Wychodzi na to, że jeszcze się ten projekt przymusowej gry młodzieżowcami nie rozwinął porządnie w Zagłębiu a już się nie sprawdził.
-
-
Walka o utrzymanie 2021/22 - fakty, spekulacje, analizy.
W ostatniej kolejce sezonu gramy z ległą na lazienkowskiej. Byłoby super gdyby ten mecz decydował o pozostaniu starej q..y w eklapie. Gdybyśmy go wygrali i spuścili ich o piętro niżej!
Nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość. Jeszcze 13 kolejek do rozegrania i 39 pkt.do zdobycia. Cwele mają 2xTBB na rozkładzie,jednak najsłabszą ekipę w Ex.
Wrócą do Josue,Wieteska,Jędza.
Mają problem w bramce,ale i tak sobie poradzą.
[quote]#post1522902 W ostatniej kolejce sezonu gramy z ległą na lazienkowskiej. Byłoby super gdyby ten mecz decydował o pozostaniu starej q..y w eklapie. Gdybyśmy go wygrali i spuścili ich o piętro niżej! [/quote]
Gorzej jak ten mecz będzie decydować która resortowa q.. spadnie a która zostanie, bo to też realne 😜.
Dlaczego gorzej, wtedy naturalnym jest że trzeba wybrać mniejsze zło i utrzymać cwks :)
Gdyby gts grał z Marsjanami...
Najlepsze by było jak by przy remisie spadały obie.
Ostatnie sekundy meczu, jest 1-1, Pele, albo nie bo on może nie kumać. Myszor pędzi na bramkę, po stronie sektora gości, Boruc wybiega do niego ale potyka się o sznurówke i pada. Myszor gna i strzela, tak jak Laguna. Jednak zamiast złamac poprzeczkę przebija siatkę sektora gości, bynajmniej nie przypadkiem ;) i piłka ląduje w rękach naszego kibica. Sędzia odgwizduje koniec meczu. :D
- Edytowany
Karvin,
Nie wiem czy to by było dobre rozwiązanie. Opinia klubu, która nieczystą ogra zapewniła utrzymanie cwks-owi mogła by do nas przylgnąć na lata.
Fajnie sprawę ocenił mój syn. "Wolę żeby z tej dwójki spadł cwks, bo taka okazja zdarza się bardzo rzadko i prawdopodobnie w kolejnym sezonie się odbiją, a gts będzie "walczył o spadek" też w przyszłym sezonie"
Ja jednak po cichu zaczynam wierzyć w kumulację
- Edytowany
Nie, ma to zrobić inaczej: podbiega do linii bramkowej i wtacza piłkę zadkiem. Ale nie wie, ze to jest zabronione, gol anulowany, żółta kartka.
Ale może faktycznie lepiej zagrać sportowo do końca i spuścić cwks. To się zapisze w annałach, a wisła, cóż, to tylko wisła.
Cwele nie spadną, mają za duży potencjał, nawet jeśli przebudzą się w 27 kolejce z nowym trenerem i premią za pozostanie są w stanie wygrać pozostałe 7 spotkań, zdobyć 21 pkt i z 17 wejść na 6 miejsce w tabeli :)
Zupełnie inaczej wygląda sprawa z naszą puszczalską sąsiadką. Tam nie ma nic, ani kasy, ani potencjału, ani trenera.
W tej chwili oceniając szanse na spadek:
- TBB - 90%
- gts - 70%
- warta - 45%
-Lubin - 45
- Łęczna - 40%
- Inny - 10%
[quote]#post1522943
Fajnie sprawę ocenił mój syn. "Wolę żeby z tej dwójki spadł cwks, bo taka okazja zdarza się bardzo rzadko i prawdopodobnie w kolejnym sezonie się odbiją, a gts będzie "walczył o spadek" też w przyszłym sezonie"
[/quote]
Nie żebym się Twojego syna czepiał ale skąd on to wie?
Inna sprawa ,że rozważanie co jest korzystniejsze dla Cracovii spadek W czy L jest skrajnie niepoważny.
[Juz pomijając ,że spadek L. jest dla nas kompletnie bez znaczenia]
IMHO utrzymają się obie...ale zawsze jakaś dodatkowa atrakcja :)
Khalid mówi jak generał pouczający kaprala 😁
Oczywiście strategiczna korzyść dla nas ze spadku cwks żadna, co najwyżej Polonii przybędzie kilkunastu sfrustrowanych kibiców.
