Raków rozegrał o 13 meczów więcej od nas, a jednak rozjechał nas. Reprezentujemy po prostu I-ligowy poziom i tyle.
Bicie piany przez Zielińskiego, że będzie lepiej jest mydleniem nam oczu.
-
-
Puchar Polski 2023/2024
[quote]#post1597007 Raków rozegrał o 13 meczów więcej od nas[/quote]
Badum tssss !!!! Bez komentarza !!! 😂
Bez przesady, poza obrońcami nasi najwartościowsi zawodnicy nie grali ostatnio po 90 minut. Oshima pauzował, Knap z Ruchem 90', ale wcześniej krótko, a dzisiaj zdjęty przed końcem. Atanasow też nie jest wyeksploatowany, podobnie Bochnak, a już na pewno Śmiglewski. Fizycznie dadzą radę, pytanie, kto ma tej Stali strzelać bramki? Czy Makuch i Rakoczy będą do dyspozycji?
- Edytowany
Dajcie spokój z usprawiedliwianiem ich tą ambitną walką.
Ambitną walkę Cracovii to można było chwalić w czasach PRL-u (czy w latach 90-tych w postkomunie) gdy Cracovia była biedna jak mysz kościelna.
Teraz to są zawodowi opłacani piłkarze z których sześciu na przestrzeni ostatniego roku grało w pierwszej reprezentacji.
Od takich graczy można wymagać wygrywania meczów i od czasu do czasu sprawienia niespodzianki w postaci wygrania meczu nawet z faworyzowanym Rakowem. A nie przez 3 miesiące zapomnieć jak się wygrywa.
Ciekawe po co Zieliński wziął na ławkę Myszora . Chyba dla jaj, żeby postraszyć nim Raków przed odejściem do nich.
[quote]#post1597009 Czy Makuch i Rakoczy będą do dyspozycji?[/quote]
Rakoczy na trybunach, pauzuje za 4 żółtą niestety
Jakby mecz z Rakowem trwał 900 minut to też byśmy bramki nie strzelili, niestety. My nie potrafimy grać w piłkę
Wątek można uznać za zamknięty!
Korona fajne ma te koszulki. Przypominają mi trykoty Torino
[quote]#post1597010 Dajcie spokój z usprawiedliwianiem ich tą ambitną walką.
[/quote]
To nie jest usprawiedliwianie, to jest stwierdzenie faktu. Ruch nie najlepszy, to jedno, ale my też obecnie nie jesteśmy jakimś potentatem ekstraklasowym, a jednak przy grze w 10 trzy razy doprowadzić do wyrównanie to jest jednak godne uznania - nawet z Ruchem ☺ . Przy okazji - czy znana jest już decyzja, ile pauzy dostał Kakabadze? Moim zdaniem powinien 1, to nie była interwencja ręką - ale ja się nie znam...
[quote]#post1597014 Jakby mecz z Rakowem trwał 900 minut to też byśmy bramki nie strzelili, niestety. My nie potrafimy grać w piłkę[/quote]
W piłkę nawet gramy, tyle że do pola karnego przeciwnika. Może jeśli wzorem siatkówki plażowej zostanie wprowadzona nowa dyscyplina "futbol bezbramkowy", kto wie, możemy tam nieźle wypaść? Wprowadzi się takich sędziów jak w łyżwiarstwie figurowym, z ocenami za udany drybling, siatkę, ładne podanie, celną główkę...
I po legniuni, hi ,hi ,hi...
Legła za burtą coś pięknego 😁😂 Brawo Korona !!!👏👏
[quote]#post1597011 Ciekawe po co Zieliński wziął na ławkę Myszora . Chyba dla jaj, żeby postraszyć nim Raków przed odejściem do nich.[/quote]
Może go chcieli sprzedać przy okazji, żeby dwa razy nie musiał jeździć.
[quote]#post1597014 Jakby mecz z Rakowem trwał 900 minut to też byśmy bramki nie strzelili, niestety. My nie potrafimy grać w piłkę[/quote]
Trzeba pochwalić Kallmana wiedział gdzie być ilość sytuacji gdzie wychodził na wolną dogodną do strzelenia bramki pozycje poraża - tlyko czemu nikt mu piłki nie zarywał
[quote]#post1596997 [quote]#post1596969 nie wiem dlaczego wszyscy zdziwieni, spodziewaliście się czegoś innnego, po losowaniu wiadomo było jak będzie[/quote]
Dlatego należało wystawić pół rezerwowy skład, tak jak zrobiła to Stal Mielec z Widzewem.
Mielibyśmy przynajmniej świeże siły na sobotni mecz. A teraz Zieliński przegrał na trzech frontach:
- pozbawił zawodników sił na mecz ze Stalą,
- przegrał i odpadł z PP,
- co gorsza przegrał po dogrywce.[/quote]
Ale nie przesadzaj z tymi siłami jak robię nadgodziny to na drugi dzień jestem w robocie bez sił i się będę tłumaczył,że robiłem dłużej?
Zawsze mnie to śmieszy jak słyszę,że druzyna grała 30 min dłużej i za kilka dni ma mieć mniej sił w meczu.
Farciarz zapomniał wtrącić wątku o Gts, że to wszystko przez nich przecież.😉
A w tym jest przecież najlepszy i to mu zdecydowanie nalepiej wychodzi!😉
dumni po porażce zdziwieni po remisie
- Edytowany
Była teoria spiskowa, że Stefański będzie sędziował pod nas by wyeliminować lampucerze rywala do trofeum. Na szczęście (lub na nieszczęście) intryga została zdemaskowana i PZPN jak zwykle poszedł w zaparte. ;-)
Tak na spokojnie to dobrze, że odpadamy jakby nie było z topowym zespołem po w miarę wyrównanej walce, a nie jakąś z całym szacunkiem "Cariną Gubin". Teraz wszystkie ręce na pokład w lidze. Ratować ekstraklasę, bo awans po roku wcale nie jest łatwy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)