Kakabadze Hasić Kallman to potwory za takiego Kallmana to śmiało 1.5 mln euro można by był zgarnąć ciekawe czy jest szansa na nowy kontrakt
-
-
BENJAMIN KÄLLMAN w Cracovii - witaj Finie :-)
- Edytowany
Ponoć z powodu due diligence Comarchu przez CVC wszystkie kwestie około-finansowe we wszystkich spółkach Comarchu są sprowadzone do bieżącego minimum na zasadzie wypłaty i koszty utrzymania. (przez co ponoć wszystkie kwestie transferowe/kontraktowe zostały zamrożone)
[quote]#post1650217 Ponoć z powodu due diligence Comarchu przez CVC wszystkie kwestie około-finansowe we wszystkich spółkach Comarchu są sprowadzone do bieżącego minimum na zasadzie wypłaty i koszty utrzymania.[/quote]
Skonczą przed końcem roku, czy nie będzie transferów w okienku zimowym? 😉
A tak na poważnie, jeśli tak faktycznie jest, to za Kallmana w razie transferu pieniędzy nie dostaniemy, a i możemy przespać czas na przedłużenie umów z Ghitą i Hoskonenem choćby
Teraz jak idzie tak wspaniale ....Marzy mi się kilka sezonów w czubie tabeli,ale trzeba działać na rynku transferowym.
Benjamin Kallman odejdzie po zakończeniu sezonu z Cracovii – informuje Tomasz Włodarczyk. Gwiazda “Pasów” zamierza zasilić szeregi jednego z zagranicznych klubów.
Cracovia w imponujący sposób weszła w nowy sezon Ekstraklasy. Jedną z fundamentalnych postaci w tym świetnym starcie “Pasów” był Benjamin Kallman. 26-letni środkowy napastnik po czternastu rozegranych spotkaniach ma na koncie dziewięć zdobytych goli i sześć zanotowanych asyst. W klasyfikacji kanadyjskiej Finlandczyk nie ma sobie równych – wyprzedza zarówno Mikaela Ishaka, jak i Leonardo Rochę, czy Jesusa Imaza.
Wszystko wskazuje jednak na to, że Cracovia będzie mogła cieszyć się dyspozycją Kallmana tylko do końca tego sezonu. Kontrakt snajpera z krakowskim zespołem obowiązuje do czerwca 2025 roku – od stycznia może zatem legalnie negocjować z innymi drużynami. Taki też jest jego plan.
Tomasz Włodarczyk informuje bowiem, że zawodnik podjął decyzję o odejściu z Cracovii po zakończeniu sezonu. Chce opuścić Ekstraklasę i trafić jako wolny agent do jednego z zagranicznych klubów. W letnim oknie transferowym otrzymał poważną ofertę z Turcji, choć transakcja nie doszła do skutku ze względu na Cracovię.
“Pasy” zajmują obecnie 4. miejsce w tabeli Ekstraklasy z dwupunktową stratą do pierwszego Lecha Poznań. W ostatniej kolejce ekipa Dawida Kroczka wygrała 2:1 z Lechią Gdańsk. Benjamin Kallman strzelił w tym starciu dwa gole – najpierw skutecznie wykonał rzut karny, a następnie podwyższył prowadzenie po asyście Hasicia. W następnej kolejce Cracovia zagra na własnym stadionie z GKS-em Katowice (09.11).
https://kanalsportowy.pl/pilka-nozna/cracovia-ma-problem-gwiazda-podjela-decyzje/
Myślałem..... Że już po erze śp Filipiaka nie będziemy oddawać piłkarzy za darmo .
Włodarczyk akurat nic odkrywczego nie napisal. A że Benek jest teraz w formie to i artykuły z nim w tytule się klikają.
W gabinetach CVC oraz Comarchu zapadają decyzje co dalej będzie z Pasami.
Pojawiać się będą różnej maści "newsy i szokujące informacje" ale dopóki nic oficjalnego nie zostanie przekazane, to sezon na "newsy" trwać będzie.
