Polubiłem nie dlatego, że mi się podoba ostatnie zdanie, tylko, że to faktycznie tak działa. Z drugiej strony, może być opcja, że klub, zktórym podpisze w lutym, będzie go chciał wcześniej - no ale to zwykle są ochłapy. Zaryzykowałbym, że będzie miał więcej honoru niż Pelle.
-
-
BENJAMIN KÄLLMAN w Cracovii - witaj Finie :-)
- Edytowany
Benek jest w takim gazie, że jeżeli go potencjalnie zainteresowany klub (z dobrej/bogatej ligi) obserwuje i z jakichś powodów (gra o puchary/utrzymanie) będzie chciał już koniecznie w styczniu to bez problemów wyłoży 1-2 milionki eurasków za wcześniejsze rozwiązanie kontrakciku, o mój królu złoty...
Piosenka o Benjim:
https://m.youtube.com/watch?v=R0LjxvfpZOo
- Edytowany
Jest Śmiglo spokojnie
Śmigło praktycznie rok bez gry , sadzi Kolega, że po takiej przerwie będzie w stanie zastąpić Bena ? I nie wiadomo co z van Burenem .
https://www.goal.pl/ekstraklasa/kallman-cracovia-jasne-slowa-na-temat-kontraktu-przyszlosci/
Ciekawy wywiad. Widać, że Fin jeszcze na 100% nie wyklucza przedłużenia kontraktu, ale bardziej widzi swoją przyszłość w klubie z silniejszej ligi.
[quote]#post1650607 Ciekawy wywiad. Widać, że Fin jeszcze na 100% nie wyklucza przedłużenia kontraktu, ale bardziej widzi swoją przyszłość w klubie z silniejszej ligi. [/quote]
Trzeba go bardziej z Otarem skumplować. Skoro podobają mu się spacery nad rzeką, a to niewątpliwie tylko jedna z atrakcji pięknego miasta, a Otar przy przedłużeniu jako jeden z koronnych argumentów wymianiał atrakcje grodu Kraka, wspaniałą atmosferę i to co to miasto oferuje, to - odpowiednio zmotywowany - na pewno ma w rękawie wiele sposobów by wyartykułować te atuty. Może, poza niewątpliwie koniecznym sukcesem sportowym (pudło), to dobitnie pomoże w podjęciu decyzji o co najmniej jeszcze jednym sezonie w naszej Cracovii 🙃
Można tak między wierszami przeczytać, że gdybyśmy się zakwalifikowali do pucharów to może rozważyłby opcję przedłużenia kontraktu by się lepiej wypromować. Ale pewnie jeszcze kilka warunków musiałoby zostać spełnionych. Raczej się nie zdecyduje.
No dodatkowo pewnie znaczna podwyżka w ewentualnym nowym kontrakcie.
Jesli mamy o co grac w kazdym sezonie to taki zawodnik jak Benjamin musi zostac!
A potem piszą o „medialności” gts 🤣
[quote]#post1650611 ... Raczej się nie zdecyduje....[/quote]
Na razie nie ma sensu wyciągać takich wniosków. Cytuję fragment:
To zrozumiałe, ale z drugiej strony wszyscy wiemy, że po sezonie kończy ci się kontrakt. Wiem też, że Cracovia proponowała przedłużenie, ale chyba szanse na to są iluzoryczne…
Jeszcze raz: na razie najważniejsze jest to, abym i ja, i przede wszystkim cały zespół utrzymał taką formę jak ostatnio. [b]To może być super sezon dla Cracovii i na tym chcę się skupić. [/b] A potem zobaczymy co los przyniesie.
To zapytam inaczej: są dwa typy piłkarzy w obliczu kończącego się kontraktu. Jedni wolą wyjaśnić swoją przyszłość jak najszybciej, a inni wolą poczekać do końca. Do której grupy zalicza się Benjamin Kallman?
Generalnie jestem osobą bardzo cierpliwą. Wychodzi więc na to, że zdecydowanie bliżej mi do tej drugiej grupy. Bo to jak wygląda dziś, może dać owoce jutro. [b] Jak wspomniałem, skupiam się na tym, co dziś.[/b]
On mówi 3 razy, że najważniejsze jest to, co "tu i teraz". My mamy takie doświadczenia, że wolimy uznać "szklanka jest do połowy pusta". ale widać już, że to nie jest typ Rakelsa, Mihalika, żeby nie wspomnieć o pomniejszej gówniarzerii.
