Kompromitować? Domagamy się odejścia Filipiaka. Bez względu na to czy robimy to w sposób zorganizowany czy spontaniczny, niechęć do Filipiaka narasta i nie ma też znaczenia czy jego odejście jest możliwe czy też nie. Nawet jeśli będziemy tylko trwać w bezczynnym domaganiu się jego odejścia i nawet jeśli ten proces będzie trwał wiele lat to warto by ten głos cały czas się pojawiał.
-
-
#Filipiak
Moze nie bardzo pasuje mi sie tu wypowiadac (jako osobie "z zewnatrz" ale to co zauwazylem przy okazji roznych bojkotow kibicow), ale
Moim skromnym zdaniem odnosnie bojkotu:
- 0 wchodzenia na mecz. Stadion pusciutki. Zobaczcie co bylo, gdy gts czy cska prowadzily bojkot. Zerowe wplywy z biletu. To wszystkim na pewno daloby do myslenia
- doping zza trybun i to glownie obelgi na zarzad (Kazdy to powie - Filipiak niszczy Cracovie itp.)
- wywieszenie transparentow na sektorach A i B, skierowanych na zarzad - na pewno nie umknie to uwadze lozy VIP czy kamerom telewizyjnym.
my musimy być na stadionie.
popatrz co dzieje się teraz, zamknięty stadion, decydenci za zasiekami w Rącznej, konferencje bez dziennikarzy.
nikt im nie patrzy na ręce więc robią ci chcą
Dokładnie tak, protest w formie bojkotu meczów to największa przysługa jaką możemy zrobić Filipiakowi. Jedyne co go boli to atak na Comarch i niego samego. Na każde wyzwiska kierowane w stronę Tabisza, Bałdysa czy Probierza wywołują u niego ironiczny uśmiech i wzmacniają przekonanie, że ta trójka doskonale wykonuje powierzone im zadania.
[quote='Aleks' pid='1488200' dateline='1620385635']
Jak dla mnie forum nie jest miejscem na takie plany i rozważania. Wątek do zamknięcia jak najszybciej by się jeszcze bardziej nie kompromitować.
[/quote]
W pełni popieram.
Rozmaite uwagi - niektóre wg mnie słuszne, niektóre nie - ale wiele z nich napisanych w takiej formie, że naprawdę kompromitują tak forum, jak i ich autorów. Sam tytuł daleki od kultury, którą przez lata kibice Cracovii mogli się szczycić. Bardzo dobrze, Aleksie, że zwróciłeś na to uwagę. A pozwolę sobie zaznaczyć, że zasługi Aleksa dla Cracovii są ogromne - myślę, że znacznie większe niż niektórych tu "mędrkujących i bluzgających" razem wziętych.
Wedlug mnie wszyscy daja ciala, klub jako zarzad itp. po nas kibicow.... Z naszej str. brak reakcji na beznadziejne wyniki, zero rozmow motywujacych po porazkach i przed derbami. Jeszcze przed covidem "D" wygladalo jak wygladalo. Marazm kibicowski. Wiem, ze filipiak itp zabijaja atmosfere, jednak Cracovia dla nas to cale zycie, na dobre i na zle. Odnosnie zarzadu i prezesa to albo wkoncu zacznie im zalezec na wynikach sportowych, albo niech dadza sobie spokoj. Jak nie to akcja #FilipiakComarchTabiszOUT
Aleks głos rozsądku, Maxwell również. A pozostali intryganci może najpierw zbadajcie czy większość kibiców uważa tak jak Wy , a dopiero bierzcie się za plan podbijania świata jak Pinky i Mózg.
Bo wg mnie to Wasze przymiarki jakkolwiek odrealnione ale na celu maja zrobienie z Cracovii drugiego Zawiszy RIP Bydgoszcz .
- Edytowany
Niekulturalnie? Może staramy się wysłowić w języku prezesa? Co do liczby kibiców. O pełnym podparciu prezesa świadczyły wypełnione po brzegi trybuny stadionu.
- Edytowany
[quote="squier strat" pid='1488206' dateline='1620387260']
my musimy być na stadionie.
popatrz co dzieje się teraz, zamknięty stadion, decydenci za zasiekami w Rącznej, konferencje bez dziennikarzy.
nikt im nie patrzy na ręce więc robią ci chcą
[/quote]
Ok, rozumiem. W takim razie zmienie pkt 1 w mojej propozycji na: "przyjscie na stadion i 90minut wrzut na comarch i Filipiaka
[quote="Pasy_Wbr" pid='1488220' dateline='1620394531']
Bo wg mnie to Wasze przymiarki jakkolwiek odrealnione ale na celu maja zrobienie z Cracovii drugiego Zawiszy RIP Bydgoszcz .