Prezes też nic nie powie, zasłaniając się tajemnicą zawodową, na konferencjach przed meczami też nowości nie będzie, o stanie zdrowia zawodników kontuzjowanych dowiemy się przed meczem, gdy ogłasza skład zarówno pierwszej jak i rezerw.
W sobotę o 14.45 jest mecz, i to raczej jest pewne.
Widzimy się zatem na K1.
Zwłaszcza, że podawanie zagra/nie zagra to ułatwianie pracy sztabowi przeciwnika. Każde państwo (klub) chroni swoje słabsze strony ile się da.
Skoro mamy zablokowane ruchy transferowe, sprawa jest prosta: czyli tak jak pisze Włodarczyk. Niech gra do końca i pomoże nam zdobyć tytuł, a przynajmniej udział w Pucharach. Trudno, Borussia też tak zrobiła z Lewandowskim i nie płakali. Przynajmniej publicznie.
skoro go teraz Dróżdż nie oddał to w zimie też nie odda. to mi się akurat podoba. zagra do końca bo jest profesjonalistą. a wróci do nas po 30tce
Jeśli pójdzie do dobrej ligi za granicę, to trudno mieć jakiekolwiek pretensje i się dziwić.
Każdy piłkarz chce grać jak najlepiej w możliwie najlepszej lidze, a nie oszukujmy się - polska liga taką topową nie jest... I jeśli chce po skończeniu kontraktu pójść "wyżej" (żeby było jasne - podkreślam, do innej ligi) - to naturalny proces, nie on pierwszy z Cracovii, nie ostatni... Co oczywiście nie znaczy, że nie chcę, by został.
Mam tylko - odpukać - nadzieję, że jeśli rzeczywiście a odejść, to w ostatnim "pół-sezonie" nie będzie się zachowywał jak Pelle, który tak naprawdę przez ostatnie pół roku niemal symulował grę. Pelle ostatniego półrocza w Cracovii i Pelle wcześniejszy to dwaj diametralnie różni zawodnicy.
[quote]#post1650222 Myślałem..... Że już po erze śp Filipiaka nie będziemy oddawać piłkarzy za darmo .[/quote]
A co mamy zrobić? Zakuć ich w kajdany?
Oddawanie za darmo jako frajerstwo to jedna sprawa, a wola zawodnika to druga. O Kallmanie wiadomo było już latem że nie planuje przedłużenia kontraktu. To jest wolny człowiek, ma swój plan na życie i musimy się z tym pogodzić.
"Make him an offer he can't refuse"
Nie jesteśmy w stanie nic zrobić. Tutaj raczej wypada się cieszyć, że okazaliśmy się klubem-trampoliną, bo Benjamin w trakcie procesu odbijania się od naszej ligi, wynosi na wyższy poziom również i Cracovię.
A więc to jest taki transfer, gdzie dla odmiany sprowadzony do strzelania bramek napastnik te bramki strzela. Myślę, że sprawę kontraktu przespał ktoś jeszcze za życia Profesora. Ale teraz już nic z tym nie zrobimy.
Po prostu trzeba zaufać, że nasz dział sportowy ma już od dłuższego czasu pomysł na następcę Kallmana. Przy mitycznych 150 nazwiskach na liście musi być też paru bramkostrzelnych.
W lecie świetna roszada Makuch -> Van Buren, znakomity układ z Besiktasem w sprawie Hasicia. Teraz już trochę inaczej patrzę na politykę transferową klubu. Wierzę, że czasy podcierania wiadomo czego wiadomo czym minęły i teraz w Rącznej myśli się o strategii na dłużej, niż jedną rundę wprzód.
Od lat jest tu modne na forum czekanie na transfer, który postrąca nas z krzeseł. A może by tak zamiast czekać, docenić chłopa, którego zazdrości nam cała liga? On jeszcze parę meczów u nas zagra. Można przyjść i oglądać go na żywo. Można mu namalować transparent na płot, przekazać wsparcie i wdzięczność za świetną postawę w barwach Pasów.
