[quote='zejniov' pid='1487922' dateline='1620226771']
Filipiak kiedyś powiedział, ze przez 17 lat zainwestował w Cracovie ponad 100 baniek. jakby się znalazł taki klient co mu te 100 baniek z nawiązką oddał to może by się skusił
[/quote]
Szkoda,że nie wspomniał o tym,ile zarobił na sprzedaży tylko Piątka i Kapustki,a to już jest połowa tej kwoty.Ludziom bezceremonialnie zabierał połowę zarobionych pieniędzy ,łamiąc przy okazji kręgosłup drużyny i goniąc z klubu jak szczura kapitana,a sam bije kolejne rekordy na swoim prywatnym koncie.Nie moja to sprawa,ile on zarabia,ale jak ktoś mi zabiera moje ciężko zarobione pieniądze,bo mówi,że firma traci,klub traci i nawet brakuje na paliwo,a potem bez skrupułów wypina pierś po ordery za kolejny pobity rekord w zyskach,to ja nie mam żadnych obiekcji i nadziei na cokolwiek z jego strony.Dobrze Santo napisał.To nie musi być klub za miliony,niech gra młodzież i kilku,powtarzam,kilku takich,co da trochę jakości i ci młodsi będą mieli się od kogo uczyć piłki .Ale niech to będzie robione na zdrowych zasadach,przez ludzi z doświadczeniem i z chęcią do sportowej rywalizacji.A nie całe życie improwizacja,amatorka i kwas na każdym kroku.
-
-
#Filipiak
Filipiak to stary żyd,
a w dodatku to komuch.
Razem z Judaszem Tabiszem.
Cracovii nie odda nikomu.
Nikt z nas nie ucieknie przed przeznaczeniem i po niego ono też przyjdzie choćby wydawał miliony na lekarzy. Nie wiadomo co będzie z Cracovią jak to nastąpi ale każdy kto kibicuje Cracovii zostanie z Nią jak to było na przykład w III lidze.
[quote='DareCki' pid='1487937' dateline='1620230406']
Jak odejdzie Filipiak to zacznie się prawdziwe bagienko
Już widzę kibicodzialczy którzy gardzą prowizją od menago albo nie wezmą % od transferu
O najmach, czynszach, terenach i stanowiskach nie wspomnę.
[/quote]
Ja rozumiem, że przebywanie w okolicach pięterka może zachwiać światopoglądem, niemniej trochę wiary w człowieka. Nie każdy ma ze intencje oraz jest oszustem i złodziejem.
- Edytowany
Za Filipiaka siedem Mistrzostw Polski w hokeju, srebrnych i brązowych medali ju_ nawet nie policzę, Puchar Polski w piłce nożnej (byliśmy najlepsi w zeszlym roku wśród około 6000 istniejących klubów w Polsce, biorących udział w Pucharze Polski), udział w Lidze Europy. Ten sezon w piłce się po prostu nie udał, następny może być lepszy.
Najbardziej Filipiak jako prezes Cracovii, wraz z calym zarzadem obecnie pasują.... psim koncowkom.
[quote='bielizna' pid='1487952' dateline='1620234091']
[quote='DareCki' pid='1487937' dateline='1620230406']
Jak odejdzie Filipiak to zacznie się prawdziwe bagienko
Już widzę kibicodzialczy którzy gardzą prowizją od menago albo nie wezmą % od transferu
O najmach, czynszach, terenach i stanowiskach nie wspomnę.
[/quote]
Ja rozumiem, że przebywanie w okolicach pięterka może zachwiać światopoglądem, niemniej trochę wiary w człowieka. Nie każdy ma ze intencje oraz jest oszustem i złodziejem.
[/quote]
To samo mówił mi piesek jak szariki przejmowali władzę. Że wierni, oddani ze swojej kasy klub utrzymują, grosza nie biorą :)
Zresztą to nie ten temat, to wątek jak rozjebać a później jakoś to będzie.
Odnoszę wrażenie że im gorzej w gts tym głośniej tu na forum że Cracovie trzeba "ratować"
Kiedy się obudziłeś a sen przepowiada że po Filipiaku będzie Tabisz a potem Bałdys i tak dalej ... :
https://www.instagram.com/p/CBM23hHgl6a/?utm_source=ig_embed
Panowie, temat jest niestety bardziej złożony niż Filipiak wypier.dalaj. I mam przeświadczenie graniczące z pewnością, że nikt nie zrobi nic ponad wylaniem żali na klawiaturę. Kluczem do zrozumienia sytuacji jest to, że piłka nożna nie jest już sportem, że została ukradziona kibicom przez pazernych biznesmenów.