[/quote]
Od odejscia Osucha, Zawisza zaczal od B-klasy i co sezon awansuje wyzej. Obecnie jest liderem w 4 lidze i pewnie zmierza po kolejny awans.
PS. Zawiszy Osuch tez zmienil herb
Myśl, że prędzej zagramy w lidze z Zawiszą, niż zdobędziemy medal MP
[quote='Jake Blues' pid='1488224' dateline='1620395661']
Myśl, że prędzej zagramy w lidze z Zawiszą, niż zdobędziemy medal MP
[/quote]
Myślę, że tak z parę lat temu niejeden powiedziałby, że prędzej zagramy w lidze z Zawiszą (wówczas już gdzieś nisko) niż zdobędziemy Puchar Polski.
- Edytowany
Santo zdaje się w pierwszym wpisie napisał do Filipiako-Entuzjastów żeby się nie emocjonowali tym wątkiem bo i tak ich nie przekonamy.
Załóżcie więc sobie watek #Filipiak4Ever i liczcie tam dni nieprzerwanego strumienia ciepłej wody. Nikt Wam nie będzie psuł samopoczucia faktami.
[quote='Pasy_Wbr' pid='1488220' dateline='1620394531']
Aleks głos rozsądku, Maxwell również. A pozostali intryganci może najpierw zbadajcie czy większość kibiców uważa tak jak Wy , a dopiero bierzcie się za plan podbijania świata jak Pinky i Mózg.
[/quote]
Janusz? Jakub? Rafał? Zbyszek?
[quote='Pasy_Wbr' pid='1488220' dateline='1620394531']
Aleks głos rozsądku, Maxwell również.
[/quote]
Fajny kontrast.
Głos rozsądku [i] versus [/i]Głos młodego pokolenia.
[color=#33cc33](żeby było jasne, aluzja do dawnej sygnaturki założyciela wątku).[/color]
[quote='SaNtO' pid='1488201' dateline='1620385921']
Kompromitować?
[/quote]
A co, czyż niektóre wypowiedzi nie są kompromitujące ich autorów, tak formą jak i treścią? Nie tylko w tym wątku zresztą...
[quote='SaNtO' pid='1488201' dateline='1620385921']
Domagamy się odejścia Filipiaka.
[/quote]
Mocno powiedziane. [b]My [/b]- to znaczy kto? [i]Ja, Santo i grupka moich popleczników. [/i]Mogą się różne rzeczy nie podobać, ale to jedno - a odejście - drugie. Santo, proszę, weź i kup Cracovię... Jeśli dasz te ileś tam miliardów to tak łasy na forsę Filipiak na pewno kupi... A wtedy Ty będziesz mógł o różnych rzeczach decydować (o, Majoros wróci :P)...
Proszę, zrób na forum ankietę. Tylko tyle: "chcę, żeby Filipiak odszedł" - i niech ludzie wpisują "tak". Jak uzbierasz 500 "tak", to można się zastanowić nad potencjalnym powiedzeniem "domagamy się". Ilu was?
Taaak, zaraz ktoś powie, że forumowiczów jest mało. Ale nie zauważyliście, Wy, którzy krytykujecie, że kibiców jest na stadionie mało, jak zmalało szare forum? Ilu uczestników jest zarejestrowanych, a ilu pisze? I ile naprawdę sensownych forumowiczów już tu nie ma? To też wina Filipiaka?
Formuła forum internetowego obumiera ogólnie, świat się zmienia.
Sądząc po nerwowej reakcji dziwnych nicków nie ma co odpuszczac. Niewazne ze jest nas mało- poprzednie odrodzenie zaczęło się od meczu z legendarnymi 300toma kibicami
To jest kompletnie offtop ale nie mogę czytać tych bredni Gargamela
Zrozum człowieku Zawisza jest SAM w mieście - pisząc o konkurencji ze strony Elany się ośmieszasz
Cracovia ma przeciw sobie jedna z najsprawniejszych maszynek marketingowych w Polsce, ze swoimi mediami, z całym przemysłem łżepropagandy - dlatego nie porównuj Zawiszy do nas
Uprzedzając - to nie jest w kontekscie wątku ale po prostu nie mogę czytać tych bzdur
Być może to ze nie jesteś z Krakowa powoduje ze nie rozumiesz
A z herbem jeśli to było do Cracovii to tez się wykazujesz ignorancja wyższej wody
Wiec pisz o rzeczach o których masz pojęcia z laski swojej
Koniec offTopu - ta wypowiedz nie ma nikogo do niczego zachęcać czy zaniechać w kontekscie głównego wątku - jest tylko odpowiedzią do Gargamela i tak proszę ja traktować
https://m.youtube.com/watch?v=-Cx59MblFKE
- Edytowany
Zawisza puchar Polski zdobyl szybciej od nas, jesli juz o nich wspominamy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)