Ja nie rozumiem jak ktoś kto podaje się za kibica Cracovii może pasy, kałuży (i schalke ale to już pies lizał), pisać z małej litery, ale jakoś nigdy nie zapomni Wisła napisać z wielkiej. Ale rozumiem, kolega tak od lat przyzwyczajony.
To tak pięknie brzmi aby się na rywala nie oglądać, ale warto czasem zacząć od siebie, bo przyszedłeś snuć swoje mądrości w gości na forum właśnie rywalki.
-
-
[6] Śląsk Wrocław - CRACOVIA [20.08.2020r. | Sobota 17:30 ]
Tam chyba w ogóle za cel postawili sobie frekwencję a nie sukces sportowy. A te osły płaca za karnety po 400 zł po czym jak nie idzie to truskaweczka ich z buta na tt traktuje xd
Co do meczu z malinowymi, nie jestem optymista. Szczyt formy mamy za sobą coś czuje i Jacek może nie dotrwać do mundialu
I jeszcze takie uwagi:
Nas na I ligę też chodziło więcej niż na E-klsę, jeśli nie liczyć topowych meczów.
Na mecze tego ubeckiego ścierwa ponad 15k, przychodzi tylko na mecze z naszymi zgodami.
- Edytowany
Miałem już nie pisać więcej - zgodnie z zapowiedzią. Ale gwoli wyjaśnienia dopowiem jeszcze ostatnie słowo ode mnie.
Co do dużej/małej litery to zupełny przypadek. Pisałem z komórki, zapewne autokorekta poprawiała Wisła na dużą myśląc ze chodzi o nazwę własną rzeki. W każdym razie nie było w tym mojego rozmysłu.
Co do podawania sie za kibica Cracovi czy Wisły. To jak pisałem kiedyś za gówniaka oglądałem Wisłe. Pochodzę z wiślackiego miasta - w którym już nie mieszkam gdzie 99% ludzi było za Wisłą. Nawet niewiedziałem co to Cracovia - nie było internetu etc pewnie większość kibiców nie pamięta lat 90tych... Od jakiegoś czasu pracuję w jednej ze spółek profa i tutaj tak naprawdę poznałem co to Cracovia. Zacząłem czytać o historii i losach klubu, śledzić poczynania zawodników. Bardzo spodobało mi się podejście do kibica [pewnie każdy ma swoją opinie] z naciskiem na młodych kibiców. Są darmowe wejściowki dla dzieci, animator, dużo akcji typu Pasiasty Dzień Dziecka, czuć te rodzinną atmosfere do której mi bliżej niż do ultrasów [przy całym szacunku dla Nich - każdy ma swoją wrażliwość i sposób kibicowania, wierze że dla KAŻDEGO powinno być miejsce].
Zwyczajnie nie kibicowałem Wiśle od wielu lat - w ogóle ostawiłem futbol. Los sprawił że jestem gdzie jestem. I zainteresowałem się tym klubem, zacząłem śledzić wyniki itp. I jak rozumiem dla takich osób jak ja nie ma miejsca, bo zacietrzewienie i nienawiść jest ponad wszystko... Tyle chciałem dopowiedzieć. Jestem zażenowany takim potraktowaniem ale rozumiem każdy ma swoją optykę.
Co chciałem napisać - napisałem.
Pozdrawiam 'normalnych' fanów.
I poważnie, największym problemem jaki widzisz na Cracovii, to to, że jest mniej kibiców niż 14K. Chłopie ogarnij się, bo różnica między kibicem Cracovii, a gts, jest taka, że my myślimy, a nie podążamy owczym pędem za głównym nurtem. Jeśli to ogarniesz, nikt nie będzie ci wypominał błędów przeszłości.
Pisałeś wcześniej, że sukcesy gts skończyły się 15 lat temu. A kiedy skończyły się sukcesy Pasów? Czy się już zaczęły?
Frekwencja na gts jest oparta na latach sukcesów i wsparciu mediów oraz pzpn. Policz sobie ile istotnych meczów wydukowano dla gts, aby ratować im frekwencję.
Proponuję: włącz myślenie, a dopiero później wszczynaj prowokacyjne dyskusje.
[quote]#post1546388 ... Frekwencja na gts jest oparta na latach sukcesów i wsparciu mediów oraz pzpn. Policz sobie ile istotnych meczów wydukowano dla gts, aby ratować im frekwencję....[/quote]
I jak nawet teraz gdy graja klase niżej sędziowie zgodnie im pomagaja , krzywdząc rywali - ot , chocby Arkę !