Gdyby nie to, że kibicuję Pasom od 1983 roku, to bym się nawet nie wyrzygał na dzisiejszy futbol. Tu praktycznie nie ma filantropów ani ludzi ze sportowymi ambicjami, tylko jedni się lepiej maskują, inni gorzej. Na polskiej piłce nie da się zarobić na sukcesie sportowym i paru się boleśnie o tym przekonał, m.in. Cupiał, który przez to narobił sobie sporego gnoju w biznesie (i bardzo dobrze :)). FIFA, UEFA są przeżarte korupcją i zdemoralizowane przez gigantyczne dochody, dla mnie piłka nożna w Europie skończyła się w momencie dopuszczenia do ligi mistrzów drużyn które nie były mistrzami w swoich krajach. Dlatego niestety czy jest Filipiak czy ktoś inny to nie ma znaczenia, dlatego tak wszyscy wspominają czasy 3 ligowe, że to jeszcze była jaka namiastka sportu (potem się okazało, że już wtedy był syf). Ktoś kto przyjdzie za Filipiaka nie przyjdzie tu po to, żeby Nam wygrać mistrzostwo, tylko żeby ewentualnie coś urzeźbić dla siebie. Piłka nożna to patologia czy tego ktoś chce czy nie.
- Edytowany
[quote='maciek72' pid='1487963' dateline='1620237144']
Panowie, temat jest niestety bardziej złożony niż Filipiak wypier.dalaj. I mam przeświadczenie graniczące z pewnością, że nikt nie zrobi nic ponad wylaniem żali na klawiaturę. Kluczem do zrozumienia sytuacji jest to, że piłka nożna nie jest już sportem, że została ukradziona kibicom przez pazernych biznesmenów.
Gdyby nie to, że kibicuję Pasom od 1983 roku, to bym się nawet nie wyrzygał na dzisiejszy futbol. Tu praktycznie nie ma filantropów ani ludzi ze sportowymi ambicjami, tylko jedni się lepiej maskują, inni gorzej. Na polskiej piłce nie da się zarobić na sukcesie sportowym i paru się boleśnie o tym przekonał, m.in. Cupiał, który przez to narobił sobie sporego gnoju w biznesie (i bardzo dobrze :)). FIFA, UEFA są przeżarte korupcją i zdemoralizowane przez gigantyczne dochody, dla mnie piłka nożna w Europie skończyła się w momencie dopuszczenia do ligi mistrzów drużyn które nie były mistrzami w swoich krajach. Dlatego niestety czy jest Filipiak czy ktoś inny to nie ma znaczenia, dlatego tak wszyscy wspominają czasy 3 ligowe, że to jeszcze była jaka namiastka sportu (potem się okazało, że już wtedy był syf). Ktoś kto przyjdzie za Filipiaka nie przyjdzie tu po to, żeby Nam wygrać mistrzostwo, tylko żeby ewentualnie coś urzeźbić dla siebie. Piłka nożna to patologia czy tego ktoś chce czy nie.
[/quote]
Piłkarz to zawód i to specyficzny, bo do 40 tki musisz uzbierać pieniądze na całe życie. Zatem aby grać o najwyższe cele, trzeba mieć z czego zapłacić ogromne pensje piłkarzom i opłacić infrastrukturę, albo grać amatorsko w B czy A klasie. Innej opcji nie ma. Czy pensje piłkarzy opłaca pan x czy pan y to mała różnica i równie dobrze po odejsciu pana Filipiaka(do czego oczywiscie nie dojdzie i to tylko daremne. klepanie w klawisze), może przyjsc ktos w stylu Sabri Bekdasa czy pana Ptaka i będzie sto razy gorzej.
nazwa tematu piękna, ale nierealna. To co wyżej było napisane, on nie odda nikomu klubu za darmo. Czasy są niepewne, zamknięte są stadiony. Mało kto będzie chciał inwestować teraz w piłkę, klub piłkarski to droga zabawka
Kluczowe w tej sytuacji jest aby nie rozwalać i tak już ledwo trzymającego się środowiska wokół Cracovii (tak ono nadal istnieje wbrew temu co niektórzy usilnie piszą)
Nowa Cracovia? - Jak najbardziej, dobra inicjatywa, możliwość działania w duchu AMF, budowania romantycznego od podstaw. Kluczowym jednak w takim projekcie jest otwartość a nie teksty, jak się nie podoba, albo jak myślisz inaczej to wyp... (nawet w tym wątku się pojawia) Bo ktoś może lubić chodzić na Ekstraklasę i być kibicem zarówno Nowej Cracovii jak i MKS Cracovii SA. Jedno drugiego nie wyklucza. Budując solidne podstawy Nowej Cracovii można myśleć o tym żeby zacząć iść w kierunku tego o czym mówi Audax czyli przejęcia MKS.