Zyski ze spadku gts - olbrzymie, nie kilkunastu ale setki, nie dla Polonii a dla nas. Zyskujemy też konkretny czas, przynajmniej 12 miesięcy na ugruntowanie tego na mieście, o PR i studentach nawet nie wspominam.
Khalidzie, nie żebym czepiał się tego co napisałeś, ale zastanawiasz się skąd mój syn wie co woli?
Czy może skąd wie, że [b]prawdopodobnie[/b] cwks się odbuduje. (może stąd, że ma największy potencjał w kraju?)
A może w watpliwość poddajesz fakt, że [b]prawdopodobnie [/b] gts gdy się utrzyma w przyszłym sezonie będzie grał podobną kichę. Może stąd, że od 3 sezonów obracają się w dolnych rejonach tabeli.
Ja nie rozpatruję tego w kategoriach korzyści tylko w kategoriach satysfakcji. A tutaj spadek i jednych i drugich ucieszyłby mnie niezmiernie i w bardzo podobnym stopniu. Nie mam pojęcia skąd przyszła ci do głowy zupełnie niepoważna myśl, że ja czy mój syn rozpatrujemy to w kategoriach korzyści.
Po cichutku liczę że jeszcze w tym sezonie na sukces
[quote]#post1522943 Karvin,
Nie wiem czy to by było dobre rozwiązanie. Opinia klubu, która nieczystą ogra zapewniła utrzymanie cwks-owi mogła by do nas przylgnąć na lata.
Ja jednak po cichu zaczynam wierzyć w kumulację[/quote]
Z całym szacunkiem, ale powinieneś palnąć syna w łeb haha ... Jeżeli cwele spadną to na 100% awans wywalczą sezon później. Sytuacja jest zupełnie inna przy spadku Gts-u, który raczej się nie podniesie po takim upadku w jeden sezon, a i na mieście będzie kwik nie do opisania.
Podziwiam twoje metody wychowawcze i szanowanie opinii innych
Ekspertem nie jestem, ala mam wrażenie, że kilka(naście) lat dziadowania w okolicach 14 miejsca w EK, przynosi więcej dlugofalowej szkody niż spadek i w konsekwencji ciśnienie na awans.
To zależy - najlepsze ( albo dla nas najgorsze) to sytuacja że spadają i za rok wracają, wtedy powraca atmosfera i fala entuzjazmu bo w końcu awans to zawsze sukces. Od takiego rozwiązania lepszym jest, żeby grali w ekstraklasie i dziadowali ratując się przez spadkiem - wtedy przychodzi marazm, który już powoli ich dopada.
Natomiast idealnym rozwiązaniem jest spadek i siedzenie w niższej lidze tak z dekadę grając w środku tabeli o nic.
[quote]#post1523110 To zależy - najlepsze ( albo dla nas najgorsze) to sytuacja że spadają i za rok wracają, wtedy powraca atmosfera i fala entuzjazmu bo w końcu awans to zawsze sukces. Od takiego rozwiązania lepszym jest, żeby grali w ekstraklasie i dziadowali ratując się przez spadkiem - wtedy przychodzi marazm, który już powoli ich dopada.
Natomiast idealnym rozwiązaniem jest spadek i siedzenie w niższej lidze tak z dekadę grając w środku tabeli o nic.
[/quote]
Pełna zgoda, natomiast najbardziej jesteśmy w stanie pomóc sami :)
Jeśli będziemy rokrocznie bić się o mistrzostwo/podium, to spadek/awans/środek tabeli psiarni nie będzie miał żadnego znaczenia, bo stopniowo zainteresowanie nimi będzie maleć, a nami rosnąć.
Wracając stricte do nich, to oprócz scenariusza że spadają i zalegają w mule pierwszoligowym (albo niższym :) ), lepszą opcją jest ciągły dół tabeli eklapy z marazmem i brakiem perspektyw.
[quote]#post1523110 To zależy - najlepsze ( albo dla nas najgorsze) to sytuacja że spadają i za rok wracają, wtedy powraca atmosfera i fala entuzjazmu bo w końcu awans to zawsze sukces. Od takiego rozwiązania lepszym jest, żeby grali w ekstraklasie i dziadowali ratując się przez spadkiem - wtedy przychodzi marazm, który już powoli ich dopada.
[/quote]
Idealna byłaby droga Ruchu po spadku z ekstraklasy.
Jestem ciekaw gdzie by grali jakby spadli na Wieczystej bo na "Ubek Arene" pewnie kasy by nie było
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)