- Edytowany
@niegramotnyj#21907
Nic nie mamy zablokowane. Jedynie co mamy zablokowane, to mózgi twitterowych pazi, szukających info jak szczury w śmietniku.
Edit: Żeby nie było niedomówień. Nie mam info od kuzyna Froda i niczego nie jestem pewien, ale wiem, że dzięki Pani Elżbiecie, jako jedynej z rodu, nie jesteśmy i nie będziemy na lodzie. Przynajmniej w perspektywie tego i następnego sezonu.
[quote]#post1650257 "Make him an offer he can't refuse"[/quote]
A znasz jakiegoś konia, którego można by wykorzystać?
[quote]#post1650250
Mam tylko - odpukać - nadzieję, że jeśli rzeczywiście a odejść, to w ostatnim "pół-sezonie" nie będzie się zachowywał jak Pelle, który tak naprawdę przez ostatnie pół roku niemal symulował grę. Pelle ostatniego półrocza w Cracovii i Pelle wcześniejszy to dwaj diametralnie różni zawodnicy.[/quote]
Też mam taką nadzieję, obawiałem się tego po meczu z Lechem, na szczęście wygląda, że się pomyliłem. I oby tak zostało.
Diego, ponieważ jesteśmy na forum Cracovii, przyjmuję Twoje zapewnienia z rezerwą. Optymizmu tutaj po prostu nie wypada okazywać publicznie. Ale chciałbym, żeby tak było, zresztą fakt, że przychodzi często na mecze wskazuje, że połknęła chyba jakiegoś bakcyla.
Co ównie ważne, my w tej chwili - jak rozumiem - nie mamy ograniczeń w szukaniu dotaktowych źródeł finansowania. Kto wie, może?
[quote]#post1650261 [quote]#post1650257 "Make him an offer he can't refuse"[/quote]
A znasz jakiegoś konia, którego można by wykorzystać?[/quote]
Byly inne metody,jesli pamietasz
@niegramotnyj#21907
Mówię tylko to, co słyszałem nie na Kleparzu ani ścieku zwanym Twitter'em.
[quote]#post1650203 Nie ma co płakać, trzeba szukać następcy. Poprzedni tak dobry piłkarz w Cracovii to był Ammersfort.[/quote]
Patrząc na statystyki Ammersfort nie był tak dobry jak Kallman. Oczywiście, że nie ma co płakać ale znalezienie następcy, który przyjdzie i od razu go zastąpi będzie bardzo trudne i chyba niemożliwe. No cóż... Każdy piłkarz, który w nasze lidze zabłyśnie i stanie się postacią wyróżniającą, myśli o dalszej karierze w mocniejszej lidze. Nie każdemu to wychodzi ale to już bardziej złożony temat. Trzeba próbować dążyć do przedłużenia kontraktu, tak jak GTS zrobił z Rodado... Jeżeli jednak zawodnik ma w głowie inne plany, to może być bardzo trudne... Mimo wszystko trzeba negocjować nowy kontrakt zakładając, że odejdzie latem 2025 roku, jednak nie za darmo. To jest czysta ekonomia i na pewno w klubie jest ktoś, kto w prosty sposób przekalkuluje możliwości ewentualnego zarobku po sprzedaniu zawodnika latem 2025 przy przedłużeniu kontraktu i podwyżki zarobków od zaraz. Chyba a nawet na pewno z kalkulacji takiej wynika, że klub nic w ten sposób nie zyska. Menadżerów, którzy kalkulują i myślą o tym, żeby zarobić na pewno nie brakuje. Jeżeli Kallman już ma plan na dalszą przyszłość i wynegocjuje dobry kontrakt przed rundą wiosenną, to niestety można liczyć się ze spadkiem formy w następnej rundzie. Po prostu teraz w ostatnich kliku meczach musi pokazać się z jak najlepszej strony a później już nie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)