Filipiak nie zarządza Cracovią dobrze, nie wykorzystuje potencjału, ale fakty są takie, że wbrew temu co Gargamel i inni tutaj twierdzą to nie jest proste przełożenie odejmujemy 4 bańki od budżetu i jedziemy dalej. To jest dużo zależności no i pozostaje kluczowa kwestia wyceny akcji Klubu które ktoś musiałby odkupić, 100 milionów to minimum tak na oko. Nie jesteśmy bankrutem uwikłanym w brudne narkotykowe długi tylko od strony biznesowej mocną organizacją z dużym majątkiem więc to nie takie proste że ktoś przyjdzie i kupi za symboliczną złotówkę.
Dwie drogi z jednej strony dalszego parcia na zmianę stylu prowadzenia Klubu, ale w sposób dyplomatyczny a nie na zasadzie pierdol się stary pijaku, co jest procesem trudnym i być może nawet skazanym na porażkę, ale pamiętajmy, że też nie znamy wszystkich zmiennych, skąd taka a nie inna sytuacja, ja będąc blisko KSu parę lat temu, współpracując też z MKS jeszcze wcześniej wiem że to co na zewnątrz widać nie zawsze pokrywa się z wnętrzem. Pamiętajcie też że FilipiakOUT to HokejOUT i to Wam mogę w zasadzie zagwarantować, ewentualnie wrócimy do poziomu rozważania za co kupić 5 bramkarza Podhala i używane stalki do łyżew dla obrońcy, z poziomu czy bierzemy 5 czy 7 zawodników z JKH. (wiem że to się wydaje abstrakcją, ale tak przy tym też byłem) Więc ewolucja jest jakąś opcją, która oczywiście nikogo do końca nie satysfakcjonuje bo każdy ma już dość czekania na Mistrzostwo czy choćby medal. Tylko że podejmując każde działanie trzeba ocenić jego realność, znajdziemy inwestora który wyłoży 100 milionów i jeszcze zagwarantuje lepsze prowadzenie Klubu od Filipiaka? Jeśli tak to super jestem za. Jeśli akcja ma polegać na zasadzie wyjebać a potem się zobaczy, to już mniej za jestem.
Druga nie wykluczająca się droga to rozwijanie Nowej Cracovii, nie przy KS tylko oddolnej kibicowskiej inicjatywy, jestem za, będę chodził z synem jak tylko dorośnie do tego będę wspierał, zarówno organizacyjnie a i ze skromnych środków finansowo, ale nie będę wspierał na zasadzie że Ci z Kałuży to chuje tylko my jesteśmy ważni, będę wspierał jako ważną część całej społeczności.
Teraz Parę odpowiedzi:
Darecki podpisuje się pod wszystkim o czym piszesz
Garguś - po pierwsze Zawisza wylądował bez Osucha w B-klasie, po drugie Zawisza nie ma rywala w mieście, więc se może pykać od B-klasy, po trzecie ok. 20 lat temu działacze i piłkarze utożsamiający się z Cracovią? :) Obara? Łopata? Duda? Hajduk? może wcześniej Jelonek? Może Marcyś Motyka? albo Putek jeszcze wcześniej? albo Andrzej Bahr? szaleju się najadłeś? :) Cracovia do działaczy szczęscia akurat zazwyczaj specjalnie nie miała :(
Diabeł - to że ktoś inaczej myśli to nie znaczy że Ty możesz sobie go wypierdalać żeby zmieniał barwy, na Cracovii jest miejsce dla każdego.
[b][color=#ff3333]#NowaCracovia[/color][/b] Jestem Za!
Karwin dyplomacja z El Proffesore nie ma żadnego sensu.
Karvin, ja nikogo na Reymonta nie wysyłam, ale są dziesiątki zacnych klubów pykajacych sobie bez ambicji skazanych na byle jakość, dobra opcja dla tych których coś takiego zadowala, albo faktycznie zmiana dyscypliny, tu też jest miejsce na zaangażowanie bez użerania się z "nami", którzy mają dość tego bidowania sportowego.
Polecam Last Dance o Bulls za czasów Jordana, musimy wyrobić u kibiców taką właśnie mentalność.
Mierzyć siły na zamiary, czyli wysoko, tam gdzie są nasze marzenia, a nie godzić się na to wegetowanie sportowe.
