- Edytowany
Z GK, połączone z relacji i galerii. Oczywiście nie napisali jaką taktyką graliśmy, "Kanach na prawej obronie" może znaczyć różne rzeczy. Może mają embargo?
Nie zaczęli jeszcze treningów [b]Otmar Kakabadze [/b]i [b]Karol Knap[/b].
(...)
Chodzi o napastnika [b]Filipa Balaja[/b], który nie olśnił, nie doszedł do żadnej sytuacji strzeleckiej, środkowego obrońcy [b]Jakuba Jugasa[/b], który nie został poddany żadnemu poważnemu egzaminowi. Z kolei [b]Kamil Ogorzały[/b], który pokazał się z niezłej strony na lewym skrzydle, zdobył kapitalną bramkę oraz [b]Mathias Hebo Rasmussen[/b], środkowy pomocnik, który podjął jedną próbę strzału – piłka trafiła w poprzeczkę
(...)
Po 45 minut zagrali Karol Niemczycki i Adam Wilk. W ogóle nie mieli pracy. [b]Niemczycki [/b]musiał kilka razy łapać piłkę, ale nie były to groźne strzały, a [b]Wilk [/b]był całkowicie bezrobotny, bo rywale prawie w ogóle po przerwie nie przekraczali linii bramkowej. Nie pokazał się [b]Lukas Hrosso[/b]. Czyżby dokuczał mu jeszcze uraz? W każdym razie trenuje, a przed zespołem kolejne sparingi
(...)
Najbardziej krytykowani po ostatnim sezonie Niemiec i Brazylijczyk wreszcie trafiali do siatki rywala ([b]Alvarez [/b]nawet dwukrotnie), a [b]Rivaldinho [/b]zdobył kapitalną bramkę po strzale z 30 m.
(...)
[b]Thiago [/b]ustawiony był w środku pola
(...)
Co ciekawe, na prawej obronie zaprezentował się [b]Radosław Kanach[/b], który zagrał pierwszy raz po roku, , ale nie pograł zbyt długo, bo z podkręconą kostka musiał opuścić przedwcześnie boisko.
(...)
Już w 3 min „Pasy” objęły prowadzenie po rzucie rożnym, a pięknym strzałem głową w „okienko” popisał się [b]Matej Rodin[/b]. Po chwili sam na sam z bramkarzem był [b]Michal Siplak[/b], ale bramkarz obronił jego strzał.
(...)
Strzelał [b]Rasmussen[/b], ale bramkarz wybił piłkę spod poprzeczki.
(...)
Pięknym strzałem z 15 m popisał się [b]Ogorzały [/b]i golkiper gości nie miał nic do powiedzenia. Gospodarze nadal byli w ataku – [b]Sergiu Hanca [/b]był bliski powodzenia, główkując, ale nie trafił w bramkę. To był wyraźnie dzień [b]Rodina [/b]– Chorwat znów kapitalnie znalazł się pod branka po rzucie rożnym i strzałem głową zdobył swojego drugiego gola w tym meczu. Gospodarze przeprowadzili akcję meczu w 43 min – [b]Pelle van Amersfoort [/b]zagrał ze środka na lewe skrzydło do [b]Michala Siplaka[/b], który podał do [b]Sergiu Hanki [/b]tak, że Rumunowi pozostało tylko skierować piłkę do pustej bramki. To była świetna, zespołowa akcja.
(...)
Wreszcie na listę strzelców wpisał się [b]Rivaldinho[/b], któremu tak ciężko przychodzi strzelać gole w lidze. To był piękny strzał z 30 metrów. [b]Ivan Marquez [/b]– zmiennik Rodina postanowił nie być gorszy od poprzednika i też zdobył gola po strzale głową.
(...)
Ładny atak przeprowadził [b]Marcos Alvarez [/b]z [b]Rivaldinho[/b], którego strzał obronił bramkarz. Ale po chwili strzałem z woleja siódmego gola zdobył [b]Jakub Myszor[/b]. A to nie był koniec – [b]Alvarez [/b]popisał się takim samym uderzeniem jak Luka Modrić na Euro i zdobył bramkę. Po chwili umieścił piłkę w pustej bramce.