my potrzebujemy prawdziwych wzmocnień a nie celebrytów i to najlepiej w linii pomocy bo Pogoń miała rozgrywającego i skrzydłowych, a my nie.[/b]
Kamil - rozmieniasz się na drobne. Zero czucia piłki, zero zwrotności, jesteś w tej formie raczej osłabieniem a nie wzmocnieniem drużyny. Mieliśmy już takich pozorantów jak ty. Daj sobie już spokój z poważną piłką. Wieczysta czeka.
Ależ właśnie sobie dał. Dlatego wybrał Filipiak Gang.
Czekam jak sobie grę w Comarchu wybierze Krychowiak.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)