Chce uzyskać w tym sezonie maxa z Cracovią. My też tak chcemy.
[i]To co uznasz za sukces Cracovii w tym sezonie[/i]?
Uhh! Sezon jest długi… Ale patrząc no to jak się prezentujemy do tej pory, to wygląda jakbyśmy mogli walczyć absolutnie o wszystko. [b]Powiem tak: za sukces uznam miejsce na podium.[/b]
[i]A więc de facto awans do europejskich pucharów.[/i]
[b]Tak. Uważam, że stać nas na to, bo my tych meczów nie wygrywamy przypadkowo. Każdy kto nas ogląda widzi, że to się nie bierze z niczego, że wiele elementów jest wypracowanych[/b]
[quote]#post1650607 Ciekawy wywiad. Widać, że Fin jeszcze na 100% nie wyklucza przedłużenia kontraktu, ale bardziej widzi swoją przyszłość w klubie z silniejszej ligi. [/quote]
[quote]#post1650611 Można tak między wierszami przeczytać, że gdybyśmy się zakwalifikowali do pucharów to może rozważyłby opcję przedłużenia kontraktu by się lepiej wypromować. Ale pewnie jeszcze kilka warunków musiałoby zostać spełnionych. Raczej się nie zdecyduje.[/quote]
Z wywiadu z Benjaminem wynika, że nie jest w gorącej wodzie kąpany. Czyli prawdopodobnie nie podpisze nowego kontraktu jeszcze z początkiem nowego roku i będzie czekał do końca sezonu, ewentualnie do gry w europejskich pucharach, które z naszym udziałem. póki co są realne (to jest mimo wszystko najlepsza promocja do gry w dobrym europejskim klubie). Co by ni mówić, to pierwszy bardzo dobry jego sezon w naszej polskiej ekstraklasie. Chyba to za mało żeby dalszą karierę rozwijać w dobrym klubie europejskim.
Z kartą na ręku dostanie mega pensje albo za podpis tyle co za rok zarabia u nas taka rzeczywistość,trzeba było podpisywać kontrakt wcześniej,ale gdzieś wyczytałem że Kallman nie chciał....
- Edytowany
[quote]#post1650636 Z kartą na ręku dostanie mega pensje albo za podpis tyle co za rok zarabia u nas taka rzeczywistość, trzeba było podpisywać kontrakt wcześniej, ale gdzieś wyczytałem że Kallman nie chciał....[/quote]
Jest w tym jakaś logika. Jednak nikt w klubie a przede wszystkim trenerzy nie mogli przewidzieć takiego nagłego skoku formy, zwłaszcza, że piłkarz nie należy do najmłodszych i rozwijających się. Możliwe, że sam Kalmann wierzył w swoje umiejętności i spodziewał się, że zabłyśnie, więc wolał nie być związany długim kontraktem. To potwierdza, że pracuje nad tym żeby grać lepiej i jest cierpliwy w sprawach ewentualnych długich kontraktów z jednym klubem. Co by nie mówić, zaczyna być wschodzącą gwiazdą naszej ekstraklasy ale do wielkiego footballu europejskiego droga dla niego bardzo daleka, a do średniego europejskiego też niezbyt bliska. Niech gra najlepiej jak może, do końca kontraktu, żeby był zapamiętany przez kibiców z jak najlepszej strony. W ostatnich latach trudno znaleźć takich piłkarzy, którzy póki grają dobrze, to są ulubieńcami kibiców, po czym odchodzą w niesławie (np. dobrzy zawodnicy i zdobywcy zwycięskich bramek w derbach Covillo, czy Hanka)
Żeby tylko nie było tak, że pójdzie za granicę i wróci za pół roku do Legii albo Rakowa , nie chciałbym go oglądać w jakiejś innej koszulce przy Kałuży.
Kupuje nas Red Bull i żaden zawodnik sam nie odejdzie 😁
[quote]#post1650678 Kupuje nas Red Bull i żaden zawodnik sam nie odejdzie 😁 [/quote]
tylko odleci, bo doda skrzydeł
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)