A kogo znasz kto kibicuje Cracovii i nie chce żeby osiągała jak najwyższe wyniki?
https://www.cracovia.krakow.pl/temat-cele-na-nowy-sezon-sonda-wyniki
Tu proszę bardzo masz oczekiwania kibiców przed sezonem.
Nic nie pisałem o Reymonta, pisałem o wywalaniu z Cracovii - pierwsze zdanie Twoje jasno stawia sprawę - uważasz że jak się nie podoba to są inne kluby: "ja nikogo na Reymonta nie wysyłam, ale są dziesiątki zacnych klubów"
To nie jest wypierdalanie z Cracovii?
- Edytowany
Chęć dobrych wyników nie idzie w parze z aktualnym prezesem, od razu się odzywa zachowawczość, bojaźń i asekuranctwo kiedy mowa o wizji bez niego, a że z nim nic nie osiągniemy to jest to jednoznaczne z godzeniem się na miernotę sportową. Żadne wpisy i sondaże tego nie zmienią, nie można zjeść ciastka i mieć ciastka.
Ad2, niech się na piłkę ręczna, kosza przerzuca, akurat poziom żeby sobie pykać (a szkoda oczywiście)
[quote="Karvin" pid='1487974' dateline='1620239166']
Teraz Parę odpowiedzi:
Garguś - po pierwsze Zawisza wylądował bez Osucha w B-klasie, po drugie Zawisza nie ma rywala w mieście, więc se może pykać od B-klasy, po trzecie ok. 20 lat temu działacze i piłkarze utożsamiający się z Cracovią? :) Obara? Łopata? Duda? Hajduk? może wcześniej Jelonek? Może Marcyś Motyka? albo Putek jeszcze wcześniej? albo Andrzej Bahr? szaleju się najadłeś? :) Cracovia do działaczy szczęscia akurat zazwyczaj specjalnie nie miała :(
Zawisza wyladowal w b-klasie i juz bez Osucha jest w 4 lidze (jest liderem i walczy o awans do 3). W miescie nie maja rywala (kibicowsko), ale tuz obok jest znienawidzona Elana czy niedalekie: Widzew, Lech, Lechia. Serio myslisz, ze tez jest lekko? Wiadome, ze lzej niz w Krk, Łodzi czy nawet Rzeszowie ale tez musza "walczyc" i o siebie i o swoje FC.
Piszesz o dzialaczach? Wystarczy ze obecny Prezes PZPN, wywodzacy sie z Zawiszy, bardziej ratowal Widzew niz ich. To sie dopiero nazywa miec szczescie.
Piszę o działaczach Cracovii sprzed 20 lat - naucz się czytać ze zrozumieniem.
Odniosłem się do tego:
"Cracovii, z ktora sie wszyscy utozsamiali: kibice, dzialacze, zawodnicy, trenerzy. Od blisko 20 lat tego nie ma."
To Ci wypisałem działaczy i piłkarzy spzed 20 lat którzy się nie utożsamiali,
Przykre porównanie, ale według mnie trafne. Kibic ciepłej wody ma relację z Filipiakiem jak ta żona, której mąż pije i ja bezustannie tłucze. Może nawet zdaje sobie sprawę, że jest kiepsko, ale nie odejdzie od uja bo co to będzie, tak bez męża, lepiej się męczyć.
Strach przed zmianą i nieznanym to też na pewno problem.
Panowie co wy piszecie..
Cracovia jest praktycznie klubem samowystarczalnym.
1) stadion - wpływy z biletów, wynajmu stadionu (sam chciałem wynająć tam lokal to się za głowę złapałem jaki koszt miesieczny, który klub ma tak w ekstraklasie?)
2) Wielicka - ona też wbrew pozorom na siebie zarabia, spróbujcie wynająć balon/boisko - teraz graniczy to z cudem.
3) Cichy Kacik - właśnie? Ktoś wie co się tam dzieje? Ja wiem tylko tyle że są korty tenisowe - to też jest NASZE
4) Rączna - i tu sami nie wiemy jak będzie.. Narazie wiemy że jest drogi nawóz - ale wiemy również że Wieczysta wynajęła boisko na sparing :)
Jesteśmy Klubem który przy mądrym zarządzaniu i przy sprzedaży miejsca reklamowego jest w stanie bez problemu się utrzymać, dostajemy śmieszne pieniądze z Comarchu- 4 mln - panowie tyle to dobrzy Jutuberzy dostają w ciągu pół roku. - Durny GTS był w stanie znaleźć LV BET..
Skończmy pisać że jak Filipiak odejście to będziemy w B klasie i nikt do nas nie będzie chciał przyjść bo to wierutna bzdura..
Marzy mi się gość pokroju Leśnodorskiego z cweLki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)