Wygrać, zremisować byle nie pociągnąć serii.....
Panowie, zapisy na Wrocław do środy !
Do czwartku zapisy !!! + DODATKOWA Opcja AUTOKAR ..... !!!
Wygrać i nie stracić kontaktu z czołówką!
Na Piaście była DOBRA frekwencja. Niestety, z różnych powodów może się zmniejszyć; wielu 'kibiców sukcesu' liczyło, że wtopa ze Stalą to przypadek, że z Piastem wracamy do gry o mistrzostwo. Jak było, każdy widział.
Dodatkowo dla wielu pewne zachowania na trybunach są nie do przyjęcia. Ja np. nie wiedziałem, że Piast to "k.urwy", mamy z nimi jakąś kosę? No ale mniejsza o to - nie znoszę dymu papierosowego, a różne dziady mają w d. regulamin i palą na trybunach jakby nigdy nic. Stewardów oczywiście nie ma, ochrona jest tylko po to, żeby poklepać po tyłku przy wejściu.
Ma Kolega sporo racji, do tego goscie stojacy w przejsciach i dziwiacy się , że zasłaniają . Na derbach o mało , no wstyd ale nie trzasnałem w pałę takiego młodziana, który zasłaniał nam prawie połowe boiska . A obok były wolne miejsca .
Odpowiem psu jako napływowy, zamieszkując w Krakowie w 2002r.
Niemal wszyscy zainteresowani piłką w latach 98-2010 przyjeżdżający do Krakowa szli owczym tępym pędem na Reymonta.
Łooo, mówili, liga miszczów bedzie, mówili, łooo, cza iść pokibicować sukcesowi.
No i się nazbierało tego jak much do gówna.
Stąd przewaga liczebna. Jakościowa nie.
Mnie resortowe kluby nie interesowały. Dodatkowo poznałem kilku Pasiaków, którzy przekonali mnie, że lepsza trzecia (po roku druga) liga na Cracovii niż "sukcesy" na ubek arenie za nakradzione z PFRON miliony.
Amen, wtsk, itd
Prościej się chyba nie da tego wytłumaczyć. Jeśli ktoś tego nie zrozumiał, to albo jest to zła wola, albo ktoś nie ma odpowiednich zdolności poznawczych do prowadzenia takiej dyskusji. I tyle.
[quote]#post1546568 Na Piaście była DOBRA frekwencja. Niestety, z różnych powodów może się zmniejszyć; wielu 'kibiców sukcesu' liczyło, że wtopa ze Stalą to przypadek, że z Piastem wracamy do gry o mistrzostwo. Jak było, każdy widział.
Dodatkowo dla wielu pewne zachowania na trybunach są nie do przyjęcia. Ja np. nie wiedziałem, [b]że Piast to "k.urwy"[/b], mamy z nimi jakąś kosę? No ale mniejsza o to - [b]nie znoszę dymu papierosowego, [/b]a różne dziady mają w d. regulamin i palą na trybunach jakby nigdy nic. Stewardów oczywiście nie ma, ochrona jest tylko po to, żeby poklepać po tyłku przy wejściu.[/quote]
Chłopie jesteś na stadionie , a nie w teatrze
a ja nie znoszę tłumów i ścisku. jakiś huj na mecze podwyższonego ryzyka sprzedaje bilety na A1 i potem robi z niego bufor. Stewardzi oczywiście są, ochrona tylko poto by psiknąć gazem przetłoczony sektor
Damian Kos z Gdańska poprowadzi nasz sobotni mecz we Wrocławiu .
za http://www.90minut.pl/news/321/news3213740-6-kolejka-PKO-Ekstraklasy-obsada-sedziowska.html
Malinowe nosy nam dziś podniosły cenę biletów do 50zł. Ciekawe bo jest chyba przepis że muszą być w tej samej cenie co dla miejscowych. Już widzę jak maliniaki za bramką płacą za wejście 5 dych.
Z konferencji - urazy Myszor i Jugas - powinni dziś wznowić treningi , chorzy - Rakoczy , Jabłoński i Kakabadze - z tej trójki może tylko być brany pod uwagę do gry Rakoczy .
no i fajnie - będzie musiał Zieliński coś zmienić. Gorzej, że Rapa na wahadło ale może z dobrym impulsem po straceniu składu po wielu miesiącach bycia pewniakiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)